Dodaj do ulubionych

Co się w sercu kryje

15.10.21, 05:45
Fragment z Ewangelii (Mk 10, 2-16) . Faryzeusze przystąpili do Jezusa, a chcąc Go wystawić na próbę, pytali Go, czy wolno mężowi oddalić żonę.
Odpowiadając, zapytał ich: «Co wam przykazał Mojżesz?»
Oni rzekli: «Mojżesz pozwolił napisać list rozwodowy i oddalić».
Wówczas Jezus rzekł do nich: «Przez wzgląd na zatwardziałość serc waszych napisał wam to przykazanie. Lecz na początku stworzenia Bóg stworzył ich jako mężczyznę i kobietę: dlatego opuści człowiek ojca swego i matkę i złączy się ze swoją żoną, i będą oboje jednym ciałem. A tak już nie są dwojgiem, lecz jednym ciałem. Co więc Bóg złączył, tego niech człowiek nie rozdziela».
W domu uczniowie raz jeszcze pytali Go o to. Powiedział im: «Kto oddala swoją żonę, a bierze inną, popełnia względem niej cudzołóstwo. I jeśli żona opuści swego męża, a wyjdzie za innego, popełnia cudzołóstwo. Błogosławić a nie złorzeczyć, to chyba jeden z trudniejszych wyborów i czynów. Prostym jest wypowiedzenie kilku słów, które mają wejść głęboko i mają być dotkliwie zapamiętane. Prostym jest posłużyć się zemstą, sponiewierają tym godność drugiego człowieka. Bo przecież własny ból jest bardziej odczuwalny niż ból drugiego człowieka.
trudno jest zahamować swoje reakcje, które są nieraz silniejsze niż wolna, słowo czy przyrzeczenie. Bo przecież nie mogę czynić drugiemu, co mi nie miłe.
Zadziwiające jest dla mnie to, że nieraz zamykam oczy na drugiego człowieka i skupiam się na tym, by mu z serca odpłacić. Przestaje być wtedy dla mnie osobą, a staje się czymś mniej wartym niż krzesło, na którym siedzi. Może wtedy sam przestaje być człowiekiem,a staje się automatem do zadawania bólu. Automatem, który wykonuje swoje zadanie.W momentach takiej próby ,przed która zostajemy postawieni ,warto pamietac ,ze jestesmy grzesznikami..Nic Grzech nie usprawiedliwia ,ale grzech moze byc wybaczony i odpuszczony Zły uczynek nie może i nie powinien byc pietnęm czy cieżarem towarzyszacym nam ,do końca naszego życia.Na ten czas żegnam to forum.Będę tylko czekał na jakiś znak od pewnej uroczej osoby.Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 15.10.21, 12:35

"Na ten czas żegnam to forum." - n4rmoorr

Fakty mówią same za siebie, czasami niezrozumiałym językiem.
    • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 15.10.21, 12:40

"Zadziwiające jest dla mnie to, że ..." - n4rmoorr

... dla człowieka, który umie mówić, słuchanie jest męką.
    • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 15.10.21, 21:25

"grzech może być wybaczony i odpuszczony" - n4rmoorr

Najtrudniej jest rozgrzeszać tego, kto nie popełnił żadnego grzechu.
    • wawrzanka Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 08:29
      n4rmoorr napisał(a):

> Na ten czas żegnam to forum.

No to szkoda. Nieraz pisałeś, że spędzasz na forum zbyt wiele czasu. Zamiast się żegnać może wystarczy narzucić sobie jakiś reżim i zaglądać na forum rzadziej. I tak będzie cię ciągnęło, i tak będziesz chciał wiedzieć co kto napisał :-)
      • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 10:18
        Spokojnie .Nie zostawię Cię tu samą wśród tych wszystkich facetów .Lol.
        • pocoo Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 10:32
          Nie zauważyłam, aby ktoś chciał zrobić mi krzywdę.
          • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 11:00
            Tobie serce kto ?Wymyślam czasami bzdury .Przepraszam .Nikt tu nie robi nikomu nic złego .Muszę zachować więcej pokory napisałem na tym wątku . Nie ma nic lepszego niż Ciebie tu widzieć .
            • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 11:21
              Myślałem że nic dzisiaj mnie dobrego nie spotka .A tu Ty .Dzięki że jesteś
              • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 11:29

"Dzięki że jesteś" - n4rmoorr

Dla uwodzicieli noce bez kobiet są stracone.
              • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 11:32

"Myślałem że nic dzisiaj mnie dobrego nie spotka." - n4rmoorr

Upojeni miłością później trzeźwieją, niż upojeni alkoholem.
              • pocoo Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 13:47
                n4rmoorr napisał(a):

> Myślałem że nic dzisiaj mnie dobrego nie spotka .A tu Ty .Dzięki że jesteś

Na pewno będę odzywała się rzadziej, ale dopóki jestem to będę wracała.
                • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 15:16
                  pocoo napisała:

> n4rmoorr napisał(a):
                  >
                  > > Myślałem że nic dzisiaj mnie dobrego nie spotka .A tu Ty .Dzięki że jeste
                  > ś
                  >
                  >
                  > Na pewno będę odzywała się rzadziej, ale dopóki jestem to będę wracała.
                  Dobrze .Wiesz coś mi obiecała .Nie ważne to spotkanie .Byle byś wróciła na fora.Bez Ciebie nie to samo .Twoje cytaty i wpisy .Lubiłem czytać .Boli mnie serce .Teraz codziennie się modlę o Ciebie ,choć ostatnio robiłem to rzadko .Moni to robi codziennie .Trzymaj się i dawaj znak.
                  • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 16:20

"Wiesz coś mi obiecała ..." - n4rmoorr

... mając paszport do twego serca, nie dostaję wizy!
                • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 07.12.21, 11:01
                  Dobrze .Czekam .Tu jest taki młyn teraz ,że trzeba dobrze patrzeć by Cię kruszyno dojrzeć.Musisz wrócić .Te forum bez Ciebie nie jest nic warte.
                • n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 07.12.21, 13:50
                  Czekam na Ciebie .Pisz ja Cię znajdę .Wrócisz łatwiej będzie dyskutować .Może tu porządni ludzie .Tacy jak Adam .Na ten czas tałatajstwo się panoszy i trolle.
                  • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 07.12.21, 14:34

"Czekam na Ciebie" - n4rmoorr

Prawdziwa miłość zaspakaja wszystkie zmysły.
                  • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 07.12.21, 14:35

"Może tu porządni ludzie ..." - n4rmoorr

... Nigdy nie odmawiają rozebranych randek.
                    • wawrzanka Re: Co się w sercu kryje 07.12.21, 21:45
                      kociak40 napisał:

> "Może tu porządni ludzie ..."
                      > ... Nigdy nie odmawiają rozebranych randek.

Może. Za to nieporządni są zawsze zapięci na ostatni guzik.

• n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 08.12.21, 11:08
                        Wątpię .Jak mają te guziki oberwane .
          • kociak40 Re: Co się w sercu kryje 17.10.21, 11:34
            pocoo napisała:

> Nie zauważyłam, aby ktoś chciał zrobić mi krzywdę...

... za mój swobodny erotyzm.
    • ta Re: Co się w sercu kryje 08.12.21, 10:51
      Originał tekstu z dnia 4.10.2021 autor „ Momotoro”, patrz link:

www.salon24.pl/u/ksiegahonoru/1170553,co-sie-w-sercu-kryje-cz-45

Użytkownik zakładając wątek skopiował tekst ze strony www nie podając autora i źródła i tekst podał za własny.

• n4rmoorr Re: Co się w sercu kryje 08.12.21, 15:03
        Nie to nie jest .Już ci zawiść zabija rozum. Fragment z Ewangelii (Mk 10, 2-16) jest u góry napisane.Proszę Cię Ta nie szalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka