Dodaj do ulubionych

16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej?!

17.12.14, 13:12
PO chce zmienić budżet. "16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej"

Posłowie zajmują się w tym tygodniu m.in. rządowym projektem ustawy budżetowej na rok 2015. Podczas sejmowych prac nad budżetem zgłoszono wiele poprawek. PO zaproponowała na przykład, by kwotę 16 mln złotych przesunąć do rezerwy, z której korzystać mogłoby znajdujące się na terenie Centrum Opatrzności Bożej Muzeum Jana Pawła II.

O propozycji Klubu Parlamentarnego PO, którą przedstawiła posłanka Izabela Mrzygłocka, napisał na Twitterze Przemysław Wipler, przekonując, że PO chce, by przyszłoroczny budżet przeznaczał na Świątynię Opatrzności Bożej w Warszawie 16 mln złotych.

Czy będziemy tuczyć złotego cielca?

Jakby mało było biednych, głodnych i potrzebujących. Tak działają dobrze wytresowani wierzący w słuszność swoich proreligijnych decyzji.
Obserwuj wątek
    • brum.pl1 A co cię to obchodzi? 17.12.14, 13:23
      grgkh napisał:

> Czy będziemy tuczyć złotego cielca?

> Jakby mało było biednych, głodnych i potrzebujących. Tak działają dobrze wytres
      > owani wierzący w słuszność swoich proreligijnych decyzji.

To wierzący tworzą w zdecydowanej większości budżet. I to oni decydują, na co go przeznaczyć.
      Skoro tak zadecydowali, to należy sie z tym pogodzić, a nie klepać farmazony w rodzaju:
      Tak działają dobrze wytresowani wierzący w słuszność swoich proreligijnych decyzji.

Zrozumiał gołąb, czy mam to wyjaśnić szczegółowo?
      • skomar102 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 14:21
        brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
        >
        > > Czy będziemy tuczyć złotego cielca?
        >
        > > Jakby mało było biednych, głodnych i potrzebujących. Tak działają dobrze
        > wytres
        > > owani wierzący w słuszność swoich proreligijnych decyzji.
        >
        > To wierzący tworzą w zdecydowanej większości budżet. I to oni decydują, na co g
        > o przeznaczyć.
        > Skoro tak zadecydowali, to należy sie z tym pogodzić, a nie klepać farmazony w
        > rodzaju:
        > Tak działają dobrze wytresowani wierzący w słuszność swoich proreligijnych d
        > ecyzji.
        >

> Zrozumiał gołąb, czy mam to wyjaśnić szczegółowo?
        >
        >
        Brawo brum.pl1
        • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 15:50
          skomar102 napisał:

> brum.pl1 napisał:

> > Zrozumiał gołąb, czy mam to wyjaśnić szczegółowo?

> Brawo brum.pl1

Widzę, że dogadaliście się na waszym, religijnym poziomie? :)
        • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:39
          skomar102 napisał:

> Brawo brum.pl1

12 latek zaimponował 10 latkowi :))
          • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:42
            kolter-rm napisał:

> 12 latek zaimponował 10 latkowi :))

A 97 latek zabrał się za komentowanie.
            • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:54
              brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
              >
              > > 12 latek zaimponował 10 latkowi :))
              >
              > A 97 latek zabrał się za komentowanie.

No to skąd ten strach ??
              • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:14
                kolter-rm napisał:

> > A 97 latek zabrał się za komentowanie.

> No to skąd ten strach ??

No a skąd ja mam wiedzieć, czego ty się boisz?
                Pewnie boisz się Sądu Ostatecznego. Zgadłem?
                • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:16
                  brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
                  >
                  > > > A 97 latek zabrał się za komentowanie.
                  >
                  > > No to skąd ten strach ??
                  >
                  > No a skąd ja mam wiedzieć, czego ty się boisz?
                  > Pewnie boisz się Sądu Ostatecznego. Zgadłem?

Nie ,to ty się mnie przeraźliwie boisz ...........
                  • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:20
                    kolter-rm napisał:

> > No a skąd ja mam wiedzieć, czego ty się boisz?
                    > > Pewnie boisz się Sądu Ostatecznego. Zgadłem?

> Nie ,to ty się mnie przeraźliwie boisz ...........

To ciekawe, co piszesz.
                    A dlaczego to je się ciebie niby przeraźliwie boję?
      • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 15:49
        brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
        >
        >
        > > Jakby mało było biednych, głodnych i potrzebujących. Tak działają dobrze wytres
        >
        > To wierzący tworzą w zdecydowanej większości budżet. I to oni decydują, na co g
        > o przeznaczyć.

Nie, przyjacielu.

RELIGIA TO PRYWATNY ŚWIATOPOGLĄD, nieudowodnione, sprzeczne z wiedzą ludzką urojenia na temat świata. Religii są na świecie tysiące. A pieniądze wspólne, pochodzące z podatków, powinny być wydawane na takie cele, które są ludziom najbardziej potrzebne - a więc bieda, odrzucenie, nierówności.

To są dwa warunki, których religijne lobby, wybrana grupa oszołomionych ludzi, PASOŻYTUJĄCA za pośrednictwem manipulacji i indoktrynacji nie spełnia.

> Skoro tak zadecydowali, to należy sie z tym pogodzić, a nie klepać farmazony w
        > rodzaju:

Farmazonami są hipotezy w rodzaju, że bóg istnieje, słucha czyichś modłów, nagradza i karze a pośrednikami w kontaktach z tym bogiem stali się ludzcy wybrańcy. To są farmazony na skalę kosmosu.

> Tak działają dobrze wytresowani wierzący w słuszność swoich proreligijnych decyzji.

Tak właśnie działasz Ty, bo gdy Cię zapytać, jaki masz dowód, że Twój bóg istnieje a nie istnieją inni bogowie, to udajesz, że pytania nie było. To jest objaw dobrej tresury - wyłączenie samodzielnego myślenia.

To nie do mnie. :) Wiesz, rozmowa z gołębiem i nadzieja, że zrozumie i odpowie to wyraźne objawy zaburzeń psychicznych. Zrób coś z tym, przyjacielu, dobrze Ci radzę.
        • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 16:20
          grgkh napisał:

Ty chyba masz kajecik, w którym zapisałeś sobie kilka dyrdymałów na temat religii, nauki, logiki, twierdzeń i powtarzasz te dyrdymały niemalże w każdym poście, bez ładu i składu.
          Czy oprócz obsesji na tle religijnym masz też kompleks niższości z uwagi na brak wykształcenia? A tu kolejna dawka banialuków gołębia:

RELIGIA TO PRYWATNY ŚWIATOPOGLĄD, nieudowodnione, sprzeczne z wiedzą ludzką urojenia na temat świata. Religii są na świecie tysiące. A pieniądze wspólne, poch
          odzące z podatków, powinny być wydawane na takie cele, które są ludziom najbard
          ziej potrzebne - a więc bieda, odrzucenie, nierówności.
          To są dwa warunki, których religijne lobby, wybrana grupa oszołomionych ludzi,
          PASOŻYTUJĄCA za pośrednictwem manipulacji i indoktrynacji nie spełnia.

• grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:07
            brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
            >
            > Ty chyba masz kajecik, w którym zapisałeś sobie kilka dyrdymałów na temat relig
            > ii, nauki, logiki, twierdzeń i powtarzasz te dyrdymały niemalże w każdym poście
            > , bez ładu i składu.

Tak, mam miliard kajecików a w każdym jest mnóstwo dyrdymałów na tematy religijne. Albo miliard miliardów. Bez ładu i składu - oczywiście.

Masz szansę - udowodnij ład i skład. Pierwsza z tych dyrdymałowych hipotez: istnienie Twojego bożka i nieistnienie innych bogów.

Bierz się do roboty.

> Czy oprócz obsesji na tle religijnym masz też kompleks niższości
            > z uwagi na brak wykształcenia?

Mojego wykształcenia ani braków w nim nie zdradzałem Ci. Jest to hipoteza niepoparta dowodem, wobec czego kwalifikuje ja jako pomówienie. Typowe u religianta urojenie. Analogicznie z sugerowanym kompleksem - jestem przekonany, że umysłowo przewyższam Cię o parę poziomów.

> A tu kolejna dawka banialuków gołębia:
            >
            > RELIGIA TO PRYWATNY ŚWIATOPOGLĄD, nieudowodnione, sprzeczne z wiedzą ludzką
            > urojenia na temat świata. Religii są na świecie tysiące. A pieniądze wspólne, poch
            > odzące z podatków, powinny być wydawane na takie cele, które są ludziom najbard
            > ziej potrzebne - a więc bieda, odrzucenie, nierówności.
            > To są dwa warunki, których religijne lobby, wybrana grupa oszołomionych ludzi,
            > PASOŻYTUJĄCA za pośrednictwem manipulacji i indoktrynacji nie spełnia.

A co możesz w powyższym logicznie podważyć? To bardzo zgrabna i efektowna synteza sytuacji.

Banialukowatość trzeba udowadniać. Nieudowodniona nie jest prawdą. To, jako spec od logiki kształcony na katechezach w kruchcie, powinieneś mieć w małym palcu.

Nie gadaj. Bierz się do dowodzenia.
            • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:35
              grgkh napisał:

> Tak, mam miliard kajecików a w każdym jest mnóstwo dyrdymałów na tematy religij
              > ne. Albo miliard miliardów. Bez ładu i składu - oczywiście.

Nie miliard, bo do miliarda nie umiesz gołębiu liczyć, tylko jeden lub dwa, zapisany kulfonami z dziwną treścią.

> Masz szansę - udowodnij ład i skład.
              > Bierz się do roboty.

Pocałuj mnie w dupę. Rozkazy to sobie wydawaj koleżkom na dachu, obsrańcu.
              Tak będę ci odpowiadał na każdy twój rozkaz, kurduplu umysłowy.

> > Czy oprócz obsesji na tle religijnym masz też kompleks niższości
              > > z uwagi na brak wykształcenia?

> Mojego wykształcenia ani braków w nim nie zdradzałem Ci. Jest to hipoteza niepo
              > parta dowodem,

Każdy twój post jest dowodem twojej niekompetencji i ewidentnych braków w wykształceniu. No trudno. Nie każdy przecież skończył Uniwersytet Warszawski. Tylko, że ty chciałbyś uchodzić za człowieka wykształconego, a nie masz piątej klepki i to widać.

>wobec czego kwalifikuje ją jako pomówienie.
              >Typowe u religianta
              > urojenie. Analogicznie z sugerowanym kompleksem - jestem przekonany, że umysłow
              > o przewyższam Cię o parę poziomów.

Anten na dachu....

> > A tu kolejna dawka banialuków gołębia:

> > [i] RELIGIA TO PRYWATNY ŚWIATOPOGLĄD, nieudowodnione, sprzeczne z wiedzą
              > ludzką
              > > urojenia na temat świata. Religii są na świecie tysiące. A pieniądze wsp
              > ólne, poch
              > > odzące z podatków, powinny być wydawane na takie cele, które są ludziom n
              > ajbard
              > > ziej potrzebne - a więc bieda, odrzucenie, nierówności.
              > > To są dwa warunki, których religijne lobby, wybrana grupa oszołomionych l
              > udzi,
              > > PASOŻYTUJĄCA za pośrednictwem manipulacji i indoktrynacji nie spełnia. [
              > /i]
              >
              > A co możesz w powyższym logicznie podważyć? To bardzo zgrabna i efektowna synte
              > za sytuacji.
              >
              > Banialukowatość trzeba udowadniać. Nieudowodniona nie jest prawdą. To, jako spe
              > c od logiki kształcony na katechezach w kruchcie, powinieneś mieć w małym palcu
              > .

Logiki uczył mnie prof. Andrzej Mostowski, na Uniwersytecie Warszawskim. Ale jeśli to dla ciebie kruchta, to twój problem.

> Nie gadaj. Bierz się do dowodzenia.

Zgodnie z zapowiedzią: Pocałuj mnie w dupę.
              • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:57
                brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:

> > Banialukowatość trzeba udowadniać. Nieudowodniona nie jest prawdą. To, jako spe
                > > c od logiki kształcony na katechezach w kruchcie, powinieneś mieć w małym palcu.
                >
                > Logiki uczył mnie prof. Andrzej Mostowski, na Uniwersytecie Warszawskim.

Uczył nie znaczy, że nauczył. Jednak u Ciebie z logiką kiepsko.

> > Nie gadaj. Bierz się do dowodzenia.
                >
                > Zgodnie z zapowiedzią: Pocałuj mnie w dupę.

Czyli brak odpowiedzi. I zmieniam taktykę, ograniczam karmienie trolla.
                • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:13
                  grgkh napisał:

> > Logiki uczył mnie prof. Andrzej Mostowski, na Uniwersytecie Warszawskim.

> Uczył nie znaczy, że nauczył.

Nauczył, nauczył, spokojna twoja rozczochrana.

> Jednak u Ciebie z logiką kiepsko.

Znafca się znalazł od siedmiu boleści, co to nie rozróżnia rasowego od typowego....:)))))

> Czyli brak odpowiedzi. I zmieniam taktykę, ograniczam karmienie trolla.

Trele morele. Przegrywasz i tyle.
                  • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:37
                    brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                    >
                    > > > Logiki uczył mnie prof. Andrzej Mostowski, na Uniwersytecie Warszaw
                    > skim.
                    >
                    > > Uczył nie znaczy, że nauczył.
                    >
                    > Nauczył, nauczył, spokojna twoja rozczochrana.

Nie nauczył. Twierdzisz, że Twój bożek istnieje ale logicznie to wykluczone, bo prawdziwość takiej hipotezy powinieneś dowieść. Udowodnij istnienie Twojego bożka.
                    • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:43
                      grgkh napisał:

> Nie nauczył. Twierdzisz, że Twój bożek istnieje ale logicznie to wykluczone, bo
                      > prawdziwość takiej hipotezy powinieneś dowieść. Udowodnij istnienie Twojego bo
                      > żka.

Niczego nie zamierzam ci udowadniać. DOTARŁO?
                      • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:48
                        brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                        >
                        > > Nie nauczył. Twierdzisz, że Twój bożek istnieje ale logicznie to wykluczone, bo
                        > > prawdziwość takiej hipotezy powinieneś dowieść. Udowodnij istnienie Twojego bo
                        > > żka.
                        >
                        > Niczego nie zamierzam ci udowadniać. DOTARŁO?

Niczego nie udowodnisz, bo cała wasza religia to zwyczajna, zakłamana ściema. Nie da się udowodnić prawdziwości takiego chłamu. :)
                        • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:54
                          grgkh napisał:

> > Niczego nie zamierzam ci udowadniać. DOTARŁO?

> Niczego nie udowodnisz, bo cała wasza religia to zwyczajna, zakłamana ściema. N
                          > ie da się udowodnić prawdziwości takiego chłamu. :)

Powtarzam, nie zamierzam na tym forum udowadniać ani istnienia Boga, ani duchów, ani niczego innego. DOTARŁO?
                          Możesz skamleć do rana. Na nic to się nie zda. DOTARŁO?
                          • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:04
                            brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                            >
                            > > > Niczego nie zamierzam ci udowadniać. DOTARŁO?
                            >
                            > > Niczego nie udowodnisz, bo cała wasza religia to zwyczajna, zakłamana ściema. N
                            > > ie da się udowodnić prawdziwości takiego chłamu. :)
                            >
                            > Powtarzam, nie zamierzam na tym forum udowadniać ani istnienia Boga, ani duchów
                            > , ani niczego innego. DOTARŁO?
                            > Możesz skamleć do rana. Na nic to się nie zda. DOTARŁO?

Ja się tylko tutaj z was śmieję. Nie dotarło? :)

A teraz zobaczę, czy dotrze dalszy ciąg:

Jeśli nie udowodniłeś istnienia swojego bożka ani nieistnienia innych bogów, to skąd wiesz, czy modlisz się do właściwego?

I dalej:

Jakie prawo do ochrony uczuć religijnych ma ktoś, czyje tzw. uczucia oparte są na logicznym fałszu? Co to za śmieszne - ale śmiertelnie poważne - uczucia w stosunku do jakiejś nieudowodnionej bajki?
                            • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:10
                              grgkh napisał:

> Ja się tylko tutaj z was śmieję. Nie dotarło? :)

A głosy słyszysz?
                              • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:14
                                brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                                >
                                > > Ja się tylko tutaj z was śmieję. Nie dotarło? :)
                                >
                                > A głosy słyszysz?

Nie każdy ma tak jak Ty, spec od urojeń, który słyszy ze swojego monitora gruchanie.

Czekam na Twój dowód istnienia boga, kłamco, który twierdzisz, że on istnieje. :)
                                • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:16
                                  grgkh napisał:

> Czekam na Twój dowód istnienia boga, kłamco, który twierdzisz, że on istnieje.
                                  > :)

Jestem konsekwentny. Zgodnie z zapowiedzią odpowiadam:
                                  Pocałuj mnie gołębiu w dupę.
                                  • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:22
                                    brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                                    >
                                    > > Czekam na Twój dowód istnienia boga, kłamco, który twierdzisz, że on istnieje.
                                    > > :)
                                    >
                                    > Jestem konsekwentny. Zgodnie z zapowiedzią odpowiadam:
                                    > Pocałuj mnie gołębiu w dupę.

Oj, dziwne pieszczoty Ci się marzą ale źle trafiłeś, nie spełnię Twoich zachciewajek. I nie tylko dlatego, że mylisz mnie ze swoim kolega przebranym za ptaka.

Jeśli w waszej kruchcie tak siebie zadowalacie, to tam zwróć się po pomoc.

A teraz grzecznie potwierdzasz, że Twój bożek nie istnieje, tak jak bogowie innych religii. Tylko dlaczego wciąż go całujesz w... - sam opowiedz gdzie.
                                    • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:26
                                      Spadaj głupku
                                      • grgkh Post zaznaczony do skasowania 17.12.14, 19:30

• kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:00
                                    brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                                    >
                                    > > Czekam na Twój dowód istnienia boga, kłamco, który twierdzisz, że on istnieje. :)
                                    >
                                    > Jestem konsekwentny. Zgodnie z zapowiedzią odpowiadam:
                                    > Pocałuj mnie gołębiu w dupę.

Pieszczoszki marzą się zbokowi :))
                                    • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:03
                                      kolter-rm napisał:

> > > Czekam na Twój dowód istnienia boga, kłamco, który twierdzisz, że o
                                      > n istnieje. :)

> > Jestem konsekwentny. Zgodnie z zapowiedzią odpowiadam:
                                      > > Pocałuj mnie gołębiu w dupę.

> Pieszczoszki marzą się zbokowi :))

Ty mnie też pocałuj.
                                      Tylko najpierw wytrzeźwiej, umyj sie i wyszoruj zęby.
                                      Nie lubie smrodu.
                                      DOTARŁO?
                                      • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:07
                                        brum.pl1 napisał:

> > Pieszczoszki marzą się zbokowi :))
                                        >
                                        > Ty mnie też pocałuj.
                                        > Tylko najpierw wytrzeźwiej, umyj sie i wyszoruj zęby.
                                        > Nie lubie smrodu.
                                        > DOTARŁO?

Nie poprawiam po księdzu ,niech on liże tam gdzie prędzej wciskał, dotarło :)) ??
                                        • brum.pl1 Wytrzeźwiej, kotlet! 17.12.14, 21:10
                                          • kolter-rm Re: Wytrzeźwiej, kotlet! 17.12.14, 21:12
                                            Nie zadzieraj z bystrzejszym nieuku
                                            • brum.pl1 Re: Wytrzeźwiej, kotlet! 17.12.14, 21:15
                                              kolter-rm napisał:

> Nie zadzieraj z bystrzejszym nieuku

Bystry jesteś jak woda w sraczu, fakt.:))))
                              • kolter-rm Aniołki widujesz ?? 17.12.14, 20:56
                                brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                                >
                                > > Ja się tylko tutaj z was śmieję. Nie dotarło? :)
                                >
                                > A głosy słyszysz?
                          • kolter-rm :)) 17.12.14, 20:52
                            brum.pl1 napisał:

> Powtarzam, nie zamierzam na tym forum udowadniać ani istnienia Boga, ani duchów
                            > , ani niczego innego. DOTARŁO?
                            > Możesz skamleć do rana. Na nic to się nie zda. DOTARŁO?

Fakt,używając argumentu "DOTARŁO " nobla za to dostaniesz nieuku :))
                            • brum.pl1 Nudny jesteś 17.12.14, 21:01
                              • kolter-rm Nudny jesteś 17.12.14, 21:08
                                nawzajem ...
              • kotekali Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:48
                pieniactwo i nic wiecej...ale spamuj dalej religiancie..niech sobie ludziska zobacza jaki z ciebie religijny prymityw :)
                • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 20:37
                  kotekali napisał:

> pieniactwo i nic wiecej...ale spamuj dalej religiancie..niech sobie ludziska zobacza jaki z ciebie religijny prymityw :)

Skarby w niebie zdobywa :))
      • bookworm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 16:19
        brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
        >
        >
        > > Jakby mało było biednych, głodnych i potrzebujących. Tak działają dobrze
        > wytres
        >
        > o przeznaczyć.
        > rodzaju:
        > Tak działają dobrze wytresowani wierzący w słuszność swoich proreligijnych d
        > ecyzji.
        >

Proreligijnie dobrze wytresowani wierzący powinni fundować chatki dla swoich katabasów za swoje. Państwo jest konstytucyjnie świeckie i dotyczy to równiez budżetu, który nie powinien być nigdy przeznaczany na cele religijne jakiejkolwiek, niezaleznie jak licznej, religijnej sekty.

Jak słusznie zauważył lumpior - to jest polityka - kupowanie głosów z moherowego elektoratu przez PO.
        Ale mohery się ucieszą, że Państwo wspomaga ich urojenia i wiarę w bajki, a ksiądz z dobrze nasmarowaną kieszenią powie moherom i reszcie baranów jak głosować w kolejnych wyborach.
        • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 16:23
          bookworm napisał:

> Proreligijnie dobrze wytresowani wierzący powinni fundować chatki dla swoich ka
          > tabasów za swoje. Państwo jest konstytucyjnie świeckie i dotyczy to równiez bud
          > żetu, który nie powinien być nigdy przeznaczany na cele religijne jakiejkolwiek
          > , niezaleznie jak licznej, religijnej sekty.

Te same pierdoły, powtarzane setki razy nie staną się przez to ani wartościowe ani sensowne.
          Możecie sobie kwękać i skomleć. Jest was garstka i o gó...e decydujecie. DOTARŁO?
          • bookworm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 16:39
            brum.pl1 napisał:

> bookworm napisał:
            >
            > > Proreligijnie dobrze wytresowani wierzący powinni fundować chatki dla swo
            > ich ka
            > > tabasów za swoje. Państwo jest konstytucyjnie świeckie i dotyczy to równi
            > ez bud
            > > żetu, który nie powinien być nigdy przeznaczany na cele religijne jakiejk
            > olwiek
            > > , niezaleznie jak licznej, religijnej sekty.
            >
            > Te same pierdoły, powtarzane setki razy nie staną się przez to ani wartościowe
            > ani sensowne.
            > Możecie sobie kwękać i skomleć. Jest was garstka i o gó...e decydujecie. DOTARŁ
            > O?

Mylisz się.
            Państwo konstytucyjnie świeckie powinno gwarantować niezależność od religii bez względu na to jak nieliczne są inne grupy wyznaniowe lub bezwyznaniowe w stosunku do najliczniejszej sekty.
            W innym przypadku istnieje ryzyko, że prawa świeckie będą powstawały pod dyktando nauk starożytnych pastuchów, na których swoje mądrości opierali zboczeni średniowieczni mizogini i moralni degeneraci inkwizycji zwani później ojcami kościoła, i które to mądrości w XXI wtłacza się, patrząc po Tobie - skutecznie, w głowy dzieci i dorosłych.
          • skomar102 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:08
            brum.pl1 napisał:

> bookworm napisał:
            >
            > > Proreligijnie dobrze wytresowani wierzący powinni fundować chatki dla swo
            > ich ka
            > > tabasów za swoje. Państwo jest konstytucyjnie świeckie i dotyczy to równi
            > ez bud
            > > żetu, który nie powinien być nigdy przeznaczany na cele religijne jakiejk
            > olwiek
            > > , niezaleznie jak licznej, religijnej sekty.
            >
            > Te same pierdoły, powtarzane setki razy nie staną się przez to ani wartościowe
            > ani sensowne.
            > Możecie sobie kwękać i skomleć. Jest was garstka i o gó...e decydujecie. DOTARŁ
            > O?
            >

Tak trzymać brum.pl1
            • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:16
              skomar102 napisał:

> Tak trzymać brum.pl1

Ja też uważam, że tak powinien trzymać. Niech ludzie inteligentni zobaczą "na co was stać" i wyżej czego nie dacie rady podskoczyć. I niech się z tej prostej i niekulturalnej zgrai wypiszą albo - broń boże - nie zapisują.

"Taktrzymanie" to najprostsza droga do obrzydzania religii ludziom. No, może z wyjątkiem takich o mentalności kiboli.

A propos tego - masz coś z nimi wspólnego? Bo jakoś mi od Ciebie ostatnio zalatuje ich metodami komunikacji międzyludzkiej?
            • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:19
              skomar102 napisał:

> > Te same pierdoły, powtarzane setki razy nie staną się przez to ani wartościowe
              > > ani sensowne.Możecie sobie kwękać i skomleć. Jest was garstka i o gó...e decydujecie.
              > DOTARŁO?

> Tak trzymać brum.pl1

Co trzymać , brum pieprzy od rzeczy a kolejny ułomny za nim ...żyjemy w kraju w którym religiant ma takie same prawa dzięki temu ze religiant na SLD głosował:))
          • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:10
            brum.pl1 napisał:

> ani sensowne.
            > O?

Nie pierdoły, bo nie przedstawiłeś argumentów. Krzykiem nie dowodzi się prawdy. Podaj argumenty.

A jednak ta religijna brać to strasznie schamiałe typki. Żadnej kultury.
        • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:01
          bookworm napisał:

> Jak słusznie zauważył lumpior - to jest polityka - kupowanie głosów z moherowego elektoratu przez PO.
          > Ale mohery się ucieszą, że Państwo wspomaga ich urojenia i wiarę w bajki, a ksiądz z dobrze nasmarowaną kieszenią powie moherom i reszcie baranów jak głosować
          > w kolejnych wyborach.

Najśmieszniejsze jest w tym ze durny moher przyklaśnie pomysłowi ,ale jego twórcy i tak w ryj napluje :)
    • lumpior Re: 16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej?! 17.12.14, 15:03
      Po chce zwabić moherów,wyrwać z PiS.To jest czysta polityka i draństwo.
      • grgkh Re: 16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej?! 17.12.14, 15:56
        Niestety, kiełbasa wyborcza.
    • sclavus Re: 16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej?! 17.12.14, 15:23
      Są niestety tacy (tu: Mrzygłocka), którzy będą tuczyć, tuczyć, ale ... nigdy nie przeznaczą do uboju!!!
      Ja penderolę!!!
      Strach się bać a nawrócić się... - mowy nie ma!!!
    • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:18
      brum.pl1 napisał:

> lepiej poucz
      > się gamoniu ortografii języka polskiego, ze szczególnym uwzględnieniem pisowni
      > na ż i rz.

I czepił się literówek, bo żadnego kontrargumentu nie zalazł.
      • skomar102 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:24
        grgkh napisał:

> brum.pl1 napisał:
        >
        > > lepiej poucz
        > > się gamoniu ortografii języka polskiego, ze szczególnym uwzględnieniem p
        > isowni
        > > na ż i rz.
        >
        > I czepił się literówek, bo żadnego kontrargumentu nie zalazł.
        >

Może chociaż poprawnej ortografii cię nauczy
        bo religii to ty już nie pojmiesz szkoda trudu.
        • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:27
          skomar102 napisał:

> Może chociaż poprawnej ortografii cię nauczy
          > bo religii to ty już nie pojmiesz szkoda trudu.

Literówki zdarzają się niezależnie od znajomości zasad ortografii.

A Ty mógłbyś się poduczyć logiki i zapoznać się z definicjami za trudnych dla Ciebie pojęć. Czas najwyższy.
          • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:41
            grgkh napisał:

> Literówki zdarzają się niezależnie od znajomości zasad ortografii.

Na literówki nie zwracamy uwagi. Rażą nas błędy ortograficzne. Zwłaszcza popełnianych przez osoby, które twierdzą, że "religia zamula rozum". Pytanie:
            Co zamuliło twój rozum? Masz tak od urodzenia, czy od małego?:)))

> A Ty mógłbyś się poduczyć logiki i zapoznać się z definicjami za trudnych dla C
            > iebie pojęć. Czas najwyższy.

Na przykład jakich, gołębiu?
            Nie czujesz, że tracisz grunt pod nogami?
            • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:58
              Jak się czujesz ze świadomością, że Twój bóg uczy takich jak Ty chamstwa?
              • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:08
                grgkh napisał:

> Jak się czujesz ze świadomością, że Twój bóg uczy takich jak Ty chamstwa?

Znowu gołębiu nie popisałeś się. Znów nie znasz znaczenia słów, którymi się posługujesz, gamoniu.
                Stwierdzenie faktu, nazwanie rzeczy po imieniu nie jest przejawem chamstwa tylko inteligencji i spostrzegawczości. Oba te pojęcia są ze sobą zresztą skorelowane.
                • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:34
                  Post do skasowania. Proszę wszystkich, którzy zajrzą tutaj o przyłączenie się do akcji zaznaczania chamskich postów opcją do skasowania.
                  • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:42
                    grgkh napisał:

> Post do skasowania. Proszę wszystkich, którzy zajrzą tutaj o przyłączenie się d
                    > o akcji zaznaczania chamskich postów opcją do skasowania.

Prosisz o usunięcie postu, w którym kulturalnie i rzeczowo wskazuję na twoje braki w edukacji? Trzeba było się uczyć, zdobywać wiedzę i umiejętności.
                    Nie gołębiu, zawsze i wszędzie będę tępił twoją ignorancję i arogancję wobec osób wierzących.
                    Tak na dobrą sprawę, gdyby nasze prawo funkcjonowało dobrze, powinieneś już dawno trafić do pierdla za obrazę i uczuć religijnych i osób wierzących.
                    • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:59
                      brum.pl1 napisał:

> Tak na dobrą sprawę, gdyby nasze prawo funkcjonowało dobrze, powinieneś już dawno trafić do pierdla za obrazę i uczuć religijnych i osób wierzących.

Ty już ze 3 kredyty musiałbyś wziąć do spłacenia grzywny za twoje prymitywne bluzgi i pomówienia , nieuku
                      • brum.pl1 Dziwne.... 17.12.14, 19:38
                        kolter-rm napisał:

> Ty już ze 3 kredyty musiałbyś wziąć do spłacenia grzywny za twoje prymitywne
                        > bluzgi i pomówienia , nieuku

Jakie to symptomatyczne, facio po podstawówce nazywa mnie nieukiem.
                        Mało tego, twierdzi, że się go przeraźliwie boję....
                        Ciekawy przypadek, rzec by można kliniczny....
      • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 17:36
        grgkh napisał:

> I czepił się literówek, bo żadnego kontrargumentu nie zalazł.

Błędy ortograficzne, analfabeto, to nie literówki.
        • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:32
          brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
          >
          > > I czepił się literówek, bo żadnego kontrargumentu nie zalazł.
          >
          > Błędy ortograficzne, analfabeto, to nie literówki.

Niektóre błędy ortograficzne są klasycznymi literówkami (np. zgubienie litery c gdy powinno być "ch" zamiast "h"). I na odwrót także. A do tego jeszcze dochodzi automatyczne działanie oprogramowania, które potrafi zmieniać zawartość edytowanego tekstu, co - bywa tak - dzieje się poza naszą świadomością.

Czym innym jest nieznajomość reguł ortografii a czym innym przypadkowy zapis powstały z innych przyczyn. I tylko analfabeta tego nie rozróżnia.

A bookworma na pewno nie dotyczy ta pierwsza opcja, bo jego teksty są redagowane poprawnie ortograficznie, czego dowodzą zasoby jego postów na tym forum.
          • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:45
            grgkh napisał:

> > Błędy ortograficzne, analfabeto, to nie literówki.

> Niektóre błędy ortograficzne są klasycznymi literówkami (np. zgubienie litery c
            > gdy powinno być "ch" zamiast "h"). I na odwrót także. A do tego jeszcze dochod
            > zi automatyczne działanie oprogramowania, które potrafi zmieniać zawartość edyt
            > owanego tekstu, co - bywa tak - dzieje się poza naszą świadomością.

Srały muchy, będzie wiosna.
            • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:51
              brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
              >
              > > > Błędy ortograficzne, analfabeto, to nie literówki.
              >
              > > Niektóre błędy ortograficzne są klasycznymi literówkami (np. zgubienie litery c
              > > gdy powinno być "ch" zamiast "h"). I na odwrót także. A do tego jeszcze dochod
              > > zi automatyczne działanie oprogramowania, które potrafi zmieniać zawartość edyt
              > > owanego tekstu, co - bywa tak - dzieje się poza naszą świadomością.
              >
              > Srały muchy, będzie wiosna.

Typowy argument wysoce "wyedukowanego" w kruchcie na pismach świętych, kompletnie pozbawionego elokwencji, religijnego trolla. :)
              • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:40
                grgkh napisał:

> Typowy argument wysoce "wyedukowanego" w kruchcie na pismach świętych, kompletn
                > ie pozbawionego elokwencji, religijnego trolla. :)

O! Gołąb używa nowego słowa! Ciekawe, czy zna jego znaczenie.
                Szczerze wątpię....
                • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:49
                  brum.pl1 napisał:

> grgkh napisał:
                  >
                  > > Typowy argument wysoce "wyedukowanego" w kruchcie na pismach świętych, kompletn
                  > > ie pozbawionego elokwencji, religijnego trolla. :)
                  >
                  > O! Gołąb używa nowego słowa! Ciekawe, czy zna jego znaczenie.
                  > Szczerze wątpię....

Ty, wierzący, wątpisz w coś? Widzę rysy na Twojej wierze niepokalanej i absolutnej. Pewnie to początek zwątpienia ostatecznego w istnienie Twego boga.

Gdzie jest dowód istnienia tego boga, wierzący w niego przyjacielu? Bo może to nie ten bóg istnieje, jeśli w ogóle jakiś istnieje?
                  • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 20:17
                    grgkh napisał:

> > O! Gołąb używa nowego słowa! Ciekawe, czy zna jego znaczenie.
                    > > Szczerze wątpię....

> Ty, wierzący, wątpisz w coś? Widzę rysy na Twojej wierze niepokalanej i absolut
                    > nej. Pewnie to początek zwątpienia ostatecznego w istnienie Twego boga.

No widzisz, znów masz halucynacje i znów opanowało cię fixum dyrdum, pomieszanie z poplątaniem. Pleciesz trzy po trzy para piętnaście.
                    Na prawdę szkoda mi czasu na rozmowy z tobą, głupcze.

> Gdzie jest dowód istnienia tego boga, wierzący w niego przyjacielu?

W moim biurku.
                    • grgkh Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:48
                      brum.pl1 napisał:

> > Gdzie jest dowód istnienia tego boga, wierzący w niego przyjacielu?
                      >
                      > W moim biurku.

Nieprawda. Taki dowód nie istnieje. Zapytaj swoich kolegów teologów.
                      Jesteś kłamcą, potwierdzasz fakt, że religiant i kłamca to synonimy.

Bóg, który jest swoim własnym ojcem i synem, który rzuca klątwę a potem żeby ją odczynić MUSI sam siebie zabić rękami ludzi, który współpracuje z szatanem, który się zbuntował, bo bóg nie potrafił nad tym buntem zapanować i tak dalej. Głupoty, dla całkiem ogłupionego. Nie ma dowodu istnienia absolutnie sprzecznego boga. Ani żadnego innego.
                      • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:52
                        grgkh napisał:

> Bóg, który jest swoim własnym ojcem i synem, który rzuca klątwę a potem żeby ją
                        > odczynić MUSI sam siebie zabić rękami ludzi, który współpracuje z szatanem, kt
                        > óry się zbuntował, bo bóg nie potrafił nad tym buntem zapanować i tak dalej. Gł
                        > upoty, dla całkiem ogłupionego. Nie ma dowodu istnienia absolutnie sprzecznego
                        > boga. Ani żadnego innego.

Głupoty dla ciebie, gołębiu. Bo nie rozumiesz podstawowych pojęć z religii. Na przykład Trójcy Św.
                        • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 21:58
                          brum.pl1 napisał:

> Głupoty dla ciebie, gołębiu. Bo nie rozumiesz podstawowych pojęć z religii. Na
                          > przykład Trójcy Św.

Nikt tego debilizmu nie umie wytłumaczyć ,dlatego twoja sekta opowiada bzdury "o wielkiej niezbadanej tajemnicy " :))
                          • brum.pl1 Głupiec wyśmiewa 17.12.14, 22:08
                            kolter-rm napisał:

> Nikt tego debilizmu nie umie wytłumaczyć

Odwrotnie. Tylko debil nie potrafi zrozumieć i poprawnie zinterpretować zagadnienie Trójcy Św.
                            Nie rozumie, więc, jak to debil, pluje i twierdzi, że to są głupoty. Nie dociera do niego, bo niby jak, że sam jest głupcem.
                            • kolter-rm Re: Głupiec wyśmiewa 17.12.14, 22:24
                              brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
                              >
                              > > Nikt tego debilizmu nie umie wytłumaczyć
                              >
                              > Odwrotnie. Tylko debil nie potrafi zrozumieć i poprawnie zinterpretować zagadnienie Trójcy Św.
                              > Nie rozumie, więc, jak to debil, pluje i twierdzi, że to są głupoty. Nie dociera do niego, bo niby jak, że sam jest głupcem.

Wytłumaczyć jak ten debilizm powstał nie jest trudno kłania się edykt cesarza Teodozjusza , problem i to zajebisty zaczyna się kiedy nalezy to jakoś np biblią wytłumaczyć . Dlatego tylko idiota wierzy w kościelne tłumaczenia :))
                              • brum.pl1 Re: Głupiec wyśmiewa 17.12.14, 22:44
                                kolter-rm napisał:

> > Odwrotnie. Tylko debil nie potrafi zrozumieć i poprawnie zinterpretować
                                > > zagadnienie Trójcy Św.
                                > > Nie rozumie, więc, jak to debil, pluje i twierdzi, że to są głupoty. Nie
                                > dociera do niego, bo niby jak, że sam jest głupcem.

> Wytłumaczyć jak ten debilizm powstał nie jest trudno kłania się edykt cesarza
                                > Teodozjusza , problem i to zajebisty zaczyna się kiedy nalezy to jakoś np bibli
                                > ą wytłumaczyć .

No właśnie. Nie rozumiesz czym jest katolicyzm i dlatego go opluwasz.
                                Do takich a nie innych zachowań prowadzi twój PRYMITYWIZM.
                                Nie dostrzegasz różnic między doktryną Kościoła Katolickiego a Biblią, której uczepiłeś się jak pijany płotu. Jesteś GŁUPCEM. I tyle w temacie.
                                • kolter-rm pustaku 17.12.14, 22:51
                                  brum.pl1 napisał:

> No właśnie. Nie rozumiesz czym jest katolicyzm i dlatego go opluwasz.

Jestem z wychowania katolikiem ,a opluć można tylko coś co nie pływa w plwocinach .

> Do takich a nie innych zachowań prowadzi twój PRYMITYWIZM.
                                  > Nie dostrzegasz różnic między doktryną Kościoła Katolickiego a Biblią, której uczepiłeś się jak pijany płotu. Jesteś GŁUPCEM. I tyle w temacie.

Nieuku daruj sobie te durne teksty bo nie ja a twoja sekta szuka i uzasadnia trójcy w biblii . Nie chce mi się teraz w waszych księgach szukać ale dopiero co bp wczoraj jeden katolicki teolog taki to tekst na innym forum zamieścił :));

pele999 16.12.14, 13:38
                                  "Wg mnie doktryna Trojcy Św. bierze pod uwagę CALE Pismo Święte , natomiast wszytkie herezje któryś z aspektów obecnych w Piśmie , bądź przemilczaja , badz przeklamuja poprzez nadmierne akcentowanie czy pomieszanie .Faktem bowiem jest , ze w Piśmie Sw. znajdujemy zarówno teksty dotyczące Bóstwa Chrystusa jak i Jego Człowieczeństwa , Jego Majestatu wynikającego z natury Bozej , ale i rozroznienia Osob Boskich , gdzie jak czytamy ciało przybrala tylko Osoba Syna a więc Słowo Wcielone.Uwazna lektura Pisma pokazuje , ze doktryna Trojcy wyjaśnia i odpowiada na WSZYSTKIE watpliwosci związane z interpretacja WSZYSTKICH fragmentów Pisma tematu dotyczacych , natomiast WSZYSTKIE stanowiska heretyckie , jesli się do tego uczciwie podejdzie , w pewnym momencie napotykają tame nie do przekroczenia ,bez zmiany podejścia do tematu.
                                  Kościół pochyla się nad tą tajemnicą i stwierdza , ze jest to tajemnica absolutnie przekraczajaca rozum ludzki."
                                • grgkh Re: Głupiec wyśmiewa 18.12.14, 10:38
                                  brum.pl1 napisał:

> No właśnie. Nie rozumiesz czym jest katolicyzm i dlatego go opluwasz.

Ale Ty wiesz, więc wytłumaczysz. Po swojemu. Potem porównamy nasze oceny.

> Do takich a nie innych zachowań prowadzi twój PRYMITYWIZM.

Prymitywne są:
                                  1) wiara;
                                  2) niemyślenie logiczne;
                                  3) nieudowadnianie tego, o czym się mówi, że to jest prawda;
                                  4) nieargumentowanie;
                                  5) erystyka.

Czyli cały zestaw cech religianta.

> Nie dostrzegasz różnic między doktryną Kościoła Katolickiego a Biblią, której u
                                  > czepiłeś się jak pijany płotu. Jesteś GŁUPCEM. I tyle w temacie.

Nic z tych "nierozróżnialnych" postaw nie jest prawdą. Biblia to bajki i mity - nie ma dowodów ich prawdziwości i są one tak samo "prawdziwe" jak baśnie innych religii. Doktryna KK to zbiór fałszywych tez, z których każdą można podważyć w oparciu o logikę i wiedzę naukową o świecie.

Nie istnieje dyskusja na ten temat, bo jest on już powszechnie przerobiony.
    • brum.pl1 Spotkanie w AA sie skończyło? 17.12.14, 17:46
      kolter-rm napisał:

> Nieuku a co to w twoim narzeczu znaczy wierzący ??

To samo co w twoim narzeczu, kotlet, o ile jesteś Polakiem, a jesteś?
      • skomar102 Re: Spotkanie w AA sie skończyło? 17.12.14, 18:44
        brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > Nieuku a co to w twoim narzeczu znaczy wierzący ??
        >
        > To samo co w twoim narzeczu, kotlet, o ile jesteś Polakiem, a jesteś?

Mam wątpliwości czy to Polak czy żyd.
    • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:13
      brum.pl1 napisał:

> > Mylisz się. Państwo konstytucyjnie świeckie powinno gwarantować niezależność od religii bez względu na to jak nieliczne są inne grupy wyznaniowe lub bezwyznaniowe w stosunku do najliczniejszej sekty.

> I gwarantuje.

Konstytucja uchwalona przez koalicję SLD PSL!! Czyli już w 1993 roku wyborcy religianckiej hołocie w sejmie nie zaufali :))

> > W innym przypadku istnieje ryzyko, że prawa świeckie będą powstawały pod
      > dyktando nauk starożytnych pastuchów, na których swoje mądrości opierali zboczeni średniowieczni mizogini i moralni degeneraci inkwizycji zwani później ojcami
      > kościoła, i które to mądrości w XXI wtłacza się, patrząc po Tobie - skutecznie, w głowy dzieci i dorosłych.
      >
      > I co ty jeszcze wymyślisz? To juz nie jest zabawne, to przerażające. Przerażają
      > ca jest twoja i bezczelność i głupota. Zamiast pisać te idiotyzmy, lepiej poucz
      > się gamoniu ortografii języka polskiego, ze szczególnym uwzględnieniem pisowni
      > na ż i rz.

Oto słowo wiercy :))
      >
      >
    • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:16
      kolter-rm napisał:

> No a czemu na Rydza nie glosuje 90% :)) DOTARŁO UŁOMIE :)

Rydzyk starował w wyborach? Opowiedz kotlet, panierowany, cielęcy, raz!.
      • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:28
        brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > No a czemu na Rydza nie glosuje 90% :)) DOTARŁO UŁOMIE :)
        >
        > Rydzyk starował w wyborach? Opowiedz kotlet, panierowany, cielęcy, raz!.

Rydzyk nie,ale posłuszna mu hołota miała jego poparcie. Skoro jednak partie nie związane z Krk w poprzednich wyborach stanowiły większość to jak to się ma do tej wierzącej większości :))
        • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:32
          kolter-rm napisał:

> > > No a czemu na Rydza nie glosuje 90% :)) DOTARŁO UŁOMIE :)

> > Rydzyk starował w wyborach? Opowiedz kotlet, panierowany, cielęcy, raz!.

> Rydzyk nie,

No żesz! To po cholerę klepiesz androny?
          • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 18:48
            brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
            >
            > > > > No a czemu na Rydza nie glosuje 90% :)) DOTARŁO UŁOMIE :)
            >
            > > > Rydzyk starował w wyborach? Opowiedz kotlet, panierowany, cielęcy,
            > raz!.
            >
            > > Rydzyk nie,
            >
            > No żesz! To po cholerę klepiesz androny?

No a kto nieuku byłby największym beneficjentem dóbr doczesnych gdyby ludzie Rydzyka zdobył władze. Czy nie aby i]perdolony [/i]darmozjad z Torunia :))
    • kotekali "twoje 30 srebrnikow Judaszu" 17.12.14, 18:40
      oto dlaczego biskupy wycofaly sie
      z Marszu w Obronie Demokracji....platformersy kupili ich zwyczajnie...nie jestem tym nawet zaskoczony... u nich to normalne..czarni poprostu sa przekupni ..raczej przykro jak marnuje sie pieniadze na fanaberie tych konsekrowanych oszustow!
    • kotekali Re: 16 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej?! 17.12.14, 18:44
      Znalezione w komentarzach :

Piotr Kolec
      godzinę temu

Oceniono 177 razy 161

Przestępcze ma relacje ojczyzna z Kościołem
      Dotuje go po cichu, bezprawnie, pod stołem
      A czyni to ze szkodą dla swych obywateli
      Których rząd Suchockiej kiedyś konkordatem zdzielił

Więc mamy katechezy i ?muzeum myśli?
      Każde bez opamiętania budżet państwa czyści
      Mamy kapelanów, polowy ordynariat -
      Przeogromne miliardy Kościół w Polsce zgarnia

Opłaca się ojczyzna chciwemu Kościołowi
      Wygodnie żyją sępy, łotrzyki sukienkowi
      Opasały macki mafii watykańskiej Polskę
      Bo Polak chociaż głupim, ale smacznym kąskiem?
    • brum.pl1 Re: Spotkanie w AA sie skończyło? 17.12.14, 18:47
      kolter-rm napisał:

> > Kiepsko z tym twoim rozumowaniem.

> Jesteś pewny ze nikt ci jakiego psychotrop a do kawy nie dorzucił ??

Jestem. Wróćmy do twojego "rozumowania". Od kiedy masz z nim kłopoty?
      Od czasu, gdy wpadłeś w alkoholizm, czy jeszcze przed? I dlatego wpadłeś?
      • grgkh Zaznaczony do skasowania 17.12.14, 18:51

• kolter-rm rozumiesz paranoiku ?? 17.12.14, 19:07
        brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > > Kiepsko z tym twoim rozumowaniem.
        >
        > > Jesteś pewny ze nikt ci jakiego psychotrop a do kawy nie dorzucił ??
        >
        > Jestem. Wróćmy do twojego "rozumowania". Od kiedy masz z nim kłopoty?
        > Od czasu, gdy wpadłeś w alkoholizm, czy jeszcze przed? I dlatego wpadłeś?

Jak ktos ma 7 osobowości to mogło jednej umknąc co drugiej do kawuni wsypuje :))
        • brum.pl1 fiu, fiu 17.12.14, 19:11
          kolter-rm napisał:

> Jak ktos ma 7 osobowości to mogło jednej umknąc co drugiej do kawuni wsypuje :)

Aż tyle masz osobowości? Fiu, fiu.
          • kolter-rm Kawuni nie pijam :)) 17.12.14, 19:13
            brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
            >
            > > Jak ktos ma 7 osobowości to mogło jednej umknąc co drugiej do kawuni wsyp
            > uje :)
            >
            > Aż tyle masz osobowości? Fiu, fiu.
            >
            >
            • brum.pl1 Wolisz denaturat? 17.12.14, 19:15
              To widać.
    • brum.pl1 Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:09
      kolter-rm napisał:

> > Niczego nie zamierzam ci udowadniać. DOTARŁO?

> Tylko dlatego ze masz za mało IQ ptaszyno :))

Trzeźwy jesteś?
      W AA wiedzą, że znowu chlasz?
      • kolter-rm Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 20:55
        brum.pl1 napisał:

> > Tylko dlatego ze masz za mało IQ ptaszyno :))
        >
        > Trzeźwy jesteś?
        > W AA wiedzą, że znowu chlasz?

Nie,ale wiem ze zaraz zakablujesz .
        • brum.pl1 Pijany kotlet 17.12.14, 20:58
          kolter-rm napisał:

> > Trzeźwy jesteś?
          > > W AA wiedzą, że znowu chlasz?

> Nie,ale wiem ze zaraz zakablujesz .

A po co? Chlaj. Staczaj się. Już i tak tkwisz w szambie.
          • kolter-rm Re: Pijany kotlet 17.12.14, 21:01
            brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
            >
            > > > Trzeźwy jesteś?
            > > > W AA wiedzą, że znowu chlasz?
            >
            > > Nie,ale wiem ze zaraz zakablujesz .
            >
            > A po co? Chlaj. Staczaj się. Już i tak tkwisz w szambie.

Nie bywam w twoich rewirach ,pieszczoszku ...
            • brum.pl1 Re: Pijany kotlet 17.12.14, 21:08
              kolter-rm napisał:

> Nie bywam w twoich rewirach ,pieszczoszku ...

Fakt. W mojej dzielnicy willowej, pijaczki wszelkiego autoramentu i ekstrementy nie są wpuszczane. Nawet nie próbuj się zbliżyć, kotlet, bo psami poszczuję.
              • kolter-rm Ale bufonada :))))) 17.12.14, 21:09
                brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
                >
                > > Nie bywam w twoich rewirach ,pieszczoszku ...
                >
                > Fakt. W mojej dzielnicy willowej, pijaczki wszelkiego autoramentu i ekstrementy
                > nie są wpuszczane. Nawet nie próbuj się zbliżyć, kotlet, bo psami poszczuję.
                • brum.pl1 Po prostu takie są fakty. 17.12.14, 21:15

• kolter-rm Re: Po prostu takie są fakty. 17.12.14, 21:17
                    Nawet nie wiesz czym są fakty katoliku w religianctwie wychowany.
                    • brum.pl1 Co ty powiesz? 17.12.14, 21:27
    • grgkh Jak nie chcecie nam pomóc, to zezwólcie... 17.12.14, 19:11
      Jak nie chcecie nam pomóc, to zezwólcie chociaż na eutanazję! Mam dość takiego życia, tej nędzy!

Ale na złotego cielca w ŚOB i pośmiertne promowanie kiepskiego aktora kasa jest.
      • kotekali Re: Jak nie chcecie nam pomóc, to zezwólcie... 17.12.14, 19:20
        bo boznica cieszy oko ...a tak rodzina to wyda na niewiadomo co i nikt z tego pozytku nie ma :)

katolik potrzebuje sie modlic godnie....zlote kopuly korony , katabas w zlocie ...ach ja pieknie az sie modlic chce! heheheh
        • taniarada Małe pytanko ? 17.12.14, 21:48
          Czy to jest prywatne forum koltera rm czy fm .O to jest pytanie?Ludzie w ogóle nie umiecie rozmawiać.Czy to jest forum religia i prowadzi je jakiś admin ? Tyle pytań zostanie bez odpowiedzi .Zostaną ino bluzgi.
          • kolter-rm Małe pytanko ? 17.12.14, 21:54
            taniarada napisał(a):

> Czy to jest prywatne forum koltera rm czy fm .O to jest pytanie?Ludzie w ogóle
            > nie umiecie rozmawiać.Czy to jest forum religia i prowadzi je jakiś admin ? Tyl
            > e pytań zostanie bez odpowiedzi .Zostaną ino bluzgi.

Tak i ja mam takie ..czy ty choć raz poruszyłeś na tym forum choć jedno zagadnienie związane z tematem forum ?? Bo na sto postów które tu zamieściłeś w stu są tylko osobiste wycieczki skierowane przeciwko ateistom ...
    • kotekali Re: A co cię to obchodzi? 17.12.14, 19:23
      nie za duzo samouwielbienia religiancie? :)
    • grgkh Re: Spadaj gołębiu na dach 17.12.14, 19:25
      I znów upadek wiary we własne siły i potęgę elokwencji wyćwiczonej na pismach świętych.

A co na to Twój bóg? Pomodliłeś się o wsparcie? I co, nie pomógł? Nie chciał? Nie umiał? To może zmień tego boga na jakiegoś innego?
    • brum.pl1 Nieukiem to ty jesteś 17.12.14, 20:49
      szambiarzu.
      Dosyć tego!
      • kolter-rm Re: Nieukiem to ty jesteś 17.12.14, 20:53
        brum.pl1 napisał:

> szambiarzu.

Nie pytam z czego żyjesz...

> Dosyć tego!

Nawrzeszczysz na mnie nieuku ??
        • brum.pl1 Re: Nieukiem to ty jesteś 17.12.14, 21:16
          kolter-rm napisał:

> Nawrzeszczysz na mnie nieuku ??

Oleję cię ciepłym moczem.
          • kolter-rm Re: Nieukiem to ty jesteś 17.12.14, 21:18
            brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
            >
            > > Nawrzeszczysz na mnie nieuku ??
            >
            > Oleję cię ciepłym moczem.

hehehehehehehehehe
    • kolter-rm Jurku jakie ? gdzie te dowody? 17.12.14, 20:57
      brum.pl1 napisał:

> Doczekam się na nie, czy nie?
      • brum.pl1 Doczekam się, czy nie kotlet? 17.12.14, 21:00
        forum.gazeta.pl/forum/w,721,155928658,155933171,Re_A_co_cie_to_obchodzi_.html
    • kolter-rm efekt przedawkowania hostii 17.12.14, 21:19
      skomar102 napisał:

> kotekali napisał:
      >
      > > a ty ani polak ani zyd....tylko manius :)
      >
      > Oho kotlet już pisze pod innym nickiem.
    • brum.pl1 Re: Wytrzeźwiej, kotlet! 17.12.14, 21:25
      kolter-rm napisał:

> srasz za stodołą wiec co ty o tym wsioku możesz wiedzieć :))

Popisuj się, popisuj. Jak widzę, jesteś w swoim żywiole, pijany paranoiku.
      • kolter-rm Re: Wytrzeźwiej, kotlet! 17.12.14, 21:28
        brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > srasz za stodołą wiec co ty o tym wsioku możesz wiedzieć :))
        >
        > Popisuj się, popisuj. Jak widzę, jesteś w swoim żywiole, pijany paranoiku.

Nie piskaj Jerzy :))
    • brum.pl1 Re: Dziwne.... 17.12.14, 21:38
      kolter-rm napisał:

> > Jakie to symptomatyczne, facio po podstawówce nazywa mnie nieukiem.

> Po czym bym nie był widzę w tobie nieuka ...

To idź do okulisty. Ewidentnie wzrok masz kiepski.

> > Ciekawy przypadek, rzec by można kliniczny....

> Pyskowaniem srający w gacie dodaje sobie animuszu na anonimowym forum :))

Całe szczęście, że jesteśmy na forum, a nie w realu. W realu mógłbym ci przywalić ciut za mocno, pijany staruchu i miałbym kłopoty. Zabiłbym mendę, a odpowiadałbym za człowieka.
      A skoro jesteśmy na forum, to na zakończenie powiem tak:
      "Ciąg się flaku, bo nadepnę".
      • kolter-rm drży i nadal pyszczy :)) 17.12.14, 21:51
        Jak te demony :))

(19) Wierzysz, że jest jeden Bóg? Słusznie czynisz - lecz także i złe duchy wierzą i drżą.

brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > > Jakie to symptomatyczne, facio po podstawówce nazywa mnie nieukiem.
        >
        > > Po czym bym nie był widzę w tobie nieuka ...
        >
        > To idź do okulisty. Ewidentnie wzrok masz kiepski.
        >
        > > > Ciekawy przypadek, rzec by można kliniczny....
        >
        > > Pyskowaniem srający w gacie dodaje sobie animuszu na anonimowym forum :))
        >
        > Całe szczęście, że jesteśmy na forum, a nie w realu. W realu mógłbym ci przywal
        > ić ciut za mocno, pijany staruchu i miałbym kłopoty. Zabiłbym mendę, a odpowiadałbym za człowieka.A skoro jesteśmy na forum, to na zakończenie powiem tak:
        > "Ciąg się flaku, bo nadepnę".

Ciepła klucho mam na liczniku kilku takich ciepłych gamoni jak ty :)))
        • brum.pl1 Re: drży i nadal pyszczy :)) 17.12.14, 21:55
          kolter-rm napisał:

> Ciepła klucho mam na liczniku kilku takich ciepłych gamoni jak ty :)))

Taki miałeś sen po grzybkach halucynogennych czy podczas delirki w szpitalu?
          Puknij się w swój pusty, pijacki łeb!
          • kolter-rm Jurku nie dygaj , przyślij sekundantów :)) 17.12.14, 21:59

brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
            >
            > > Ciepła klucho mam na liczniku kilku takich ciepłych gamoni jak ty :)))
            >
            > Taki miałeś sen po grzybkach halucynogennych czy podczas delirki w szpitalu?
            > Puknij się w swój pusty, pijacki łeb!
            • brum.pl1 Dokąd? Podaj adres. 17.12.14, 22:04
              • kolter-rm Re: Dokąd? Podaj adres. 17.12.14, 22:21
                zaraz na Policje polecisz kablu.....
                • brum.pl1 Tchórzysz? 17.12.14, 22:51
                  Pijaczyno?
    • brum.pl1 Ah, ten twój alkoholizm 17.12.14, 23:21
      kolter-rm napisał:

> Przyjadę wtedy kiedy nie będziesz mógł po pały zadzwonić , obsrańcu :))

Gołębia chcesz bić? Za co?
    • brum.pl1 Re: pustaku 17.12.14, 23:40
      kolter-rm napisał:

> > No i co z tego, że zostałeś ochrzczony.

> Nie jest chrztem polanie dziecku po głowie , to katolicka farsa .

Nie zostałeś ochrzczony? Czyli kłamałeś, że byłeś katolikiem.

> > Ale jesteś kompletnym ignorantem, jeśli
      > > chodzi o znajomość katolicyzmu.

> Nie popiskuj bo znam waszą teologię tradycje i zwyczaje znacznie lepiej niż nie
      > jeden niedouczony pleban .

Prawda była, jak się ślepy iskał i wszy na grzebieniu zabijał. Tak ci się tylko wydaje, kotlet. I to tylko w pijanym widzie. I w tym tkwi problem. Ty znasz jedynie Biblię na pamięć. To z czasów, gdy łaziłeś po domach werbując do swojej sekty ŚJ. I nic więcej!

> Naszarpiesz się, naszarpiesz a katolicy i tak wiedzą, że jesteś idiotą
      > > i mają w głębokim poważaniu twoje banialuki.

> Katolicy w 99,9 % to ignoranci którzy boja sie być ośmieszani w tematach swojej
      > jarmarcznej wiary ,dlatego boja się mnie jak ognia kiedy zaczyna się temat rel
      > igii :))

I co ci sie jeszcze śni? Może czas się przebudzić i poznać prawdę?
      Katolicy nie chcą mieć z tobą do czynienia, bo stosują mądrą zasadę, że nie dyskutuje się z debilem. Najpierw sprowadzisz ich do swojego poziomu, a potem pokonasz ich doświadczeniem. Jestem jednym z nielicznych, którzy od czasu do czasu z tobą pogadam, chociaż czuję do ciebie pogardę i obrzydzenie. Jesteś zerem i nadszedł najwyższy juz czas, byś w końcu to sobie uświadomił.
      A teraz mi podziękuj za poświęcenie.

> > Nieuku?

> Tak , nieuku katolicki do tego.

> > Widzę, że w ten prymitywny sposób pragniesz sie dowartościować. Nie ma
      > > sie czemu dziwić. Żal dupę ci ściska, że z ta swoją podstawówką to nie ma
      > sz sie
      > > czym chwalić.

> Jeżeli tacy jak ty kończą studia, to ja co rok powinienem zgarniać po trzy nobl
      > e nieuku :)

No widzisz. Potwierdzasz moje słowa. Więcej pokory, durny, mały pijaczku, więcej pokory!
      • grgkh Re: pustaku 18.12.14, 10:58
        brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
        >
        > > > No i co z tego, że zostałeś ochrzczony.
        >
        > > Nie jest chrztem polanie dziecku po głowie , to katolicka farsa .
        >
        > Nie zostałeś ochrzczony? Czyli kłamałeś, że byłeś katolikiem.

Nikt nie jest ochrzczony. Chrzest powinien się odbywać ze świadomością chrzczonego. To szopka, ściema. Jak wszystko u was.
        • kolter-rm Re: pustaku 19.12.14, 20:07
          grgkh napisał:

> brum.pl1 napisał:
          >
          > > kolter-rm napisał:
          > >
          > > > > No i co z tego, że zostałeś ochrzczony.
          > >
          > > > Nie jest chrztem polanie dziecku po głowie , to katolicka farsa .
          > >
          > > Nie zostałeś ochrzczony? Czyli kłamałeś, że byłeś katolikiem.
          >
          > Nikt nie jest ochrzczony. Chrzest powinien się odbywać ze świadomością chrzczonego. To szopka, ściema. Jak wszystko u was.

Co śmieszniejsze w swoim katechizmie przyznają ze to co robią dziś absolutnie nie ma nic wspólnego z tym jak to robili założyciele kościoła chrześcijańskiego ;

Chrzest w Kościele

1226 Kościół celebrował chrzest i udzielał go od dnia Pięćdziesiątnicy. Istotnie, św. Piotr mówi do tłumu poruszonego jego przepowiadaniem: "Nawróćcie się i niech każdy z was ochrzci się w imię Jezusa Chrystusa na odpuszczenie grzechów waszych, a weźmiecie w darze Ducha Świętego" (Dz 2, 38). Apostołowie i ich współpracownicy udzielają chrztu każdemu, kto wierzy w Jezusa: Żydom bojącym się Boga i poganom . Chrzest zawsze wiąże się z wiarą: "Uwierz w Pana Jezusa, a zbawisz siebie i swój dom" - oświadcza św. Paweł strażnikowi w Filippi. Opowiadanie mówi dalej: "Natychmiast przyjął chrzest wraz z całym swym domem" (Dz 16, 31-33)."

1229 Gdy ktoś chciał stać się chrześcijaninem, musiał - od czasów apostolskich - przejść pewną drogę i wtajemniczenie złożone z wielu etapów. Można tę drogę przejść szybciej lub wolniej. Zawsze powinna ona zawierać kilka istotnych elementów: głoszenie słowa, przyjęcie Ewangelii, które pociąga za sobą nawrócenie, wyznanie wiary, chrzest, wylanie Ducha Świętego, dostęp do Komunii eucharystycznej.

1230
          Wtajemniczenie to w ciągu wieków ulegało wielu zmianom, zależnie od okoliczności. W pierwszych wiekach Kościoła wtajemniczenie chrześcijańskie było bardzo rozbudowane i obejmowało długi okres katechumenatu oraz szereg obrzędów przygotowawczych, które wyznaczały liturgicznie drogę przygotowania katechumenalnego. Jego zwieńczeniem była celebracja sakramentów wtajemniczenia chrześcijańskiego.
    • bookworm Re: A co cię to obchodzi? 18.12.14, 10:17
      brum.pl1 napisał:

> > Mylisz się.
      > > Państwo konstytucyjnie świeckie powinno gwarantować niezależność od relig
      > ii bez
      > > względu na to jak nieliczne są inne grupy wyznaniowe lub bezwyznaniowe w
      > stosu
      > > nku do najliczniejszej sekty.
      >
      > I gwarantuje.

Podobno masz świetną pamięć. Najwidoczniej jednak nie pamiętasz co pisałeś wcześniej. Może ta Twoja świetna pamięć ogranicza się wyłącznie do opowiadań sąsiadek?

> > W innym przypadku istnieje ryzyko, że prawa świeckie będą powstawały pod
      > dyktan
      > > do nauk starożytnych pastuchów, na których swoje mądrości opierali zbocze
      > ni śre
      > > dniowieczni mizogini i moralni degeneraci inkwizycji zwani później ojcami
      > kości
      > > oła, i które to mądrości w XXI wtłacza się, patrząc po Tobie - skutecznie
      > , w gł
      > > owy dzieci i dorosłych.

> I co ty jeszcze wymyślisz? To juz nie jest zabawne, to przerażające. Przerażają
      > ca jest twoja i bezczelność i głupota.

nie wiedziałeś co Tomasz z Akwinu pisał o kobietach?
      „Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.”

„Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych”

„Kobiety są błędem natury... z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny... Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna.”

Ale byli też inni:

„Kobieta jest istotą pośrednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć mężczyznie.” (św. Augustyn)

To są tak zwani ojcowie kościoła.

A co można powiedzieć o inkwizytorze - osobie, która w imię obrony swoich urojeń (na, których prawdziwość nie mają żadnych dowodów - poodbnie jak Ty) potrafi torurować, prześladować, mordować - i to wszytko w imię miłosiernego boga.
      Jaki rodzaj podwójnej moralności rodzi się w religijnej głowie? - z jednej strony gadanie o miłości z drugiej wyrządzanie najokrutniejszych tortur i popelnianie najgorszych zbrodni.

> Zamiast pisać te idiotyzmy, lepiej poucz
      > na ż i rz.

Wycieczki osobiste z czepianiem się błędów? Jesli kiedykolwiek miałem złudzenie, że dysponujesz jakimkolwiek argumentem, to właśnie rozwiałeś to złudzenie.
      Po katoliku takim jak Ty (czyli typowym forumowym) nie można się spodziewać jakiegokolwiek dowodu lub argumentacji.

Na tym forum zajmujesz się wyłacznie trolingiem - ni enapisałeś nigdy niczego merytorycznego.
    • grgkh Re: pustaku 18.12.14, 10:55
      brum.pl1 napisał:

> kolter-rm napisał:
      >
      > > brum.pl1 napisał:
      > >
      > > > No właśnie. Nie rozumiesz czym jest katolicyzm i dlatego go opluwas
      > z.
      >
      > No i co z tego, że zostałeś ochrzczony. Ale jesteś kompletnym ignorantem, jeśli
      > chodzi o znajomość katolicyzmu.

Znajomość katolicyzmu to - ewentualnie - Ciebie, praktykującego może dotyczyć. Ale też możesz być niekumaty i Twoja wataha nic Ci nie zrobi. Byleś był im posłuszny.

Katolicyzm to stek alogicznych bzdur. Np. potrójno-pojedynczy bożek monoteistyczny z całymi zastępami pomocników i współpracowników, którego ciało trzeba jak kanibal zżerać i pic krew jak wampir, żeby dopełnić czarnych, ponurych rytuałów.

> I stąd twoja prymitywna agresja skierowana i d
      > o katolicyzmu i do katolików.

Spokojny katolik mi nie wadzi. Z agresywnym, takim jak Ty, poradzę sobie. I na pewno nie pozwolę mu na swobodne brylowanie i plucie na inaczej niż on myślących.

> Atakujesz każdego katolika, obrzucasz go stekiem
      > wyzwisk.

Wiara jest upośledzonym sposobem myślenia. Uwierzyć można w każdy idiotyzm, każdej religii, teorii spiskowej i innej głupoty. Zawsze tak samo, bez dowodu. I zawsze tak samo, z absolutnym, bezmyślnym poddaniem się.

> Naszarpiesz się, naszarpiesz a katolicy i tak wiedzą, że jesteś idiotą
      > i mają w głębokim poważaniu twoje banialuki.

Oprócz inwektyw nie masz innych argumentów. Udowadniasz prawdziwość mojej oceny. Jesteś bezmyślną agresją, poszczuli Cię i teraz ujadasz i kąsasz po łydkach jak wściekła psina.

> > > Do takich a nie innych zachowań prowadzi twój PRYMITYWIZM.
      > > > Nie dostrzegasz różnic między doktryną Kościoła Katolickiego a Bibl
      > ią, kt
      > > órej uczepiłeś się jak pijany płotu. Jesteś GŁUPCEM. I tyle w temacie.
      >
      > > Nieuku daruj sobie te durne teksty bo nie ja a twoja sekta szuka i uzasad
      > nia tr
      > > ójcy w biblii .
      >
      > Nieuku?

Religiant, który "wierzy" traci prawo do oceniania innych, bo sam jest nieukiem. Nauka to rozumienie. Wiara jest bezrozumna.

> Widzę, że w ten prymitywny sposób pragniesz sie dowartościować. Nie ma
      > sie czemu dziwić. Żal dupę ci ściska, że z ta swoją podstawówką to nie masz sie
      > czym chwalić.

Erystyka i oczernianie inaczej myślących. Tym jest religia.

> To takie typowe. Nie rozumiesz, czym jest katolicyzm, to na niego plujesz.

Wiem, czym jest katolicyzm, bo mam przed sobą katolika, który uważa siebie za wzorzec katolicki. :)

> Nie masz wykształcenia, to plujesz na mnie, faceta po UW, z tytułem magistra.
      > Żałosny jesteś, kotleciku, pijaczyno drobna, oj, żałosny.

Erystyka. Zero argumentów. Atak personalny. To jest religia.
    • grgkh I już jest obywatelski protest 20.12.14, 18:53
      Protest przeciw finansowaniu Świątyni Opatrzności Bożej

Ponad 100 osób de­mon­stro­wa­ło przed Sej­mem prze­ciw fi­nan­so­wa­niu Świą­ty­ni Opatrz­no­ści Bożej w War­sza­wie z bu­dże­tu kul­tu­ry. Na tacę rzuć­cie ze swo­ich - takie m.​in. hasło można było prze­czy­tać na trans­pa­ren­tach uczest­ni­ków oby­wa­tel­skie­go pro­te­stu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka