edico 05.09.21, 12:39 Upadek moralnego autorytetu Kościoła, do którego doprowadziła postawa samych duchownych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociak40 Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 12:47 Upadek moralnego autorytetu Kościoła, mnie zupełnie nie obchodzi. Mam własne problemy. Zaplanowałem sporo grzechów, a pieniędzy na nie nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 13:11 kociak40 napisał: > Mam własne problemy. Zaplanowałem sporo grzechów, a pieniędzy na nie nie mam. Może wspólnik, żeby partycypował w kosztach, a grzechami się podzielicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 13:32 Ja od dawna żyję na kredyt, którego żaden bank mi nie udzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 13:53 Na grzechy trzeba mieć odpowiednie zasoby finansowe a nie spotkałem jeszcze takiego, który zaczął by organizować dla mnie na ten cel tacę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 13:58 " nie spotkałem jeszcze takiego ...." - edico Najlepszym lekarstwem na złe samopoczucie są niepowodzenia sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 14:01 Zazwyczaj gramy z "dziadkiem" z braku tego czwartego, a on wcale nie narzeka na swoje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 16:39 "wcale nie narzeka na swoje samopoczucie." - edico Bo jest tak biedny, że nie ma nawet własnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 17:15 edico napisał: > Zazwyczaj gramy z "dziadkiem" z braku tego czwartego, a on wcale nie narzeka na > swoje samopoczucie. A u mnie dziadek rzuca karty na stół i nie chce z nami grać. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 18:29 "A u mnie dziadek rzuca karty na stół i nie chce z nami grać." - wariant_b Bo dziadek ma popsuty wzrok od zaglądania w cudze karty przy kiepskim oświetleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kościół się doigrał 05.09.21, 19:05 kociak40 napisał: > Bo dziadek ma popsuty wzrok od zaglądania w cudze karty przy > kiepskim oświetleniu. Jak się zrobi lepsze światło, to rzuca cień i też jest niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Kościół się doigrał 06.09.21, 14:11 Życiowa sugestia. Grzeszyć należy w liczniejszym gronie, wtedy i korzyści są stają się znacznie większe :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Pieniądze trzeba organizować 06.09.21, 14:05 kociak40 napisał: > > Upadek moralnego autorytetu Kościoła, mnie zupełnie nie obchodzi. > Mam własne problemy. Zaplanowałem sporo grzechów, a pieniędzy na nie nie mam. Nawet organista nie jest do tego potrzebny. Nadleśnictwa podległe Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Białymstoku przelały na fundację stworzoną przez księdza Tomasza Duszkiewicza co najmniej 217,5 tys. zł - donosi Onet.pl. Duchowny miał wydawać polecenia pracownikom, a także decydować o tym, kto ma być zatrudniony, a kto ma stracić pracę. Ks. Duszkiewicz był w bliskich relacjach z ministrem Janem Szyszko, a obecnie przyjaźni się z posłem Jarosławem Zielińskim. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27318584,ks-tomasz-duszkiewicz-kim-jest-szara-eminencja-lasow-panstwowych.html Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Kościół się doigrał 06.09.21, 13:21 Hamowanie postępu w Kościele widać nie od dzisiaj. Być może spowodowane jest tym, że już JP2 panował jak dyktator znając jedynie tylko państwa totalitarne: nazistów, komunistów i Kościół katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Duda ma rację 06.09.21, 18:11 edico napisał: > Upadek moralnego a > utorytetu Kościoła, do którego doprowadziła postawa samych duchownych. > Czy nie spotykamy takich ludzi? Proszę państwa, oni są wśród nas? Odpowiedz Link Zgłoś