18.02.15, 10:31
Dziś jest Środa Popielcowa, pierwszy dzień Wielkiego Postu.
Katolików obowiązuje w tym dniu post ścisły.
Postkatolicy jedzą i tak kanapki ze szczawiem ze słoików wecka na gumkę, które kazał robić latem ich prorok Niesiołowski. Ten przemiły pan jest podobno członkiem Opus Dei ale jakoś nie ma serca do PiS-u.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 11:41
      I znów smakowite poplątanie sznurka z ogórkiem.Smacznego w ten "ścisły" post.
      "Moja wina ,moja wina,moja bardzo wielka wina".Na kolanach bicie się pięścią w pierś,wór pokutny i popiół na głowę.Straszni przestępcy ci katolicy.
      A ty wytarzałeś się w popiele?
      • marina0321 Re: Popielec 18.02.15, 13:49
        pocoo napisała:

> I znów smakowite poplątanie sznurka z ogórkiem.Smacznego w ten "ścisły" post.
        > "Moja wina ,moja wina,moja bardzo wielka wina".Na kolanach bicie się pięścią w
        > pierś,wór pokutny i popiół na głowę.Straszni przestępcy ci katolicy.
        > A ty wytarzałeś się w popiele?

Ja na wszelki wypadek nie będę dzisiaj wysypywać z popielniczki popiołu, gdyby ktoś nie zdążył pójść do szamanów, chętnie posłużę i to bez tacy.
        • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 19:37
          marina0321 napisał(a):

> Ja na wszelki wypadek nie będę dzisiaj wysypywać z popielniczki popiołu, gdyby
          > ktoś nie zdążył pójść do szamanów, chętnie posłużę i to bez tacy.
          >
          Wiedziałam,że na Twoje miłosierdzie zawsze katolicy liczyć mogą.
      • komar102 Re: Popielec 18.02.15, 17:10
        pocoo napisała:

> I znów smakowite poplątanie sznurka z ogórkiem.Smacznego w ten "ścisły" post.
        > "Moja wina ,moja wina,moja bardzo wielka wina".Na kolanach bicie się pięścią w
        > pierś,wór pokutny i popiół na głowę.Straszni przestępcy ci katolicy.
        > A ty wytarzałeś się w popiele?

Ciebie to by należało w mrowisku wytarzać ty nic dobrego.
        --
        "Trochę wiedzy oddala od Boga
        Dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem"
        • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 19:41
          komar102 napisał(a):

> Ciebie to by należało w mrowisku wytarzać ty nic dobrego.

Teraz? Poczekaj ,az się ciepło zrobi.Ja tam Telimena mogę być.Co mi tam.Biblia,czy Epopeja Narodowa...jedno mrowisko.
          • marina0321 Re: Popielec 18.02.15, 19:50
            pocoo napisała:

> komar102 napisał(a):
            > > Ciebie to by należało w mrowisku wytarzać ty nic dobrego.

> Teraz? Poczekaj ,az się ciepło zrobi.Ja tam Telimena mogę być.Co mi tam.Biblia,
            > czy Epopeja Narodowa...jedno mrowisko.

Ja kiedyś na pielgrzymce w lesie usiadłam w centrum mrowiska tych wielkich mrówek. Efektów i mojej reakcji nie będę tu opisywać. Dopiero po upływie lat pojęłam, że mogło to być dla mnie ostrzeżenie...hi,hi.
            • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 20:36
              marina0321 napisał(a):

>Dopiero po upływie lat pojęłam, że mogło to być dla mnie ostrzeżenie...hi,hi.

Zdecydowane ostrzeżenie przed bzykającym komarem.
            • mili.tarka Re: Popielec 19.02.15, 09:13
              > Ja kiedyś na pielgrzymce w lesie...

Co to za pielgrzymki w lesie organizujecie? Do ducha lasu, czy władcy drzew? Jakieś prasłowiańskie bóstwa może więcej szczegółów daj. Co z tymi dużymi mrówkami, bo one nie kąsają. Chyba, że to były czerwone mrówki.
              • marina0321 Re: Popielec 19.02.15, 11:45
                mili.tarka napisał(a):
                > Co to za pielgrzymki w lesie organizujecie? Do ducha lasu, czy władcy drzew?

Czy to naprawdę jest trudno się domyśleć, że kilometrowe pielgrzymki mogą prowadzić również drogi leśne? Myśmy nie szli piechotą przez autostradę.

> Co z tymi dużymi mrówkam
                > i, bo one nie kąsają. Chyba, że to były czerwone mrówki.

Tak, były czerwone.

• marina0321 Re: Popielec 19.02.15, 11:48
                mili.tarka napisał(a):

Czy Twój Bóg mieszka tylko w budynkach kościelnych, wybudowanych ludzkimi rękoma? Myślisz, że możecie Go tam uwięzić?
              • marina0321 Re: Popielec 19.02.15, 12:10
                mili.tarka napisał(a):

Wiesz, że Twoje słowa "duch lasu", władca drzew" nawet ładnie brzmią? Kto według Ciebie jest duchem lasu i władcą drzew? Jeżeli wierzysz w Boga, to czy Wasza religia nie mówi o tym, że kiedy Bóg stworzył świat, to również i przyrodę?
                • pocoo Re: Popielec 19.02.15, 13:09
                  marina0321 napisał(a):

> Wiesz, że Twoje słowa "duch lasu", władca drzew" nawet ładnie brzmią? Kto wedłu
                  > g Ciebie jest duchem lasu i władcą drzew?

Dawno,dawno temu Polanie czcili zupełnie inne bóstwa ,a o żydowskim bogu pojęcia nie mieli.
                  Siłą zmuszono ich do zmiany wierzeń wciskając,że bóg Jahwe dał im (o mateńko) wolną wolę.Zabijali każdego,kto miał inną swoją niż nakazana wolną wolę.Duch lasy tajemniczo brzmi,ale jest? Nie ma? A to ciekawe, dlaczego?

>Jeżeli wierzysz w Boga, to czy Wasza
                  > religia nie mówi o tym, że kiedy Bóg stworzył świat, to również i przyrodę?

On nawet nie rozumie o czym pisze sam (poplątanie z pomieszaniem),więc jak może zrozumieć Ciebie?
                  • mili.tarka Re: Popielec 19.02.15, 13:18
                    Pocopotku, przecież pisałaś sama, że Twoją prababcię wychędożył znany z okrucieństw biskup a Twój pradziadek był inkwizytorem i torturował i palił na stosach kobiety, które spędzały ziołami ciąże. Dziadek Twój był żydem kabalistą, nastepnie przechrztą, czyli frankistą.
                    Możesz udowodnić, że to jest nieprawda?
                    • pocoo Re: Popielec 19.02.15, 13:40
                      mili.tarka napisał(a):

> Pocopotku, przecież pisałaś sama,

Zawsze piszę sama.

> że Twoją prababcię wychędożył znany z okrucieństw biskup

Może tę ze strony mamy.Ze strony ojca ewangelicki biskup był spoko.

>a Twój pradziadek był inkwizytorem i torturował i palił na stosach
                      > kobiety, które spędzały ziołami ciąże.

No bo on tak po katolicku spłodził dziewiętnaścioro i chciał,żeby inni go w ilości przebili.
                      No cóż katolik.

>Dziadek Twój był żydem kabalistą,

Który? Ten ewangelicki,czy katolicki?

> nastepnie przechrztą, czyli frankistą.

Nie , jeden został buddystą, a ten drugi Amiszem.

> Możesz udowodnić, że to jest nieprawda?

Nie jestem Kopciuszkiem ,aby prostować poplątanie ogórka ze sznurkiem.
                      Sam sobie udowadniaj cymbale.
                    • sclavus Re: Popielec 19.02.15, 14:54
                      ... tak po prostu, to tylko rzymkat pisał...
                      Musi, dawał ci korepetycje... jak bzdury wypisywać :D
              • pocoo Re: Popielec 19.02.15, 13:29
                mili.tarka napisał(a):

> Co z tymi dużymi mrówkami, bo one nie kąsają. Chyba, że to były czerwone mrówki.

W lesie ,duże mrowiska budują nie tylko czerwone mrówki.Znam las bardzo dobrze i wiem,że ty o lesie i mrówkach pojęcia nie masz.Bój się ducha lasu i las omijaj z daleka.
    • lumpior Re: Popielec 18.02.15, 14:50
      Fikuśne,teatralne są te fanaberie wyznawców.Znów kasa na tacę i wiara w zbawienie? A co z seksem?
      • marina0321 Re: Popielec 18.02.15, 15:16
        lumpior napisał:

> Fikuśne,teatralne są te fanaberie wyznawców.Znów kasa na tacę i wiara w zbawien
        > ie? A co z seksem?

Pobożni nie będą uprawiać dziś seksu, bo się będą bali, że ich katolicki bóg pokarze i mogłoby im coś odlecieć.
        • sclavus Re: Popielec 18.02.15, 15:47
          ... a co im może więcej odlecieć skoro rozum już ich opuścił??
        • lumpior Re: Popielec 18.02.15, 20:01
          foch.pl/foch/12,135818,17443575,Jak_to_sie_robi__po_Bozemu___Tylko_po_ciemku_i_pod.html#BoxVidImg
          • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 20:44
            lumpior napisał:

> foch.pl/foch/12,135818,17443575,Jak_to_sie_robi__po_Bozemu___Tylko_po_ciemku_i_pod.html#BoxVidImg

Po ciemku,pod kołdra i koszulą nie odkrywająca pępka.To nie dla komara.Wszędzie bzyka nawet w post.
      • pocoo Re: Popielec 18.02.15, 19:43
        lumpior napisał:
        > A co z seksem?
        Jak to co?Ksiądz pier..doli wiernych,wierni księdza i wszystko gra.Gorzej z osiągnięciem orgazmu.
        • komar102 Re: Popielec 19.02.15, 18:36
          pocoo napisała:
          .Gorzej z osiągnięciem orgazmu.

Problemy masz, to nie dobrze.
          • pocoo Re: Popielec 19.02.15, 18:51
            komar102 napisał(a):
            > Problemy masz, to nie dobrze.
            >
            Nie mam problemu.Najmniejszego.
            • komar102 Re: Popielec 19.02.15, 19:45
              pocoo napisała:

> komar102 napisał(a):
              > > Problemy masz, to nie dobrze.
              > >
              > Nie mam problemu.Najmniejszego.

No to OK.
    • sclavus Re: Popielec 18.02.15, 16:32
      ... to wysypuj na głowę popielniczkę co 5 minut, nie jedz nic (będziesz pewien/pewna, że nie zgrzeszysz, nie myj się i w ogóle - nie rób nic!!!
      Doopy ludziom też nie zawracaj - jest to bowiem grzech szczególny!!!
    • kora3 Jesteś w błedzie 19.02.15, 14:30
      Wg Twoich kryteriów zapewne jestem postkatoliczką :) i wczoraj jadłam jak zwykle - czyli bezmięsnie, bo mięsa nie jadam od 15 roku życia. Natomiast uraczyłam się wczoraj dobrym winkiem na urodzinach kolegi i nie widze w tym niczego nadzwyczajnego. Nie przestrzegam żadnych katolickich postów w zakresie jedzenia czy zabaw i też nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Niesiołowskiego, acz jest miłym czlwiekiem w rozmowie, za nijakiego proroka nie uważam, szczaw lubię raczej przeciętnie :)
      • sclavus Re: Jesteś w błedzie 19.02.15, 14:50
        ... a tymczasem, do sandacza z wody, nie masz jak sos szczawiowy! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka