por.ro
20.08.14, 22:13
www.fronda.pl/blogi/tomasz-teluk/rafalala-jako-ofiara-sekty,40174.html
Osobnik nazywający siebie Rafalala jest w rzeczywistości skrzywdzoną ofiarą sekty Świadków Jehowy. Może to tłumaczyć jego prowokacje i agresywne zachowania.
Zniesmaczony zajrzałem na bloga nowego idola postępowej Polski. Zobaczyłem tam pełne prowokacyjnych póz zdjęcia faceta pozującego na kobietę, jakieś konfabulacje o atakach na kota i desperackie próby zwrócenia na siebie uwagi za wszelką cenę.
Widać agresję autora bloga. Na jednym z filmów rzuca się i bije po twarzy człowieka, który nie chce wynająć mu mieszkania. Wyzywa go w sposób wulgarny, a następnie każe całować się w rękę.
W jednym z felietonów, który nie jest na stronie, ale bez trudu można odnaleźć w sieci jest wyznanie o dzieciństwie Rafalali. Okazuje się, że pochodzi z rodziny Świadków Jehowy. Rodzina nie lubiła księży i była członkami tej sekty.
Swoje traumatyczne przeżycia opisuje tak: "Między ósmym, a piętnastym rokiem życia byłam opętana przez Boga. Mój Bóg miał na imię Jehowa. Poznałam go przez przyjaciółkę mojej babci, która była Świadkiem Jehowy. Babcia źle wspominała księdza z parafii w jej rodzinnej wsi, więc moja oryginalna droga wiary była jej na rękę." (…) "Szybko przekonałam się, że jestem wyklęta, zła i opętał mnie szatan".
W okresie dojrzewania jehowcy nie potrafili zaspokoić ciekawości młodego człowieka, co wpędziło go najpewniej w wewnętrzny konflikt. Jak podają ośrodki specjalizujące się w psychomanipulacji sekt, dzieci jehowców są szczególnie narażone na cierpienia psychiczne. Nie pozwala im się bowiem utrzymywać kontaktów z rówieśnikami spoza sekty, nie mogą uczestniczyć w zajęciach dodatkowych w szkole, urodzinach, chodzić z rówieśnikami do kina itd.
Buntownikom odmawia się miłości, odrzuca się ich, często w sposób gwałtowny. Nic więc dziwnego, że znacznie częściej zapadają na silne schorzenia psychiczne. W badaniach prowadzonych w Stanach Zjednoczonych okazało się, że nawet do 6 razy częściej zapadają na schizofrenię, a 10 razy częściej na depresję,
Rafalala nie otrzymał więc pomocy i zdecydował się na radykalną konfrontację z całym światem. Z pewnością ma w sobie wiele cierpienia, potrzebuje dużo modlitwy, a być może egzorcyzmów. Teraz stał się marionetką w rękach środowiska LGBT . Schemat wykorzystywania zdaje się tu powtarzać.