Dodaj do ulubionych

katolicyzm

25.04.14, 17:35
Od lat obserwuję ten twór skalany milionami niewinnych ofiar.
Jednak cechą dominującą katolika jest donosicielstwo, widać to np w tym ze co raz z ust prominentnych polityków tzw prawicy słychać o tym ze już albo zaraz coś do prokuratury zgłoszą.
Tak samo na forach GW co raz spotykam sie z tym ze oburzeni słowami prawdy katolicy ,zamiast tak po prostu czekać na sprawiedliwy osąd bozi :).Lecą ze skargami do administracji .No i wcale nie robią to w sposób jawny opisując temat na forum "moderacja" . Skąd w ludziach mieniących się ludźmi wierzącymi tyle chęci zemsty i rewanżu ??
Obserwuj wątek
    • kolter_mr Re: katolicyzm 25.04.14, 18:37
      Ojciec Krąpiec, jeden z najważniejszych rektorów uczelni, był jednocześnie wieloletnim współpracownikiem SB. Miał donosić na współbraci, wykładowców, informować o sytuacji wewnętrznej Kościoła

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15852152,Ojciec_Krapiec__Rektor_KUL__tajny_wspolpracownik_SB.html#LokKrajTxt#ixzz2zuuAiWlz
    • der-chef Re: katolicyzm 25.04.14, 19:17
      Te typy tak majom, jak mówią niektórzy.
      • kolter_mr Re: katolicyzm 25.04.14, 20:20
        der-chef napisała:

> Te typy tak majom, jak mówią niektórzy.

Przecież Jezus na co powołują się katolicy , nie mówił; idzie i kablujcie !!
        • pocoo Re: katolicyzm 25.04.14, 20:31
          kolter_mr napisał:

> Przecież Jezus na co powołują się katolicy , nie mówił; idzie i kablujcie !!
          Doskonale wiesz,że Jezus dla katolików istnieje dwa razy w roku."Inne razy" się nie liczą,dlatego pojęcia nie mają ,co Jezus do nich mówi i ciemni są jak kaszubska tabaka w rogu.
          Katolik,kiedy klęka w konfesjonale to swoje grzechy umniejsza donoszeniem na sąsiada ,a ksiądz słucha,jak świnia grzmotu.Wie potem o czym wygłosi kazanie.
          Katolicy donoszą na siebie gdzie się da i jak się da.Mają to w katolickiej krwi.
          • kolter_mr Re: katolicyzm 25.04.14, 21:03
            pocoo napisała:
            > Doskonale wiesz,że Jezus dla katolików istnieje dwa razy w roku."Inne razy" się nie liczą,dlatego pojęcia nie mają ,co Jezus do nich mówi i ciemni są jak kaszubska tabaka w rogu.

Akurat w udowadnianiu tego na tym forum jak wiesz zrobiłem doktorat :)).

> Katolik,kiedy klęka w konfesjonale to swoje grzechy umniejsza donoszeniem na są
            > siada ,a ksiądz słucha,jak świnia grzmotu.Wie potem o czym wygłosi kazanie.
            > Katolicy donoszą na siebie gdzie się da i jak się da.Mają to w katolickiej krwi

Nie od dziś Ty czy ja(ale nie Tomuś) wiemy ze spowiedź służyła do zdobywania przez panów informacji o tym co planuje poddany.Ale dziś ??
            • der-chef Re: katolicyzm 25.04.14, 21:21
              > Nie od dziś Ty czy ja(ale nie Tomuś) wiemy ze spowiedź służyła do zdobywania pr
              > zez panów informacji o tym co planuje poddany.Ale dziś ??

To właśnie mówiła moja świętej pamięci teściowa. Jako ziemianie organizowali przed wojną tzw. "obiady czwartkowe" na które zwalała się miejscowa śmietanka w tym i proboszcz. To od proboszcza dowiadywali się kto im kradnie plony z pól, kto z kim śpi czyje dzieci są nieślubne itd.
              • kolter_mr Re: katolicyzm 25.04.14, 21:29
                der-chef napisała:

> To właśnie mówiła moja świętej pamięci teściowa. Jako ziemianie organizowali przed wojną tzw. "obiady czwartkowe" na które zwalała się miejscowa śmietanka w tym i proboszcz. To od proboszcza dowiadywali się kto im kradnie plony z pól, kto z kim śpi czyje dzieci są nieślubne itd.

Spowiedź wymyślono z 10 wieków temu . Najstarszy syn dziedziczył a młodszemu została ino sukienka duchowna. Brat bratu udzielał informacji co tam o nich chłopi myślą.
                • pocoo Re: katolicyzm 26.04.14, 08:59
                  kolter_mr napisał:
                  > Spowiedź wymyślono z 10 wieków temu . Najstarszy syn dziedziczył a młodszemu zo
                  > stała ino sukienka duchowna. Brat bratu udzielał informacji co tam o nich chłop
                  > i myślą.

Bo przecież ,tajemnica spowiedzi jest tylko na użytek własny kleru.
                  Katolicy nie lubia,oj nie lubią,kiedy im jasno się pokazuje jakimi są durnymi baranami.
                  • kolter_mr Re: katolicyzm 26.04.14, 09:42
                    pocoo napisała:

>
                    > Bo przecież ,tajemnica spowiedzi jest tylko na użytek własny kleru.
                    > Katolicy nie lubia,oj nie lubią,kiedy im jasno się pokazuje jakimi są durnymi baranami.

Juz nie muszą nimi być . Inkwizycja już nie morduje za to ze np w piątek zmieniasz na stole obrus.
    • tomasz_456 Re: katolicyzm 26.04.14, 09:03
      kolter_mr napisał:

> Tak samo na forach GW co raz spotykam sie z tym ze oburzeni słowami prawdy
      >
      katolicy ,zamiast tak po prostu czekać na sprawiedliwy osąd bozi :).Lecą ze
      > skargami do administracji .No i wcale nie robią to w sposób jawny opisując tem
      > at na forum "moderacja" . Skąd w ludziach mieniących się ludźmi wierzącymi tyle
      > chęci zemsty i rewanżu ??

Lecą i słusznie. Szczególnie donoszą na obrzydliwe, urągające przwoitości wpisy niektórych tzw. ateistów.

Jeden to już miał kilka nicków. I nic to nie pomaga, bo dalej nie rozumie, dlaczego jest banowany. Cóż niektórzy maja pewne ograniczenia poznawcze.
      • kolter_mr Re: katolicyzm 26.04.14, 09:41
        tomasz_456 napisał:

> Lecą i słusznie. Szczególnie donoszą na obrzydliwe, urągające przwoitości wpisy
        > niektórych tzw. ateistów.

Leca bo bezmyślne serwilistyczne sługi stada pedofilii w sukienkach , kapują tak jak to robili i za komuny .

> Jeden to już miał kilka nicków. I nic to nie pomaga, bo dalej nie rozumie, dlac
        > zego jest banowany. Cóż niektórzy maja pewne ograniczenia poznawcze.

Myślisz ze ja , jak ty usłużnie będę komuś lizał zad ?? to nas rożni ze ja jestem Facetem i mam swoje własne zdanie .
      • grgkh Re: katolicyzm 26.04.14, 12:36
        tomasz_456 napisał:

> kolter_mr napisał:
        >
        > > Tak samo na forach GW co raz spotykam sie z tym
        > > ze oburzeni słowami prawdy katolicy ,zamiast
        > > tak po prostu czekać na sprawiedliwy osąd bozi :).
        > > Lecą ze skargami do administracji .No i wcale nie robią
        > > to w sposób jawny opisując temat na forum "moderacja" .
        > > Skąd w ludziach mieniących się ludźmi wierzącymi tyle
        > > chęci zemsty i rewanżu ??
        >
        > Lecą i słusznie. Szczególnie donoszą na obrzydliwe,
        > urągające przwoitości wpisy niektórych tzw. ateistów.

Dla Ciebie nie jestem ani teistą, ani ateistą. Naucz się, by nie utożsamiać wypowiedzi z ideologiami i nie stygmatyzować grup ludzi, którzy myślą normalnie i piszą prawdę.

Przyzwoitości urągają kłamstwa religijne, jak takie, że bóg stworzył świat lub że po śmierci kupią sobie u bóstwa zbawienie.

Nie ma tzw. ateisty. Ateistą jest każdy, kto nie jest teistą, kto choćby w najmniejszym stopniu nie dopuszcza wiary.

> Jeden to już miał kilka nicków. I nic to nie pomaga, bo dalej nie rozumie, dlac
        > zego jest banowany. Cóż niektórzy maja pewne ograniczenia poznawcze.

Może to tylko kwestia temperamentu? Nie pochwalam przesady ale taka jest chyba ostatecznie mniej szkodliwa niż słodkie kłamstwa, które potrafią zmanipulować ludzi i uczynić ich wierzącymi w bzdury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka