Dodaj do ulubionych

Prima aprilis

02.04.14, 16:24
Można by powiedzieć, że cała religia to jest prima aprilis. Od pierwszego do ostatniego zdania i poprzez wszystkie działania. Tylko w którymś momencie ta zabawa powinna się skończyć przyznaniem, co było fałszywe i po co "fałszerz" to wszystko robił.

To a propos We wtorek na stronie kurii kieleckiej pojawiły się dwa żarty primaaprilisowe. Rzecznik kurii nie chce jednak ujawnić, kto jest autorem informacji, które zapewne wzbudziły sporo zamieszania.
Obserwuj wątek
    • grgkh Marzy mi się 02.04.14, 17:55
      Marzy mi się, że pewnego ranka obudzę się, a tu u wezgłowia pojawi się kapłan jakiejś istotnej religii i powie: "prima aprilis", bóg nie istnieje, ale dobry żart nam się udał. :)

Marzenie bez szans na realizację. Jestem realistą.
    • pvf Re: Prima aprilis 02.04.14, 19:56
      Tu jest lepszy Prima aprilis, bo całkiem na serio:

"Sprawę wycinki 231 drzew w kraśnickim parku miejskim, który od ubiegło czwartku nosi imię Jana Pawła II -opisał wczoraj Dziennik Wschodni . Urzędnicy przekonywali, że wycięte lipy powrócą na swoje miejsce, ale już w innej postaci. Zamiast nich park ma bowiem ozdabiać 12 rzeźb przedstawiających papieża Polaka, a to jako aktora, górskiego turystę czy też kajakarza."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15731714,Jeden_z_najlepszych_zartow_primaaprilisowych_wcale.html
    • snajper55 Re: Prima aprilis 02.04.14, 23:52
      grgkh napisał:

> Można by powiedzieć, że cała religia to jest prima aprilis. Od pierwszego do os
      > tatniego zdania i poprzez wszystkie działania. Tylko w którymś momencie ta zaba
      > wa powinna się skończyć przyznaniem, co było fałszywe i po co "fałszerz" to wsz
      > ystko robił.

Jak to po co??? Dla kasy. Aby żyć wygodnie na koszt wierców. Aby go obsługiwali, karmili, masowali, zlizywali śmietankę z kolan. I to wszystko darmo. Raj za życia.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka