Dodaj do ulubionych

Po co KK"Dni judaizmu"????

03.02.14, 12:47
www.naszdziennik.pl/wp/66521,refleksje-po-dniu-judaizmu.html

czy w synagogach sa "Dni chrześcijaństwa", czy w Knesecie stoi choinka w Boże Narodzenie?
Jęsli to ma być "dialog" z judaizmem to dlaczego tylko to działa w jedną stronę?
Kościół katolicki przez 2 tysiąclecia obył się bez tego typu podejrzanych uczt i wyszło Mu to jedynie na dobre.
Obserwuj wątek
    • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 03.02.14, 14:14
      unkannier.sking napisała:

> rel="nofollow">www.naszdziennik.pl/wp/66521,refleksje-po-dniu-judaizmu.html
      >
      > czy w synagogach sa "Dni chrześcijaństwa", czy w Knesecie stoi choinka w Boże N
      > arodzenie?
      > Jęsli to ma być "dialog" z judaizmem to dlaczego tylko to działa w jedną stronę
      > ?
      > Kościół katolicki przez 2 tysiąclecia obył się bez tego typu podejrzanych uczt
      > i wyszło Mu to jedynie na dobre.

To pewnie przez wyrzuty sumienia, bo przez dwa tysiące lat zydzi byli przez chrześcijan tępieni, szkalowani i mordowani,a w drugą stronę to tak nie działało. Mogliby to pewnie zrobić w drugą stronę, ale chrześciajnie zniszczyli większość synagog.
      • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:00
        Zresztą według mnie każdy komu sie wydaje,że jego "Bóg" najmądrzejszy a religia najlepsza to debil :))
        • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:08
          ankaskakanka14 napisała:

> Zresztą według mnie każdy komu sie wydaje,że jego "Bóg" najmądrzejszy a religia
          > najlepsza to debil :))

Ja ci znajomych nie dobieram .
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:11
            kolter-mr napisał:

> ankaskakanka14 napisała:
            >
            > > Zresztą według mnie każdy komu sie wydaje,że jego "Bóg" najmądrzejszy a r
            > eligia
            > > najlepsza to debil :))
            >
            > Ja ci znajomych nie dobieram .

Mnie Twoi również nie interesują ale interesuje mnie to,że przez takich jak Ty dochodzi do sporów wojen na tle religijnym.Dlatego pisałam, każdy jeden kto uważa,że jego religia jest naj to debil mentalnie skrzywiony dogmatami :D szukający ujścia frustracji z nadmiaru testosteronu?
            • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:23
              ankaskakanka14 napisała:

> Mnie Twoi również nie interesują ale interesuje mnie to,że przez takich jak Ty
              > dochodzi do sporów wojen na tle religijnym.

Aha czyli mam milczeć kiedy osrany antysemicki debil wywołuje konflikt religijne ?

Dlatego pisałam, każdy jeden kto uważa,że jego religia jest naj to debil mentalnie skrzywiony dogmatami

No a co to ma do mnie ? czy deklarowałem się w jakimś wyznaniu tutaj na forum ??

>:D szukający ujścia frustracji z nadmiaru testosteronu?

Pijesz ??
      • unkannier.sking Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 18:28
        Jakieś KONKRETNE przykłady tych ......."prześladowań"?
        • snajper55 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 21:58

> Jakieś KONKRETNE przykłady tych ......."prześladowań"?

"Żydzi szydzili z otrzymanej świętej hostii, dziurawiąc ją nożami i mówiąc +Jeśli tu jest prawdziwe ciało Chrystusa, jak mówią Chrześcijanie, to zaraz wytryśnie stąd jego krew.+ Gdy tak dziurawili najświętszą hostię, rzeczywiście tak się stało(...)

Pojmanych Żydów posłano do silnie obwarowanego więzienia. Następnie w podobny sposób uwięziono wraz z żonami i dziećmi innych Żydów, którzy nie wiedzieli nic o znieważeniu hostii. Potem panowie wrocławscy wysłali poselstwo do arcychrześcijańskiego cesarza i do króla Czech i Węgier Władysława z zapytaniem, co rozkażą zrobić z przewrotnymi Żydami, którzy dopuścili się takiej zniewagi. (...) Cesarz i król Władysława, widząc ich wierność, wysłali z kolei swoich posłów do panów wrocławskich. Za ich pośrednictwem oświadczyli: +Mąż wielkich zasług, pełen łaski Bożej, brat Jan de Campestrano z zakonu obserwantów, wysłany przez Boga w wasze strony, co jest przejawem szczególnej dobroci Wszechmocnego, osądzi tę sprawę. Do niego bowiem należy postępowanie z największą możliwą starannością w obliczu takich zrządzeń Bożych i rozstrzygnięcie takich kwestii w sądzie kościelnym. Jakikolwiek bowiem sprawiedliwy wyrok on wyda, my obaj będziemy zadowoleni, jeśli Bóg pozwoli.+
          Brat Jan zaś, dowiedziawszy się, że jego cesarska i jego królewska mość uczynili go sędzią w tej sprawie, zasiadł na trybunale w środku miasta wraz z księdzem biskupem wrocławskim, rajcami oraz przedstawicielami cesarza i króla Władysława i kazał natychmiast przyprowadzić przed trybunał Żydów, którzy znieważyli Chrystusa. Następnie kazał przynieść cztery kotły napełnione rozżarzonymi węglami. Potem polecił ich rozebrać i każdego z nich z osobna mocno przywiązać nagiego do deski, twarzą do góry. Wtedy na jego rozkaz czterej kaci wyrywali im okrutnie żelaznymi szpikulcami kawałki ciała i wrzucali do kotłów, by tam spłonęły. W ten sposób zdarto z nich całe ciało aż do ukazania się wszystkich kości. Następnie rajcy kazali odartych z ciała poćwiartować, zgodnie ze zwyczajem, a ćwierci powiesić na rozdrożach na postrach dla przeklętych Żydów i chrześcijan.
          Potem, gdy stracono wszystkich, którzy dopuścili się zniewagi, a było ich czternastu, kazał przywieść innych, którzy nie wiedzieli o zbezczeszczeniu hostii. Gdy ich przyprowadzono, polecił szybko wznieść budzący grozę stos drewna i go podpalić (...) [przynoszą chrzcielnicę] Wtedy brat i mistrz Jan, mianowany w tej sprawie sędzią, grzmiącym głosem wypowiedział wyrok: +Ci, którzy nic nie wiedzieli o wspomnianym wcześniej znieważeniu Najświętszego sakramentu, mają wybór. Jeśli chcą się ochrzcić, oto źródło prawdziwej wiary; niech w tej prawdziwej wierze żyją. Jeśliby zaś nie chcieli się ochrzcić, niech pójdą w ogień jako synowie zatracenia.+
          Po ogłoszeniu wyroku tylko dwudziestu młodzieńców dało się ochrzcić za strachu przed śmiercią w ogniu, a wszyscy inni - młodzi i starzy - poszli na stos bez lęku, jakby osłonięci ciemnościami.
          Gdy tak sprawiedliwość Boża oddała każdemu to, co mu się należało, brat Jan wydał nowe postanowienie, aby takie śledztwa wobec Żydów przeprowadzono we wszystkich miastach, w których oni przebywają. Mają nimi kierować biskupi i arcybiskupi wspomagani przez obywateli, za zgodą świeckiego władcy, tak jak to się działo ostatnim razem. Gdziekolwiek zaś się znajdzie gromada Żydów, może z nich pozostać najwyżej sześciu aby wypełniły się słowa Pana naszego Jezusa Chrystusa +Nie przeminie ten rodzaj, aż się wszystko ziści.+."

De persecutione Judaeorum Vratislaviensium A. 1453

za "Legendy o krwi. Antropologia przesądu", Joanna Tokarska-Bakir, WAB, Warszawa 2008, str.689-691

Jan de Campestrano był wtedy inkwizytorem generalnym, obecnie to święty kościoła katolickiego i patron, ha, ha, prawników.

pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kapistran
          S.
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 22:22
            ciekawa jestem czy to ich coś nauczyło? chyba nie -> www.youtube.com/watch?v=GG2dGYiL9S0 i po ki uj prowokują? A potem,że katolicy to antysemici - obłęd i głupota a najgorsze,że w jakis poronionych wojnach giną niewinni.
            • jeepwdyzlu snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 09:51
              albo kasujesz ten post albo przestajesz być adminem
              To proste.
              jeep
              • bookworm Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 10:35
                jeepwdyzlu napisał:

> albo kasujesz ten post albo przestajesz być adminem
                > To proste.
                > jeep

Ciekawe ile potrawa wątek ankiskankanki. Gdy krzysztoff pokazał jak religijna indoktrynacja prowadzi do nienawiści rasowej i antysemityzmu, a wiara w bóg-miłościa i Chrystusa-wojownika może tłumaczyć irracjonalne zachowania nazistów i ich chęć mordowania żydów, stokrotka w try miga usunęła wątek. A tutaj zmanipulowany film o tym jacy to ci żydzi są straszni, jak mordują Żydów, śmieją się z bajek o Jezusie i Maryji i są generalnie największym złem świata. I co. I nic.

A wiesz co jeep, niech go snajper nie usuwa. Tak żeby każdy, kto kiedyś miał jakąkolwiek wątpliwość i nabrał się na jej ekobajanie, widział jaką antysemicką szujką jest ankaskakanka.
                • ankaskakanka14 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 10:47
                  bookworm napisał:

A tutaj zmanipulow
                  > any film o tym jacy to ci żydzi są straszni, jak mordują Żydów, śmieją się z ba
                  > jek o Jezusie i Maryji i są generalnie największym złem świata. I co. I nic.

A tego to ja nie wiem czy filmik był zmanipulowany czy nie i w jakim celu wystawiony? Kto w ogóle dał zgodę na wystawienie takiego filmiku? Dla nie symbole religijne to goowno nie chodzę do kościoła i nie uznaję żadnych religi,bo dla mnie to gooowno - ale takie fanatyczne zachowanie / prowokacyjne? / prowadzi do fanatycznej reakcji innych fanatyków.A potem giną niewinni. A ja mam już dość informacji,że jeden idiota wymordował rodzinę drugiemu idiocie.

> A wiesz co jeep, niech go snajper nie usuwa. Tak żeby każdy, kto kiedyś miał ja
                  > kąkolwiek wątpliwość i nabrał się na jej ekobajanie, widział jaką antysemicką s
                  > zujką jest ankaskakanka.
                  Tak zawsze będę w opozycji do głupiego prowokowania - masz coś przeciw?
                  • snajper55 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 12:33
                    ankaskakanka14 napisała:

> A ja mam już dość informacji,że jeden idiota wymordował rodzinę drugiemu idiocie.

Uważaj, bo możesz wylądować w sądzie za obrazę uczuć religijnych. Święty Jan Kapistran idiotą? No dobrze, nie będę się upierać. Pewnie wiesz co piszesz. Ale dlaczego idiotami byli według ciebie ci spaleni Żydzi? Tam i w setkach innych miejsc?

S.
                    • ankaskakanka14 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 12:35
                      snajper55 napisał:

>
                      > > A ja mam już dość informacji,że jeden idiota wymordował rodzinę drugiemu
                      > idiocie.
                      >
                      > Uważaj, bo możesz wylądować w sądzie za obrazę uczuć religijnych. Święty Jan Ka
                      > pistran idiotą? No dobrze, nie będę się upierać. Pewnie wiesz co piszesz. Ale d
                      > laczego idiotami byli według ciebie ci spaleni Żydzi? Tam i w setkach innych mi
                      > ejsc?
                      >
                      > S.

Jak pisał ja nie żyję historią tylko teraźniejszością i gooowno mnie obchodzi kto zamordował Nazarejczyka czy spalił żydów.Gooowno mnie to interesuje - rozumiesz? I moich rodaków również :))
                      • ankaskakanka14 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 12:39
                        a jeżeli Ty i podobni Tobie żyjecie dniem wczorajszym i tym co było i nie potraficie się wyrwać z przeszłości to polecam terapię u dobrego psychologa :))) Ponoć dobra terapia i leczenie pomaga wrócić do teraźniejszości i zacząć żyć przyszłością :)))
              • snajper55 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 12:30
                jeepwdyzlu napisał:

> albo kasujesz ten post albo przestajesz być adminem
                > To proste.

Ani jedno, ani drugie. Nie należy śmieci zamiatać pod dywan.

S.
                • ankaskakanka14 Re: snajper obejrzyj ten filmik a potem.... 05.02.14, 12:34
                  snajper55 napisał:

> Ani jedno, ani drugie. Nie należy śmieci zamiatać pod dywan.
                  >
                  > S.

Oczywiście zwłaszcza na temat rasizmu na tle narodowościowym - w Polsce katolików już nie ma,a i rzadko który to chrześcijanin z prawdziwego zdarzenia - a mimo to wiąże sie go z polskością i opluwa,że my niby to czy tamto.Pluje sie historią aby tylko coś ugrać na poczuciu winy - ha ha ha niestety nic z tego :)))
            • snajper55 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:29
              ankaskakanka14 napisała:

> ciekawa jestem czy to ich coś nauczyło? chyba nie

A ja sądzę, że tak. Takie mordy na Żydach, pogromy dokonywane przez stulecia przez chrześcijan czegoś ich nauczyły. Prześladowania, antysemityzm, dyskryminacja... I wiesz, nadal my, goje, ich uczymy. Czego świetnym przykładem jest ten filmik.

S.
              • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:30
                snajper55 napisał:

>
                > > ciekawa jestem czy to ich coś nauczyło? chyba nie
                >
                > A ja sądzę, że tak. Takie mordy na Żydach, pogromy dokonywane przez stulecia pr
                > zez chrześcijan czegoś ich nauczyły. Prześladowania, antysemityzm, dyskryminacj
                > a... I wiesz, nadal my, goje, ich uczymy. Czego świetnym przykładem jest ten fi
                > lmik.
                >

Mi historia służy do tego aby wyciągać wnioski,a nie używać jej w politycznych celach - a Tobie do czego służy historia?
                • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:30
                  Żyjesz wczoraj czy dziś?
            • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 08.02.14, 20:51
              ankaskakanka14 napisała:

> ciekawa jestem czy to ich coś nauczyło? chyba nie -> rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=GG2dGYiL9S0 i po ki uj prowokują? A potem,że katolicy to antysemici - obłęd i głupota a
              najgorsze,że w jakis poronionych wojnach giną niewinni.

Po co prowokują ? No a co spodziewasz się ze nadal będą musieli paradować żółtej czapce i czapkowac ci ??
        • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 08.02.14, 20:49

> Jakieś KONKRETNE przykłady tych ......."prześladowań"?

2 z 3 komendantów KL Auschwitz to katolicy z wychowania , komentować nie trzeba . Nie warto też wspominać o pogromach , mordach czy zwykłej bandyckiej grabieży dzieci żydowskich które oddawano w ręce katolickie .Ale przecież takiej kupy jaką to jesteś to i tak nie interesuje
    • sclavus Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 03.02.14, 21:06
      ... zróbcie sobie "dni nacjonalizmu" - będziecie mili remis...
      Najlepiej w Białymstoku!
    • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 08:37
      >
      > czy w synagogach sa "Dni chrześcijaństwa", czy w Knesecie stoi choinka w Boże Narodzenie?
      > Jęsli to ma być "dialog" z judaizmem to dlaczego tylko to działa w jedną stronę
      > ?
      > Kościół katolicki przez 2 tysiąclecia obył się bez tego typu podejrzanych uczt
      > i wyszło Mu to jedynie na dobre.

Przez 1700 lat istnienia twojej sekty zamordowaliście miliony Żydów, teraz w ząbki gryzie to ze w końcu ktoś tam u was na gorze otrzeźwiał ?
      • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 08:48
        kolter-mr napisał:

> unkannier.sking napisała:
        > >
        > > czy w synagogach sa "Dni chrześcijaństwa", czy w Knesecie stoi choinka w
        > Boże Narodzenie?
        > > Jęsli to ma być "dialog" z judaizmem to dlaczego tylko to działa w jedną
        > stronę
        > > ?
        > > Kościół katolicki przez 2 tysiąclecia obył się bez tego typu podejrzanych
        > uczt
        > > i wyszło Mu to jedynie na dobre.
        >
        > Przez 1700 lat istnienia twojej sekty zamordowaliście miliony Żydów, teraz w zą
        > bki gryzie to ze w końcu ktoś tam u was na gorze otrzeźwiał ?
        >
        >

Typowa mowa nienawiści aby tylko istniał konflikt na tle religijnym :)) bravo :)))
        • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 08:55
          ankaskakanka14 napisała:

> > Przez 1700 lat istnienia twojej sekty zamordowaliście miliony Żydów, teraz w ząbki gryzie to ze w końcu ktoś tam u was na gorze otrzeźwiał ?

> Typowa mowa nienawiści aby tylko istniał konflikt na tle religijnym :)) bravo :
          > )))

Konkretnie o co ci chodzi bo ja nie widzę nic złego w tym ze mam konflikt z prymitywnym antysemickich idiotą.
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 08:58
            kolter-mr napisał:

>
            >
            > > > Przez 1700 lat istnienia twojej sekty zamordowaliście miliony Żydów
            > , teraz w ząbki gryzie to ze w końcu ktoś tam u was na gorze otrzeźwiał ?
            >
            > > Typowa mowa nienawiści aby tylko istniał konflikt na tle religijnym :)) b
            > ravo :
            > > )))
            >
            > Konkretnie o co ci chodzi bo ja nie widzę nic złego w tym ze mam konflikt z pry
            > mitywnym antysemickich idiotą.

Konkretnie,że siejesz mowę nienawiści :))
            • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:07
              ankaskakanka14 napisała:

> Konkretnie,że siejesz mowę nienawiści :))

Podaj choć jeden przykład ???
              • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:08
                kolter-mr napisał:

>
                > > Konkretnie,że siejesz mowę nienawiści :))
                >
                > Podaj choć jeden przykład ???

ha ha ha :))
                • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 04.02.14, 09:20
                  ankaskakanka14 napisała:

> kolter-mr napisał:
                  >
                  > > ankaskakanka14 napisała:
                  > >
                  > > > Konkretnie,że siejesz mowę nienawiści :))
                  > >
                  > > Podaj choć jeden przykład ???
                  >
                  > ha ha ha :))

No co , nie umiesz ?? dawaj
    • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 10:51
      i pamiętaj - szkalowanie na tle religijnym to rasizm taka odmiana antysemityzmu :)) Jak żydzi reagują na szkalowanie swoich wierzeń tak chyba katolicy mają prawo wetu? CZY MOŻE WEDŁUG CIEBIE OSOBY INNEGO WYZNANIA JAK JUDAISTYCZNE TO PODLUDZIE I NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW?
      • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 11:20
        I jeszcze jedno - nie znoszę ludzi,którzy czuja się w jakiś sposób uprzywilejowany ze względu na swój kolor skóry,wyznanie przynależność etniczną czy status materialny gardzę takimi ludźmi - a jak będzie to odczytywane - to wiesz co? Mam to w d u p i e :)))
        • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 11:29
          Jak użyję słowo "żyd" to antysemitka tak? Jak użyję słowa "murzyn" to rasistka - tak? Ale jak ktoś się wyśmiewa z mojej kultury z mojej polskości, szkaluje ją - to już nie jest rasizm ?
          • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:16
            ankaskakanka14 napisała:

> Jak użyję słowo "żyd" to antysemitka tak? Jak użyję słowa "murzyn" to rasistka

Nie. Kto tak twierdzi?

> - tak? Ale jak ktoś się wyśmiewa z mojej kultury z mojej polskości, szkaluje ją
            > - to już nie jest rasizm ?

Wiesz co to jest rasizm i rasa? Jest według Ciebie takie coś jak rasa "polska"?
            Rozumiem, że jestes niewykształcona, ale takie bezkrytyczne obnoszenie się z własną ignorancją bez próby przykrycia chociażby miejsc intymnych to chyba najgorsza forma ekshibicjonizmu.
            • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:25
              Jaka przynależność narodowa POLAK? - > Polskość to łącząca mnie i moich rodaków wspólna historia,język,mentalność i rasizm na tle narodowościowym jest KARALNY :)))
              Naród - przynależność narodowa - definicja, charakterystyka, przykłady
              Naród jest pojęciem, które oznacza przynależność etniczną i terytorialną danej grupy ludności. Przynależność narodowa ma ogromne znaczenie dla tworzenia się narodu. Precyzyjne zdefiniowanie narodu jest dosyć trudne. Według wielu badaczy naród musi być utrwalony historycznie, wspólnymi przeżyciami, zdarzeniami itd. Jest on wspólnotą ludzi, która identyfikuje się z pewną tradycją. Naród powstał dzięki współżyciu i współdziałaniu ludzi z danego terytoriom dzięki czemu pojawiły się tzw. więzi narodowe. Podstawowa definicja narodu zawiera się w terytorium, wspólnym języku, tradycji i kulturze. Przynależność narodowa to przynależność terytorialna do danej grupy, mówienie tym samym językiem i korzystanie z tego samego dorobku kulturalnego. Jedna z definicji mówi także o przynależności narodowej tylko w przypadku urodzenia się w danej społeczności, bardzo często ludność napływowa – wedle takiej (...)
              wypracowania24.pl/wos/3004/narod-przynaleznosc-narodowa-definicja

i nikt mnie nie zmusi do tego abym we własnym kraju musiała znosić rasizm na tle narodowościowym -> zrozumiano?
              • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:29
                Jeżeli komuś sie nie widzi nasza polska mentalność,kultura czy wierzenia - to droga wolna my tu nikogo na siłę nie zapraszamy ani nie trzymamy :))
                • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:22
                  ankaskakanka14 napisała:

> Jeżeli komuś sie nie widzi nasza polska mentalność,kultura czy wierzenia - to d
                  > roga wolna my tu nikogo na siłę nie zapraszamy ani nie trzymamy :))

TrzymACIE? w czyim imieniu się wypowiadasz? Polskiej Rasy Panów?
                  • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:28
                    bookworm napisał:

>
                    > > Jeżeli komuś sie nie widzi nasza polska mentalność,kultura czy wierzenia
                    > - to d
                    > > roga wolna my tu nikogo na siłę nie zapraszamy ani nie trzymamy :))
                    >
                    > TrzymACIE? w czyim imieniu się wypowiadasz? Polskiej Rasy Panów?

Nie,nie rasy Panów :)) ale ludzi,którzy wywalczyli tą ziemie własną krwią i na której żyli sobie od wieków - masz coś przeciw?
              • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:15
                ankaskakanka14 napisała:

> Jaka przynależność narodowa POLAK? - > Polskość to łącząca mnie i moich rod
                > aków wspólna historia,język,mentalność i rasizm na tle narodowościowym jest KAR
                > ALNY :)))
                > Naród - przynależność narodowa - definicja, charakterystyka, przykłady
                > Naród jest pojęciem, które oznacza przynależność etniczną i terytorialną danej
                > grupy ludności. Przynależność narodowa ma ogromne znaczenie dla tworzenia się n
                > arodu. Precyzyjne zdefiniowanie narodu jest dosyć trudne. Według wielu badaczy
                > naród musi być utrwalony historycznie, wspólnymi przeżyciami, zdarzeniami itd.
                > Jest on wspólnotą ludzi, która identyfikuje się z pewną tradycją. Naród powstał
                > dzięki współżyciu i współdziałaniu ludzi z danego terytoriom dzięki czemu poja
                > wiły się tzw. więzi narodowe. Podstawowa definicja narodu zawiera się w terytor
                > ium, wspólnym języku, tradycji i kulturze. Przynależność narodowa to przynależn
                > ość terytorialna do danej grupy, mówienie tym samym językiem i korzystanie z te
                > go samego dorobku kulturalnego. Jedna z definicji mówi także o przynależności n
                > arodowej tylko w przypadku urodzenia się w danej społeczności, bardzo często lu
                > dność napływowa – wedle takiej (...)
                > rel="nofollow">wypracowania24.pl/wos/3004/narod-przynaleznosc-narodowa-definicja
                >
                > i nikt mnie nie zmusi do tego abym we własnym kraju musiała znosić rasizm na tl
                > e narodowościowym -> zrozumiano?

Popitoliłas sobie dużo i nie na temat. Rasa to pojęcie biologiczne, a nie kulturowe. Rasizm dotyczy RASY, a nie przynależności narodowej. Zresztą kto tu ma coś do polskiej przynależności narodowej? Do czego pijesz?
                • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:23
                  pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

Pojęcie "rasizmu kulturowego" lub tzw. "nowego rasizmu"[5] zaistniało w latach 80. XX wieku, kiedy w związku z dużymi migracjami ludności doszło do konfrontacji kulturowej pomiędzy określonymi grupami społecznymi. >>>>>>>Rasizm kulturowy<<<<<<<<<< narodowość to nic innego jak przynależność kulturowa -> język,mentalność,wspólna historia - jak chcesz ze mną polemizować to się dokształć - bo byki logiczne z braku wiedzy dajesz ha ha ha
        • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 08.02.14, 21:01
          ankaskakanka14 napisała:

> I jeszcze jedno - nie znoszę ludzi,którzy czuja się w jakiś sposób uprzywilejow
          > any ze względu na swój kolor skóry,wyznanie przynależność etniczną czy status
          > materialny gardzę takimi ludźmi - a jak będzie to odczytywane - to wiesz co? Ma
          > m to w d u p i e :)))

Jak rozumiem jesteś czarna a nie tolerujesz białych ? No ze czarna to wnioskuje po rozmiarze dupy. Pamiętam z USA murzynki miały takie dupska ze kubek z kawą mogła sobie na nim położyć i spokojnie iść :))
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 09.02.14, 14:29
            Postaraj się bardziej sprowokować - a ja Ci i tak napisze "idź w pokoju" i kto bez grzechu .... :)))
            • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 09.02.14, 15:38
              ankaskakanka14 napisała:

> Postaraj się bardziej sprowokować

Nie dam ci szansy mentalna amebo -

a ja Ci i tak napisze "idź w pokoju" i kto
              > bez grzechu .... :)))

Nie wiem co to grzech bom nie wierca ,ja mogę co najwyżej złamać prawo
      • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:07
        ankaskakanka14 napisała:

> i pamiętaj - szkalowanie na tle religijnym to rasizm taka odmiana antysemityzmu
        > :)) Jak żydzi reagują na szkalowanie swoich wierzeń tak chyba katolicy mają pr
        > awo wetu?

Religia to nie rasa, tylko wybór. Żydzi nie są wysmiewani z powodu wiary w Jahwe - nikt się z nich nie nabija, że chodzą w myckach i z pejsami. Żydzi są nienawidzeni, uznaje się ich za winnych śmierci Boga, winnych wojen, klęsk i mordów dzieci oraz całego zła. Oskarża się ich o światowy spisek przeciwko całemu światu. Antysemicki religijnie nakręcany obłęd.

> CZY MOŻE WEDŁUG CIEBIE OSOBY INNEGO WYZNANIA JAK JUDAISTYCZNE TO PODL
        > UDZIE I NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW?

Nie przypisuj mi swojego antysemizmu. Prostacka zagrywka erystyczna. Niczym nie zaskoczyłaś.
        • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:15
          bookworm napisał:

> Religia to nie rasa, tylko wybór. Żydzi nie są wysmiewani z powodu wiary w Jahw
          > e - nikt się z nich nie nabija, że chodzą w myckach i z pejsami. Żydzi są niena
          > widzeni, uznaje się ich za winnych śmierci Boga, winnych wojen, klęsk i mordów
          > dzieci oraz całego zła. Oskarża się ich o światowy spisek przeciwko całemu świa
          > tu. Antysemicki religijnie nakręcany obłęd.
          >
          > > CZY MOŻE WEDŁUG CIEBIE OSOBY INNEGO WYZNANIA JAK JUDAISTYCZNE TO PODL
          > > UDZIE I NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW?
          >
          > Nie przypisuj mi swojego antysemizmu. Prostacka zagrywka erystyczna. Niczym nie
          > zaskoczyłaś.

Posądzasz mnie o zagrywki? Swoja miarka mnie chcesz mierzyć? A z jakiej to niby racji jakim prawem? Kim Ty jesteś żeby mnie osądzać? Za zło uważam durnych prowokatorów jak i tych co myślą,że są "wybrani" i obojętne czy to żyd,murzyn czy polak -> masz coś przeciw?
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:20
            i nikogo nie winię za śmierć Nazarejczyka - gdyby nie chciał umrzeć / tym samym przesłać przekaz - altruizmu / to by pewnie uciekł bo mógł.I nie ważne w tym momencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.Zresztą nie mam ochoty toczyć bojów i sporów o to co było przeszło 2000 tys. lat temu. Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOWAĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))
            • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:43
              ankaskakanka14 napisała:

> i nikogo nie winię za śmierć Nazarejczyka - gdyby nie chciał umrzeć / tym samym
              > przesłać przekaz - altruizmu / to by pewnie uciekł bo mógł.

Czy wiesz co to jest atruizm? Na czym polegał altruizm śmierci Jezusa?

> I nie ważne w tym m
              > omencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.

To był przekaz pieniężny - umieram z rąk Żydów, żebyscie wiedzieli kogo nienawidzieć i kogo za całe zło obwinić. Aha i za wasze grzechy też ale to dla was zupełnie nic nie zmienia.

> Zresztą nie mam ochoty toczyć b
              > ojów i sporów o to co było przeszło 2000 tys. lat temu.

Co napisano, że było 2000 lat temu, a co tak naprawdę wcale nie musiało miec miejsca. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach śmierci męczeńskiej wyznawców innych religii - oni też umierali za nasze grzechy. A o milionach dzieci umierajacych z głodu za nasze grzechy?

> Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOW
              > AĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))

z natury jestem niewierzący, a Twoje deklaracje są bez pokrycia
              • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:48
                bookworm napisał:

>
                > > i nikogo nie winię za śmierć Nazarejczyka - gdyby nie chciał umrzeć / tym
                > samym
                > > przesłać przekaz - altruizmu / to by pewnie uciekł bo mógł.
                >
                > Czy wiesz co to jest atruizm? Na czym polegał altruizm śmierci Jezusa?

A Ty wiesz,że mnie chcesz przepytywać,egzaminować?

> > I nie ważne w tym m
                > > omencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.
                >
                > To był przekaz pieniężny - umieram z rąk Żydów, żebyscie wiedzieli kogo nienawi
                > dzieć i kogo za całe zło obwinić. Aha i za wasze grzechy też ale to dla was zup
                > ełnie nic nie zmienia.

To Twoja interpretacja na potrzebę obecnej chwili?

> Co napisano, że było 2000 lat temu, a co tak naprawdę wcale nie musiało miec mi
                > ejsca. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach śmierci męczeńskiej wyznawców innych
                > religii - oni też umierali za nasze grzechy. A o milionach dzieci umierajacych
                > z głodu za nasze grzechy?

Jak to cały czas piszę o joblach fanatycznych,którzy siejąc nienawiść na tle religijnym,rasowym powodują setki ofiar śmiertelnych ludzi niewinnych.

> > Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOW
                > > AĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))
                >
                > z natury jestem niewierzący, a Twoje deklaracje są bez pokrycia

Ja też wszystkie religie mam za nic :))) opium dla mas i narzędzie w rozgrywkach politycznych :))) tak postrzegam wszelkiej maści religie :))
                • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:28
                  ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                  >
                  > >
                  > > > i nikogo nie winię za śmierć Nazarejczyka - gdyby nie chciał umrzeć
                  > / tym
                  > > samym
                  > > > przesłać przekaz - altruizmu / to by pewnie uciekł bo mógł.
                  > >
                  > > Czy wiesz co to jest atruizm? Na czym polegał altruizm śmierci Jezusa?
                  >
                  > A Ty wiesz,że mnie chcesz przepytywać,egzaminować?

Pytam, żeby sprawdzić czy rozumiesz pojęcia, którymi się posługujesz, bo wszystko wskazuje na to, że nie masz pojęcia. Posługujesz się jedynie belkotliwymi religijnymi frazesami.

> > > I nie ważne w tym m
                  > > > omencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.
                  > >
                  > > To był przekaz pieniężny - umieram z rąk Żydów, żebyscie wiedzieli kogo n
                  > ienawi
                  > > dzieć i kogo za całe zło obwinić. Aha i za wasze grzechy też ale to dla w
                  > as zup
                  > > ełnie nic nie zmienia.
                  >
                  > To Twoja interpretacja na potrzebę obecnej chwili?

Masz lepszą. Podziel się.

>
                  > > Co napisano, że było 2000 lat temu, a co tak naprawdę wcale nie musiało m
                  > iec mi
                  > > ejsca. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach śmierci męczeńskiej wyznawców i
                  > nnych
                  > > religii - oni też umierali za nasze grzechy. A o milionach dzieci umieraj
                  > acych
                  > > z głodu za nasze grzechy?
                  >
                  > Jak to cały czas piszę o joblach fanatycznych,którzy siejąc nienawiść na tle r
                  > eligijnym,rasowym powodują setki ofiar śmiertelnych ludzi niewinnych.

To dzięki nazarejczykowi i jego uczniom, którzy pomogli wskazać złych Żydów do szkalowania i zabicia i z których to wskazówek chrześciajnie do dzisiejszego dnia chętnie korzystają.

> > > Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOW
                  > > > AĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))
                  > >
                  > > z natury jestem niewierzący, a Twoje deklaracje są bez pokrycia
                  >
                  > Ja też wszystkie religie mam za nic :))) opium dla mas i narzędzie w rozgrywkac
                  > h politycznych :))) tak postrzegam wszelkiej maści religie :))

Również wiarę w boskość nazarejczyka?
                  • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:34
                    bookworm napisał:

> Pytam, żeby sprawdzić czy rozumiesz pojęcia, którymi się posługujesz, bo wszyst
                    > ko wskazuje na to, że nie masz pojęcia. Posługujesz się jedynie belkotliwymi re
                    > ligijnymi frazesami.

Rozumiem,że patent na inteligencję masz tylko Ty jedyny? Inni nie?

> > > > I nie ważne w tym m
                    > > > > omencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.
                    > > >
                    > > > To był przekaz pieniężny - umieram z rąk Żydów, żebyscie wiedzieli
                    > kogo n
                    > > ienawi
                    > > > dzieć i kogo za całe zło obwinić. Aha i za wasze grzechy też ale t
                    > o dla w
                    > > as zup
                    > > > ełnie nic nie zmienia.
                    > >
                    > > To Twoja interpretacja na potrzebę obecnej chwili?
                    >
                    > Masz lepszą. Podziel się.

Wysłucham pierw Twojej - przecież to Ty twierdzisz,że posługuję się tylko frazesami bez logicznego składu - oświeć mnie swoją mądrością :)) zrób mi to łaskę abym mogła dostąpić Twojej mądrości - skoro ja głupia :))

> > > Co napisano, że było 2000 lat temu, a co tak naprawdę wcale nie mus
                    > iało m
                    > > iec mi
                    > > > ejsca. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach śmierci męczeńskiej wyzn
                    > awców i
                    > > nnych
                    > > > religii - oni też umierali za nasze grzechy. A o milionach dzieci u
                    > mieraj
                    > > acych
                    > > > z głodu za nasze grzechy?
                    > >
                    > > Jak to cały czas piszę o joblach fanatycznych,którzy siejąc nienawiść na
                    > tle r
                    > > eligijnym,rasowym powodują setki ofiar śmiertelnych ludzi niewinnych.
                    >
                    > To dzięki nazarejczykowi i jego uczniom, którzy pomogli wskazać złych Żydów do
                    > szkalowania i zabicia i z których to wskazówek chrześciajnie do dzisiejszego dn
                    > ia chętnie korzystają.

To pisz petycję do Nazarejczyka - a najlepiej ukrzyżuj go raz jeszcze jak jakimś cudem zmartwychwstanie - będziesz miał problem z głowy :)))

> > > > Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOW
                    > > > > AĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))
                    > > >
                    > > > z natury jestem niewierzący, a Twoje deklaracje są bez pokrycia
                    > >
                    > > Ja też wszystkie religie mam za nic :))) opium dla mas i narzędzie w rozg
                    > rywkac
                    > > h politycznych :))) tak postrzegam wszelkiej maści religie :))
                    >
                    > Również wiarę w boskość nazarejczyka?

Ja nikomu nie narzucam żadnej ideologi - zwłaszcza religijnej :))) zastanawiam się jedynie nad nim nad jego życiem i słowami - mam chyba prawo do myślenia czy zastanawiania się?
                    • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 16:05
                      ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                      >
                      >
                      > > Pytam, żeby sprawdzić czy rozumiesz pojęcia, którymi się posługujesz, bo
                      > wszyst
                      > > ko wskazuje na to, że nie masz pojęcia. Posługujesz się jedynie belkotliw
                      > ymi re
                      > > ligijnymi frazesami.
                      >
                      > Rozumiem,że patent na inteligencję masz tylko Ty jedyny? Inni nie?

Nie mam patentu i nie twierdzę tego, więc chyba odnosisz się do czegoś co mi przypisujesz. Zarzuciłaś mi że Cię egzaminuję podczas gdy jedynie spytałem na czym polegał ALTRUIZM Jezusa.

> > > > > I nie ważne w tym m
                      > > > > > omencie KTO go zamordował - ważny tylko przekaz.
                      > > > >
                      > > > > To był przekaz pieniężny - umieram z rąk Żydów, żebyscie wied
                      > zieli
                      > > kogo n
                      > > > ienawi
                      > > > > dzieć i kogo za całe zło obwinić. Aha i za wasze grzechy też
                      > ale t
                      > > o dla w
                      > > > as zup
                      > > > > ełnie nic nie zmienia.
                      > > >
                      > > > To Twoja interpretacja na potrzebę obecnej chwili?
                      > >
                      > > Masz lepszą. Podziel się.
                      >
                      > Wysłucham pierw Twojej - przecież to Ty twierdzisz,że posługuję się tylko fraze
                      > sami bez logicznego składu - oświeć mnie swoją mądrością :)) zrób mi to łaskę a
                      > bym mogła dostąpić Twojej mądrości - skoro ja głupia :))

Przecież Ci podałem. dopiero co ją skomentowałaś: To Twoja interpretacja na potrzebę obecnej chwili? Rozumiem, że możesz nie wiedziec co czytasz, ale chyba wiesz co piszesz.
                      Powtórzę: Masz lepszą. Podziel się.
                      Dostąpię Twojej mądrości.

>
                      > > > > Co napisano, że było 2000 lat temu, a co tak naprawdę wcale n
                      > ie mus
                      > > iało m
                      > > > iec mi
                      > > > > ejsca. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach śmierci męczeńskie
                      > j wyzn
                      > > awców i
                      > > > nnych
                      > > > > religii - oni też umierali za nasze grzechy. A o milionach dz
                      > ieci u
                      > > mieraj
                      > > > acych
                      > > > > z głodu za nasze grzechy?
                      > > >
                      > > > Jak to cały czas piszę o joblach fanatycznych,którzy siejąc nienawi
                      > ść na
                      > > tle r
                      > > > eligijnym,rasowym powodują setki ofiar śmiertelnych ludzi niewinny
                      > ch.
                      > >
                      > > To dzięki nazarejczykowi i jego uczniom, którzy pomogli wskazać złych Żyd
                      > ów do
                      > > szkalowania i zabicia i z których to wskazówek chrześciajnie do dzisiejsz
                      > ego dn
                      > > ia chętnie korzystają.
                      >
                      > To pisz petycję do Nazarejczyka - a najlepiej ukrzyżuj go raz jeszcze jak jakim
                      > ś cudem zmartwychwstanie - będziesz miał problem z głowy :)))

Cudów nie ma. Wskazuję Ci tylko na te "nauki" i ich skutek.

> > > > > Ja NIE BĘDĘ SIĘ LICYTOW
                      > > > > > AĆ i ROZLICZAĆ :)) nie ta natura :)))
                      > > > >
                      > > > > z natury jestem niewierzący, a Twoje deklaracje są bez pokryc
                      > ia
                      > > >
                      > > > Ja też wszystkie religie mam za nic :))) opium dla mas i narzędzie
                      > w rozg
                      > > rywkac
                      > > > h politycznych :))) tak postrzegam wszelkiej maści religie :))
                      > >
                      > > Również wiarę w boskość nazarejczyka?
                      >
                      > Ja nikomu nie narzucam żadnej ideologi - zwłaszcza religijnej :))) zastanawiam
                      > się jedynie nad nim nad jego życiem i słowami - mam chyba prawo do myślenia czy
                      > zastanawiania się?

Pewnie, że masz. A zastanawiałaś się nad słowami pana Edzia. Jak pan Edzio powie: nie kradnij i nie zabijaj, to uznasz, że objawił jakąś wielką mądrość - mądrość Wąchocczyka??? A jak powie: "pij. a zakąszaj" to już w ogóle sama mądrość objawiona.
                      A czy ma znaczenie kto to powiedział, czy raczej co powiedział, i na czym oparł swoją wypowiedź?
                      • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 16:44
                        bookworm napisał:

> Pewnie, że masz. A zastanawiałaś się nad słowami pana Edzia. Jak pan Edzio powi
                        > e: nie kradnij i nie zabijaj, to uznasz, że objawił jakąś wielką mądrość - mądr
                        > ość Wąchocczyka??? A jak powie: "pij. a zakąszaj" to już w ogóle sama mądrość o
                        > bjawiona.
                        > A czy ma znaczenie kto to powiedział, czy raczej co powiedział, i na czym oparł
                        > swoją wypowiedź?

Poczytaj siebie - od samego początku plujesz nienawiścią - ani razu nie odniosłam się do udokumentowanych poczynań żydów zwłaszcza na polakach / jak pisałam przeszłość,historia służy nam aby wyciągać wnioski,a nie po to by jad ulewać / Ty aby ulać swoją nienawiść używasz argumentów historycznych - zahaczyłeś nawet o kolesia,który żył ponad 2000tys. lat temu ha ha ha -> tutaj masz prawdę objawioną -> nienawiść
                        • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 16:53
                          ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                          >
                          >
                          > > Pewnie, że masz. A zastanawiałaś się nad słowami pana Edzia. Jak pan Edzi
                          > o powi
                          > > e: nie kradnij i nie zabijaj, to uznasz, że objawił jakąś wielką mądrość
                          > - mądr
                          > > ość Wąchocczyka??? A jak powie: "pij. a zakąszaj" to już w ogóle sama mąd
                          > rość o
                          > > bjawiona.
                          > > A czy ma znaczenie kto to powiedział, czy raczej co powiedział, i na czym
                          > oparł
                          > > swoją wypowiedź?
                          >
                          > Poczytaj siebie - od samego początku plujesz nienawiścią - ani razu nie odniosł
                          > am się do udokumentowanych poczynań żydów zwłaszcza na polakach

Chyba coś Ci się pomyliło? Ja pluję nienawiścią? Do kogo?

Jakie to poczynania żydów na polakach? Zalinkuj może te swoje strony ze szczerbca czy co tam czytasz.

> / jak pisałam p
                          > rzeszłość,historia służy nam aby wyciągać wnioski,a nie po to by jad ulewać

No więc wyciągaj wnioski. Jakie wnioski wyciągasz? Że Żydzi są be, że za mało ich chrześcijanie zabili?

>/ T
                          > y aby ulać swoją nienawiść używasz argumentów historycznych - zahaczyłeś nawet
                          > o kolesia,który żył ponad 2000tys. lat temu ha ha ha -> tutaj masz prawdę o
                          > bjawioną -> nienawiść

Akurat ten argument nie był historyczny - nawiazywałem do bajki o Jezusie. To, że w XXI wieku są ludzie, którzy jeszcze wierzą w bajki to już inna sprawa.
                          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 17:01
                            bookworm napisał:

> Akurat ten argument nie był historyczny - nawiazywałem do bajki o Jezusie. To,
                            > że w XXI wieku są ludzie, którzy jeszcze wierzą w bajki to już inna sprawa.

No to nawiązując do bajki historycznej ulewałeś swoją żółć i nienawiść na drugiego człowieka,co nie myśli jak Ty.Jako argumentu użyłeś ha ha ha bajki historycznej aby dokopać chrześcijanom i czym sie różnisz od nich? Niczym jesteś taki sam jak i oni - masz tu swoją następną prawdę objawioną :D
                            • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 21:00
                              ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                              >
                              >
                              > > Akurat ten argument nie był historyczny - nawiazywałem do bajki o Jezusie
                              > . To,
                              > > że w XXI wieku są ludzie, którzy jeszcze wierzą w bajki to już inna spraw
                              > a.
                              >
                              > No to nawiązując do bajki historycznej ulewałeś swoją żółć i nienawiść na drugi
                              > ego człowieka,co nie myśli jak Ty.

Jaka żółć? jaka nienawisć? coś sobie uroiłaś. Śmieszne jest dla mnie uważanie kogoś za wielkiego bo a) gada truizmy - taki Paolo Coelho b) jest postacią fikcyjną.

> Jako argumentu użyłeś ha ha ha bajki historyc
                              > znej aby dokopać chrześcijanom i czym sie różnisz od nich? Niczym jesteś taki
                              > sam jak i oni - masz tu swoją następną prawdę objawioną :D

Oni sami sobie dokopują wierząc że ta bajka jest prawdziwa. Stawiasz sobie jakieś wyssane z palca tezy. Kłócisz się ze swoimi urojeniami.
                          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 18:00
                            bookworm napisał:

>
                            > Jakie to poczynania żydów na polakach? Zalinkuj może te swoje strony ze szczerb
                            > ca czy co tam czytasz.
                            >
                            Skoro nie znasz historii to polemika z Tobą traci zupełny sens.Dobrze,że chociaż znasz część historii o działaniach rzekomych chrześcijan na żydach ale żeby móc oddać "sprawiedliwość" historyczną o którą tak twardo walczysz w tym wątku trzeba znać całą historię :))
                            i jeszcze raz niezmiennie w Polsce nie ma już chrześcijan :)) po za no ostatnimi Mohikanami i jakieś śmieszne bitwy,że niby plują na żydów wstrętni chrześcijanie antysemici odbywają się tylko w Twoim / i Tobie podobnym / umyśle - przykre :((( tak właśnie działa religia - opium dla zmanipulowanych półgłówków.
                            • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 21:05
                              ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                              >
                              > >
                              > > Jakie to poczynania żydów na polakach? Zalinkuj może te swoje strony ze s
                              > zczerb
                              > > ca czy co tam czytasz.
                              > >
                              > Skoro nie znasz historii to polemika z Tobą traci zupełny sens.

Nie znam ale chętnie poznam. Zalinkuj. Rzuć tytuł. Skąd czerpiesz swoją wiedzę?

> Dobrze,że chocia
                              > ż znasz część historii o działaniach rzekomych chrześcijan na żydach

Twierdzisz, że Holocaust to kłamstwo?

> ale żeby m
                              > óc oddać "sprawiedliwość" historyczną o którą tak twardo walczysz w tym wątku t
                              > rzeba znać całą historię :))

Oświeć mnie. Co pominąłem?

> i jeszcze raz niezmiennie w Polsce nie ma już chrześcijan :)) po za no ostatni
                              > mi Mohikanami i jakieś śmieszne bitwy,że niby plują na żydów wstrętni chrześcij
                              > anie antysemici odbywają się tylko w Twoim / i Tobie podobnym / umyśle

A jak już się obudzisz ze swojej bajki, to przejedź się do Białegostoku albo do Łodzi, dowiesz się od pani sędziny co nie jest uznawane za obraźliwe i co jest tradycją piłkarską.

> - przykr
                              > e :((( tak właśnie działa religia - opium dla zmanipulowanych półgłówków.

ale, ale dość o Tobie. Pomówmy o tych źródlach zawierajacych żydowskie poczynania na polakach.
                              • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 21:36
                                bookworm napisał:

> ale, ale dość o Tobie. Pomówmy o tych źródlach zawierajacych żydowskie poczynan
                                > ia na polakach.

Ja nie jestem biurem informacyjnym - jak juz sie dokształcisz to wtedy uderzymy w gadkę,a tymczasem nie wylewaj swojej żółci na innych na podstawie rzekomej bajki o Nazarejczyku .
                                Przyjemnej lektury jak już znajdziesz historię żydów w Polsce i działaniach na polakach :))
                                A teraz abyś dobrze zapamiętał -? wyśmiewanie kultury innych / jakim jest historia,język,mentalność / jest rasizmem i zakłamywanie historii również :)) Tak,że nim zaczniesz straszyć sądem to pomyśl o tym co sam piszesz :))
                                • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 21:38
                                  i pamiętaj :)) -> Żydów w Polsce,a nie polskich żydów :)) żyd to żyd obojętnie w jakim języku mówi -> przynależność etniczna jak i katoli religijna :)) pamiętaj :)))
                                • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 22:36
                                  ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > ale, ale dość o Tobie. Pomówmy o tych źródlach zawierajacych żydowskie po
                                  > czynan
                                  > > ia na polakach.
                                  >
                                  > Ja nie jestem biurem informacyjnym - jak juz sie dokształcisz to wtedy uderzymy
                                  > w gadkę,a tymczasem nie wylewaj swojej żółci na innych na podstawie rzekomej b
                                  > ajki o Nazarejczyku .
                                  > Przyjemnej lektury jak już znajdziesz historię żydów w Polsce i działaniach na
                                  > polakach :))

Czyli nie masz nic. Wiedziałem. Takie tam antysemickie szyderstwa. Typowe dla wyznawców nazarejczyka.

> A teraz abyś dobrze zapamiętał -? wyśmiewanie kultury innych / jakim jest hist
                                  > oria,język,mentalność / jest rasizmem i zakłamywanie historii również :)) Tak,ż
                                  > e nim zaczniesz straszyć sądem to pomyśl o tym co sam piszesz :))

O jakim straszeniu sądem piszesz? Czy ja Cię straszę sądem?
                                  Wygląda na to, że Ty mnie próbujesz straszyć. Antysemitka poucza mnie na temat dyskryminacji i rasizmu. Jakiś ponury żart.
                                  • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 22:42
                                    bookworm napisał:

> Czyli nie masz nic. Wiedziałem. Takie tam antysemickie szyderstwa. Typowe dla w
                                    > yznawców nazarejczyka.
                                    >

Jak i Twoje rasistowskie szyderstwa na podwalinach bajki o Nazarejczyku :)))
                                    • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 22:49
                                      ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                                      >
                                      >
                                      > > Czyli nie masz nic. Wiedziałem. Takie tam antysemickie szyderstwa. Typowe
                                      > dla w
                                      > > yznawców nazarejczyka.
                                      > >
                                      >
                                      > Jak i Twoje rasistowskie szyderstwa na podwalinach bajki o Nazarejczyku :)))

rasitsowskie szyderstwa dotyczące jakiej rasy?
                                      • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:01
                                        kultury - czyż nie chrześcijaństwo jest domeną polaków?
                                        • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:06
                                          Rasizm kulturowy cechowały brak akceptacji dla niedostosowania innych grup kulturowych do kultury rodzimej, jednak bez podkreślania jej supremacji, i nacisk na asymilację przy jednoczesnej zgodzie na autonomiczny rozwój - jednak w ramach własnej, rodzimej kultury. Rasiści kulturowi twierdzili, iż jednostka ludzka jest nierozerwalnie związana ze swoją kulturą i nie może się rozwijać bez zaakceptowania jej zasad i poza nią. Różnica pomiędzy "nowym rasizmem" a rasizmem tradycyjnym polegała na tym, iż zasadniczym jego kryterium była kultura, natomiast w rasizmie klasycznym wyłącznie rasa.

tak,że se uważaj RASISTO i nie szydź z chrześcijan :)) Ponadto o jakim Ty antysemityzmie bredzisz jak tu żydów nie ma - no chyba,że się mylę?
                                          • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:29
                                            ankaskakanka14 napisała:

> Rasizm kulturowy cechowały brak akceptacji dla niedostosowania innych grup kult
                                            > urowych do kultury rodzimej, jednak bez podkreślania jej supremacji, i nacisk n
                                            > a asymilację przy jednoczesnej zgodzie na autonomiczny rozwój - jednak w ramach
                                            > własnej, rodzimej kultury. Rasiści kulturowi twierdzili, iż jednostka ludzka j
                                            > est nierozerwalnie związana ze swoją kulturą i nie może się rozwijać bez zaakce
                                            > ptowania jej zasad i poza nią. Różnica pomiędzy "nowym rasizmem" a rasizmem tra
                                            > dycyjnym polegała na tym, iż zasadniczym jego kryterium była kultura, natomiast
                                            > w rasizmie klasycznym wyłącznie rasa.

A co to ma wspólnego z moimi wypowiedziami? Może najwyższa pora byś odwiedziła lekarza. Może jakieś nowe leki Ci przepisze, bo te co masz nie działają.

>
                                            > tak,że se uważaj RASISTO i nie szydź z chrześcijan :))

Rozróżniaj szydzenie z ludzi i z ideologii/idei. Ludzie mogą sobie wierzyć w potwora spghetti i różowe jednorożce, czy też jakiegoś nazarejczyka, a ja mogę się smiać z takiej irracjonalnej wiary. To nie jest rasizm.

> Ponadto o jakim Ty antys
                                            > emityzmie bredzisz jak tu żydów nie ma - no chyba,że się mylę?

Piłaś nie pisz.
                                        • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:24
                                          ankaskakanka14 napisała:

> kultury - czyż nie chrześcijaństwo jest domeną polaków?

Nie jest. Jestem polakiem i chrześcikaństwo nie jest moją domeną. Znam mnóstwo polaków i dla żadnego z nich chrześcijaństwo nie jest domeną. Więc o jakim moim rasizmie mówisz? O śmianiu się z wiary w bajkę o nazarejczyku? Żartujesz albo jesteś głupia.
                                          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 06:54
                                            bookworm napisał:

> Nie jest. Jestem polakiem i chrześcikaństwo nie jest moją domeną.

Ale innych polaków jest / czego rezultatem KK / szydzisz z chrześcijaństwa i zarzucasz nienawiść odwołując sie hi hi do kolesia który nie żyje od 2000tys. lat - jesteś nie tylko rasistą ale i fanatykiem - tacy są niebezpieczni bo aby ulewać jad odwołujesz sie do jak to sam określiłeś bajek - a skoro Twoim argumentem jest bajka aby dowalić,dyskryminować - to zrozum jak jesteś zacietrzewiony Zarzucając antysemityzm przykrywasz swój rasizm,nienawiść do w/w grupy kulturowej - dyskryminujesz na podstawie bliżej nie określonych faktów historycznych / jak sam twierdzisz / Przykro mi jest i wstyd,że tacy sa moi rodacy - mam nadzieję,że jest to tylko marginalna grupa w naszym kraju.
                                            I coś jak ateistę to za dużo Twej sympatii do innej grupy wyznaniowej.

Znam mnóstwo
                                            > polaków i dla żadnego z nich chrześcijaństwo nie jest domeną. Więc o jakim moim
                                            > rasizmie mówisz? O śmianiu się z wiary w bajkę o nazarejczyku? Żartujesz albo
                                            > jesteś głupia.
          • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:20
            ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
            >
            >
            >
            > > Religia to nie rasa, tylko wybór. Żydzi nie są wysmiewani z powodu wiary
            > w Jahw
            > > e - nikt się z nich nie nabija, że chodzą w myckach i z pejsami. Żydzi są
            > niena
            > > widzeni, uznaje się ich za winnych śmierci Boga, winnych wojen, klęsk i m
            > ordów
            > > dzieci oraz całego zła. Oskarża się ich o światowy spisek przeciwko całem
            > u świa
            > > tu. Antysemicki religijnie nakręcany obłęd.
            > >
            > > > CZY MOŻE WEDŁUG CIEBIE OSOBY INNEGO WYZNANIA JAK JUDAISTYCZNE TO PO
            > DL
            > > > UDZIE I NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW?
            > >
            > > Nie przypisuj mi swojego antysemizmu. Prostacka zagrywka erystyczna. Nicz
            > ym nie
            > > zaskoczyłaś.
            >
            > Posądzasz mnie o zagrywki? Swoja miarka mnie chcesz mierzyć? A z jakiej to niby
            > racji jakim prawem? Kim Ty jesteś żeby mnie osądzać? Za zło uważam durnych pro
            > wokatorów jak i tych co myślą,że są "wybrani" i obojętne czy to żyd,murzyn czy
            > polak -> masz coś przeciw?

Kto tu jest prowokatorem w tym linkowanym przez Ciebie antysemickim filmiku? Że niby Żydzi? Zdarza Ci się samodzielnie myśleć czy tylko powtarzasz wyuczone banialuki o teoriach spiskowych o żydach, masonach i cyklistach?
            • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 12:27
              bookworm napisał:

> Kto tu jest prowokatorem w tym linkowanym przez Ciebie antysemickim filmiku? Że
              > niby Żydzi?

a że niby kto?

Zdarza Ci się samodzielnie myśleć czy tylko powtarzasz wyuczone ba
              > nialuki o teoriach spiskowych o żydach, masonach i cyklistach?

A sam teorie spiskowe siejesz,że niby żydzi są pogardzani bez powodu - gdzieś Ty to wyczytał -> przykłady proszę :)))
              • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:20
                ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                >
                >
                > > Kto tu jest prowokatorem w tym linkowanym przez Ciebie antysemickim filmi
                > ku? Że
                > > niby Żydzi?
                >
                > a że niby kto?

No właśnie - chyba ie mówisz o tym żałośnie tendencyjnym i sfabrykowanym filmiku.

> Zdarza Ci się samodzielnie myśleć czy tylko powtarzasz wyuczone ba
                > > nialuki o teoriach spiskowych o żydach, masonach i cyklistach?
                >
                > A sam teorie spiskowe siejesz,że niby żydzi są pogardzani bez powodu - gdzieś T
                > y to wyczytał -> przykłady proszę :)))

Tam gdzie widzę antysemickich idiotów, którzy nie mając powodu chcą zniszczyć naród Żydowski. Jaki mają powód? Że jakieś dzieciaki coś tam sobie pokrzyczały? To jest dowód na żydowską nienawiść do chrześcijan? Tylko dla idiotów.
                A może Żydzi urządzili chrześciajnom Holocaust, mordując kobiety, dzieci i niemowlęta ze względu na ich przynależność etniczną?
                Nie pisz już więcej. Chyba, że bardzo chcesz sprawdzić jak ile jeszcze możesz się pogrążyć po osiągnięciu dna.
                • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 13:27
                  bookworm napisał:

>
                  > > bookworm napisał:
                  > >
                  > >
                  > > > Kto tu jest prowokatorem w tym linkowanym przez Ciebie antysemickim
                  > filmi
                  > > ku? Że
                  > > > niby Żydzi?
                  > >
                  > > a że niby kto?
                  >
                  > No właśnie - chyba ie mówisz o tym żałośnie tendencyjnym i sfabrykowanym filmik
                  > u.

Masz dowody,że był sfabrykowany ? Ja nie, a skoro Ty masz to dlaczego z tym nic nie zrobisz? Tylko pozwalasz aby nienawiść niszczyła wzniecała konflikty
      • kolter-mr Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 08.02.14, 20:56
        ankaskakanka14 napisała:

> i pamiętaj - szkalowanie na tle religijnym to rasizm taka odmiana antysemityzmu
        > :)) Jak żydzi reagują na szkalowanie swoich wierzeń tak chyba katolicy mają prawo wetu? CZY MOŻE WEDŁUG CIEBIE OSOBY INNEGO WYZNANIA JAK JUDAISTYCZNE TO PODLUDZIE I NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW?

Pokaz no mi tu choć jeden post w którym hołota do ciebie podobna krytykuje Żydów za ich wiarę - no dawaj ,walicie po nich bo jesteście ograniczoną nienawiścią hołotą, a nie dlatego ze nie pasuje wam ich wiara !!
    • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 11:41
      Napiszę więcej - w rodzinie byłego jest Palestyńczyk / ochajtany z ciotką mojego byłego maja dzieci - wykształcone zresztą są porządnymi ludźmi - leczą innych / wiem co się dzieje w Palestynie z pierwszej reki :(( wujek został wyrzucony z własnego wielopokoleniowego domu,ziemi -> straszne.Pracowałam jako sprzątaczka u rodziny żydowskiej w Niemczech - byli dla mnie normalni - nigdy nie odczułam że w ich oczach jestem kimś gorszym - więc? te chore wojenki bady psychopatów prowokatorów s k u r w i a ł y c h kundli prowadza tylko do tego,że giną niewinni i będę w opozycji do każdego idioty,który aby coś ugrać sieje nienawiść czy to na tle religijnym,etnicznym czy ogółem,że też porządni,normalni ludzie dają się w ciągać w jakieś psychopatyczne rozgrywki.
    • jeepwdyzlu te antysemickie szuje 05.02.14, 15:04
      takie odważne dziś i bezkompromisowe
      proponuję polecieć do Telawiwu
      i tam protestować
      no - pokażcie co myślicie o tych wrednych żydach
      TAM, nie tu, cfaniaki...
      a stąd - spierda lać!!!
      Nasz ukochany Jezusik był Żydem, idioci!
      A jego Mamusia Żydówką!
      Jego Tatuś - Żydem!
      Jego uczniowie - Żydami!
      Jan Paweł II, Tusk, ojciec Dyrektor, połowa biskupów - wszystko Żydzi.
      Więc odpier dol się skakanka czy jak ci tam
      jeep
      jeep
      • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 05.02.14, 16:35
        jeepwdyzlu napisał:

> takie odważne dziś i bezkompromisowe
        > proponuję polecieć do Telawiwu
        > i tam protestować
        > no - pokażcie co myślicie o tych wrednych żydach
        > TAM, nie tu, cfaniaki...
        > a stąd - spierda lać!!!
        > Nasz ukochany Jezusik był Żydem, idioci!
        > A jego Mamusia Żydówką!
        > Jego Tatuś - Żydem!
        > Jego uczniowie - Żydami!
        > Jan Paweł II, Tusk, ojciec Dyrektor, połowa biskupów - wszystko Żydzi.
        > Więc odpier dol się skakanka czy jak ci tam
        > jeep
        > jeep

Mojego byłego wujek powiedział co o nich myśli wyepali go z ziemi i z domu co się dzieje w Telawiwie ale interesuje mnie - natomiast interesuje mnie co się dzieje u mnie :))) Zresztą oni z nikim się nie potrafią zgodzić - byli wypędzani wiele razy na przełomie wieków - czyli przyczyna musi leżeć w nich samych ? Nie możliwe aby wszyscy byli przez tyle stuleci antysemitami - zresztą pojęcie antysemityzm pojawia się wtedy gdy oni się pojawiają - ciekawa jestem dlaczego?
        • kolter-mr Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 09:42
          ankaskakanka14 napisała:
          ) Zresztą oni z nikim się nie potrafią zgodzić - byli wypędzani
          > wiele razy na przełomie wieków - czyli przyczyna musi leżeć w nich samych ? Nie
          > możliwe aby wszyscy byli przez tyle stuleci antysemitami - zresztą pojęcie ant
          > ysemityzm pojawia się wtedy gdy oni się pojawiają - ciekawa jestem dlaczego?

Nie przyszła taka myśli do główki jak widać myślą nie skalanej ze gnoiliście ich antysemickie ciule za to sami robiliście. Żydzi nie łączyli się narodami żeby swojej wiary nie mieszać, za to ich nienawidziliście zarazem sami zakazywaliście swoim łączyć się z obcymi

Trzeci Sobór Laterański (1179)

XXVI Ażeby chrześcijanie nie mieszkali z Żydami ani Saracenami ;

Nie zezwala się, aby zarówno Żydzi, jak i Saraceni w swoich domach mieli chrześcijańskich służących, ani dla opieki nad dziećmi, ani dla posługi, ani dla żadnej innej przyczyny”. Ci, którzy ośmielą się razem z nimi mieszkać, podlegają ekskomunice. Wydajemy postanowienie, że należy przyjmować jako wiążące świadectwo chrześcijan przeciwko Żydom we wszystkich sprawach sądowych, wówczas gdy przeciwstawiają oni chrześcijanom swoich świadków. Oświadczamy też, że powinni być karani anatemą ci, którzy chcieliby przy stanie faktycznym dawać pierwszeństwo Żydom przed chrześcijanami i działać na korzyść pierwszych, chociaż Żydów trzeba stawiać po chrześcijanach, a jakakolwiek dla nich przychylność ze strony chrześcijan płynąć może jedynie z samej tylko istoty człowieczeństwa. Jeżeli z natchnienia Bożego Żyd nawróci się na wiarę chrześcijańską, nie wolno mu w żaden sposób odbierać jego majątku, ponieważ wypada, aby nawrócony ku wierze żył w lepszych warunkach niż wówczas, gdy jeszcze nie przyjął wiary. Jeśli zaś gdzieś stałoby się inaczej, pod karą ekskomuniki polecamy panom i władzom lokalnym zadbać o to, by nawróceni otrzymali w całości swoje dziedzictwo rodzinne oraz majątek osobisty."

Jak widać Byli izolowani od reszty to czemu prymitywne niedouczone bydło dziś im stawia takie zarzuty ??
          • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 10:41
            kolter-mr napisał:

> ) Zresztą oni z nikim się nie potrafią zgodzić - byli wypędzani
            > > wiele razy na przełomie wieków - czyli przyczyna musi leżeć w nich samych
            > ? Nie
            > > możliwe aby wszyscy byli przez tyle stuleci antysemitami - zresztą pojęc
            > ie ant
            > > ysemityzm pojawia się wtedy gdy oni się pojawiają - ciekawa jestem dlacze
            > go?
            >
            > Nie przyszła taka myśli do główki jak widać myślą nie skalanej ze gnoiliście ic
            > h antysemickie ciule za to sami robiliście. Żydzi nie łączyli się narodami żeby
            > swojej wiary nie mieszać, za to ich nienawidziliście zarazem sami zakazywaliśc
            > ie swoim łączyć się z obcymi
            >

hmm no właśnie widać jak w/w są "biedni" w Palestynie i jak potrafią sie odwdzięczyć za gościnę - ja np. takich u siebie nie chcę ze zwykłej obawy,że i mnie to może spotkać.Nic nie usprawiedliwia zabijania - przykro mi :)))

> Jak widać Byli izolowani od reszty to czemu prymitywne niedouczone bydło dzi
            > ś im stawia takie zarzuty ??

No właśnie - ciekawa jestem dlaczego nikt na świecie ich nie lubi ? Według mnie i tak mieli wielkiego farta np. za czasów wojny że trafili na chrześcijan,bo gdyby trafili np. na wyznających islam lub ateistów - to dzisiaj nie musiałabym czytać na jakimś podrzędnym forum bredni jacy to chrześcijanie są be,bo by ich po prostu nie było.
            • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 10:45
              To,że czynią sobie jakieś obrządki,rozstawiają gary pod ołtarzykami - to mi koło doopy lata no ale gdy próbują ze swoimi wierzeniami ingerować na NASZEJ ziemi w prawo świeckie / jak to miało ostatnio miejsce / o rytualnym uboju to zaczyna mi sie to nie podobać :))) Zresztą nie tylko mi :))) Ponadto ciekawa rzecz - niby nie ma żydów w Polsce a tu ni stąd ni z zowąd pomysł ustawy o rytualnym uboju ? Tu nie Palestyna aby narzucać swoje obyczaje - tu Polska i Słowianie :)))
              • jeepwdyzlu skakanka śmierdzi 06.02.14, 11:20
                ale gdy próbują ze swoimi wierzeniami ingerować na NASZEJ ziemi w prawo świeckie / jak to miało ostatnio miejsce / o rytualnym uboju to zaczyna mi sie to nie podobać :))) Zresztą nie tylko mi :))) Ponadto ciekawa rzecz - niby nie ma żydów w Polsce a tu ni stąd ni z zowąd pomysł ustawy o rytualnym uboju ? Tu nie Palestyna aby narzucać swoje obyczaje - tu Polska i Słowianie :)))
                --------------------
                ta ziemia tak samo twoja jak i moja
                i ich
                tacy sami Polacy jak ty
                poza tym - nie sądzę, żebyś byłą Słowianką i Polką
                Słowianki słyną z urody i intelektu
                a ty raz że jesteś bezdennie głupia
                dwa - na 100% ohydna i śmierdzisz

nie odpisuj szujo
                jeep
                • ankaskakanka14 Re: skakanka śmierdzi 06.02.14, 11:22
                  jeepwdyzlu napisał:

> ale gdy próbują ze swoimi wierzeniami ingerować na NASZEJ ziemi w prawo świecki
                  > e / jak to miało ostatnio miejsce / o rytualnym uboju to zaczyna mi sie to nie
                  > podobać :))) Zresztą nie tylko mi :))) Ponadto ciekawa rzecz - niby nie ma żydó
                  > w w Polsce a tu ni stąd ni z zowąd pomysł ustawy o rytualnym uboju ? Tu nie Pal
                  > estyna aby narzucać swoje obyczaje - tu Polska i Słowianie :)))
                  > --------------------
                  > ta ziemia tak samo twoja jak i moja
                  > i ich
                  > tacy sami Polacy jak ty
                  > poza tym - nie sądzę, żebyś byłą Słowianką i Polką
                  > Słowianki słyną z urody i intelektu
                  > a ty raz że jesteś bezdennie głupia
                  > dwa - na 100% ohydna i śmierdzisz
                  >
                  > nie odpisuj szujo
                  > jeep

No w Palestynie tez sie im wydaje,że ziemia ich - będę odpisywać bo wstyd mi za rodaków,którzy opluwają swoich.A ziemię sobie trzeba wywalczyć lub kupić,a nie na gotowe.To tyle :)))
                  • ankaskakanka14 Re: skakanka śmierdzi 06.02.14, 11:24
                    A ja nie sądzę abyś był Polakiem - no chyba,że interes narodowy nie jest Ci ważniejszy - na takich jest tylko jedno słowo :)))
                    • bookworm Re: skakanka śmierdzi 06.02.14, 11:38
                      ankaskakanka14 napisała:

> A ja nie sądzę abyś był Polakiem - no chyba,że interes narodowy nie jest Ci waż
                      > niejszy

Najważniejszy jest dla mnie mój interes.

>- na takich jest tylko jedno słowo :)))

A jakie to słowo?
                      • ankaskakanka14 Re: skakanka śmierdzi 06.02.14, 11:41
                        bookworm napisał:

>
                        > > A ja nie sądzę abyś był Polakiem - no chyba,że interes narodowy nie jest
                        > Ci waż
                        > > niejszy
                        >
                        > Najważniejszy jest dla mnie mój interes.
                        >
                        > >- na takich jest tylko jedno słowo :)))
                        >
                        > A jakie to słowo?

wiesz :)) i współczuję
            • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 10:48
              ankaskakanka14 napisała:

> No właśnie - ciekawa jestem dlaczego nikt na świecie ich nie lubi ? Według mnie
              > i tak mieli wielkiego farta np. za czasów wojny że trafili na chrześcijan,bo g
              > dyby trafili np. na wyznających islam lub ateistów - to dzisiaj nie musiałabym
              > czytać na jakimś podrzędnym forum bredni jacy to chrześcijanie są be,bo by ich
              > po prostu nie było.

Za co chrześcijanie dostają właśnie podziękę - w formie nazizmu,opluwania Nazarejczyka drwienia z naszej kultury i jak ja mam ich szanować? Skoro oni nie chcą mnie?
              • bookworm Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 11:42
                ankaskakanka14 napisała:

>
                >
                > > No właśnie - ciekawa jestem dlaczego nikt na świecie ich nie lubi ? Wedłu
                > g mnie
                > > i tak mieli wielkiego farta np. za czasów wojny że trafili na chrześcija
                > n,bo g
                > > dyby trafili np. na wyznających islam lub ateistów - to dzisiaj nie musia
                > łabym
                > > czytać na jakimś podrzędnym forum bredni jacy to chrześcijanie są be,bo b
                > y ich
                > > po prostu nie było.
                >
                > Za co chrześcijanie dostają właśnie podziękę - w formie nazizmu,opluwania Nazar
                > ejczyka drwienia z naszej kultury i jak ja mam ich szanować? Skoro oni nie chcą
                > mnie?

Jesteś idiotką, co po raz kolejny udowadniasz. Większość nazistó było chrześcijanami, a mordy nazistowskie skupione były głownie na likwidacji Żydów.
                Opluwanie nazarejczyka? Mówienie o kimś, że plecie truizmy, a jego wypowiedzi wskazują na schizofrenię nie są opluwaniem tylko diagnozą.
                Jakiej WASZEJ kultury? Antysemityzm to teraz kultura?
                • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 11:54
                  bookworm napisał:

> Jesteś idiotką,

doprawdy? I liczysz że zrozumiem Twoją mowę,która dla idioty to zwykły bełkot?

co po raz kolejny udowadniasz. Większość nazistó było chrześcij
                  > anami, a mordy nazistowskie skupione były głownie na likwidacji Żydów.

Jeszcze raz i niezmiennie - ja żyję tutaj i dziś nie wczoraj :)) i mało mnie to obchodzi,a przyglądając się historii i tez mieli wielkie szczęście,że trafili na chrześcijan bo by ich wymietli z kuli ziemskiej - no przynajmniej w tej części :))

> Opluwanie nazarejczyka? Mówienie o kimś, że plecie truizmy,

a Ty to masz patent na inteligencję? Czy tak mam rozumieć? Czyli Ci co myśla inaczej jak Ty to idioci?

a jego wypowiedzi w
                  > skazują na schizofrenię nie są opluwaniem tylko diagnozą.
                  > Jakiej WASZEJ kultury? Antysemityzm to teraz kultura?

Tendencyjna wypowiedź podyktowana emocjami / niestabilność? / Skoro u nas taki antysemityzm to dlaczego chcą tutaj wracać - nic tu po nich - ja jak wiem,że gdzieś mnie nie lubią to tam nie idę. Jak pisałam zostali tutaj tylko zaproszeni,a jak sie nie podoba to szerokiej drogi.Antysemityzm w urojeniach chyba.
                  Żadne prawo nie zmusi mnie do goszczenia we własnym domu kogoś kto odwala takie wałki jak Palestyna - to chyba logiczne.Zresztą zostali chyba potępieni za Palestynę -> Izrael zanegował rezolucję ONZ uznającą Palestynę
                  I tak szczerze powiedziawszy mam w poważaniu co kto o mnie myśli na moim własnym podwórku,a na straszenie antysemityzmem jestem po prostu za stara :)) pOLAKU
                  • jeepwdyzlu zostawcie ją - ona potrzebuje pomocy 06.02.14, 11:58
                    psychiatrycznej

brawo snajper
                    masz nie zamiatanie śmieci
                    lubisz żyć z syfem?

do dupy z taką moderacją
                    jeep
                    • ankaskakanka14 Re: zostawcie ją - ona potrzebuje pomocy 06.02.14, 12:01
                      jeepwdyzlu napisał:

> psychiatrycznej
                      >
                      > brawo snajper
                      > masz nie zamiatanie śmieci
                      > lubisz żyć z syfem?
                      >
                      > do dupy z taką moderacją
                      > jeep
                      >
                      Twoi ziomkowie również - syczą nienawiścią do czego innego,odmiennego jak ich własne zapatrywania.
                      Niech będzie niezamiatane :))
                      • jeepwdyzlu snajper czytaj i ciesz się! 06.02.14, 12:17
                        Twoi ziomkowie również - syczą nienawiścią do czego innego,odmiennego jak ich własne zapatrywania.
                        Niech będzie niezamiatane :))
                        ------------
                        a jakich ja mam ziomkó ty piz do??????????????
                        no - dawaj!!
                  • bookworm Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 12:07
                    ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                    >
                    >
                    > > Jesteś idiotką,
                    >
                    > doprawdy? I liczysz że zrozumiem Twoją mowę,która dla idioty to zwykły bełkot?
                    >
                    >
                    > co po raz kolejny udowadniasz. Większość nazistó było chrześcij
                    > > anami, a mordy nazistowskie skupione były głownie na likwidacji Żydów.
                    >
                    > Jeszcze raz i niezmiennie - ja żyję tutaj i dziś nie wczoraj :)) i mało mnie to
                    > obchodzi,a przyglądając się historii i tez mieli wielkie szczęście,że trafili
                    > na chrześcijan bo by ich wymietli z kuli ziemskiej - no przynajmniej w tej częś
                    > ci :))

Holocaust pozbawił życia 6 milionów Żydów. Mało? Mieli szczęście? Jesteś antysemickim botem czy idiotką?

>
                    > > Opluwanie nazarejczyka? Mówienie o kimś, że plecie truizmy,
                    >
                    > a Ty to masz patent na inteligencję? Czy tak mam rozumieć? Czyli Ci co myśla in
                    > aczej jak Ty to idioci?

Znowu to samo. Czytaj ze zrozumieniem. Po pierwsze biblijny Jezus powtarzał już znane prawdy. Po drugie przekładał miłość do Boga nad miłość do ludzi. Po trzecie tych którzy kwestionowali jego wypowiedzi straszył piekłem - nie był w stanie ich uzasadnić, bo prawdopodobnie gdzieś coś zaszłyszał i bezrefleksyjnie powtarzał dla dobrego wrażenia.

> a jego wypowiedzi w
                    > > skazują na schizofrenię nie są opluwaniem tylko diagnozą.
                    > > Jakiej WASZEJ kultury? Antysemityzm to teraz kultura?
                    >
                    > Tendencyjna wypowiedź podyktowana emocjami / niestabilność? / Skoro u nas taki
                    > antysemityzm to dlaczego chcą tutaj wracać - nic tu po nich - ja jak wiem,że gd
                    > zieś mnie nie lubią to tam nie idę.

Czyli bronisz swojego prawa do dyskrymiancji Żydów, a to ich problem, że ty jesteś antysemitką i mają sie po rpostu od Ciebie i Tobie podobnym trzymać z daleka. Brawo.

> Jak pisałam zostali tutaj tylko zaproszeni,
                    > a jak sie nie podoba to szerokiej drogi.Antysemityzm w urojeniach chyba.

Dopier co pisałaś, że nikt nie lubi Żydów więc pewnie sami są sobie winni nienawiści, która się na nich skupia. Zasugerowałaś też że Holocaust jest "rzekomy". Najpierw rzucasz błotem a teraz chcesz stąd wyjść w białych rękawiczkach

> Żadne prawo nie zmusi mnie do goszczenia we własnym domu kogoś kto odwala takie
                    > wałki jak Palestyna - to chyba logiczne.Zresztą zostali chyba potępieni za Pal
                    > estynę -> Izrael zanegował rezolucję ONZ uznającą Palestynę

Poczytaj na temat historii bliskiego wschodu i państwa Izrael bo opierasz swoją wiedzę na antysemickich "chybaniach"

> I tak szczerze powiedziawszy mam w poważaniu co kto o mnie myśli na moim własny
                    > m podwórku,a na straszenie antysemityzmem jestem po prostu za stara :)) pOLAKU

A może za stara i zbyt bezrefleksyjna?

Nie odpisuj już, bo się spod tego mułu nie wygrzebiesz.
                    • ankaskakanka14 Re: te antysemickie szuje 06.02.14, 12:17
                      bookworm napisał:

> Holocaust pozbawił życia 6 milionów Żydów. Mało? Mieli szczęście? Jesteś antyse
                      > mickim botem czy idiotką?

Jak i Polaków masę wyginęło i co mam zrobić? Odwet? I co mi to da w rezultacie?

> > > Opluwanie nazarejczyka? Mówienie o kimś, że plecie truizmy,
                      > >
                      > > a Ty to masz patent na inteligencję? Czy tak mam rozumieć? Czyli Ci co my
                      > śla in
                      > > aczej jak Ty to idioci?
                      >
                      > Znowu to samo. Czytaj ze zrozumieniem. Po pierwsze biblijny Jezus powtarzał już
                      > znane prawdy. Po drugie przekładał miłość do Boga nad miłość do ludzi. Po trze
                      > cie tych którzy kwestionowali jego wypowiedzi straszył piekłem - nie był w stan
                      > ie ich uzasadnić, bo prawdopodobnie gdzieś coś zaszłyszał i bezrefleksyjnie pow
                      > tarzał dla dobrego wrażenia.

Mylisz się - miłość do Boga / cokolwiek ma to znaczyć? / jest taka sama jak do człowieka,bo jesteśmy jego podobieństwem i stworzeni na jego obraz :)) On jest w Nas? Więc i dlatego kocham bliźniego stąd moja dezaprobata dla działań w Palestynie :)) Proste :)) Nie ważne jakiej rasy jakiej kultury to zawsze jeden i ten sam człowiek :))

> > a jego wypowiedzi w
                      > > > skazują na schizofrenię nie są opluwaniem tylko diagnozą.
                      > > > Jakiej WASZEJ kultury? Antysemityzm to teraz kultura?
                      > >
                      > > Tendencyjna wypowiedź podyktowana emocjami / niestabilność? / Skoro u nas
                      > taki
                      > > antysemityzm to dlaczego chcą tutaj wracać - nic tu po nich - ja jak wiem
                      > ,że gd
                      > > zieś mnie nie lubią to tam nie idę.
                      >
                      > Czyli bronisz swojego prawa do dyskrymiancji Żydów, a to ich problem, że ty jes
                      > teś antysemitką i mają sie po rpostu od Ciebie i Tobie podobnym trzymać z dalek
                      > a. Brawo.

Ja bronie kolego swojego prawa do wierzenia w co chce i nikt mnie nie będzie za to dyskryminował czy mówił,ze moje wierzenia nie są cacy :))

> > Jak pisałam zostali tutaj tylko zaproszeni,
                      > > a jak sie nie podoba to szerokiej drogi.Antysemityzm w urojeniach chyba.
                      >
                      > Dopier co pisałaś, że nikt nie lubi Żydów więc pewnie sami są sobie winni niena
                      > wiści, która się na nich skupia. Zasugerowałaś też że Holocaust jest "rzekomy".
                      > Najpierw rzucasz błotem a teraz chcesz stąd wyjść w białych rękawiczkach

Nad interpretujesz oni nie lubią nawet samych siebie - ile kasy,pomocy przeznaczyli żydzi w USA na pomoc ziomalom w Europie? Więc skoro oni samych siebie nie lubią / ciekawa jestem jaka przyczyna / dlaczego oczekują,ze ktoś ich będzie lubił?

> > Żadne prawo nie zmusi mnie do goszczenia we własnym domu kogoś kto odwal
                      > a takie
                      > > wałki jak Palestyna - to chyba logiczne.Zresztą zostali chyba potępieni
                      > za Pal
                      > > estynę -> Izrael zanegował rezolucję ONZ uznającą Palestynę
                      >
                      > Poczytaj na temat historii bliskiego wschodu i państwa Izrael bo opierasz swoją
                      > wiedzę na antysemickich "chybaniach"

Żadna książka nie daje prawa do mordów :)) Żaden powód nie jest powodem by zabijać - no przynajmniej tak twierdził Nazarejczyk

> > I tak szczerze powiedziawszy mam w poważaniu co kto o mnie myśli na moim
                      > własny
                      > > m podwórku,a na straszenie antysemityzmem jestem po prostu za stara :))
                      > pOLAKU
                      >
                      > A może za stara i zbyt bezrefleksyjna?
                      >
                      > Nie odpisuj już, bo się spod tego mułu nie wygrzebiesz.

Sam sie nie wygrzebiesz plując i siejąc nienawiść do tego co inne.
    • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:13
      Rasizm w sensie najbardziej podstawowym to praktyka, praktyka dyskryminacji odbywająca się na wszelkich poziomach - od prześladowania skierowanego ku poszczególnym jednostkom po opresję kolonialną.

Tak,że milcz rasisto - swoją nienawiść do chrześcijan próbujesz przykryć moim ha ha antysemityzmem - tak jak pisałam droga wolna tutaj na NASZEJ ZIEMI nikogo siłą nie trzymamy,a rasizmu tolerować nie będziemy :))) obojętnie w jakiej formie by on nie był - nikt tu nie będzie nikogo dyskryminować ze względu na religię,wiarę czy kulturę - jak się komuś nie widzi Nazarejczyk i kult w/w to bilet i do domu - proste :)))
      • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 05.02.14, 23:36
        ankaskakanka14 napisała:

> Rasizm w sensie najbardziej podstawowym to praktyka, praktyka dyskryminacji odb
        > ywająca się na wszelkich poziomach - od prześladowania skierowanego ku poszczeg
        > ólnym jednostkom po opresję kolonialną.

No to słucham. W jaki sposób dyskrminuję, prześladuję lub opresjonuję. Odleciałaś. Wracaj na Ziemię.

> Tak,że milcz rasisto - swoją nienawiść do chrześcijan

Masz urojenia. Nienawiść do chrześcijan? W którym miejscu?

>próbujesz przykryć moim
        > ha ha antysemityzmem

Jedynie ukazuję Twój antysemityzm, nie próbuję nic niczego przykrywać.

> - tak jak pisałam droga wolna tutaj na NASZEJ ZIEMI nikogo
        > siłą nie trzymamy,a rasizmu tolerować nie będziemy :)))

Powiedziała rasistka. Masz poważny problem psychiczny. I uważaj na tych nietolerancyjnych dla rasistów bo się do Ciebie dobiorą.

> obojętnie w jakiej fo
        > rmie by on nie był - nikt tu nie będzie nikogo dyskryminować ze względu na reli
        > gię,wiarę czy kulturę - jak się komuś nie widzi Nazarejczyk i kult w/w to bile
        > t i do domu - proste :)))

Cenzura udajaca walkę z rasizmem? Żałosny zabieg.
    • edico Jak to po co??? 06.02.14, 00:10
      Dali już na tyle siedzenia, że szukają ratunku wśród starszych braci w wierze, mimo 2-tysiącletniego niszczenia ich za wszelką cenę. Fanatyzm ortodoksji jest nieuleczalny z wyjątkiem jednego stany, gdy stanie wobec "walorów" własnej egzystencji.
    • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 07:11
      Dodam jeszcze,że to Nazarejczyk głosił -> nie czyń drugiemu ....... wymagasz aby wobec Ciebie nie czynić,a sam to robisz - czyli niejako odwołujesz sie do ideologi Nazarejczyka,bo nie chcesz być źle traktowany jako hi hi ateista ale już nie respektujesz tego prawa w stosunku do wierzących / dyskryminując / - fachowo się to nazywa syndrom Kalego
      • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 11:47
        ankaskakanka14 napisała:

> Dodam jeszcze,że to Nazarejczyk głosił -> nie czyń drugiemu ....... wymagas
        > z aby wobec Ciebie nie czynić,a sam to robisz - czyli niejako odwołujesz sie do
        > ideologi Nazarejczyka,

Po raz kolejny robisz z siebie niedouczoną idiotkę. Te słowa to złota zasada, która funkcjonowała w kulturze na długo przed narodzinami Jezusa. Ewangeliści przypisali autorstwo tych słów wymyslonemu przez nich Jezusowi.

>bo nie chcesz być źle traktowany jako hi hi ateista ale
        > już nie respektujesz tego prawa w stosunku do wierzących / dyskryminując /

Udowodnij chociaż raz dyskrymiancję wierzących z mojej strony. Krytyka irracjonalnych wierzeń i propagowania kłamstw nie jest dyskryminacją.

>- fa
        > chowo się to nazywa syndrom Kalego

Fachowo to Twoje schorzenie można nazwać cerebroatrofią.
        • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 11:57
          bookworm napisał:

>
          > > Dodam jeszcze,że to Nazarejczyk głosił -> nie czyń drugiemu ....... w
          > ymagas
          > > z aby wobec Ciebie nie czynić,a sam to robisz - czyli niejako odwołujesz
          > sie do
          > > ideologi Nazarejczyka,
          >
          > Po raz kolejny robisz z siebie niedouczoną idiotkę. Te słowa to złota zasada, k
          > tóra funkcjonowała w kulturze na długo przed narodzinami Jezusa. Ewangeliści pr
          > zypisali autorstwo tych słów wymyslonemu przez nich Jezusowi.

O tam Ty mądry i światły - on JĄ TYLKO głosił i ja o tym wiem :))
          > >bo nie chcesz być źle traktowany jako hi hi ateista ale
          > > już nie respektujesz tego prawa w stosunku do wierzących / dyskryminując
          > /
          >
          > Udowodnij chociaż raz dyskrymiancję wierzących z mojej strony. Krytyka irracjon
          > alnych wierzeń i propagowania kłamstw nie jest dyskryminacją.

To co Tobie wydaje sie "prawdą" mi nie musi.Szanuję innych wierzenia i oczekuje tego samego - proste :))

> >- fa
          > > chowo się to nazywa syndrom Kalego
          >
          > Fachowo to Twoje schorzenie można nazwać cerebroatrofią.

Twoje nazizmem / nienawiść do kultury,narodu który uznaje inne wartości jak Ty :)) /
          • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 11:59
            Co jest niebezpieczne,bo nazizm prowadzi do wojny i mordów przykład druga wojna światowa - takich fanatyków powinno sie izolować - przykro mi :))
          • bookworm Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 12:15
            ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
            >
            > >
            > > > Dodam jeszcze,że to Nazarejczyk głosił -> nie czyń drugiemu ...
            > .... w
            > > ymagas
            > > > z aby wobec Ciebie nie czynić,a sam to robisz - czyli niejako odwo
            > łujesz
            > > sie do
            > > > ideologi Nazarejczyka,
            > >
            > > Po raz kolejny robisz z siebie niedouczoną idiotkę. Te słowa to złota zas
            > ada, k
            > > tóra funkcjonowała w kulturze na długo przed narodzinami Jezusa. Ewangeli
            > ści pr
            > > zypisali autorstwo tych słów wymyslonemu przez nich Jezusowi.
            >
            > O tam Ty mądry i światły - on JĄ TYLKO głosił i ja o tym wiem :))

To po co pieprzenie że nazarejczyk to mówił? Ani to jego zasługa ani wpływ, że ta zasada powstała i była stosowana.

> > >bo nie chcesz być źle traktowany jako hi hi ateista ale
            > > > już nie respektujesz tego prawa w stosunku do wierzących / dyskrymi
            > nując
            > > /
            > >
            > > Udowodnij chociaż raz dyskrymiancję wierzących z mojej strony. Krytyka ir
            > racjon
            > > alnych wierzeń i propagowania kłamstw nie jest dyskryminacją.
            >
            > To co Tobie wydaje sie "prawdą" mi nie musi.Szanuję innych wierzenia i oczekuje
            > tego samego - proste :))

Może Ci się nie wydawać ale o tym co jest prawdą decyduje logika a nie wydawanie się.
            A ch. z wierzeniami. Ludzi szanuj i nie rób antysemickich podjazdów, a nie jakieś wierzenia.

> > >- fa
            > > > chowo się to nazywa syndrom Kalego
            > >
            > > Fachowo to Twoje schorzenie można nazwać cerebroatrofią.
            >
            > Twoje nazizmem / nienawiść do kultury,narodu który uznaje inne wartości jak Ty
            > :)) /
            Tzw. koncowy argument - nazwanie kogoś "nazistą" w dyskusji oznacza, tyle, że wyczerpałaś argumenty (jeżeli jakiekolwiek miałaś). Nie odpisuj, trolu.
            • ankaskakanka14 Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 06.02.14, 12:20
              bookworm napisał: > > :)) /
              > Tzw. koncowy argument - nazwanie kogoś "nazistą" w dyskusji oznacza, tyle, że w
              > yczerpałaś argumenty (jeżeli jakiekolwiek miałaś). Nie odpisuj, trolu.

Na podstawie tego co pisałeś o ludziach co myślą inaczej jak Ty maja inna kulturę jak Ty - jak nazwiesz człeka który tak myśli? Nazista i nic ponadto taka odmiana antysemityzmu :)) Ty nie odpisuj,bo strach ogarnia widząc taka nienawiść do wszystkiego co inne - współczuję.
              • jeepwdyzlu won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:22
                wypier dala j
                idź onanizować się do kościoła

jeep
                • ankaskakanka14 Re: won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:23
                  jeepwdyzlu napisał:

> wypier dala j
                  > idź onanizować się do kościoła
                  >
                  > jeep

mam sie przelogować i użyć Twojej formy? hmm
                  ee szkoda klawiatury :))
                  • jeepwdyzlu Re: won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:25
                    zrozum gnido
                    nie znajdziesz tu takich swołoczy jak ty
                    mimo- że nie kochamy nie tylko katolików, ale i innych religiantów
                    co z tego
                    ty masz IQ pralki i to starej...
                    zatem wypie rd alaj stąd
                    jeep
                    • ankaskakanka14 Re: won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:28
                      :)) ale ja kocham wszystkich :))
                      • jeepwdyzlu Re: won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:30
                        zwłaszcza Żydów
                        to widać....
                        jeep
                        • ankaskakanka14 Re: won stąd wszawa ku rwo 06.02.14, 12:33
                          jeepwdyzlu napisał:

> zwłaszcza Żydów
                          > to widać....
                          > jeep

Tych co kochają mnie :))
    • privus Re: Po co KK"Dni judaizmu"???? 08.02.14, 16:58
      Wiecznie wojujący katolicyzm narobił sobie już tylu wrogów, że teraz w strachu przed dalszymi konsekwencjami ze swego najstarszego śmiertelnego wroga chce zrobić przyjaciela :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka