Dodaj do ulubionych

Kto kogo obraża?

22.09.14, 21:53
Biskupom wolno. Za gender, edukację seksualną, związki partnerskie, in vitro, tolerancję wobec homoseksualizmu, korzystanie z prawa do legalnej aborcji, domaganie się prawa do legalnej eutanazji, rozdziału państwa od Kościoła i wiele innych urojeń niepodzielający zdania Kościoła są nazywani (wyzywani) jako zło absolutne. Choć to nieprawda a wszystko jest w ich propagandzie przeinaczone to im wolno. Nikt ich nie pociągnie do odpowiedzialności za agresję słowną i obrażanie tych, których oni uznają za swoich wrogów, bo w tym klerykalnym państwie tylko oni korzystają z przywileju "ochrony uczuć", która jest dyktaturą ich zakłamanej ideologii.

Wolności wypowiedzi na tematy zarezerwowane przez religię praktycznie nie ma. Cudem jakimś, po wielu latach batalii sądowych udało się Nergalowi zakończyć upokarzający jego i zdrowy rozsądek spektakl. Ale kościelny bojówkarz nie składa broni. Właśnie dopadł Maleńczuka: Ryszard Nowak doniósł na Macieja Maleńczuka do prokuratury. Piosenkarz odpowiada: Nie nawołuję do faszyzmu (...)
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Kto kogo obraża? 22.09.14, 22:37
      "Dajcie mi człowieka,a paragraf się znajdzie". To już było.
      Dajcie mi człowieka,a obrazę uczuć religijnych znajdę.To jest.
      • skomar102 Re: Kto kogo obraża? 23.09.14, 19:23
        pocoo napisała:

> "Dajcie mi człowieka,a paragraf się znajdzie". To już było.
        > Dajcie mi człowieka,a obrazę uczuć religijnych znajdę.To jest.

Ale to już było i nie wróci więcej.
    • skomar102 Re: Kto kogo obraża? 23.09.14, 19:22
      grgkh napisał:

> Biskupom wolno. Za gender, [url=
      > www.ponton.org.pl/]edukację seksualną[/url],

Czujesz się obrażony ?
    • jeepwdyzlu Re: Kto kogo obraża? 23.09.14, 19:49
      Ale kto się przejmuje biskupami?
      To debile z doktoratami za 2 grosze...
      Ilu jest katolików w Polsce?
      W dużych miastach - regularnie chodzi do kościoła (piękne jest to określenie :-)
      22 % ogółu (we Francji - 4% - do tego dążymy :-)

A Maleńczuk?
      Sam kreuje takie sytuacje - nie oszukujmy się...

grgkh
      Twoja krucjata jest nieco przeterminowana....
      3 lata temu na tym forum głosiłeś konieczność umiaru i tolerancji :-)
      Dziś toczysz pianę - zaiste to zabawne raczej..
      j
      • grgkh Re: Kto kogo obraża? 23.09.14, 20:49
        jeepwdyzlu napisał:

> Ale kto się przejmuje biskupami?
        > To debile z doktoratami za 2 grosze...
        > Ilu jest katolików w Polsce?
        > W dużych miastach - regularnie chodzi do kościoła (piękne jest to określenie :-
        > )
        > 22 % ogółu (we Francji - 4% - do tego dążymy :-)
        >
        > A Maleńczuk?
        > Sam kreuje takie sytuacje - nie oszukujmy się...

Maleńczuk jest... genialny. Obejrzyj sobie jego dzisiejszy występ u Moniki Olejnik.

> grgkh
        > Twoja krucjata jest nieco przeterminowana....

Krucjata przeciwko głupocie religijnej musi trwać wiecznie. Wojny przegrywa się bardzo często przez niedocenianie lub lekceważenie przeciwnika.

> 3 lata temu na tym forum głosiłeś konieczność umiaru i tolerancji :-)

Jestem za tolerancją. I toleruję osobiście. Ale widzę nietolerancje e partii pana boga i bardzo grzecznie o tym przypominam.

A umiar? Chętnie bym się pozachowywał bez umiaru ale tylko np. w takim seksie. :) To tak teoretycznie. A umiar w stosunku do religii? Piętnuję ich brak umiaru i w tym umiaru nie będę miał ani do niego namawiał innych.

> Dziś toczysz pianę - zaiste to zabawne raczej..
        > j

Przez większość sekund mojego życia jestem szczęśliwym, spełnionym, zadowolonym i mającym nadzieję na dobre jutro człowiekiem. Dlaczego miałbym "toczyć pianę"? Chyba coś źle interpretujesz. Gdy sobie oglądałem i słuchałem przed chwilą Maleńczuka to pomyślałem, jak bardzo jestem podobny do niego w widzeniu świata. Trzeba z tego świata i z życia brać to, co najlepsze. Mieć na nosie różowe okulary. Robić sobie jaja z nadętej powagi.

Obejrzyj to, może mnie też lepiej zrozumiesz.
      • sclavus Re: Kto kogo obraża? 23.09.14, 22:01
        ... dwa ostatnie lata, to zmasowany atak kościoła na państwo...
        Ostatnio, nie masz biskupa, który by czegoś nie penderolnął a w przerwach, w dni powszednie, zawsze jakiś arcybiskup jest na podorędziu i penderoli, jak ten potłuczony Kaziutek...
        A mają-ci, oni, doskonałe oparcie w politycznej kato-prawicy no i ... w nieocenionym Rydzyku!
        wszystkie wróbelki już ćwierkają, o zakusach zrobienia z Polski, autentycznego państwa wyznaniowego!!!
        • sclavus PeeS 23.09.14, 22:02
          ... i tylko ta pieprzona kato-prawica nie rozumie, jaki bat na siebie samą kręci...
          • kot_mrau Re: PeeS 23.09.14, 22:11
            ta pieprzona kato-prawica w postaci golonych łbów? To Oni mają zapewnić nam spokój? Ci faszyści?
            • sclavus Re: PeeS 24.09.14, 00:11
              niczego nie zrozumiałeś!
              • kot_mrau Re: PeeS 24.09.14, 00:16
                to wyłóż mi swój faszystowski i katolicki porządek
                • sclavus Re: PeeS 24.09.14, 11:03
                  ?
                  :D:D:D:D:D:D
                  • sclavus Re: PeeS 24.09.14, 11:05
                    ... cały czas na prochach latasz???
                    Wątki o "wyzwoleniu" na kilku forach (copy/past) o tym świadczą i to dobitnie świadczą!!!
      • katrina_bush katolicy sami siebie oszukuja 18.10.14, 22:22
        jeepwdyzlu napisał:

> Ale kto się przejmuje biskupami?
        > To debile z doktoratami za 2 grosze...
        > Ilu jest katolików w Polsce?
        > W dużych miastach - regularnie chodzi do kościoła (piękne jest to określenie :-
        > )
        > 22 % ogółu (we Francji - 4% - do tego dążymy :-)
        >

20 procent katolikow w wielkich miastach to nie raczej na wyrost ?!..

> A Maleńczuk?
        > Sam kreuje takie sytuacje - nie oszukujmy się...
        >

o agresywnych i napastliwych katolikach dokladnie takie same zdanie twierdzi 95 procent ludzkosci, ktora nie jest katolicka - tak ze trudno temu Malenczukowi nie przyznac racji

• kot_mrau Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 00:34
      wódz, wódz, wódz, rewolucja, rewolucja
      • pocoo Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 10:01
        kot_mrau napisał:

> wódz, wódz, wódz, rewolucja, rewolucja

Najwyższy czas na zmianę karmy.
        • wittekind28 Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 10:34
          pocoo napisała:

> kot_mrau napisał:
          >
          > > wódz, wódz, wódz, rewolucja, rewolucja
          >
          > Najwyższy czas na zmianę karmy.

Kociak zmienia karmę dopiero jak się rozesra, a koci pęcherz najlepszy Furagin.
        • sclavus Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 11:06
          ... to nie karma - to proszki...
    • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 16:43
      > Biskupom wolno.

Kogo i jak obrazili ?...

-
      • wittekind28 Re: Kto kogo obraża? 24.09.14, 16:47
        kruuk57 napisał(a):

> > Biskupom wolno.
        >
        > Kogo i jak obrazili ?...
        >
        >
        > -

Mnie obrazili, mam permanentną sraczkę, myślałem że Bashobora mnie uzdrowi, wykupiłem bilet na Stadion Narodowy......nie pomogło....sraczka się wzmogła, wszędzie gdzie chodzę biorę Stoperan i szczątkę do kibla
      • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 02.10.14, 14:43
        > > Biskupom wolno.
        >
        > Kogo i jak obrazili ?..

No ?...

--
        forum.gazeta.pl/forum/w,721,154537014,154970748,Re_Dwa_problemy_etyczne.html
        • grgkh Re: Kto kogo obraża? 02.10.14, 20:40
          kruuk57 napisał(a):

> > > Biskupom wolno.
          > >
          > > Kogo i jak obrazili ?..
          >
          > No ?...

Przysięgnij na swojego boga, że nie obrazili i obiecaj, że zjesz dżdżownicę na surowo, jeśli Ci znajdę przykład, że obrazili.
          • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 07.10.14, 14:41
            grgkh napisał:

> kruuk57 napisał(a):
            >
            > > > > Biskupom wolno.
            > > >
            > > > Kogo i jak obrazili ?..
            > >
            > > No ?...
            >
            > Przysięgnij na swojego boga

Nadal nie odpowiedziałeś... :)

--
            www.naszdziennik.pl/polska-kraj/101913,mary-wagner-w-radiu-maryja-i-telewizji-trwam.html
            • jeepwdyzlu biskup Gądecki - prosze jaki bełkot - dla kruuka57 07.10.14, 14:56
              Pośród zjawisk negatywnych obserwujemy przede wszystkim rosnącą liczbę konkubinatów, małżeństw „na próbę” i małżeństw zawieranych tylko cywilnie, które spotykają się nie tylko z milczeniem, ale czasami wręcz z aprobatą ze strony rodziców, a nawet dziadków. W niektórych diecezjach nawet 80 procent narzeczonych przygotowujących się do zawarcia sakramentu małżeństwa mieszka wcześniej ze sobą. Wielu młodych ludzi nie kwestionuje wartości sakramentalnego małżeństwa, ale wybiera życie bez ślubu kościelnego z obawy przed pełnym zaangażowaniem, wątpiąc, czy potrafią w małżeństwie wytrwać. Często powodem takiego stanu rzeczy jest brak pozytywnych doświadczeń wyniesionych z domu rodzinnego.

Mentalność antykoncepcyjna i rozpowszechniony indywidualistyczny model antropologii powodują znaczny spadek demograficzny....

Itd itp
              tu całość:
              www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/101425,polska-rodzina-cierpi-od-lat.html
              kruuk
              biskup ma prawo do ocen
              ale jego opinia - jak widać - jest niepodzielana NAWET przez Katolików.
              Idzie wbrew tendencjom, wbrew stylowi życia, wbrew nowoczesności.
              Ludzie NIE CHCĄ BRAĆ ŚLUBU bez mieszkania razem, nie chcą NIE stosować antykoncepcji, nie chcą tkwić w nieudanych związkach..
              To nie są NEGATYWNE tendencje.
              Wziąłem pierwszą z brzegu wypowiedź biskupa, która jest skandaliczna.
              Obraża - może nie mnie - bo jestem poza kościołem - ale wiele MILIONÓW Katolików.
              Naprawdę tego nie rozumiesz?

jeep
              • grgkh Re: biskup Gądecki - prosze jaki bełkot - dla kru 07.10.14, 15:11
                Dziękuję. :)
              • kruuk57 Re: biskup Gądecki - prosze jaki bełkot - dla kru 14.10.14, 15:30
                > Idzie wbrew tendencjom, wbrew stylowi życia, wbrew nowoczesności.

"Szeroka jest droga , którą ludzie idą na zatracenie"...

> Obraża - może nie mnie - bo jestem poza kościołem - ale wiele MILIONÓW Katolikó
                > w.
                > Naprawdę tego nie rozumiesz?

Nie każda krytyka jest obrażaniem
                • kolter-rm Re: biskup Gądecki - prosze jaki bełkot - dla kru 14.10.14, 20:40
                  kruuk57 napisał(a):

> > Idzie wbrew tendencjom, wbrew stylowi życia, wbrew nowoczesności.
                  >
                  > Szeroka jest droga , którą ludzie idą na zatracenie...
                • grgkh Re: biskup Gądecki - prosze jaki bełkot - dla kru 19.10.14, 00:02
                  kruuk57 napisał(a):

> > Idzie wbrew tendencjom, wbrew stylowi życia, wbrew nowoczesności.
                  >
                  > "Szeroka jest droga , którą ludzie idą na zatracenie"...

Na Twoim miejscu bałbym się najbardziej tego, że mógłbym wybrać niewłaściwego boga i fałszywe reguły proponowane przez jego religię. Przecież nikt nie dowodzi prawdziwości żadnej z religii. Każda może być równie błędna. A co, jeśli wybrałeś nie tą? Czy przyszedł do Ciebie osobiście bóg i potwierdził, że się nie mylisz?

Bo jeśli jednak się mylisz, to podążasz prostą drogą na zatracenie.

Ja to przynajmniej mam jasna sprawę. Uważam, że dopóki sam bóg, którejkolwiek religii, nie przyjdzie do mnie osobiście, dopóty nie powinienem żadnej z nich się zaprzedawać. :) Ostatecznie sprawa sprowadza się do DOWODU. Żadnej wiary, bo można uwierzyć w fałsz.

> > Obraża - może nie mnie - bo jestem poza kościołem - ale wiele MILIONÓW Katolików.
                  > > Naprawdę tego nie rozumiesz?
                  >
                  > Nie każda krytyka jest obrażaniem

O, dobrze mówisz. Krytyka żadnej religii, gdy oparta jest na logicznych argumentach, nie jest jej obrażaniem ani nie może obrażać ludzi wierzących w nią.
            • grgkh Re: Kto kogo obraża? 07.10.14, 15:10
              kruuk57 napisał(a):

> grgkh napisał:
              >
              > > kruuk57 napisał(a):
              > >
              > > > > > Biskupom wolno.
              > > > >
              > > > > Kogo i jak obrazili ?..
              > > >
              > > > No ?...
              > >
              > > Przysięgnij na swojego boga
              >
              > Nadal nie odpowiedziałeś... :)

I nie odpowiem, dopóki nie obiecasz tego, o czym wspomniałem wcześniej. :) Poproszę tutaj o Twoją deklarację.
              I też mi jest wesoło, bo intuicja mi podpowiada, że nie tak jak ryby, Ty raczej nie lubisz zjadać wijących się dżdżownic.
              • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 14.10.14, 15:32
                > Nadal nie odpowiedziałeś... :)

I nie odpowiem,

:))) I taka jest dyskusja z ateistą , który nie umie uzasadnić swoich oskarżeń...
                • grgkh Re: Kto kogo obraża? 19.10.14, 00:10
                  kruuk57 napisał(a):

> > Nadal nie odpowiedziałeś... :)
                  >
                  > I nie odpowiem,

I wiem, dlaczego nie odpowiesz. Nie lubisz dżdżownic na surowo a spodziewasz się, że jednak jest realna szansa, iż powinieneś ją zjeść.

> :))) I taka jest dyskusja z ateistą , który nie umie uzasadnić swoich oskarżeń.
                  > ..

Przyjacielu miły, ja SWOJE tezy umiem uzasadnić. A uzasadnienie TWOICH należy do Ciebie. Nie do mnie. Ty wierzysz. Ja nie muszę - kapujesz? - jest to obce mojemu umysłowi. No to bierz się do roboty.

I nie nazywaj mnie ateistą, bo to nic nie znaczy. Mam swój nick. Tak mnie identyfikuj. Z mojego nieteistycznego poglądu nic nie wynika. Ja przynajmniej jestem konsekwentny - nie wierzę w ŻADNEGO boga. A Ty jesteś w rozkroku - w jakiegoś tam wierzysz a w innych już nie. No to jesteś po trosze może też ateistą? I może zastosuj do SIEBIE swoją tezę o niemożności formułowania oskarżeń?
                  • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 22.10.14, 14:11
                    >> I nie odpowiem,

>I wiem, dlaczego nie odpowiesz

Sam sobie odpowiadasz :) Odpocznij :)

>I nie nazywaj mnie ateistą,

Witaj , teisto ! :)
                    • grgkh Re: Kto kogo obraża? 23.10.14, 12:39
                      kruuk57 napisał(a):

> > > I nie odpowiem,
                      >
                      > > I wiem, dlaczego nie odpowiesz
                      >
                      > Sam sobie odpowiadasz :) Odpocznij :)

Jesteś pożyteczny, przyjacielu. Prezentujesz bardzo prymitywny sposób "myślenia", który identyfikujesz ze swoją religią. Obalanie nonsensów, które tu wypisujesz to proste i zabawne ale jakże kształcące dla ludzi, którzy dzięki temu maja okazję zapoznania się z religijnymi kontrargumentami.

> > I nie nazywaj mnie ateistą,
                      >
                      > Witaj , teisto ! :)

Nie nazywaj mnie także teistą.

Jak zwykle nie pojąłeś. Chodzi o to, byś dyskutował wyłącznie z treścią moich wpisów a nie odnosił się do mojej osoby. Moje poglądy i moja osoba dla Ciebie są nieistotne.

A przy okazji - kim jesteś, gdy nie wierzysz w bogów innych religii? Teistą czy ateistą?
    • kruuk57 Re: Kto kogo obraża? 22.10.14, 14:10
      grgkh napisał:

> Biskupom wolno

Nadal nie podałeś przykładów . Nie masz ich ?...

--
      www.naszdziennik.pl/polska-kraj/104571,sprawdza-zgodnosc-konwencji-z-konstytucja.html
      • grgkh Re: Kto kogo obraża? 23.10.14, 12:41
        kruuk57 napisał(a):

> grgkh napisał:
        >
        > > Biskupom wolno
        >
        > Nadal nie podałeś przykładów . Nie masz ich ?...

Przykłady podaje prof. Woleński - przesłuchaj sobie, co mówi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka