Dodaj do ulubionych

Off topic. Wieloświat

23.06.14, 00:52
Stephen Hawking jest zwolennikiem jednej z hipotez multiwersum. Czasem się zastanawiam: "ech, gdybym wcześniej wiedziała to czy tamto... zrobiłabym inaczej." Albo słyszę jak ktoś mówi: "Gdybym był młodszy..." I tak dalej, wiecie o co chodzi. Błędy, które popełniamy - może są całkiem niewinne w porównaniu do tych, których udało nam się uniknąć. Jak to jest w waszym życiu: żałujecie, czy świętujecie?

I pytanie drugie: bez względu na to jakiej udzielicie odpowiedzi - co wam to daje?
Obserwuj wątek
    • bookworm Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 01:36
      wawrzanka napisała:

> Stephen Hawking jest zwolennikiem jednej z hipotez multiwersum. Czasem się zast
      > anawiam: "ech, gdybym wcześniej wiedziała to czy tamto... zrobiłabym inaczej."
      > Albo słyszę jak ktoś mówi: "Gdybym był młodszy..." I tak dalej, wiecie o co cho
      > dzi. Błędy, które popełniamy - może są całkiem niewinne w porównaniu do tych, k
      > tórych udało nam się uniknąć.

Wiem, czepiam się ale nie do końca o to chodziło w teorii multiwersum - polecam Feynmana, który za był współtwórcą tej teorii. Multiwersum powstają w każdym jednym przypadku zmienności na poziomie kwantowym (ten drugi stan - życiośmierć schroedingerowskiego kota istnieje w alternatywnym wschświecie, których może istnieć olbrzymia ilość). Jedyny problem to brak połączenia pomiędzy nimi. W naszym zestawie wyborów pozostaje jedynie gdybanie.

Czy żałuję? Pewnei wielu rzeczy tak, jednak zmieniając je w przeszłości nie byłbym dzisiaj w tym samym miejscu i być może żałowałbym że nie postąpiłem inaczej. Przyjąłem ułatwiajacą życie zasadę, że w okolicznościach i uwarunkowaniach w jakich się znalazłem, z wiedzą jaką wowczas posiadałem, wybrałem najlepiej jak to było możliwe.

> Jak to jest w waszym życiu: żałujecie, czy świętu
      > jecie?

chyba ani jedno ani drugie,
      albo dla odmiany jedno i drugie.

> I pytanie drugie: bez względu na to jakiej udzielicie odpowiedzi - co wam to da
      > je?

raczej nic, ale też oczekiwania nie były wygórowane
      • pocoo Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 06:38
        bookworm napisał:
        > . Przyjąłem ułatwiajacą życie zasadę, że w okolicznościach i uwarunkowaniach w
        > jakich się znalazłem, z wiedzą jaką wowczas posiadałem, wybrałem najlepiej jak
        > to było możliwe.

Również mam takie przekonanie.

> > Jak to jest w waszym życiu: żałujecie, czy świętu
        > > jecie?
        >
        > chyba ani jedno ani drugie,
        > albo dla odmiany jedno i drugie.

Nie wracam do przeszłości.Nie rozpamiętuję.Jutro też będzie dzień.

• wawrzanka Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 18:42
        bookworm napisał:

> Wiem, czepiam się, ale nie do końca o to chodziło w teorii multiwersum.

Nie szkodzi, nie na darmo masz nick bookworm :-) Masz rację, bo trudno wyrokować o co chodzi, czy chodziło. Tych hipotez jest wiele. Na ich bazie powstało między innymi pojęcie psychologia transpersonalna. To znaczy, że niby wszyscy jesteśmy ze sobą połączeni i każdy zależy od każdego.

Feynmann był autorem teorii wielowymiarowej historii: tak jak przyszłość ma nieskończenie wiele możliwości w różnych rozkrzewiających się wszechświatach - tak samo wydarzyło się (już) nieskończenie wiele zdarzeń, zgodnie z zasadą: wszystko co może się zdarzyć - zdarza się. Kosmos!

> Czy żałuję? Pewnei wielu rzeczy tak, jednak zmieniając je w przeszłości nie był
        > bym dzisiaj w tym samym miejscu i być może żałowałbym że nie postąpiłem inaczej
        > . Przyjąłem ułatwiajacą życie zasadę, że w okolicznościach i uwarunkowaniach w
        > jakich się znalazłem, z wiedzą jaką wowczas posiadałem, wybrałem najlepiej jak
        > to było możliwe.

Ja czasem patrzę wstecz. Nie po to, żeby rozpamiętywać. Robię to, żeby sięgnąć do arsenału doświadczeń. Były sytuacje, w których mogłam wybrać lepiej - nawet z wiedzą jaką wówczas posiadałam i w ówczesnych okolicznościach i uwarunkowaniach. Z lenistwa wybrałam gorzej, niż mogłam. Jestem pewna, że każdy czasem tak ma, więc nie żałuję. Ale ciągle sobie obiecuję, że już tak nie będę :)

• nieztej.ziemi Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 18:49
          Wychodzi na to, że Kolter w innym wymiarze jest ministrantem ostro molestowanym przez posoborowego księdza heretyka.
          • wawrzanka Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 18:54
            nieztej.ziemi napisał(a):

> Wychodzi na to, że Kolter w innym wymiarze jest ministrantem ostro molestowany
            > m przez posoborowego księdza heretyka.

A ty opętanym przez diabła ateistą z nerwicą natręctw.
            • nieztej.ziemi Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 19:04
              Ja mam osobowość zintegrowaną.
              Opętanie mnie nie dotyczy, w sercu mam Jezusa :)
              • grgkh Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 19:35

> Ja mam osobowość zintegrowaną.

Z czym? Z absurdem?

> Opętanie mnie nie dotyczy,

Twoja teza, a ja jestem niewierzący - musisz ją udowodnić.

> w sercu mam Jezusa :)

Implant serca? Cyborg?
            • sclavus Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 19:18
              ... lefebrystką... z głębin średniowiecza...
              I żeby nie było: jest z narodu wybranego, katolików przedsoborowych...
              uFielbiam tÓmaństFo!!
          • kolter-nr kosz katolicki śmieciu 24.06.14, 12:05

> Wychodzi na to, że Kolter w innym wymiarze jest ministrantem ostro molestowany
            > m przez posoborowego księdza heretyka.
          • taniarada Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 22:27
            To mnie zaciekawiło .Masz jakieś dowody?
    • nieztej.ziemi Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 10:07
      Stefek Jastrzębski alias Stephen Hawking pewnie oglądał "Dzień świstaka" i go po swojemu opowiedział.
      • bookworm Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 14:53

> Stefek Jastrzębski alias Stephen Hawking pewnie oglądał "Dzień świstaka" i go p
        > o swojemu opowiedział.

Zmyślasz. Wskaż, w którym miejscu Hawking opowiedział "po swojemu". Nawet wawrzanka nie twierdzi, że tak było, a jedynie luźno odnosi się do koncepcji multiuniwersów po swojemu ją sobie interpretując.
    • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 20:28
      Człowiek ma Wolną Wolę, Twoje pytania nie mają sensu.
      • bookworm Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 22:41
        kot_miau napisał:

> Człowiek ma Wolną Wolę, Twoje pytania nie mają sensu.

Chyba odpowiadasz nie w tym wątku co trzeba...
    • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 23.06.14, 21:02
      Stephen'a Hawking'a nie mieszaj w swój bełkot pseudopsychopatologiczny!!!

NIC NIE WIESZ WAWRZANKO.......

Żegnam
      • wawrzanka Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 11:37
        kot_miau napisał:

> NIC NIE WIESZ WAWRZANKO.......

No to może podziel się z nami swoją wiedzą? :) Jesteś kotem Schrödingera i wiesz coś, czego ja nie wiem?

> Żegnam

A witaliśmy się?
        • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 18:24
          Nie jestem kotem Schrödingera, wypraszam sobie! Ja wiem co robię i odpowiadam za swoje czyny. Bez kwantowych usprawiedliwień.

Ja nic nic żałuję. Nic też z przeszłości nie jest dla mnie czymś wzniosłym. Osoba bardzo mi bliska, cierpiąca na depresję żałuje wszystkiego.
          Dlatego napisałem, że nic nie wiesz - to takie z Pieśni Lodu i Ognia G.R.R. Martina - "Nic nie wiesz Jonie Snow"

Faktycznie nie witaliśmy się. Nie wiem czy chcę. Chyba nie.....

• wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 22:03
            kot_miau napisał:
            > Nie jestem kotem Schrödingera...

Czy Schrödinger pytał kota o zdanie?
            • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 22:09
              Nie wiem o co On pytał ale ja nim nie jestem. Nie jestem półżyw/nieżyw. Jam żywy jest.
              • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 22:29
                kot_miau napisał:
                > Nie jestem półżyw/nieżyw.

Ależ wawrzance nie chodziło o fundamentalnie nieokreślony stan twojego bycia,
                ale o fundamentalnie nieokreślony stan myśli.
                • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 22:48
                  mam w rzyci o co jej/jemu chodziło.
                  Psychopatologiczne wywody jego/jej są nudne.

a Ty co? jakieś alter ego? jej/jego?
                  • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 23:23
                    kot_miau napisał:
                    > mam w rzyci o co jej/jemu chodziło.

No to przynajmniej stan twojej rzyci mamy określony
                    i nie jest ona kotem Schrödingera.

Ale gładkie męskie pupy mnie nie epatują, więc mógłbyś
                    jeszcze coś próbować wnieść do dyskusji.
                    • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 23:25
                      forum.gazeta.pl/forum/w,721,151622240,151651621,Re_Off_topic_Wieloswiat.html
                      • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 23:37
                        > kot_miau przywołał swój wcześniejszy post.

Owszem, zauważyłem.
                        I wpłynęło to na poszerzenie kontekstu "kota Schrödingera".
                        • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 24.06.14, 23:45
                          Uparłeś się, że jestem kotem Schrödingera. Twoja wola, wolna jak sam to twierdzę.
                          Ale ja jestem KOTEM zwykłym dachowcem wolnym i swobodnym. I będę miauczeć o wolnej woli KOTÓW i ludzi. Tak długo jak będę chciał.
                          • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:21
                            kot_miau napisał:
                            > Uparłeś się, że jestem kotem Schrödingera.

To wawrzanka zauważyła w tobie to COŚ.
                            Jest bardziej spostrzegawcza.
                            • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:31
                              Wawrzanka zakpiła sobie ze mnie. No i dobrze. Śmiechu nigdy dość!!!
                              Ale doszukiwanie się w zwykłym dachowcu CZEGOŚ to już jest przegięcie.....

Pozdrawiam miaucząc serdecznie
                              • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:33
                                kot_miau napisał:
                                > Wawrzanka zakpiła sobie ze mnie. No i dobrze.

No i dobrze.
                                Próbowałeś zrobić wejście smoka, a wyszło wejście kota.
                                • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:39
                                  przyjrzyj się smokom, tak dokładnie, tak na wskroś!!!!!!!!!!!!!!!

zobaczysz kota......

miauczeniem serdecznie pozdrawiam
                                  • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:44
                                    kot_miau napisał:
                                    > przyjrzyj się smokom, tak dokładnie, tak na wskroś!!!!!!!!!!!!!!!

Po co? - smoki są rzadkie.
                                    Przyjrzyj się dokładnie kotom!
                                    • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:49
                                      a po co?
                                      przecież jestem KOTEM czyż nie?

Miaucząc Pozdrawiam Serdecznie
                                      • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:53
                                        kot_miau napisał:
                                        > przecież jestem KOTEM czyż nie?

Ale ja nie jestem Alfem.
                                        • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:00
                                          no cóż, to nie mój problem.

Miau
                                    • grgkh Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 12:03
                                      wariant_b napisał:

> kot_miau napisał:
                                      > > przyjrzyj się smokom, tak dokładnie, tak na wskroś!!!!!!!!!!!!!!!
                                      >
                                      > Po co? - smoki są rzadkie.

Smok nr.1 - www.national-geographic.pl/artykuly/pokaz/waran-smok-z-komodo/

Smok nr.2 - freeisoft.pl/2011/04/glaucus-atlanticus-blekitny-smok-morski/

Smocze ciała - gigalol.pl/arts/niezwykli-przedstawiciele-swiata-zwierzat-ktorzy-wprawia-was-w-zdumienie,2284,1.html

Smoki w prehistorii - archiwum.wiz.pl/1998/98043000.asp

> Przyjrzyj się dokładnie kotom!

www.youtube.com/watch?v=G5FUH3eoizc
                                      i na stronie autora
                                      www.simonscat.com/
                          • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:23
                            kot_miau napisał:

> Uparłeś się, że jestem kotem Schrödingera. Twoja wola, wolna jak sam to twierdz
                            > ę.
                            > Ale ja jestem KOTEM zwykłym dachowcem wolnym i swobodnym. I będę miauczeć o wol
                            > nej woli KOTÓW i ludzi. Tak długo jak będę chciał.

Miau...
                            • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:29
                              marina0321 napisał(a):
                              > Miau...

Raczej miał.
                              • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:34
                                wariant_b napisał:

> marina0321 napisał(a):
                                > > Miau...

> Raczej miał.

Czasami nie miał.
                                • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:36
                                  marina0321 napisał(a):
                                  > Czasami nie miał.

Teraz miał. I to drobny.
                                  • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:42
                                    wariant_b napisał:

> marina0321 napisał(a):
                                    > > Czasami nie miał.

> Teraz miał. I to drobny.

A jutro nie będzie miał.
                                    • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:47
                                      marina0321 napisał(a):
                                      > A jutro nie będzie miał.

Jutro nie będzie miał.
                                      Już jest więcej.
                            • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:32
                              miau
                            • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:47
                              wolna wola KOTÓW i Ludzi dotyczy też ich diety. KOTKI są drapieżcami, uwielbiają świeżą krew. Ćwiczą swe zdolności zamęczając swe ofiary. I dziękują swym Ludziom za terytorium pełne myszy i ptaszków! Mniam!!!

Miau
                              • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 00:56
                                kot_miau napisał:
                                > I dziękują swym Ludziom za terytorium pełne myszy i ptaszków!

Jeśli szykujesz się na debatę z enrque, to nie rób tego!
                                • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:04
                                  nie szykuję się na żadną debatę dietetyczną, zawsze przegram.....

Ja jem WSZYSTKO (za wyjątkiem zupy mlecznej, bueeee!)

Miauczeniem pozdrawiam serdecznie
                                  • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:10
                                    kot_miau napisał:

> Ja jem WSZYSTKO (za wyjątkiem zupy mlecznej, bueeee!)

Dla mnie zupa mleczna od początku mojego istnienia była dla mnie koszmarem i tak pozostało do dnia dzisiejszego.
                                    • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:14
                                      no właśnie, zupa mleczna..... koty i ludzie......
                                      rzeczywiście temat na forum Religia.....

Albo bawmy się dalej!!!!
                                      lubicie świeże myszki?

ja miau!!!!!
                                      • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:25
                                        kot_miau napisał:

> no właśnie, zupa mleczna..... koty i ludzie......
                                        > rzeczywiście temat na forum Religia.....

> Albo bawmy się dalej!!!!
                                        > lubicie świeże myszki?

> ja miau!!!!!

Lubię jeszcze ciepłe.
                                        • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:28
                                          marino0321 czyżbyś był/a kotem/kotką?
                                          • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:32
                                            kot_miau napisał:

> marino0321 czyżbyś był/a kotem/kotką?

Jestem lwicą.
                                            • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:40
                                              Lwica, czyli Kocica, czyli dachowiec wolny i swobodny...
                                              Albo
                                              Lwica, czyli poddana swemu Lwu i polująca/rodząca dla stada......

wolność? stado?

co wybierasz?

Mrau?
                                              • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 01:50
                                                kot_miau napisał:

> Lwica, czyli Kocica, czyli dachowiec wolny i swobodny...
                                                > Albo
                                                > Lwica, czyli poddana swemu Lwu i polująca/rodząca dla stada......
                                                >
                                                > wolność? stado?
                                                >
                                                > co wybierasz?
                                                >
                                                > Mrau?

Wybieram opcję pierwszą.
                                                Chrrrr.....
                                                • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 02:01
                                                  czyli wybierasz los swobodny, dachowo - płotowy, czasem głodny, wolny lecz trudny
                                                  zakładam żeś kocica jest!

Jesteś wolna od indoktrynacji wszelkiej?

miau?
                                                  • marina0321 Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 08:46
                                                    kot_miau napisał:

> czyli wybierasz los swobodny, dachowo - płotowy, czasem głodny, wolny lecz trud
                                                    > ny
                                                    > zakładam żeś kocica jest!
                                                    > Jesteś wolna od indoktrynacji wszelkiej?

Tak.
                                                  • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 26.06.14, 20:20
                                                    Cieszę się, że znalazłem bratnią duszę, wolną, wierzgającą i kulturalną jednocześnie.

mrauczę z zadowolenia
                                                  • kot_miau Re: Off topic. Wieloświat 26.06.14, 20:23
                                                    coś mi się przestawiło, odpowiedziałem sam sobie, a miało być do Ciebie! Przepraszam, poniżej to co miało być:

Cieszę się, że znalazłem bratnią duszę, wolną, wierzgającą i kulturalną jednocześnie.

mrauczę z zadowolenia

• grgkh Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 12:09
                                        > lubicie świeże myszki?

Świeże "myszki" są najlepsze ze wszystkiego co jest na świecie.
                                        • bookworm Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 13:07
                                          grgkh napisał:

> > lubicie świeże myszki?
                                          >
                                          > Świeże "myszki" są najlepsze ze wszystkiego co jest na świecie.

to już się robi offtopic offtopicu :)
                                          • wariant_b Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 13:41
                                            bookworm napisał:
                                            > to już się robi offtopic offtopicu :)

Nie bardzo zrozumiałem.
                                            Przecież często bywa, że różne myszki należą do światów równoległych.
                                            Czyli trzymamy się tematyki wątku.
                                            • bookworm Re: Off topic. Wieloświat 25.06.14, 15:34
                                              wariant_b napisał:

> bookworm napisał:
                                              > > to już się robi offtopic offtopicu :)
                                              >
                                              > Nie bardzo zrozumiałem.
                                              > Przecież często bywa, że różne myszki należą do światów równoległych.
                                              > Czyli trzymamy się tematyki wątku.

Przyznaję rację. Możliwe że wątek o wieluświatach i alternatywnych rzeczywistościach jest najbardziej adekwatny do tematyki forum religia - być może właśnie gdzieś w świecie równoległym naprawdę istnieje katolicki bóg, który nie jest jedynie urojeniem wierzących.

• wawrzanka O wyższości myszek nad bogiem katolickim 25.06.14, 20:43
                                                bookworm napisał:

> Przyznaję rację. Możliwe że wątek o wieluświatach i alternatywnych rzeczywistoś
                                                > ciach jest najbardziej adekwatny do tematyki forum religia - być może właśnie g
                                                > dzieś w świecie równoległym naprawdę istnieje katolicki bóg, który nie jest jed
                                                > ynie urojeniem wierzących.

Bookworm, nawet tam istnieją tylko rzeczy, które mogą się zdarzyć. Myszki mogą. Bóg katolicki nie. Niestety, nie jest to takie proste, jakby się mogło wydawać; bóg katolicki jako urojenie istnieje i ma się dobrze, a jego "dzieła" są widoczne gołym okiem. Ludzie zabijają ludzi w imię boga, chociaż boga nie ma. Kaplica Sykstyńska stoi naprawdę, a boga nie ma. Efekty urojeń są namacalne jak myszki.
                                                • grgkh Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 00:15
                                                  wawrzanka napisała:

> Efekty urojeń są namacalne jak myszki.

Niektóre białe myszki, niestety, nie są namacalne.
                                                  • wariant_b Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 08:48
                                                    grgkh napisał:
                                                    > Niektóre białe myszki, niestety, nie są namacalne.

A i wśród wyznawców Alkohola opinie co do Myszek Białych są rozbieżne.

Niektórzy uważają, że są to anioły zemsty zesłane na tych, co niepomni przykazań
                                                    mieszali trunki. Przeklęci niech będą i miejsce ich Pod Stołem na wieki wieków,
                                                    a Kac Wieczny będzie ich trawił.

Inni przeciwnie - mówią, że zrodzone z Myszy Przenajbielszej zjawiają się, by
                                                    grzeszników, którzy niepomni przykazań trunki mieszali, przed Kacem Wiecznym
                                                    zbawić i na drogę cnoty zawrócić.
                                                  • bookworm Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 10:20
                                                    Aż człowiek zastęsknił za wątkiem "Przypowieści"
                                                  • wariant_b Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 14:52
                                                    bookworm napisał:
                                                    > Aż człowiek zastęsknił za wątkiem "Przypowieści"

Coś da się zrobić, bo ponuractwa nie lubię.
                                                    Ale trochę potrwa, nim się rozkręcimy.
                                                  • grgkh Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 17:31
                                                    Oj, dobrze by było odgrzebać te przypowieści przepełnione mądrością najwyższego sortu.
                                                  • grgkh Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 17:29
                                                    wariant_b napisał:

> grgkh napisał:
                                                    > > Niektóre białe myszki, niestety, nie są namacalne.
                                                    >
                                                    > A i wśród wyznawców Alkohola opinie co do Myszek Białych są rozbieżne.

Czasami ze względu na zezowanie po mszy świętej odprawianej z rytualnymi cieczami.

> Niektórzy uważają, że są to anioły zemsty zesłane na tych, co niepomni przykazań
                                                    > mieszali trunki. Przeklęci niech będą i miejsce ich Pod Stołem na wieki wieków,
                                                    > a Kac Wieczny będzie ich trawił.
                                                    >
                                                    > Inni przeciwnie - mówią, że zrodzone z Myszy Przenajbielszej zjawiają się, by
                                                    > grzeszników, którzy niepomni przykazań trunki mieszali, przed Kacem Wiecznym
                                                    > zbawić i na drogę cnoty zawrócić.

I dlatego słuszne pozostaje zawsze przykazanie święte - po trunku nie tykaj klawiszy i myszy (choćby biała się jeszcze nie wydawała).
                                                  • kot_miau Re: O wyższości myszek nad bogiem katolickim 26.06.14, 21:15
                                                    Eee tam.... Myszki alkoholowe smaczniejsze są.....

Zauważ, wczytaj się w posty powyżej, ludzie chyba jednak myślą, coś kombinują!!!!
                                                    ale myśl pozytywnie!!!!

miauczę patrząc na butelkę Tequili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka