mim1652avo
28.04.20, 12:48
Drogi feelku, jestem z Tobą i podzielam całkowicie Twoją opinię o tym forum.Tylko przez lenistwo umysłowe nie napisałem wcześniej czegoś podobnego.Jesteś, prawdopodobnie, osobą uczuciową, logiczną, szanującą innych i proszącym o ten sam szacunek.Ale to forum to jarmark peryferyjny na pograniczu średniowiecza i nowoczesności.To takie „ ballarò” z krzykiem, nawoływaniem, z tysiącami zapachów, produktów, sprzedających, kupujących i turystów.To jarmark różnych strumyków religii katolickiej, szamanów , ślepo poddanych,opozytorów, pytających itp.Tu możesz znaleźć fałszywe złoto lub oryginalnego Van Gogha .Przypominam sobie kilka Twoich wpisów, pięknych, które prawie nie wymagały odpowiedzi, czy komentarza.Weź to forum tak jak jest.To nawet zabawne.Poczciwy staruszek który w kryzysie mistycznym jest o krok od prewentywngo pogrzebu, szaleniec który codziennie walczy z szatanem, lekarz, podwójny specjalista i potencjalny narodowy doktór Kildere, potem nałogowy, wieloletni alkoholik który w delirum tremens zamiast białych myszek widzi osoby świetlne, kończy z piciem i nawraca się.Potem przypisuje Najświętrzej Maryji Pannie diagnozę różnicową między zawałem serca i zatorem systemu krążenia płuc, za nie odróżnienie czego od zawału wywalono by na egzaminie za drzwi każdego studenta medycyny.Potem, pomyśl, nie jesteś sam!Ile pobożnych osób walczy codziennie o Twoje zbawienie!Kto Ci mówi co dobre i co złe, kto Ci posyła filmiki z egzotycznymi ludźmi płci żeńskiej, kto Cię namawia do zmiany imienia, kto Cię wysyła – w imie “prawdziwej wiary „ - na pewne zakażenie korona wirusem.
Ale są też prawdziwe, wychodzące z dna duszy pytania odnośnie do życia, do śmierci, do potem......To nie są pytania na “ballarò „ ani do różnych szamanów którzy o tym nic nie wiedzą.Pozdrawiam.