Dodaj do ulubionych

ofiara sekty

20.08.14, 22:13
www.fronda.pl/blogi/tomasz-teluk/rafalala-jako-ofiara-sekty,40174.html
Osobnik nazywający siebie Rafalala jest w rzeczywistości skrzywdzoną ofiarą sekty Świadków Jehowy. Może to tłumaczyć jego prowokacje i agresywne zachowania.

Zniesmaczony zajrzałem na bloga nowego idola postępowej Polski. Zobaczyłem tam pełne prowokacyjnych póz zdjęcia faceta pozującego na kobietę, jakieś konfabulacje o atakach na kota i desperackie próby zwrócenia na siebie uwagi za wszelką cenę.

Widać agresję autora bloga. Na jednym z filmów rzuca się i bije po twarzy człowieka, który nie chce wynająć mu mieszkania. Wyzywa go w sposób wulgarny, a następnie każe całować się w rękę.

W jednym z felietonów, który nie jest na stronie, ale bez trudu można odnaleźć w sieci jest wyznanie o dzieciństwie Rafalali. Okazuje się, że pochodzi z rodziny Świadków Jehowy. Rodzina nie lubiła księży i była członkami tej sekty.

Swoje traumatyczne przeżycia opisuje tak: "Między ósmym, a piętnastym rokiem życia byłam opętana przez Boga. Mój Bóg miał na imię Jehowa. Poznałam go przez przyjaciółkę mojej babci, która była Świadkiem Jehowy. Babcia źle wspominała księdza z parafii w jej rodzinnej wsi, więc moja oryginalna droga wiary była jej na rękę." (…) "Szybko przekonałam się, że jestem wyklęta, zła i opętał mnie szatan".

W okresie dojrzewania jehowcy nie potrafili zaspokoić ciekawości młodego człowieka, co wpędziło go najpewniej w wewnętrzny konflikt. Jak podają ośrodki specjalizujące się w psychomanipulacji sekt, dzieci jehowców są szczególnie narażone na cierpienia psychiczne. Nie pozwala im się bowiem utrzymywać kontaktów z rówieśnikami spoza sekty, nie mogą uczestniczyć w zajęciach dodatkowych w szkole, urodzinach, chodzić z rówieśnikami do kina itd.

Buntownikom odmawia się miłości, odrzuca się ich, często w sposób gwałtowny. Nic więc dziwnego, że znacznie częściej zapadają na silne schorzenia psychiczne. W badaniach prowadzonych w Stanach Zjednoczonych okazało się, że nawet do 6 razy częściej zapadają na schizofrenię, a 10 razy częściej na depresję,

Rafalala nie otrzymał więc pomocy i zdecydował się na radykalną konfrontację z całym światem. Z pewnością ma w sobie wiele cierpienia, potrzebuje dużo modlitwy, a być może egzorcyzmów. Teraz stał się marionetką w rękach środowiska LGBT . Schemat wykorzystywania zdaje się tu powtarzać.
Obserwuj wątek
    • kolter-rm Re: ofiara sekty 20.08.14, 22:32
      E myślałem ze to o Lemańskim.
      No a jak chłop w kiecce łazi to ci nie przeszkadza ??
      • bookworm Re: ofiara sekty 21.08.14, 10:46
        Ja myślałem, że to będzie o matce Madzi.
    • putin_lebioda Re: ofiara sekty 21.08.14, 06:43
      Ofiarą sekty jest ten kto czyta gazetę Frondę i myśli, ze jej artykuły są normalne.. Po pierwsze jak czasopismo katolickie wie co się dzieje u świadków Jehowych, czy nie zastanowiło Cię, że źródło informacji to plotka lub reportaż z osobą katolicką, która nienawidzi Świadkowych Jehowy. Pomimo tego , ze jestem ateistą w tym wypadku nie mam takich zarzutów jak ta gazeta z tak bzdurnych informacji jakie zebrała...
    • snajper55 Ofiara religii 21.08.14, 15:54
      Niestety, ale czasem wychowanie religijne przynosi tragiczne skutki. Młody umysł zatruwany od dziecka wzajemnie sprzecznymi dogmatami może tego nie wytrzymać. Dlatego religie, tak jak inne narkotyki, powinny być dostępne tylko dla osób dorosłych, świadomych swych czynów i wyborów.

S.
      • pocoo Re: Ofiara religii 21.08.14, 18:03
        snajper55 napisał:

> Niestety, ale czasem wychowanie religijne przynosi tragiczne skutki. Młody umys
        > ł zatruwany od dziecka wzajemnie sprzecznymi dogmatami może tego nie wytrzymać.
        > Dlatego religie, tak jak inne narkotyki, powinny być dostępne tylko dla osób d
        > orosłych, świadomych swych czynów i wyborów.
        >
        > S.
        Tak ,ale rodzice pokazują dziecku,że najprawdziwsze jest to w co wierzą oni.Zabierają ze sobą dzieci do kościołów,zborów ,kaplic i...
        "Pan Jezus chce ze mnie zrobić złoty promyczek swój,
        który każdemu przyświeca i spędza smutków rój.
        Ref:Dla pana,dla Pana,świecić chcę jako promyczek,
        dla Pana,dla Pana,słońca promyczkiem chcę być."

I leci...trzepanie małych móżdżków.
    • sclavus Re: ofiara sekty 21.08.14, 15:58
      Czy wiesz ilu jest idiotów?
      ... nie musisz się tak starać... - nie przeskoczysz!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka