komar102 02.03.15, 18:44 CBOS: 56 proc. Polaków nie ma wątpliwości, że Bóg istnieje. Tylko 3 proc. deklaruje zupełny brak wiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 18:59 A wiesz w jakiego boga ludzie wierzą. Jak sobie go wyobrażają? Kim dla nich jest? Bardzo wielu ma na temat boga zupełnie inne zdanie niż ty. Fantazja...wyobraźnia...do wyboru ,do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:43 pocoo napisała: > A wiesz w jakiego boga ludzie wierzą. > Jak sobie go wyobrażają? > Kim dla nich jest? > Bardzo wielu ma na temat boga zupełnie inne zdanie niż ty. > Fantazja...wyobraźnia...do wyboru ,do koloru. Katolicy mają jednego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:52 komar102 napisał(a): > Katolicy mają jednego Boga. A nieprawda, bo jest ich cała menażeria: bóg, przez niego zapłodniona żona-matka bogini, jego syn, aniołowie, święci, błogosławieni itp. W relacje różniste wchodzi się w zależności od potrzeb. Modły kieruje się też do konkretnych postaci licząc na ich konkretną "boską" pomoc. A ty nawet dobrze nie wiesz, w co wierzysz. Co za nieuctwo w tej waszej gromadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:07 9rgkh napisał: > A ty nawet dobrze nie wiesz, w co wierzysz. Co za nieuctwo w tej waszej gromadzie A ty nie wiesz w co nie wierzysz. Co za nieuctwo w tej waszej gromadzie Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:23 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > A ty nawet dobrze nie wiesz, w co wierzysz. Co za nieuctwo w tej waszej g > romadzie > > > A ty nie wiesz w co nie wierzysz. > Co za nieuctwo w tej waszej gromadzie > Komar,proszę nie bzykaj,nie teraz, nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 17:17 pocoo napisała: > Komar,proszę nie bzykaj,nie teraz, nie tutaj. A dlaczego nie bzykanie to cudowna chwila Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 18:28 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > Komar,proszę nie bzykaj,nie teraz, nie tutaj. > > A dlaczego nie bzykanie to cudowna chwila > > Po bożemu?Nuda...ble... Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 19:45 pocoo napisała: > > Po bożemu?Nuda...ble... A jak to jest po bożemu oświeć mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 22:50 komar102 napisał(a): > A jak to jest po bożemu oświeć mnie. > Chyba bóg dał ci wytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 16:18 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > > > Po bożemu?Nuda...ble... > > A jak to jest po bożemu oświeć mnie. > nie pytaj pocoo, gdyby byla bzykana to by sie inaczej zachowywala, wsciekla na wszystkich bo brak bzykania, biedna dziewczyna, ale niech sobie pomarzy:D Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 16:56 ferro2 napisała: > nie pytaj pocoo, gdyby byla bzykana to by sie inaczej zachowywala, wsciekla na > wszystkich bo brak bzykania, biedna dziewczyna, ale niech sobie pomarzy:D Jestem pełna podziwu dla twojej wiedzy.Masz rację ,nie bzykam się dla bzykania.To natura komara.A pomarzyć, dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 17:50 ferro2 napisała: > nie pytaj pocoo, gdyby byla bzykana to by sie inaczej zachowywala, wsciekla na > wszystkich bo brak bzykania, biedna dziewczyna, ale niech sobie pomarzy:D Masz rację niech sobie pomarzy marzenia nie są karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 18:15 komar102 napisał(a): > Masz rację niech sobie pomarzy > marzenia nie są karalne. > Widzę,że jesteś specjalistą od marzeń i dlatego przyznałeś rację ferro. Ciekawy temat,co? Co chcielibyście jeszcze wiedzieć o "zbawieniu mojej duszy"? Jak mało wiecie.Tutaj potrzebna jest wiedza ,technika,umiejętności, a nie wiara w cuda.Tu nie ma się co modlić o cud.Wyciągnij do mnie rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 18:48 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > Masz rację niech sobie pomarzy > > marzenia nie są karalne. > > > Widzę,że jesteś specjalistą od marzeń i dlatego przyznałeś rację ferro. > Ciekawy temat,co? Co chcielibyście jeszcze wiedzieć o "zbawieniu mojej duszy"? > Jak mało wiecie.Tutaj potrzebna jest wiedza ,technika,umiejętności, a nie wiara > w cuda.Tu nie ma się co modlić o cud.Wyciągnij do mnie rękę... Ale ekspertka no no. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 19:12 pocoo napisała: .Wyciągnij do mnie rękę... Tobie pocoo zawsze podam dłoń. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 19:27 olsah65 napisał: > pocoo napisała: .Wyciągnij do mnie rękę... > > Tobie pocoo zawsze podam dłoń. Cieszę się.Zapamiętam. Jak widać,katolik jest bardzo "miłosierny".Liczy na boga. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 08:16 No jak , przez dziurkę w prześcieradle . Aby boga nie obrazić grzesznymi myślami . Ale jak to zrobić mięką kitą to już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 08:24 erg_samowzbudnik napisał: > No jak , przez dziurkę w prześcieradle . Aby boga nie obrazić grzesznymi myślam > i . Ale jak to zrobić mięką kitą to już nie wiem. Jeżeli masz problem,to śmignij do seksuologa.Mnie twoja miękka kita nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 08:52 No zgadza się ,ale wyjaśnić jak "kita" ma być odpowiednia bez grzesznych myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 09:14 erg_samowzbudnik napisał: > No zgadza się ,ale wyjaśnić jak "kita" ma być odpowiednia bez grzesznych myśli > ? No to módl się,a bóg nie pozostanie głuchy na twoje prośby.Będziesz uprawiał bezgrzeszny seks.W trakcie ,partnerka powinna odmawiać różaniec.Cymes. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 09:49 pocoo napisała: > erg_samowzbudnik napisał: > > > No zgadza się ,ale wyjaśnić jak "kita" ma być odpowiednia bez grzesznych > myśli > > ? > No to módl się,a bóg nie pozostanie głuchy na twoje prośby.Będziesz uprawiał be > zgrzeszny seks.W trakcie ,partnerka powinna odmawiać różaniec.Cymes. Zaprawdę słusznie prawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:24 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > A ty nawet dobrze nie wiesz, w co wierzysz. Co za nieuctwo w tej waszej g > romadzie > > A ty nie wiesz w co nie wierzysz. Uznawanie prawdy bez dowodu jest mi obce. Wykluczam je. > Co za nieuctwo w tej waszej gromadzie Nieuctwo wśród ludzi stosujących metodykę naukową - tylko wierzący, fundamentalistyczny religiant jest zdolny do takich sądów. A jednak wiara degeneruje umysły całkowicie i nieodwracalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 08:06 No jak to jednego? Jezus, Maryja, Bóg ojciec , anioły , świeci . Gdzie tu jeden bóg jak do wszystkich się modlą. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 08:25 erg_samowzbudnik napisał: > No jak to jednego? Jezus, Maryja, Bóg ojciec , anioły , świeci . > Gdzie tu jeden bóg jak do wszystkich się modlą. Zgadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 09:16 erg_samowzbudnik napisał: > No ale poco? A po to,żebyś nie zadawał pytań w swoim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 10:05 pocoo napisała: > erg_samowzbudnik napisał: > > > No ale poco? > > A po to,żebyś nie zadawał pytań w swoim stylu. Przepraszam za niesmak spowodowany moją wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 13:57 erg_samowzbudnik napisał: > No jak to jednego? Jezus, Maryja, Bóg ojciec , anioły , świeci . > Gdzie tu jeden bóg jak do wszystkich się modlą. Wolne umysły nie mają ograniczeń. Dziwny ten Twój umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 14.03.15, 14:24 olsah65 napisał: > Wolne umysły nie mają ograniczeń. > Dziwny ten Twój umysł. "Zaiste... dziwny". Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:13 komar102 napisał(a): > CBOS: 56 proc. Polaków nie ma wątpliwości, że Bóg istnieje. Brak wątpliwości to może mieć ktoś kto wie. Katolik to może co najwyżej wierzyć, że Coś istnieje. Ciągłe naciąganie, przecież i tak nikt nie zauważy. Tylko 3 proc. dekla > ruje zupełny brak wiary. Jeszcze nigdy tak nie było,żeby mądrych było więcej niż wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:49 olsah65 napisał: > Brak wątpliwości to może mieć ktoś kto wie. Katolik to może co najwyżej wierzyć > , że Coś istnieje. Są rzeczy, w które trzeba uwierzyć, aby je zobaczyć. Miguel de Cervantes, Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:06 komar102 napisał(a): > olsah65 napisał: > > > Brak wątpliwości to może mieć ktoś kto wie. > > Katolik to może co najwyżej wierzyć, że Coś istnieje. > > Są rzeczy, > w które trzeba uwierzyć, > aby je zobaczyć. > Miguel de Cervantes, Pamiętam unoszenie się nad ziemią i lot samą siłą woli - we śnie. Wspaniałe uczucie. Na jawie żadna wiara nie pokona praw fizyki. A urojenia? Zdarzają się. Niektóre nawet leczy się w szpitalach psychiatrycznych. Żadna wiara nie spowoduje, że fałszywa hipoteza stanie się tylko dlatego prawdziwa. Nigdy tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:12 9rgkh napisał: Na jawie żadna wiara nie pokona praw fizyki. 6 Pan rzekł: "Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzielibyście tej morwie: "Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze!", a byłaby wam posłuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:21 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > Na jawie żadna wiara nie pokona praw fizyki. > > > 6 Pan rzekł: "Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzielibyście t > ej morwie: "Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze!", a byłaby wam posłu > szna. Sugerujesz, że wierząc jesteście w stanie używać boskiej magii? :) Takie hokus-pokus, abrakadabra? :) OK, zgłoś się po nagrodę miliona dolarów do Randiego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 17:20 9rgkh napisał: > Sugerujesz, że wierząc jesteście w stanie używać boskiej magii? :) Takie hokus- > pokus, abrakadabra? :) Ty rzeczywiście nic nie kumasz czy udajesz Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 15:38 manius...cwaniaczek z ciebie..co ty chciales ? moze wreszcie i gadka ci sie wyostrzyla(pozno bo pozno , ale jednak), ale to wszystko trollu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:27 komar102 napisał(a): > 6 Pan rzekł: "Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzielibyście t > ej morwie: "Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze!", a byłaby wam posłuszna. > I ty uznajesz to za mądre?To jest takie mądre jak i ten pan,który to podpowiedział. Nie dziwię się twoim odpowiedziom,skoro masz takie mądre wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 17:14 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > 6 Pan rzekł: "Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzieliby > ście t > > ej morwie: "Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze!", a byłaby wam > posłuszna. > > > I ty uznajesz to za mądre?To jest takie mądre jak i ten pan,który to podpowiedz > iał. > Nie dziwię się twoim odpowiedziom,skoro masz takie mądre wzorce. Zobaczysz młoda że z piekła nie wyjrzysz za takie gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 18:36 komar102 napisał(a): > Zobaczysz młoda że z piekła nie wyjrzysz za takie gadanie. Na boskie miłosierdzie nie mam co liczyć?Wiem. "Gdzie diabeł "dobranoc" mówi do ciotki, gdzie w cichej niezgodzie przyszło nam żyć. ............ Gadu, gadu, gadu,gadu,gadu,gadu nocą. Baju,baju,baju,baju,baju,baju w dzień". Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 19:47 pocoo napisała: > Na boskie miłosierdzie nie mam co liczyć? Możesz prosić o to. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 22:54 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > Na boskie miłosierdzie nie mam co liczyć? > > Możesz prosić o to. > > Żartujesz.Ten twój bóg to chorągiewka pierwszomajowa?Raz tak,drugi raz siak...Z takim kimś nie dyskutuje i o nic nie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 15:40 manius mysli ,ze cos poderwie na swoje koltunstwo :) raczej smiech wzbudza :) Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:24 komar102 napisał(a): > CBOS: 56 proc. Polaków nie ma wątpliwości, że Bóg istnieje. Tylko 3 proc. dekla > ruje zupełny brak wiary. Ja czuję się członkiem elity tego świata. :) Elita nigdy nie była duża. Taka jest ogólna zasada. Te 56% uzupełnia 44%, którym raczej nie da się przypisać fundamentalizmu religijnego. Nie sądzę, żeby ta prawie połowa Polaków chciała bronić pozycji organizacji religijnej w naszym kraju a przecież i wśród tych głęboko wierzących też sporo zrezygnuje z takiego popierania KK. Następny wasz problem to starzejący się członkowie KK. Młodsi wybierają wolność od religii, nie dlatego bo mają jej do zarzucenia kłamliwość ale jest ona im zbędna, zwisa im bóg i cała szopka organizacyjna na ten temat. Gdy starsi zwyczajnie wymrą i nie pojawi się pełne zastępstwo pokoleniowe, to poparcie społeczne dla religii spadnie jeszcze bardziej. Tak czy siak, religia (a może raczej zapotrzebowanie na religię) na razie jest w odwrocie. To są prognozy, raczej prawdziwe, realne. Ale tak naprawdę to mnie to wszystko mało co obchodzi i do "walki o władzę" nie podchodzę emocjonalnie. To inaczej niż Ty, który to traktujesz po... kibolsku. :) Ja mam swoją działkę, rozmowy o religiach, w których z takimi jak wy ZAWSZE będę wygrywał. Ty sobie możesz natomiast pomyśleć, że jesteście skazani na porażkę. W tym spotkaniu teisty i ateisty nie macie szansy na nic, bo po waszej stronie są tylko kłamstwa a po mojej zawsze jest prawda. I z ta myślą możesz się położyć dziś spać do łóżeczka. Nawet gdy zmówisz już paciorek, żeby ten wasz beznadziejny bożek wreszcie "coś z tym zrobił", to i tak moje czyli prawdziwe będzie na wierzchu i będzie Ci się śniło koszmarem bezsilności religii i wiary. :) PS. A kiedy Ty dołączysz do elity naszego świata? :) Wciąż masz szansę, Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:47 9rgkh napisał: > Ja czuję się członkiem elity tego świata. No no > PS. A kiedy Ty dołączysz do elity naszego świata? :) Wciąż masz szansę, Twój wy > bór. A może ty dołącz do naszego świata też masz jeszcze szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 19:57 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > Ja czuję się członkiem elity tego świata. > > No no Yes, yes. :) > > PS. A kiedy Ty dołączysz do elity naszego świata? :) > > Wciąż masz szansę, Twój wybór. > > A może ty dołącz do naszego świata też masz jeszcze szansę. Według mojej dzisiejszej oceny, to chyba musiałbym zgłupieć ze szczętem. Przecież wiara to zdegenerowany stan umysłu, nieprawdaż? :) To zaprzeczenie logiki. Na wiarę najłatwiej nabrać dzieci i zniedołężniałych umysłowo starców. A ja jestem w pełni władz umysłowych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:02 9rgkh napisał: > > Według mojej dzisiejszej oceny, to chyba musiałbym zgłupieć ze szczętem. Przeci > eż wiara to zdegenerowany stan umysłu, nieprawdaż? :) To zaprzeczenie logiki. N > a wiarę najłatwiej nabrać dzieci i zniedołężniałych umysłowo starców. A ja jest > em w pełni władz umysłowych. :) A to co, każesz mnie ze szczętem zgłupieć i stać się ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 20:17 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > > > Według mojej dzisiejszej oceny, to chyba musiałbym zgłupieć ze szczętem. Przeci > > eż wiara to zdegenerowany stan umysłu, nieprawdaż? :) To zaprzeczenie logiki. N > > a wiarę najłatwiej nabrać dzieci i zniedołężniałych umysłowo starców. A ja jest > > em w pełni władz umysłowych. :) > > A to co, każesz mnie ze szczętem zgłupieć i stać się ateistą. Komarze, rozmowa, w której przekręcasz treść tego, co mówimy jest dla mnie nieakceptowalna. Nie wiem, na co liczysz... Nic Ci nie każę. To pierwsze. Napisałem - masz wybór. Ateiści to autentycznie elita (naukowa) ludzkiego świata, to najmądrzejsi spośród nas wszystkich. Tego nie skomentowałeś, bo nie istnieją argumenty, które by tę zasadę podważyły. A teraz mówisz coś, co jej przeczy? A Ty, jako przedstawiciel teistów - Gadasz byle co, od rzeczy, alogicznie, bezsensownie. Pomyśl, co to oznacza. No i ta "bezinteresowna" niechęć teistyczna, która wylewa się z Ciebie przy każdej okazji. Jak najdalej od tej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 15:51 manius ( marian z radomia ..taki mial nick ale sie zblaznil i zmienil..ktory to juz raz? ;) ) nie ma dosc intelektu ,zeby byc ateista! nie miec dosc intelektu oznacza nie umiec racjonalnie przemyslec pare rzeczy....taki ludź musi brac wszystko na wiare...nie ma znaczenia czy to prawda czy nie... trzeba miec jakas wiedze i umiec jak skonfrontowac z koscilena propaganda...manius nie ma ani wiedzy ani umiejetnosci skonfrontowania jednego z drugim ...za to ulega latwo czarwi dziwacznych wierszykow, ich psychodelicznemu dzialaniu... chlodny i uczciwy osąd jest mu obcy ...i niebezpieczny dla jego duchowego domku z kart... i dlatego nigdy nie bedzie ateista...bo zwyczajnie jest za glupi na to ! zaraz podklei swoj komunikat...zem cham i ze zorz ponimirski..heheh ..no coz , nie ja pierwszy i nie ostatnie jest wyzyzwany przez chama od chamow :) pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Niewielu nas? 02.03.15, 20:35 komar102 napisał(a): > A to co, każesz mnie ze szczętem zgłupieć i stać się ateistą. Nie możesz przystać do naszej kompanii.Nawet nie zauważyłeś ,jak cwani kapłani doszczętnie ciebie ogłupili.Doszczętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Niewielu nas? 02.03.15, 21:12 pocoo napisała: > Nie możesz przystać do naszej kompanii.Nawet nie zauważyłeś ,jak cwani kapłani > doszczętnie ciebie ogłupili.Doszczętnie. Mówi się, że przez drzwi można przechodzić w obie strony. Podobno istnieje wolna wola. Czasami mam wrażenie, ze wierni podlegają innej woli niż swoja. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Niewielu nas? 02.03.15, 21:31 olsah65 napisał: > Podobno istnieje wolna wola. > Czasami mam wrażenie, ze wierni podlegają innej woli niż swoja. Wolna wola to pusty slogan.Chociaż,wierny może wybrać służbę bogu lub Szatanowi i na tym się ta wolna wola kończy."Nie można dwóm panom służyć". Służba bogu,to całkowite wypełnianie jego woli.Za samowolkę bóg da popalić.Wolna wola - wybór między kawą ,a herbatą?Śmieszni,ogłupiali wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Niewielu nas? 03.03.15, 17:12 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > A to co, każesz mnie ze szczętem zgłupieć i stać się ateistą. > > Nie możesz przystać do naszej kompanii.Nawet nie zauważyłeś ,jak cwani kapłani > doszczętnie ciebie ogłupili.Doszczętnie. Mnie nikt nie ogłupił ale ciebie to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Niewielu nas? 03.03.15, 18:38 komar102 napisał(a): > Mnie nikt nie ogłupił ale ciebie to i owszem. Naprawdę? Jestem głupia,ponieważ wyrosłam z bajek? A to ci historia... Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Niewielu nas? 04.03.15, 16:22 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > > komar102 napisał(a): > > > A to co, każesz mnie ze szczętem zgłupieć i stać się ateistą. > > > > Nie możesz przystać do naszej kompanii.Nawet nie zauważyłeś ,jak cwani ka > płani > > doszczętnie ciebie ogłupili.Doszczętnie. > > Mnie nikt nie ogłupił ale ciebie to i owszem. Brak wiary czyni czlowieka oglupialym, a w koncu glupim. Nie trzeba by dlugo szukac tutaj. Sa tu tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 21:30 >Ateiści, nie wielu was< Jakość, jakość, synku, nie ilość, się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateiści, nie wielu was 02.03.15, 22:59 ... strasznie cię ateiści uwierają Czujesz się zagrożony? W swojej wierze?? Czujesz się zagrożony, w dziecięcej wiary w bajki??? better late then never Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 07:50 sclavus napisał: > ... strasznie cię ateiści uwierają > Czujesz się zagrożony? W swojej wierze?? Może nawet krzyczeć nie,nie nie,ale i tak nie zagłuszy zwątpienia,które sieją ateiści.Komar "dostąpił łaski prawidłowego" tłumaczenia biblijnych bajek, ale przez ateistów i tak rozkleja mu się "ta łaska".Ateiści zadają pytania,na które ci pełni natchnienia przez ducha świętego(cokolwiek to znaczy) nie potrafią odpowiedzieć z niewiedzy,albo chcą uniknąć ośmieszenia się.Niektórzy katolicy nawet tego nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 12:36 pocoo napisała: .Ateiści zadają pytania,na które > ci pełni natchnienia przez ducha świętego(cokolwiek to znaczy) nie potrafią odp > owiedzieć z niewiedzy,albo chcą uniknąć ośmieszenia się.Niektórzy katolicy nawe > t tego nie potrafią. Z kim przestajesz takim się stajesz. Można zaryzykować powiedzenie, będą ludzie z komara. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 12:52 olsah65 napisał: > Z kim przestajesz takim się stajesz. > Można zaryzykować powiedzenie, będą ludzie z komara. Ludzie z komara...a to ci dopiero... Mam przeczucie,że pod nickiem"komar" pisze więcej niż jedna osoba.A to ci dopiero ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 12:55 pocoo napisała: > Mam przeczucie,że pod nickiem"komar" pisze więcej niż jedna osoba.A to ci dopie > ro ludzie... Hurtowe nawrócenie na zdrowy rozsądek. Bez miecza i stosu. Jak widać można.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 15:01 Wątpię! Zbytnio "krwią pańską" się opił... ... a po takiej transfuzji, zatraca się całkowicie zdolność myślenia... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 15:42 sclavus napisał: > Wątpię! > Zbytnio "krwią pańską" się opił... Krew pańską to ksiądz publicznie pije,a komar zarzekał się,że księdzem nie jest.Może zakonnikiem.Ale ciało nie tylko pańskie, konsumuje bez opamiętania.A może to tylko pragnienie. > ... a po takiej transfuzji, zatraca się całkowicie zdolność myślenia... > :D:D:D U komara mózgu nie znajdziesz,więc i straty nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 17:07 podkradał może... w zakrystii... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 17:08 pocoo napisała: komar zarzekał się,że księdzem nie jest > .Może zakonnikiem Ktoś tu pisał że ty jesteś zakonnicą prawda to. > U komara mózgu nie znajdziesz,więc i straty nie ma. No ten maleńki owad na pewno mózgu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, nie wielu was 03.03.15, 18:47 komar102 napisał(a): > Ktoś tu pisał że ty jesteś zakonnicą prawda to. Dla ciebie to nawet zakonnicą mogę być. Czy po nickiem "komar102" piszesz tylko ty? Jeden cytuje wersety biblijne i nie rozmawia o seksie. Drugiemu wszystko się z seksem kojarzy. Trzeci jest bardzo grzeczny. Czwarty wyzywa od komunistów i czego się tylko da i kogo się tylko da? Od czego to zależy? I..."nie mów fałszywego świadectwa..." > > U komara mózgu nie znajdziesz,więc i straty nie ma. > > > No ten maleńki owad na pewno mózgu nie ma. > Zgadza się.O to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Ateiści, nie wielu was 04.03.15, 15:33 manius ma tylko boga i chwatit :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 12:16 Regularnie chodzi do kościoła (co za piękny eufemizm) 22% Polaków 90% katolików stosuje antykoncepcję, z czego połowa hormonalną.. 85% katolików popiera in vitro - z zamrażaniem zarodków włącznie 75% katolików uważa rozwód za NIEWYSTARCZAJĄCY powód do retorsji w kościele Polacy po pierwsze mają w dupie nauczanie Kościoła Po drugie - jesli nie mieszkają w małej wsi - zlewają nawet regularne msze Po trzecie - i tak robią i myślą zupełnie inaczej, niż chcieli by biskupi... Ergo - katolicy zachowują się całkiem racjonalnie :-) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 14:29 aye, aye...wiekszosc ludzi zachowuje sie racjonalnie...dla swietego spokoju powiedza nawet,ze wierza...i maja do tego prawo wlasnie w imie tego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 14:36 Ja dość często słyszę;"człowiek musi w coś wierzyć". Musi? No tak. W co wierzysz? No w boga wierzę i to wystarczy. To odpowiedzi katolika wierzącego tak,jak mu kapłani pozwalają,a pozwalają na wszelką dowolność wierzeń.Wystarczy porównać wierzenia katolików w różnych częściach świata.W Polsce większość katolików wierzy...bo wierzy. No i te święta... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 15:31 ja tez cos znalazlem :) dla siebie...na szczescie nie ma tam zadnego boga ani jego kaplanow czyjachajcych ... katolityzm , kiedy sie wmacnial i rozwijal, jak wiadomo przejmowal nie tylko poganskie swiatynie ale wierzenia ....teraz ma problemy z ta roznorodnoacia....heheheh a ludziska wierza a wierza....przecietny katolo nie wie co sie dzieje za jego plecami i w jego imieniu....jest zbyt zajety i zabiegany...i oto chodzi..zeby nie mial czasu...oto czym jest klerokapitalizm...szczegolny to ustroj ...chyba tylko w tej polandii ... Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 16:20 pocoo napisała: > Ja dość często słyszę;"człowiek musi w coś wierzyć". > Musi? > No tak. > W co wierzysz? > No w boga wierzę i to wystarczy. > To odpowiedzi katolika wierzącego tak,jak mu kapłani pozwalają,a pozwalają na w > szelką dowolność wierzeń.Wystarczy porównać wierzenia katolików w różnych częśc > iach świata.W Polsce większość katolików wierzy...bo wierzy. No i te święta... Ty wierzysz w szatanow i wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 16:25 to ty wierzysz w szatana...zadbali bys w niego slepo wierzyla i fanatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 16:29 kotekali napisał: > to ty wierzysz w szatana...zadbali bys w niego slepo wierzyla i fanatycznie > dobra, poprawie sie, ja wierze ze szatan istnieje , wierze w Boga, w Jezusa ale pocoo kocha szatana, tak mialo byc. Przepraszam szanowny panie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 16:44 tobie sie tylko wydaje tak...korzysci z twojej wiary czerpie szatan...taki jest efekt twojego bezkrytycznego uniesienia! poza tym jak mozesz komus mowic ,ze ktos wierzy w szatana...chcesz tym kogos obrazic? przypisac zle inetnecje? Dla Kriszny nie jest wazne czy ktos w niego wierzy czy nie...wazne jest czy jest dobrym czlowiekiem...i dlatego jest on duzo lepszy od twojego boga , ktorego wciska sie przymusem i podstepem... chociaz ty sama mozesz wierzyc szczerze i oddanie...inna kwestia jest kto i jakie korzysci z tego czerpie...pewnie nie chcialabys wiedziec i jak juz tu zdarzylem zobaczyc nie chcesz....jestes w taki razie klasycznym malym piłatem...umywasz rece...twoja sprawa, ale licz sie z tym ,ze ktos sie ciebie zapyta dlaczego nie reagowalas na zlo? dlaczego w nim trwalas? po smierci oczywiscie..bo teraz ciesz sie zyciem i obojetnoscia na zlo Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 17:48 ferro2 napisała: > dobra, poprawie sie, ja wierze ze szatan istnieje , wierze w Boga, w Jezusa ale > pocoo kocha szatana, tak mialo byc. Ja mam na imię Barbara, a nie Rosemary.Coś ci się pomyliło. Według Biblii,swoje deklaracje wiary możesz rozbić o kant komarzego odwłoka.Szatan ma do ciebie dużo większy dostęp niż do mnie.Twoje posty są dowodem na to,że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:16 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > dobra, poprawie sie, ja wierze ze szatan istnieje , wierze w Boga, w Jezu > sa ale > > pocoo kocha szatana, tak mialo byc. > > Ja mam na imię Barbara, a nie Rosemary.Coś ci się pomyliło. > Według Biblii,swoje deklaracje wiary możesz rozbić o kant komarzego odwłoka.Sza > tan ma do ciebie dużo większy dostęp niż do mnie.Twoje posty są dowodem na to,ż > e mam rację. Masz w 1000000 % racje, ze szatan ma wiekszy dostep do mnie niz do Ciebie, on Ciebie juz ma, juz mu nie uciekniesz, a mnie bedzie caly czas probowac czy sie nie dam skusic. Na wiele sposobow z nami walczy, nie raz dajemy sie obezwladnic przez niego, ale droga modlitwy przestaje miec do nas dostep szanowna pocoo. Duzo wiesz i za to, ze wiesz masz wieksza odpowiedzialnosc po smierci przed Bogiem, lepiej takim co nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:32 ferro2 napisała: > Masz w 1000000 % racje, ze szatan ma wiekszy dostep do mnie niz do Ciebie, on C > iebie juz ma, juz mu nie uciekniesz, a mnie bedzie caly czas probowac czy sie n > ie dam skusic. Na wiele sposobow z nami walczy, nie raz dajemy sie obezwladnic > przez niego, ale droga modlitwy przestaje miec do nas dostep szanowna pocoo. > Duzo wiesz i za to, ze wiesz masz wieksza odpowiedzialnosc po smierci przed Bog > iem, lepiej takim co nie wiedza. I to jest prawda to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:39 komar102 napisał(a): > ferro2 napisała: > > Masz w 1000000 % racje... > I to jest prawda to jest fakt. "dziewczęcy urok ,wdzięk i takt.I chyba w całym święcie ,piękniejszych nie znajdziecie, za jeden uśmiech oddałbym Chicago,Paryż Krym". Wy tak razem na wagary wialiście z matmy? Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:42 pocoo napisała: > Wy tak razem na wagary wialiście z matmy? Może. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:46 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > ferro2 napisała: > > > Masz w 1000000 % racje... > > > I to jest prawda to jest fakt. > "dziewczęcy urok ,wdzięk i takt.I chyba w całym święcie ,piękniejszych nie znaj > dziecie, > za jeden uśmiech oddałbym Chicago,Paryż Krym". > Wy tak razem na wagary wialiście z matmy? nie tylko z matmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:49 ferro2 napisała: > nie tylko z matmy. Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wychowaniu seksualnym nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:52 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > nie tylko z matmy. > > Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wychowaniu seksualnym > nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. ja rekolekcji nie mialam, nie czytasz co pisze? taka roztargniona jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 21:50 ferro2 napisała: > ja rekolekcji nie mialam, nie czytasz co pisze? taka roztargniona jestes? Faktem jest ,że nie zapamiętuję tego steku bzdur,które wypisujesz do mnie. Skoro przyznałaś,ze nie tylko z matmy z komarem zwiewałaś,to również gnałaś z nim na rekolekcje.To,że komar lata na rekolekcje,chyba nie masz wątpliwości.No tak,ale cóż ciebie to może obchodzić?Dla ciebie najważniejsze jest to, co sama piszesz.No i Biblia,której nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 17:51 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > nie tylko z matmy. > > Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wychowaniu seksualnym > nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 19:17 komar102 napisał(a): > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. Z ferro? Kłamiesz.Ona z innowiercą nie praktykuje.Chyba,że się nawrócisz. Ja jestem opętana przez "demona".No i masz pecha świętoszku. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 19:49 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > Z ferro? Kłamiesz.Ona z innowiercą nie praktykuje.Chyba,że się nawrócisz. > Ja jestem opętana przez "demona".No i masz pecha świętoszku. Czy ja mówiłem że z ferro. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 20:06 komar102 napisał(a): > Czy ja mówiłem że z ferro. Masz rację.Nie mówiłeś.Nie pisałeś. Połączyłam to,ponieważ potakiwałeś jej,kiedy była bardzo zainteresowana moim życiem seksualnym,a raczej jego brakiem.Ty też. Byłabym zdziwiona gdybyś bzyknął ferro.Nie mnie o tym decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 21:36 pocoo napisała: > Byłabym zdziwiona gdybyś bzyknął ferro.Nie mnie o tym decydować. A propos ferro, wydaje mi się, że ostatnio jakby "złagodniała jej retoryka". Zauważyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 22:33 9rgkh napisał: > A propos ferro, wydaje mi się, że ostatnio jakby "złagodniała jej retoryka". Za > uważyliście? > Ja zauważyłam.Nie wnikam ,co jest powodem?Podejrzewam,że ta zmiana jest na krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 22:45 pocoo napisała: > 9rgkh napisał: > > A propos ferro, wydaje mi się, że ostatnio jakby > > "złagodniała jej retoryka". Zauważyliście? > > > Ja zauważyłam.Nie wnikam ,co jest powodem? > Podejrzewam,że ta zmiana jest na krótko. Może już kiedyś miała takie okresy "złagodzenia objawów działania wirusa wiary"... ale teraz mi przychodzi do głowy jeszcze inna myśl. Podobnie miewał chyba skomar (późniejszy komar). Zauważ, że oboje wciąż śledzą forum ale mniej się odzywają. Zastanawiam się, co ich tu trzyma? Podoba im się nasze towarzystwo? Czy to, co piszemy, zaczęli traktować jakoś inaczej? Nie wiem, chyba trzeba poczekać, może samo się rozjaśni. Aha, jeszcze te "seksualne" odzywki ferro - czyżby odkryła w nich cel swojego istnienia? Może to o to chodzi? Oboje zaspokajają w ten sposób jakiś swój psychiczny lub "cielesny" deficyt. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 07.03.15, 08:22 9rgkh napisał: > Może już kiedyś miała takie okresy "złagodzenia objawów działania wirusa wiary" Może się religijnie dokształca.Tak mało wie,że z braku argumentów rzucała banałami i straszeniem.Nie uważam,aby była poważnym partnerem do dyskusji. > ... ale teraz mi przychodzi do głowy jeszcze inna myśl. Podobnie miewał chyba s > komar (późniejszy komar). Ja myślę inaczej.Pod nickiem "komar" ukrywa się nie jeden,a paru komarów. > Zauważ, że oboje wciąż śledzą forum ale mniej się odzywają. > Zastanawiam się, co ich tu trzyma? Podoba im się nasze towarzystwo? Takiego jak nasze towarzystwo,nie znajdą w realu.Czy ferro ze swoimi odzywkami miałaby szanse na to,aby w bezpośrednim kontakcie z nieznanym ateistą nie wypluć zębów? > Czy > to, co piszemy, zaczęli traktować jakoś inaczej? Nie wiem, chyba trzeba poczeka > ć, może samo się rozjaśni. Uważam,że tacy jak oni,mogą tylko lepiej przygotować się do ataku.Obym się myliła.Ferro odpuściła sobie nasze forum na pewien czas i wróciła mniej mądra. >Aha, jeszcze te "seksualne" odzywki ferro - czyżby o > dkryła w nich cel swojego istnienia? Może to o to chodzi? Oboje zaspokajają w t > en sposób jakiś swój psychiczny lub "cielesny" deficyt. :) > Mój sposób myślenia podciągnęli pod przypinanie mi "seksualnego deficytu".Chcieli mi przyłożyć,ale nic z tego.Jestem ponad takie wymysły "pod natchnieniem ducha świętego". A może są swingersami aniołami i szukają demonicznych partnerów? Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 07.03.15, 12:41 pocoo napisała: > 9rgkh napisał: > > > Może już kiedyś miała takie okresy "złagodzenia objawów działania wirusa > wiary" > > Może się religijnie dokształca.Tak mało wie,że z braku argumentów rzucała banał Tu nie chodzi o partnera (czy to ma być ktoś, kto się z nami zgadza?), bo "konsekwentny dogmatyk" nigdy nie będzie odpowiednim partnerem do dyskusji. Przedstawiamy swoje argumenty na forum, do przeczytania dla innych i ci są dla nas partnerami, choć ich możemy nie widzieć. W przestrzeni publicznej słyszymy kłamstwa. Ja jako obowiązek dla siebie traktuję konieczność powiedzenia tego, co uważam za prawdę, za odtrutkę. Mówię to dla równowagi. > > ... ale teraz mi przychodzi do głowy jeszcze inna myśl. Podobnie miewał chyba s > > komar (późniejszy komar). > > Ja myślę inaczej.Pod nickiem "komar" ukrywa się nie jeden,a paru komarów. Nie jest to wykluczone. :) > > Zauważ, że oboje wciąż śledzą forum ale mniej się odzywają. > > Zastanawiam się, co ich tu trzyma? Podoba im się nasze towarzystwo? > > Takiego jak nasze towarzystwo,nie znajdą w realu.Czy ferro ze swoimi odzywkami > miałaby szanse na to,aby w bezpośrednim kontakcie z nieznanym ateistą nie wyplu > ć zębów? Może i w jej przypadku jest to więcej niż jedna osoba? > > Czy to, co piszemy, zaczęli traktować jakoś inaczej? > > Nie wiem, chyba trzeba poczekać, może samo się rozjaśni. > > Uważam,że tacy jak oni,mogą tylko lepiej przygotować się do ataku. Mówisz "atak"... :) Jeśli są to kłamstwa to teoretycznie i tak zawsze można je jakoś skontrować. Może trzeba się bardziej wysilić ale mnie to tylko cieszy, bo lubię duże wyzwania. > Obym się myli > ła.Ferro odpuściła sobie nasze forum na pewien czas i wróciła mniej mądra. Może przeszła jakiś kolejny kurs prania mózgu? > > Aha, jeszcze te "seksualne" odzywki ferro - czyżby o > > dkryła w nich cel swojego istnienia? Może to o to chodzi? Oboje zaspokajają w t > > en sposób jakiś swój psychiczny lub "cielesny" deficyt. :) > > > Mój sposób myślenia podciągnęli pod przypinanie mi "seksualnego deficytu". Ja ten Twój styl traktuję jako miłe urozmaicenie monotonii rozmów tutaj. I niekoniecznie jako Twoją naturę. Wiadomo, że wolno nam odgrywać tutaj jakieś role, które sobie sami wybieramy, porzucać je lub do nich wracać. Co jest prawdą o nas, tego nikt nie wie i tak naprawdę to nie jest to w ogóle istotne dla poruszanych tu wątków. >Chci > eli mi przyłożyć,ale nic z tego.Jestem ponad takie wymysły "pod natchnieniem du > cha świętego". > A może są swingersami aniołami i szukają demonicznych partnerów? Oj, chyba za daleko idziesz w swoich domniemaniach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 07.03.15, 20:07 pocoo napisała: > Ja myślę inaczej.Pod nickiem "komar" ukrywa się nie jeden,a paru komarów. Cała chmara komarów a nie jeden. > > Zauważ, że oboje wciąż śledzą forum ale mniej się odzywają. > > Zastanawiam się, co ich tu trzyma? Podoba im się nasze towarzystwo? Niezły kabaret z waszych ateistycznych wpisów można się pośmiać. > Mój sposób myślenia podciągnęli pod przypinanie mi "seksualnego deficytu".Chci > eli mi przyłożyć,ale nic z tego. U takich małolatów to nie jest zbyt bujne pożycie seksualne od przypadku do przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 08.03.15, 01:32 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > Ja myślę inaczej.Pod nickiem "komar" ukrywa się nie jeden,a paru komarów. > > Cała chmara komarów a nie jeden. Ja komara zwalczałem dość skutecznie przekomarzając się z nim. > > > Zauważ, że oboje wciąż śledzą forum ale mniej się odzywają. > > > Zastanawiam się, co ich tu trzyma? Podoba im się nasze towarzystwo? > > Niezły kabaret z waszych ateistycznych wpisów > można się pośmiać. To też sposób na komary, chodzi o to, by pozrywały boki. Bez boków mają osłabioną konstrukcję, nie mogą latać i bzykać. > > Mój sposób myślenia podciągnęli pod przypinanie mi "seksualnego deficytu".Chci > > eli mi przyłożyć,ale nic z tego. > > U takich małolatów to nie jest zbyt bujne pożycie seksualne > od przypadku do przypadku. Przypadki to są w deklinacji, coś Ci się pomieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 08.03.15, 09:09 9rgkh napisał: > Ja komara zwalczałem dość skutecznie przekomarzając się z nim. > A ja go "pac".Co mi tam będzie na ekranie bzykał. > To też sposób na komary, chodzi o to, by pozrywały boki. Bez boków mają osłabio > ną konstrukcję, nie mogą latać i bzykać. To teraz wiem,dlaczego zazdrość komara zżera. > > Przypadki to są w deklinacji, coś Ci się pomieszało. > A skąd katolik ma o tym wiedzieć.Z lekcji religii,która olewa? Komar chciałby chociaż w "deklinacji"... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 08.03.15, 09:04 komar102 napisał(a): > Cała chmara komarów a nie jeden. No nie wiem.Może dla ciebie chmarą jest trzech lub czterech. Zapytam jeszcze raz wprost.Czy jesteś zakonnikiem? > Niezły kabaret z waszych ateistycznych wpisów > można się pośmiać. Dlaczego zatem tak rzadko bijesz brawo? > U takich małolatów to nie jest zbyt bujne pożycie seksualne > od przypadku do przypadku. > Tym religijnym,to zawsze podpowiada duch święty.Jaki to zgrywus , widać po świętej księdze. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 12.03.15, 19:29 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > U takich małolatów to nie jest zbyt bujne pożycie seksualne > > od przypadku do przypadku. > > > Tym religijnym,to zawsze podpowiada duch święty. Jednak zgadłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 09:51 komar102 napisał(a): > > Tym religijnym,to zawsze podpowiada duch święty. > > Jednak zgadłem ? Zgadłeś tak,jak ci ten twój duch podpowiedział. Wystarczy czytać Biblię,aby wiedzieć,jakim jest suflerem. Jeżeli małolata może zostać w naszym klimacie babcią,to zgadłeś.Tylko się nie rozpędzaj ,ponieważ do prababci jeszcze mi dużo brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 17:40 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > Tym religijnym,to zawsze podpowiada duch święty. > > > > Jednak zgadłem ? > > Zgadłeś tak,jak ci ten twój duch podpowiedział. > Wystarczy czytać Biblię,aby wiedzieć,jakim jest suflerem. > Jeżeli małolata może zostać w naszym klimacie babcią,to zgadłeś.Tylko się nie r > ozpędzaj ,ponieważ do prababci jeszcze mi dużo brakuje. A czy ty pełnoletnia jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 09:41 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > Z ferro? Kłamiesz.Ona z innowiercą nie praktykuje.Chyba,że się nawrócisz. > Ja jestem opętana przez "demona".No i masz pecha świętoszku. Oj pocoo, czy tylko ja z komarem na wagary chodzilam?? byli jeszcze inni szanowna pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 09:54 ferro2 napisała: > Oj pocoo, czy tylko ja z komarem na wagary chodzilam?? byli jeszcze inni szanow > na pani. Tym się od was różnię,że tylko raz uciekłam z klasą z lekcji i pojęcia nie miałam,co zrobić z takim wolnym czasem?Nigdy więcej mi się to nie zdarzyło.Nie miałam i nie mam zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 11:27 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > Oj pocoo, czy tylko ja z komarem na wagary chodzilam?? byli jeszcze inni > szanow > > na pani. > Tym się od was różnię,że tylko raz uciekłam z klasą z lekcji i pojęcia nie miał > am,co zrobić z takim wolnym czasem?Nigdy więcej mi się to nie zdarzyło.Nie miał > am i nie mam zaległości. ooooooooooo, dobra dziewczynka bylas, a tak na marginesie, wierzysz w kazde slowo napisane tutaj?? nie jest to troche naiwne? myslisz, ze ludzie wierzacy nie umia czasem pozartowac? czy myslisz, ze sa ponurakami? a moze nam nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 11:37 ferro2 napisała: > ooooooooooo, dobra dziewczynka bylas, a tak na marginesie, wierzysz w kazde slo > wo napisane tutaj?? nie jest to troche naiwne? Może i naiwne. Jeżeli coś nie jest prawdą,to jest kłamstwem.Każde naciąganie prawdy jest kłamstwem.Jeżeli nie chcę lub nie mogę powiedzieć prawdy, to nie mówię nic. > myslisz, ze ludzie wierzacy nie > umia czasem pozartowac? czy myslisz, ze sa ponurakami? a moze nam nie wolno? Nie,nie myślę tak. Ale,jeżeli żartem wprowadzasz w błąd i cieszysz się z tego,że uwierzyłam w bzdury,to sama się w to baw. Nie biorę na serio ani wagarów,ani seksualnego podejścia .To tak dla jasności. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 11:14 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > ooooooooooo, dobra dziewczynka bylas, a tak na marginesie, wierzysz w kaz > de slo > > wo napisane tutaj?? nie jest to troche naiwne? > > Może i naiwne. > Jeżeli coś nie jest prawdą,to jest kłamstwem.Każde naciąganie prawdy jest kłams > twem.Jeżeli nie chcę lub nie mogę powiedzieć prawdy, to nie mówię nic. > > > myslisz, ze ludzie wierzacy nie > > umia czasem pozartowac? czy myslisz, ze sa ponurakami? a moze nam nie wol > no? > > Nie,nie myślę tak. > Ale,jeżeli żartem wprowadzasz w błąd i cieszysz się z tego,że uwierzyłam w bzdu > ry,to sama się w to baw. > Nie biorę na serio ani wagarów,ani seksualnego podejścia .To tak dla jasności. Oj, strasznie porywcza jestes, moze jakas melisa?? masz racje, albo prawda albo klamstwo, dzieci tez ucze zawsze, jak nie chcesz klamac to zapytaj / czyli pytanie na pytanie /. Wszyscy jestesmy ludzmi z krwi i kosci i kazdy ma prawo do chwili usmiechu czy nawet cos glupiego napisac. Jasne, ze bylam pare razy na wagarach w sredniej szkole, pewnie ze trzeba bylo sie potem tlumaczyc, na pewno nie zrobilabym tego teraz, ale mlodosc ma swoje prawa i na bledach sie wszyscy uczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 17:38 ferro2 napisała: > pocoo napisała: > > > komar102 napisał(a): > > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > > > Z ferro? Kłamiesz.Ona z innowiercą nie praktykuje.Chyba,że się nawrócisz > . > > Ja jestem opętana przez "demona".No i masz pecha świętoszku. > > Oj pocoo, czy tylko ja z komarem na wagary chodzilam?? byli jeszcze inni szanow > na pani. No ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 09:39 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > > ferro2 napisała: > > > nie tylko z matmy. > > > > Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wychowaniu seksu > alnym > > nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. Dokladnie tak, jak bysmy uciekali to bylibysmy jak kilka innych tutaj piszacych:D Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 09:46 ferro2 napisała: > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > > Dokladnie tak, jak bysmy uciekali to bylibysmy jak kilka innych tutaj piszacyc > h:D Muszę przyznać ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 17:36 ferro2 napisała: > komar102 napisał(a): > > > pocoo napisała: > > > > > ferro2 napisała: > > > > nie tylko z matmy. > > > > > > Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wychowaniu > seksu > > alnym > > > nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. > > > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > > Dokladnie tak, jak bysmy uciekali to bylibysmy jak kilka innych tutaj piszacyc > h:D Dokładnie tak ferro, niektórzy tu potrafią tylko rozpisywać się że Boga nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 13.03.15, 20:30 komar102 napisał(a): > Dokładnie tak ferro, niektórzy tu potrafią tylko rozpisywać > się że Boga nie ma. Tyle miliardów "rozpisuje się", że bóg jest - choć to nieudowodnione więc nie wolno mówić, że prawda - i tych parę głosów pytających o dowód istnienia i waszego błąkania się po manowcach alogiczności wam przeszkadza? Nie przesadzaj. Jest wolność wypowiedzi a w kwestii prawdy jest "obowiązek" jej mówienia, by nie dopuszczać do absolutnej dominacji fałszu. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 14.03.15, 17:42 9rgkh napisał: Jest wolność wypowiedzi a w kwestii prawdy jest "obowiązek" jej > mówienia, by nie dopuszczać do absolutnej dominacji fałszu. Tu masz rację tylko że to ty głosisz fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 14.03.15, 23:06 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > Jest wolność wypowiedzi a w kwestii prawdy jest "obowiązek" jej > > mówienia, by nie dopuszczać do absolutnej dominacji fałszu. > > Tu masz rację tylko że to ty głosisz fałsz. Dziwnym jest, dlaczego stajesz się wspólnikiem zbrodni głoszenia fałszu nie wykazując tego. :) Nie podważasz także moich krytyk wiary i religii, co by wskazywało na to samo, że się z nimi po cichu zgadzasz. Prowadzisz "podwójną grę" (udając tak religijnego) ale jest ona bardzo łatwa do przejrzenia i skuteczna (potwierdzająca prawdę i wskazania na fałsze) we współpracy ze mną. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 11:18 > > > > > nie tylko z matmy. > > > > Wiem.Z fizyki,i z biologii,i z astronomii,i z chemii...o wych > owaniu > > seksu > > > alnym > > > > nie wspominam.Mieliście wtedy rekolekcje. > > > > > > Na wychowaniu seksualnym mieliśmy praktyki to nie uciekaliśmy. > > > > > > Dokladnie tak, jak bysmy uciekali to bylibysmy jak kilka innych tutaj pi > szacyc > > h:D > > Dokładnie tak ferro, niektórzy tu potrafią tylko rozpisywać > się że Boga nie ma. uwazam, ze ateisci pisza tylko o tym co im najbardziej na zoladku siedzi, w gruncie rzeczy sami sie boja, ale by innych zmylic to wrzeszcza i bluznia Bogu i obrazaja wierzacych. Nawet po ludzku pozartowac nie potrafia.Ponoc najlepsza obrona jest atak. Tak tez postepuja. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 16:08 ferro2 napisała: > uwazam, ze ateisci pisza tylko o tym co im najbardziej na zoladku siedzi, w gru > ncie rzeczy sami sie boja, ale by innych zmylic to wrzeszcza i bluznia Bogu i o > brazaja wierzacych. Nawet po ludzku pozartowac nie potrafia.Ponoc najlepsza ob > rona jest atak. Tak tez postepuja. Ateiści to takie smutasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 16:15 komar102 napisał(a): > Ateiści to takie smutasy. > Ja nie znoszę ponuraków i w ich towarzystwie nie przebywam. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 21:37 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > Ateiści to takie smutasy. > > > Ja nie znoszę ponuraków i w ich towarzystwie nie przebywam. a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. Zaprzeczas temu co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 22:58 ferro2 napisała: > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. Zaprzeczas temu co pisze > sz. Że co? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 20:38 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. Zaprzeczas temu co > pisze > > sz. > Że co? ze to Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 21:52 ferro2 napisała: > pocoo napisała: > > > ferro2 napisała: > > > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. > > > Zaprzeczas temu co piszesz. > > Że co? > ze to Pocoo jest bardzo w porządku muzą. A Ty wierzysz w nieistniejącego boga, który wypełnia bez końca Twój umysł. To jest dopiero ponura perspektywa. Cała głowa pełna wielkiego "nic". Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 11:13 9rgkh napisał: > ferro2 napisała: > > > pocoo napisała: > > > > > ferro2 napisała: > > > > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. > > > > Zaprzeczas temu co piszesz. > > > > Że co? > > > ze to > > Pocoo jest bardzo w porządku muzą. A Ty wierzysz w nieistniejącego boga, który > wypełnia bez końca Twój umysł. To jest dopiero ponura perspektywa. Cała głowa p > ełna wielkiego "nic". > hahahah ales ty glupi facet, az przykro czytac . Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 12:35 ferro2 napisała: > 9rgkh napisał: ... > hahahah ales ty glupi facet, az przykro czytac . Myślisz,że to są boskie słowa? Jesteś ,jak "miedź brzęcząca i jak cymbał brzmiący". 1 Koryntów XIII;1,2 Jeżeli się mylę i twoje słowa są wyznaniem miłości,to sobię tę miłość wsadź w co chcesz i ukryj głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:28 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > 9rgkh napisał: > ... > > hahahah ales ty glupi facet, az przykro czytac . > > Myślisz,że to są boskie słowa? > Jesteś ,jak "miedź brzęcząca i jak cymbał brzmiący". 1 Koryntów XIII;1,2 > Jeżeli się mylę i twoje słowa są wyznaniem miłości,to sobię tę miłość wsadź w c > o chcesz i ukryj głęboko. Ja nic zlego nie napisalam, kazdy kto nie wierzy w Boga jest glupcem, ty tez. Znasz ponoc Biblie??? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:50 ferro2 napisała: > Ja nic zlego nie napisalam, Tylko miłość i dobroć przez ciebie przemawia . "Kłamca ma jedną zaletę - wyobraźnię". Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 00:03 ferro2 napisała: > Ja nic zlego nie napisalam, kazdy kto nie wierzy w Boga jest glupcem, ty tez. Z > nasz ponoc Biblie??? A ludzie wierzący w innych bogów to też głupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 15:50 ferro2 napisała: > 9rgkh napisał: > > > ferro2 napisała: > > > > > pocoo napisała: > > > > > > > ferro2 napisała: > > > > > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. > > > > > Zaprzeczas temu co piszesz. > > > > > > Że co? > > > > > ze to > > > > Pocoo jest bardzo w porządku muzą. A Ty wierzysz w nieistniejącego boga, który > > wypełnia bez końca Twój umysł. To jest dopiero ponura perspektywa. Cała głowa p > > ełna wielkiego "nic". > > > hahahah ales ty glupi facet, az przykro czytac . Spróbuj zasłużyć sobie na pochwałę to i Ciebie ode mnie ona spotka. :) A dlaczego takie rzeczy czytasz? I dlaczego zrobiło Ci się przykro? Twoją ocenę mojej osoby pominę, bo to erystyka a Ty zazdrościsz pocoo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 11:33 ferro2 napisała: > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. Zaprzeczas temu co pisze > sz. Cóż, ktoś musi wytyczać nowe horyzonty . Pocoo wzięła to na siebie. A Ty sama widzisz jak ciężka to próba. Trzeba mieć wiarę i ufać, że Tobie też się kiedyś uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 20:39 olsah65 napisał: > ferro2 napisała: > a tutaj jakos Cie ciagnie do ponurakow i ich wyzywasz. Z > aprzeczas temu co pisze > > sz. > > Cóż, ktoś musi wytyczać nowe horyzonty . Pocoo wzięła to na siebie. A Ty sama w > idzisz jak ciężka to próba. Trzeba mieć wiarę i ufać, że Tobie też się kiedyś u > da. Wiare to ja mam, a biedna pocoo sie napracuje, ojej. Z jej wara jednak gorzej bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 23:11 ferro2 napisała: > Wiare to ja mam, Uuuuuu....wierz sobie ile ci się tylko zmiesci a biedna pocoo sie napracuje, ojej. Z jej wara jednak gorzej b > edzie. Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi zmysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 11:17 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > Wiare to ja mam, > > Uuuuuu....wierz sobie ile ci się tylko zmiesci > > a biedna pocoo sie napracuje, ojej. Z jej wara jednak gorzej b > > edzie. > Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi zmysłami. Innej odpowiedzi sie po tobie nie spodziewalam, zero, ba, mniej niz zero. Po smierci zobaczysz co bedziesz ogarniac a co nie:D Bog cie jednak nie chrzani, dopoki zyjesz masz szanse, to znasz z teorii, gorzej z praktyka. Bog nikogo na sie ne ciagnie, to dobra wola kadego czlowieka. Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 12:28 ferro2 napisała: > pocoo napisała: > > Uuuuuu....wierz sobie ile ci się tylko zmiesci > > > > a biedna pocoo sie napracuje, ojej. Z jej wara jednak gorzej b > > > edzie. > > Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi zmysłami. > > > Innej odpowiedzi sie po tobie nie spodziewalam, zero, ba, mniej niz zero. Po sm > ierci zobaczysz co bedziesz ogarniac a co nie:D Swoje dzieci strasz kim chcesz.Twoje dzieci,twoja głupota wychowawcza. > Bog cie jednak nie chrzani, dopoki zyjesz masz szanse, to znasz z teorii, gorze > j z praktyka. Bog nikogo na sie ne ciagnie, to dobra wola kadego czlowieka. > > Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. Gdzie ty zobaczyłaś w moim poście obelgi? Jesteś religijna i masz prawo do urojeń. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 15:53 ferro2 napisała: > Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. Ależ ten bóg jest naprawdę debilny i wredny. Pozwolić działać zbuntowanemu szatanowi, żeby ludzi stworzonych na wzór i podobieństwo sprowadzał na jakieś manowce? Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 17:18 9rgkh napisał: > ferro2 napisała: > > > Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. > > Ależ ten bóg jest naprawdę debilny i wredny. Pozwolić działać zbuntowanemu szat > anowi, żeby ludzi stworzonych na wzór i podobieństwo sprowadzał na jakieś manow > ce? Dno. > Zdrowy ty jesteś psychicznie chyba nie całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Zabawa w portret psychologiczny boga 19.03.15, 18:46 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > > ferro2 napisała: > > > > > Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. > > > > Ależ ten bóg jest naprawdę debilny i wredny. Pozwolić działać zbuntowanemu szat > > anowi, żeby ludzi stworzonych na wzór i podobieństwo sprowadzał na jakieś manow > > ce? Dno. > Zdrowy ty jesteś psychicznie chyba nie całkiem. Twórcy tego boga ułożyli o nim taką historię. Biedne bóstwo, które coś sobie zaplanowało ale mu "nie wyszło". Schrzanił robotę. Ale nie on, bo on miał "takie dobre intencje". Buntownik schrzanił? Bóg nie wiedział, że buntownik się zbuntuje? Powiedz, tak na zdrowy rozum, przecież to bóg wszystko to robił (chyba przewidując przyszłość), więc on powinien być świadomy konsekwencji swoich czynów, ich skutków. Nie mów, że nie wiedział co się stanie i że czegoś nie mógł przewidzieć. :) Ta mitologia jest dokładnie tej samej wartości, co inne mitologie tworzone przez ludzi a bóg jest na wzór i podobieństwo człowieka skrojony. Dziś jest taki, jutro zachowuje się niespójnie jakby zapominał, co było wcześniej. Dziś kogoś kocha, jutro mu przywali. Dziś daje wolną wolę, a jutro za niepodleganie regułom, które narzuca, będzie karał wiecznym potępieniem... Co to jest za dziwaczna sylwetka psychologiczna? Jakiś zlepek schizofreniczny. Praca wielu autorów. Ale wszystko ma swój cel - omamić, dać nadzieję, porządnie wystraszyć i... rządzić tymi, co uwierzyli. Jak ogłupieni, to nic nie zauważą. Realnie taka postać jest nieprawdopodobna, niemożliwa lub... chora psychicznie, niezrównoważona, chaotyczna. A teraz sobie to przemyśl. Aha, jeszcze jeden dziwoląg. Niby to bóg się "gniewa", "obraża" ale w realu to w jego roli występują ci, co uwierzyli. Jakby to oni byli tym bogiem. I to też jest cwany zabieg wykorzystujący ludzką psychikę, która buduje sobie wewnętrzny odpowiednik świata zewnętrznego, zaludnia go awatarami i występuje emocjonalnie na tym teatrzyku jednocześnie w wielu rolach. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:14 komar102 napisał(a): > Zdrowy ty jesteś psychicznie chyba nie całkiem. Zatroskałeś się o innych. Powiało optymizmem, że ludzkie cechy nie uwierzyły całkowicie omamieniu. Teraz zrób kurs na siebie i zacznij walczyć z podporządkowanym umysłem. Porad raczej Ci tu nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:31 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > > ferro2 napisała: > > > > > Ps. Daruj sobie obelg na Boga, juz tego czytac nie mozna. > > > > Ależ ten bóg jest naprawdę debilny i wredny. Pozwolić działać zbuntowanem > u szat > > anowi, żeby ludzi stworzonych na wzór i podobieństwo sprowadzał na jakieś > manow > > ce? Dno. > > > > Zdrowy ty jesteś psychicznie chyba nie całkiem. Spoko komar, kazdy ateista to chory , biedny czlowoiek. Jak ich czytam, to oni przechodza sami siebie w tym ublizaniu Bogu, normalnie wlos na glowie staje. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:38 ferro2 napisała: > normalnie wlos na glowie staje. Z ciekawości zapytam;który wlos normalnie ci stanął na głowie? Zrób fotkę i wklej na dowód,ze znów nie mijasz się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:45 pocoo napisała: > Z ciekawości zapytam;który wlos normalnie ci stanął na głowie? Jak czytam twoje mądrości to też mi coś staje. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:53 komar102 napisał(a): > Jak czytam twoje mądrości to też mi coś staje. > Cieszysz się?Ale masz radochę. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 20:01 komar102 napisał(a): > pocoo napisała: > > Z ciekawości zapytam;który wlos normalnie ci stanął na głowie? > Jak czytam twoje mądrości to też mi coś staje. Nareszcie coś na wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 16:55 marina0321 napisał(a): > komar102 napisał(a): > > > pocoo napisała: > > > Z ciekawości zapytam;który wlos normalnie ci stanął na głowie? > > > Jak czytam twoje mądrości to też mi coś staje. > > Nareszcie coś na wesoło... > > Ateiści to smutasy nie znają żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 18:27 komar102 napisał(a): > Ateiści to smutasy nie znają żartów. > Komar,to dzieciaki grają w "pomidora".Dlaczego wciąż powtarzasz to samo?Skoro tak niewiele masz do powiedzenia to...różaniec w rączke (tylko się nie pomyl). Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 18:51 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > Ateiści to smutasy nie znają żartów. > > > Komar,to dzieciaki grają w "pomidora".Dlaczego wciąż powtarzasz to samo?Skoro t > ak niewiele masz do powiedzenia to...różaniec w rączke (tylko się nie pomyl). No nie mówię że ateiści to smutasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 19:06 komar102 napisał(a): > No nie mówię że ateiści to smutasy ? Sugeruję,że powinieneś odmawiać różaniec, jeżeli piszesz jak katarynka. No tak,ty chętnie byś sobie pobzykał bez słów. Zrób to.Nie masz z kim? Na forum nie znajdziesz.Diablice są smutne ,a anielice fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 19:10 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > No nie mówię że ateiści to smutasy ? > > Sugeruję,że powinieneś odmawiać różaniec, jeżeli piszesz jak katarynka. > No tak,ty chętnie byś sobie pobzykał bez słów. > Zrób to.Nie masz z kim? Na forum nie znajdziesz.Diablice są smutne ,a anielice > fałszywe. Potwierdzasz moje stwierdzenie młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 20.03.15, 19:20 komar102 napisał(a): > Potwierdzasz moje stwierdzenie młoda. Niczego nie potwierdzam. Zajmij się tymi fałszywymi anielicami. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści! Niewielu Was! 21.03.15, 17:18 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > Potwierdzasz moje stwierdzenie młoda. > > Niczego nie potwierdzam. > Zajmij się tymi fałszywymi anielicami. Ja wolę prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści! Niewielu Was! 21.03.15, 22:25 komar102 napisał(a): > Ja wolę prawdziwe. To ty jesteś w niebie? Te ziemskie anielice nigdy nie są autentyczne.Omijam je szerokim łukiem. No tak, zapomniałam,ze dla ciebie kłamstwo jest ważniejsze niż prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
michalij Re: Ateiści! Niewielu Was! 21.03.15, 23:07 Lepiej być "prawdziwym" ateistą, niż zakłamanym (również okłamującym samego siebie), obłudnym, fałszywym, postępującym wbrew zasadom swojej wiary wierzącym katolikiem. I jeszcze to tłumaczenie się, że to co złe, to dlatego że szatan mnie zwiódł... No to już jest wiara w dwóch bożków.- Boga i Szatana... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści! Niewielu Was! 22.03.15, 09:20 michalij napisał(a): > Lepiej być "prawdziwym" ateistą... Znów jesteś ateistą? A ty znów swoje.Na ten twój post odpowiedziałam w innym wątku. Zmieniasz nick ale nie zmieniasz nic poza nim ,aby mozna było od razu zgadnąć,"że ty,to ty". Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:39 ferro2 napisała: > Spoko komar, kazdy ateista to chory , biedny czlowoiek. Tak, to ludzie biedni warci politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:45 komar102 napisał(a): > ferro2 napisała: > > Spoko komar, kazdy ateista to chory , biedny czlowoiek. > > Tak, to ludzie biedni warci politowania. No co komareczku?Tak z ferro "wespól w zespół" się nade mną między innymi ateistami użalacie? Ferro rozumiem,ale ty?Nie lituj się nade mną.Uwierz mi,daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 00:14 komar102 napisał(a): > ferro2 napisała: > > Spoko komar, kazdy ateista to chory , biedny czlowoiek. > > Tak, to ludzie biedni warci politowania. Wciąż nie wykazałeś, dlaczego ktoś sceptyczny i szukający autentycznej prawdy, miałby być gorszy od wierzącego w alogiczne i sprzeczne dogmaty wszystkich religii? Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 11:39 9rgkh napisał: > Wciąż nie wykazałeś, dlaczego ktoś sceptyczny i szukający autentycznej prawdy, > miałby być gorszy od wierzącego w alogiczne i sprzeczne dogmaty wszystkich reli > gii? > Ja nie mówię że ktoś jest lepszy czy gorszy Ale przecież ty nie szukasz prawdy ty się zatrzymałeś ty nie poszukujesz. Wiara rodzi się ze słuchania Słowa Bożego niewiara rodzi się z niesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 11:47 komar102 napisał(a): > Wiara rodzi się ze słuchania Słowa Bożego > niewiara rodzi się z niesłuchania. Gdzie można to Słowo Boże posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 12:28 marina0321 napisał(a): > komar102 napisał(a): > > > Wiara rodzi się ze słuchania Słowa Bożego > > niewiara rodzi się z niesłuchania. > > Gdzie można to Słowo Boże posłuchać? > > Tam gdzie jest głoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 15:24 komar102 napisał(a): > marina0321 napisał(a): > > > komar102 napisał(a): > > > > > Wiara rodzi się ze słuchania Słowa Bożego > > > niewiara rodzi się z niesłuchania. > > > > Gdzie można to Słowo Boże posłuchać? > > > > > > Tam gdzie jest głoszone. Słowo boże głoszone przez ludzi? :) Coś Ci się pomyliło. Słowo boże musiałoby pochodzić BEZPOŚREDNIO od boga. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 15:07 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > Wciąż nie wykazałeś, dlaczego ktoś sceptyczny i szukający autentycznej prawdy, > > miałby być gorszy od wierzącego w alogiczne i sprzeczne dogmaty wszystkich reli > > gii? > > > Ja nie mówię że ktoś jest lepszy czy gorszy Ale przecież widziałem na tym forum Twoje negatywne i pełne niechęci (a może nawet nienawiści) wypowiedzi o wszystkich ateistach, o ateizmie. > Ale przecież ty nie szukasz prawdy ty się zatrzymałeś > ty nie poszukujesz. Jeśli w religii istnieje gdzieś PRAWDA to skorzystaj w okazji i mi ją teraz wskaż. Pomóż mi ją znaleźć. Nie sądzę, by Ci się to udało ale szansę ode mnie dostajesz. :) > Wiara Wiara może dotyczyć dowolnego zdania, które nam przyjdzie do głowy. Na przykład takie zdanie - "bóg jest debilem". Mówisz - uwierz. Czy mogę "uwierzyć" w to zdanie i będzie to tak samo dobra wiara jak Twoja wiara w sprzeczne zdanie, że "bóg jest największą możliwą mądrością"? Jak widzisz, nie można wybrać spośród nieskończonej ilości zdań takiego poprawnego, żeby było "najprawdziwsze" a jednocześnie żeby tego jakoś nie sprawdzić. Ty dostałeś swoją religię przypadkiem - żyjesz w tym miejscu i czasie i tu zostałeś nią zarażony. W innych miejscach rodzą się dzieci, które nie podlegają wcale indoktrynacji religijnej, pozostają ateistami takimi, jakimi się rodzą albo podlegają wcieleniu do innej, też przypadkowej wersji religii. O prawdzie można się przekonać tylko dzięki sprawdzeniu a my, jeśli nie chcemy paść ofiarą przypadkowego prania mózgu, musimy być nieufni. > rodzi się ze słuchania Słowa Bożego Słowo boże mówione przez ludzi?!?! Chyba sobie żartujesz. :) Słowo boże musiałoby pochodzić BEZPOŚREDNIO od boga. Ale żaden z bogów nie kwapi się do takiej aktywności. > niewiara rodzi się z niesłuchania. Z niesłuchania KTÓREJ religii? Przecież jest tyle jej wariantów... Czy można byle której sobie słuchać? A jak chcesz rozróżnić prawdziwą od fałszywych jeśli wszystkie opierają się tylko na wierze i żadna nie posługuje się dowodzeniem prawdziwości? Przypadkowy chłam religijny. Wiara - w religie, w teorie spiskowe, w cokolwiek - pozwala produkującemu ją sterować wierzącymi. Wierzący nie dyskutuje - słucha nakazów, boi się tam, gdzie ma się bać, jest posłuszny. Najgorsze dla wierzącego jest to, że przestaje on dbać o swoje potrzeby, nie zabiega o równe traktowanie siebie i innych, rezygnuje ze swojego potencjału myślowego, przez co traci na tym cała ludzkość a także traci bezpowrotnie czas swojego życia oddając je religijnym mafiom. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 00:10 ferro2 napisała: > Spoko komar, kazdy ateista to chory , biedny czlowoiek. A kim są wierzący w innych bogów? A czy dziecko, które nie zetknęło się jeszcze z religią to też chory człowiek? Czuje obrzydzenie do nienawiści i nieuzasadnionej niczym pogardy, która zasiała w waszych umysłach religia. > Jak ich czytam, to oni > przechodza sami siebie w tym ublizaniu Bogu, normalnie wlos na glowie staje. Niech ten wasz debilny bożek ruszy tyłek i sam zareaguje. Nie robi tego? A dlaczego? Pewnie nie uważa tego za coś, co by mu szkodziło. :) A tak naprawdę, to każda z alogiczności, która tkwi w opisie tego boga, wyklucza jego istnienie z takim opisem. Ale wy, bezkrytycznie, przyjmujecie to za pewnik, co świadczy o waszej kondycji umysłowej, pewnie w dużym stopniu wynikającej z kontaktu z tresurą religijną. To organizacja religijna wciska wam ten nieprawdopodobny kit a wam się wydaje, że to pochodzi od boga. :) Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 11:41 9rgkh napisał: > A kim są wierzący w innych bogów? Bałwochwalcami, Bóg jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 15:14 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > A kim są wierzący w innych bogów? > > Bałwochwalcami, Bóg jest jeden. Ależ oni myślą to samo o takich jak wy. Dla nich też ich bogowie są jedyni, tacy, jakimi sobie ich wyobrażają. To Ty jesteś bałwochwalcą, bo do Ciebie bóg osobiście nie przychodzi. Ty wysługujesz się którejś z organizacji religijnych. Dlaczego żaden z bogów nie kontaktuje się osobiście z wierzącymi w niego? Dlaczego organizacja religijna wciąż modyfikuje swoją "opowieść o bogach" ustalając coraz to nowsze interpretacje, nowe rytuały, zalecenia. Przecież wasz katolicyzm jest całkowicie odmienny od pierwotnych nauk Jezusa, na którego się powołujecie. Wierząc w jakąś nowszą od jezusowej wersję religii stajesz się sam bałwochwalcą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:24 pocoo napisała: > Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi zmysłami. To prawda. Mądrość pozwala racjonalnie korzystać ze zmysłów. Wiara to raczej instruktaż jak zabraniać być sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:34 olsah65 napisał: > pocoo napisała: > Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi zmysł > ami. > > To prawda. Mądrość pozwala racjonalnie korzystać ze zmysłów. > Wiara to raczej instruktaż jak zabraniać być sobą. To akurat slychac jak korzystasz z madrosci i racjonalnosci w mysleniu, atesita nigdy nie bedzie soba, siedzi w nim szatan, nie mozna sie niczego dobrego od takiego spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 19.03.15, 19:41 ferro2 napisała: > To atesita > nigdy nie bedzie soba, siedzi w nim szatan Postrasz Szatana skarpetka Wojtyły,to może się przestraszy i ucieknie . Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 00:12 ferro2 napisała: > olsah65 napisał: > > > pocoo napisała: > Chrzanię wiarę.Ja sobie dotknę i ogarnę pozostałymi > zmysł > > ami. > > > > To prawda. Mądrość pozwala racjonalnie korzystać ze zmysłów. > > Wiara to raczej instruktaż jak zabraniać być sobą. > > To akurat slychac jak korzystasz z madrosci i racjonalnosci w mysleniu, atesita > nigdy nie bedzie soba, siedzi w nim szatan, nie mozna sie niczego dobrego od t > akiego spodziewac. Szatan to jest jeden z religijnych bożków więc nie może siedzieć w ateiście. :) Powiedz lepiej, co siedzi w umysłach wierzących w innych bogów? Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 11:44 9rgkh napisał: > Szatan to jest jeden z religijnych bożków więc nie może siedzieć w ateiście. :) Ależ siedzi ateista to jego pałac. > Powiedz lepiej, co siedzi w umysłach wierzących w innych bogów? Nie ma innych bogów. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 11:59 komar102 napisał(a): > Nie ma innych bogów. > Skoro tak szybko pozbyłeś się innych bogów, to pozbycie się Tego Jednego nie powinno nastręczać trudności. Komar masz sposobność uwolnić świat od bogów. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 12:26 olsah65 napisał: > komar102 napisał(a): > Nie ma innych bogów. > > > Skoro tak szybko pozbyłeś się innych bogów, to pozbycie się Tego Jednego nie po > winno nastręczać trudności. > Komar masz sposobność uwolnić świat od bogów. Ale się wymądrzyłeś no no. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.dobry.czlowiek Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 15:22 komar102 napisał(a): > 9rgkh napisał: > > Szatan to jest jeden z religijnych bożków więc nie może siedzieć w ateiście. :) > > Ależ siedzi ateista to jego pałac. Ja jestem bardzo dobrym człowiekiem. Gdyby bóg naprawdę istniał, miałbym zbawienie u niego zapewnione. :) > > Powiedz lepiej, co siedzi w umysłach wierzących w innych bogów? > > Nie ma innych bogów. Nie ma żadnego boga, bo istnienie każdego jest ustalane bez dowodu. Słońce i grawitacja istnieją czy nie? A skąd wiemy o ich istnieniu? Z dowodów, sprawdzamy prawdziwość tego codziennie po wielokroć. Tak, potwierdzamy to. Czy po drugiej stronie lustra istnieje człowiek, którego widzimy? A skąd wiemy, że nie istnieje? Bo jego istnienia nie udało się nigdy potwierdzić. Brak dowodu to konieczność odrzucenia prawdziwości tego istnienia, choć pewne wskazówki mogłyby o tym świadczyć. NIE WOLNO WBREW pewnym wskazówkom sugerującym nieprawdziwość przyjmować prawdziwości. Tak budujemy prawdziwy obraz świata. Żadnego z bogów nie ma w nim. ŻADNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 17:06 bardzo.dobry.czlowiek napisał: > Czy po drugiej stronie lustra istnieje człowiek, którego widzimy? Tyle razy patrzyłem w lustro i nie widziałem tam człowieka. Dlaczego miałbym go tam widzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 22.03.15, 17:14 olsah65 napisał: > bardzo.dobry.czlowiek napisał: > Czy po drugiej stronie lustra istnieje czł > owiek, którego widzimy? > > Tyle razy patrzyłem w lustro i nie widziałem tam człowieka. > Dlaczego miałbym go tam widzieć? Gdybyś był wierzącym, gdybyś akceptował dogmaty, to mógłbyś sobie założyć, że TAM ISTNIEJE ten człowiek. I na wiarę nie byłoby recepty. Człowiek sceptyczny, niewierzący sprawdza prawdziwość i taki błąd mu raczej nie grozi a gdyby go popełnił, to łatwo ktoś inny może pomóc mu go skorygować. Odpowiedz Link Zgłoś
marta595 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 16:26 komar102 napisał(a): >Ateiści to takie smutasy. I mordercy :D Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 17:44 marta595 napisała: > komar102 napisał(a): > > >Ateiści to takie smutasy. > > I mordercy :D > > To ty powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 19:39 komar102 napisał(a): > marta595 napisała: > > > komar102 napisał(a): > > > > >Ateiści to takie smutasy. > > > > I mordercy :D > > > > > To ty powiedziałaś. > I swingersi.A ty im zazdrościsz. I łowcy motyli,a tobie zal,ponieważ nie masz siatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 21:39 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > marta595 napisała: > > > > > komar102 napisał(a): > > > > > > >Ateiści to takie smutasy. > > > > > > I mordercy :D > > > > > > > > To ty powiedziałaś. > > > I swingersi.A ty im zazdrościsz. > I łowcy motyli,a tobie zal,ponieważ nie masz siatki. inteligencja do pozazdroszczenia. Az zal d...pe sciska. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 23:00 ferro2 napisała: > inteligencja do pozazdroszczenia. Az zal d...pe sciska. A ja ci nie zazdroszczę poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 20:41 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > inteligencja do pozazdroszczenia. Az zal d...pe sciska. > > A ja ci nie zazdroszczę poczucia humoru. Zaden ateista nie ma poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 21:53 ferro2 napisała: > Zaden ateista nie ma poczucia humoru. Spoko, radzimy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta595 Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 22:22 ferro2 napisała: > Zaden ateista nie ma poczucia humoru. Za to wierzący owszem, a już ich kapłani to szczególne dowcipasy Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 18.03.15, 23:14 ferro2 napisała: > Zaden ateista nie ma poczucia humoru. I żaden wierzącemu nie zazdrosci. A wierz w to,co ci fantazja podpowie. Oby ci się... Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 18:53 komar102 napisał(a): > Ateiści to takie smutasy. > Masz rację komar. Przy takich rewelacjach ,nie z tej Ziemi, jakie głoszą wierzący, trudno jest zabłysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Katolicy! Niewielu Was! 17.03.15, 19:40 ferro2 napisała: > uwazam, ze ateisci pisza tylko o tym co im najbardziej na zoladku siedzi, Mylisz się, większość ateistów żyje sobie spokojnie nie myśląc o sprawach religii. Ateizm jest BIERNYM stanem braku wiary. Do bycia ateistą nie trzeba nic czynić ani o tym rozmyślać. > w gru > ncie rzeczy sami sie boja, Ja obawiam się agresji teistów i dlatego poświęcam trochę swojego czasu, by uświadomić ludziom, że teizm to tylko kłamstwa, które rządzą naszym światem. Chcę świata prawdy i będę o tym mówił. A waszego boga nie ma co się bać, bo go nie ma. :) Spróbuj mu rozkazać, żeby mnie kopnął w tyłek. :) Zrobi to? Rządzisz swoim urojeniem? Posiadasz cudowna moc czynienia ludziom zła za pośrednictwem Twojego urojenia? > ale by innych zmylic to wrzeszcza i bluznia Bogu i o > brazaja wierzacych. Bóg nie istnieje. Czy mówiąc o tym prawdę można bluźnić. To Ty bluźnisz przeciwko logice, gdy twierdzisz, że Twój bóg istnieje. > Nawet po ludzku pozartowac nie potrafia.Ponoc najlepsza ob > rona jest atak. Tak tez postepuja. Najlepsza obrona na atak kłamstwami to mówienie prawdy. I tego się najbardziej boicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 21:39 manius ...co jest faktem ? heheeh Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Katolicy! Niewielu Was! 06.03.15, 17:47 kotekali napisał: > manius ...co jest faktem ? heheeh Mówiłem nie odzywaj się ale ty honoru nie masz A chamy... honoru nie mają.. ( Hrabia Żorż Ponimirski - Kariera Nikodema Dyzmy ) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 17:41 ferro2 napisała: > Ty wierzysz w szatanow i wszystko gra. Oj sierotko ty moja. W kawiarni i w lesie jest sporo szatanów.Ten religijny jest tylko jeden. Gdybym wierzyła w istnienie Szatana,automatycznie musiałabym wierzyć w istnienie boga,który tego Szatana stworzył. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:19 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > Ty wierzysz w szatanow i wszystko gra. > > Oj sierotko ty moja. > W kawiarni i w lesie jest sporo szatanów.Ten religijny jest tylko jeden. > Gdybym wierzyła w istnienie Szatana,automatycznie musiałabym wierzyć w istnieni > e boga,który tego Szatana stworzył. > I co teraz? Teraz to juz nic, co pisalas we wczesniejszych postach to wystarczy, zaczynasz sie gubic w swoich wypowiedziach, maci Ci ktos w glowce, oj nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:28 pocoo napisała: > Oj sierotko ty moja. > W kawiarni i w lesie jest sporo szatanów.Ten religijny jest tylko jeden. > Gdybym wierzyła w istnienie Szatana,automatycznie musiałabym wierzyć w istnieni > e boga,który tego Szatana stworzył. Bardzo jasno i na temat. > I co teraz? Wierzący do modlitwy, a rozumiejący na kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:34 olsah65 napisał: > Bardzo jasno i na temat. > Ale nie dla ferro. > > I co teraz? > > Wierzący do modlitwy, Katolicy na rekolekcje. a rozumiejący na kawę. Trochę późno ,ale jutro tez jest dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:38 pocoo napisała: > olsah65 napisał: > > Bardzo jasno i na temat. > > > Ale nie dla ferro. > > > > I co teraz? > > > > Wierzący do modlitwy, > > Katolicy na rekolekcje. > > a rozumiejący na kawę. > > Trochę późno ,ale jutro tez jest dzień. Lubie kawe, ale fakt nie na noc a modlitwa na pierwszym miejscu, i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:40 pocoo napisała: > Ale nie dla ferro. > Nie samym ferro człowiek żyje. > Trochę późno ,ale jutro tez jest dzień. Przepraszam, to musiał mnie ten szatan podkusić. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:46 olsah65 napisał: > Przepraszam, to musiał mnie ten szatan podkusić. Nie znam Twoich możliwości.Nie doceniłam Ciebie i nawet nie wiem,czy Ciebie znam? Mieszkam na Północy.Jak chciałbyś dzisiaj w moim towarzystwie wypić kawę?Jeżeli się Tobie uda,to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 19:48 pocoo napisała: > olsah65 napisał: > > > Przepraszam, to musiał mnie ten szatan podkusić. > Nie znam Twoich możliwości.Nie doceniłam Ciebie i nawet nie wiem,czy Ciebie zn > am? Mieszkam na Północy.Jak chciałbyś dzisiaj w moim towarzystwie wypić kawę?Je > żeli się Tobie uda,to zapraszam. Przykro mi, ale ponoc nie jestem w Twoim guscie. Ja akurat na poludniu ale nie Polski, chyba pech nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 20:09 pocoo napisała: .Jak chciałbyś dzisiaj w moim towarzystwie wypić kawę?Je > żeli się Tobie uda,to zapraszam. Świat Religia to świat duchowy, więc duchowo zaproszenie przyjęte. Kawa już na stole. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 21:29 olsah65 napisał: > Świat Religia to świat duchowy, więc duchowo zaproszenie przyjęte. Ech... > Kawa już na stole. Dziękuję. Może chociaż pijesz realna kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: Katolicy! Niewielu Was! 04.03.15, 16:39 pocoo napisała: > Ja dość często słyszę;"człowiek musi w coś wierzyć". > Musi? > No tak. > W co wierzysz? > No w boga wierzę i to wystarczy. > To odpowiedzi katolika wierzącego tak,jak mu kapłani pozwalają,a pozwalają na w > szelką dowolność wierzeń.Wystarczy porównać wierzenia katolików w różnych częśc > iach świata.W Polsce większość katolików wierzy...bo wierzy. No i te święta... No ale popatrz jakie to skuteczne. My tu roztrząsamy logiczne, ontologiczne dysputy na temat bogów, a kler w tym czasie bierze się za przedszkolaki i za uczniaków i zaczyna te swoje: "człowiek musi w coś wierzyć" z czego "jasno" wynika, że kościół powienien istnieć i dostawać z budżetu kasę. Później zjawią się młodzi "religijnie dociekliwi" i oni znajdą własnego boga i własnego chrystusa - lepszego od tego klerykalnego/katolickiego. Ich własnego pambu, który jest tylko nieznacznie mniej absurdalny od tego pospolitego. Na samym końcu pojawi się jakieś 3% takich, którzy generalnie i dla zasady nie wierzą (w każdy wciskany kit), a w każdym razie w swojej dociekliwości się nie zatrzymują. Dla tych przebrzydłych sceptyków nie ma żadnej świętości - ani świętego autorytetu, ani świętej książki. Cały czas tylko: dlaczego i dlaczego albo udowodnij logicznie i empirycznie. Normalnie zaraza jakaś. I żeby sobie ten swój sceptycyzm zachowali dla siebie. To nie. Oni chcą dzielić się prawdą (i, co za bezczelność, zabraniają rozpowszechniać i dzielić się kłamstwem, które przecież jest takie urocze i urzekające i jakieś takie swojskie). A przecież mogliby sobie w zaciszu odrzucać wiarę i nie "fikać". A tak to trzeba ich wyzwać od komuchów, komuszków, bolszewików, osobowości zdezintegrowanych, absolwentów WUMLU. No i (oczywiście) konieczne trzeba wesprzeć się świętą książką, która mówi wprost (tłumaczenie własne): "na na na na na - jak nie wierzysz w boga, jesteś głupi" Ps 14,1. No i wypomnieć, że bezczelnie korzystają ze świąt katolickich. I co? że niby te święta zostały zawłaszczone przez KK, że to niby były święta pogańskie, a przecież kościół nie mówi, że tak było, no to nie mogło tak być, bo kościół nigdy po wsze czasy nie pobłądzi, bo tak powiedział, a przecież skłamać nie może, bo przecie mówi, że niepobłądzi. A te ateisty to znowu o jakieś tautologii. Dowiesz się jeszcze od osobników ferropodobnych, że Ci ateiści obrazili się na pana boga, nienawidzą go, a bóg przecie miłosierny i poprzez swoich wysłanników wszystkim wybacza (z wyjątkiem bluźnierców, gejów, sodomitów, innowierców, aborcjonistów - chyba, że się nawrócą, ludobójców - chyba, że się nawrócą, rozwodników, schizmatyków, heretyków, ateistów itd. których skazuje na wieczne potepięnie i piekielne męki - muhahaha [tutaj miał być szatańsko-boski śmiech ferro usatysfakcjonowanej z niedoli ateuszy]). I jeszcze, że boga chcą logiką badać - "szkiełkiem i okiem". A bóg przecie ponad logiką. Jego rozumem ludzkim nie można zrozumieć. Jest tajemniczy i nieodgadniony. Dla człowieka niepojęty... i nie lubi bluźnierców (kazał ich zabijać swoim wiercom, bo sam też potrafi ale tego robił nie będzie i już), gejów, cudzołożników, innowierców, innych bogów, których nazywa demonami (sic!), i od jakiś kilku tysięcy lat nie lubi również Żydów, za to lubi bogożerstwo (pod postacią zaczarowanego wafla), obsikiwanie wodą (do oznaczania swoich), dawanie na tacę, składanie mu podziękowań i wyrazów uwielbienia (trochę jak Kim Dżong Un, choć takie porównanie jest oczywiście przebrzydłym bluźnierstwem) lubił palenie wolu (ale już nie lubi) i trochę nie przepada za kobietami. Dla ludzkiego rozumu to niepojęte. Mus wierzyć, że to prawda, bo jakby to logicznie przeanalizować to same głupoty wychodzą - jakiś koszmarny alogiczny kretynizm. Dlatego też wierzący nazywają to Wielką Tajemnicą Wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 do bookworm 04.03.15, 16:52 bardzo duzo madrych rzeczy napisales, ...kto uwierzy i ochrzci sie, zbawiony bedzie ... nie wazne jaki czyn popelnil, Bog wybacza wszystko i wszystkim, troche wiesz, szkoda , ze nie wierzysz w to. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: do bookworm 04.03.15, 16:58 Bog wybacza..wy nie , dlatego trzeba na was uwazac ...i nie mozna wam ufac..jeszcze bardziej waszym kaplanom ( o borze zielony :) ...kaplani...jak w jakims starozytnym Egipcie ! ) bookwarm dobrze to przedstawil....jestescie niewiarygodni ...nie mozna wam wierzyc..skoro tyle klamstw stworzyliscie na swoj uzytek i przeciw ludziom co maja odwage powiedziec NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: do bookworm 04.03.15, 19:20 kotekali napisał: > Bog wybacza..wy nie , dlatego trzeba na was uwazac ...i nie mozna wam ufac..jes > zcze bardziej waszym kaplanom ( o borze zielony :) ...kaplani...jak w jakims st > arozytnym Egipcie ! ) > > bookwarm dobrze to przedstawil....jestescie niewiarygodni ...nie mozna [b]wam[/ > b] wierzyc..skoro tyle klamstw stworzyliscie na swoj uzytek i przeciw ludziom c > o maja odwage powiedziec NIE ! Masz prawo wszystkim powiedziec NIE, ja kaplanem nie jestem, a za to co robilismy na ziemi , zdamy kiedys rachunek, Ty tez, KAZDY. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Do ferro. 04.03.15, 17:36 ferro2 napisała: > bardzo duzo madrych rzeczy napisales, Wiesz dlaczego? A dlatego,że to mądry i rozsądny facet. > ...kto uwierzy i ochrzci sie, zbawiony bedzie ... Katolicy robią odwrotnie,ale tobie się to podoba chociaż wiesz,że nie będą zbawieni. >nie wazne jaki czyn popelnil, Przed chrztem,czyli przed zawarciem przymierza z bogiem.Mam rację? > Bog wybacza wszystko i wszystkim... Chcesz to wierz,ponieważ pewna nie będziesz nigdy.Nigdy nie poznasz decyzji boga. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Do ferro. 04.03.15, 19:24 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > bardzo duzo madrych rzeczy napisales, > > Wiesz dlaczego? A dlatego,że to mądry i rozsądny facet. kazdy jest madry na swoj sposob > > > ...kto uwierzy i ochrzci sie, zbawiony bedzie ... > > Katolicy robią odwrotnie,ale tobie się to podoba chociaż wiesz,że nie będą zbaw > ieni. > > a co ja mam do wiedzenia, kazdy za siebie odpowiada, co gadasz glupoty, gadaszy byle gadac? > >nie wazne jaki czyn popelnil, > > Przed chrztem,czyli przed zawarciem przymierza z bogiem.Mam rację? Tak, masz racje, ale na tym nie koniec, caly czas wierzacy musza sie pilnowac by nie zostac znow zwiedzionym przez szatana, ale ty o tym dobrze wiesz wiec?? > > > Bog wybacza wszystko i wszystkim... > > Chcesz to wierz,ponieważ pewna nie będziesz nigdy.Nigdy nie poznasz decyzji bog > a. Bog jest i wybaczy kazdemu kto go o to prosi, nie ma innej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do bookworm 04.03.15, 18:19 ... jeszcze nie zwariowałem, żeby w taki "cóś" wierzyć... Nie wierzyłem, jako dziecko... Nie wierzyłem, jako młodzieniec... Nie wierzyłem, jako dorosły... Nie wierzyłem, jako facet z przejściami... Nie wierzyłem, jako starzejący się człowiek... ... a teraz nie mam już czasu, żeby zwariować i uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: 04.03.15, 18:33 sclavus napisał: > Nie wierzyłem, jako młodzieniec... > Nie wierzyłem, jako dorosły... > Nie wierzyłem, jako facet z przejściami... > Nie wierzyłem, jako starzejący się człowiek... Tak we wszystko wszystkim? Przerażasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 04.03.15, 19:12 Dlaczego, miła pocoo?? Odpowiedziałem tylko ferro, na jej molestowanie o wiarę w zbawienie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: 04.03.15, 19:27 sclavus napisał: > Dlaczego, miła pocoo?? > Odpowiedziałem tylko ferro, na jej molestowanie o wiarę w zbawienie... ; > ) ja nikogo nie molestuje, pytaja wiec odpowiadam, ponoc na forum jest wolnosc slowa.Ludzie sie rodza, zyja i umieraja ale na tym nie koniec, za dobrze by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: 04.03.15, 19:33 mylisz sie...na tym koniec..dlatego kler katolicki gromadzi ziemie, pieniadze...inne dobra materialne ...bo wie ze tylko tu moze pouzywac....klasyczna piramida..na dole najbardziej naiwni...na samym szczycie najgorsi z ateistow...najbardziej zaklamani...chodza w czerwonych sukienkach...a ty masz kontakt z tymi nizszymi w czarnych sukienkach...ot i caly system najgorsi sa ci, ktorzy klamia...niewazne czy wierza czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: 04.03.15, 19:36 kotekali napisał: > mylisz sie...na tym koniec..dlatego kler katolicki gromadzi ziemie, pieniadze.. > .inne dobra materialne ...bo wie ze tylko tu moze pouzywac....klasyczna piramid > a..na dole najbardziej naiwni...na samym szczycie najgorsi z ateistow...najbard > ziej zaklamani...chodza w czerwonych sukienkach...a ty masz kontakt z tymi nizs > zymi w czarnych sukienkach...ot i caly system > > najgorsi sa ci, ktorzy klamia...niewazne czy wierza czy nie. posluchaj, mnie katolicy nie interesuja, sama nia nie jestem ani nie bylam.Jestem chrzescijanka i wierze w Boga a nie w KK. Ja mam Biblie i to mi wystarczy. Tam pisze wszystko jak mamy zyc i co robic. Masz racje, klamstwa nie toleruje a zaden klamca nie bedzie zbawiony, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 04.03.15, 21:11 ... stare te księgi i głupie a świat miał je tam, gdzie słońce rzadko i walił do przodu, coraz szybciej i szybciej... Powstało duuuużo(!!) innych ksiąg, o wiele mądrzejszych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: 04.03.15, 21:38 no to jak sobie radzisz z tym, ze kk uwaza ,ze nie ma prawdy poza nim..i zbawienia...ktos tu klamie...albo oni albo ty...trudno wam bedzie to ustalic Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: 04.03.15, 21:59 ferro2 napisała: > ja nikogo nie molestuje, pytaja wiec odpowiadam Czyżby? Staranniej dobieraj słowa. > ponoc na forum jest wolnosc slowa. W twojej ocenie,tylko ciebie dotyczy wolność słowa. A te komentarze do moich słów?A to straszenie (nie tylko mnie)tym ,co nas czeka po śmierci za wolność słowa i przekonania? Często mi brakuje słów na twoje "genialne" odzywki. Ludzie sie rodza, zyja i umieraja ale na tym nie koniec, za dobrze by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: 05.03.15, 11:46 pocoo napisała: > Ludzie sie rodza, zyja i umieraja ale na tym nie koniec, za dobrze by bylo. Podobno najprostsze rozwiązania są najlepsze. Tu jednak boję się, że masz rację. Tylko wykasować ten "koniec" w Twoim zdaniu i już wieje grozą egzystencji. Ale pewnie, to te moje atawistyczne lęki egzystencjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: 05.03.15, 12:43 olsah65 napisał: > pocoo napisała: > Ludzie sie rodza, zyja i umieraja ale na tym nie koniec, > za dobrze by bylo. > To nie są moje słowa. Chętnie porozmawiam z Tobą,ale nie o tym,co zacytowałeś.Po stylu widzę,że to sa chyba słowa ferro. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: 05.03.15, 13:05 pocoo napisała: Po stylu widzę,że to sa > chyba słowa ferro. Coś sobie przypominam, że czytałem to wcześniej. To musiało być o duchach. Ja tylko w realu egzystuję. No, trochę pomarzę. Wglądu ferro nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To jest "to" Olsah65 05.03.15, 13:37 ferro2 napisała: ja nikogo nie molestuje, pytaja wiec odpowiadam, ponoc na forum jest wolnosc slowa.Ludzie sie rodza, zyja i umieraja ale na tym nie koniec, za dobrze by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: 04.03.15, 21:41 sclavus napisał: > Dlaczego, miła pocoo?? Tak zdecydowanie napisałeś o tym,ze nie wierzysz, więc moja przekora znów dała znać o sobie. > Odpowiedziałem tylko ferro, na jej molestowanie o wiarę w zbawienie... ; > ) Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vvipp Re: Ateiści, nie wielu was 06.03.15, 14:32 Jak już to niewielu. Mnie nie obchodzi cudza wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: Ateiści, niewielu was 06.03.15, 17:46 vvipp napisała: > Jak już to niewielu. Przepraszam za błąd w pisowni. Mnie nie obchodzi cudza wiara. Mnie też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateiści, niewielu was 06.03.15, 19:23 komar102 napisał(a): > vvipp napisała: > Mnie nie obchodzi cudza wiara. > > Mnie też nie. No chyba ...że brak wiary . Gdyby ciebie obchodziły tylko twoje wierzenia,to siedziałbyś na forum katolickim i bił pianę. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ateiści, niewielu was 06.03.15, 21:51 pocoo napisała: > komar102 napisał(a): > > > vvipp napisała: > > > Mnie nie obchodzi cudza wiara. > > > > Mnie też nie. > > No chyba ...że brak wiary . > Gdyby ciebie obchodziły tylko twoje wierzenia,to siedziałbyś na forum katolicki > m i bił pianę. Wspólne wierzenia.Bo każdy w coś wierzy. Przyjemnie zawsze jest siedzieć jak piszesz na forum ateistycznym i nawracać .Bo na czym można tak ubijać własne interesy, jak nie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateiści, niewielu was 06.03.15, 22:06 taniarada napisał(a): > pocoo napisała: > > > komar102 napisał(a): > > > > > vvipp napisała: > > > > > Mnie nie obchodzi cudza wiara. > > > > > > Mnie też nie. > > > > No chyba ...że brak wiary . > > Gdyby ciebie obchodziły tylko twoje wierzenia,to siedziałbyś na forum kat > olicki > > m i bił pianę. > Wspólne wierzenia.Bo każdy w coś wierzy. Przyjemnie zawsze jest siedzieć jak pi > szesz na forum ateistycznym i nawracać . Forum jest przecież teistyczne, tyle że krytyczne. > Bo na czym można tak ubijać własne inte > resy, jak nie na tym forum. A jakie to są te własne interesy? Coś przegapiłem? Przyjemne jest coś innego - mieć rację. :) A, niestety dla wierzących, mam to zapewnione na 100%. Wiara - oparta na fałszach i alogiczności stwarza wspaniałe okazje do wynajdowania luk i kontrowania ich. Otwieram sobie taki post i już czuję jak rosną mi emocje. Ach, co za bzdury znów tam znajdę, może takie same jak ostatnio a może coś nowego? Lepsze są te nowe. To okazja do sięgnięcia do zasobów internetu, znalezienia nowych materiałów źródłowych. I przywalenia. Jak miło. :) Dlaczego, wierzący nieszczęśnicy, uparliście się, żeby "bronić kłamstw"? Przecież w miarę upływu czasu zbieramy sobie coraz więcej dobrze opracowanych odpowiedzi na nie. A wy nic, naiwni, jak zwierzyna hodowlana na rzeź przeznaczona. A tak już nieco poważniej - kłamstwa muszą przegrać z prawdą. Ich los jest przesądzony. Odpowiedz Link Zgłoś