Dodaj do ulubionych

Kierownik duchowy

30.08.06, 14:48
Chciałabym mieć swojego kierownika duchowego.. CZuję że znalazłam się w takim
momencie mojej drogi do Boga, że taka osoba staję się wręcz nie zbędna..
Pokładam ogromną nadzieję że Bóg pomoże mi taką osobę znaleźć
Czy macie może jakieś doświadczenie w tej kwstii co powinnam zrobić oprócz
modlitwy?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tereska121 Re: Kierownik duchowy 30.08.06, 15:20
      tak mozesz miec takiego "kierownika" modlic oczywiscie jak najbardziej
      szukaj go wsrod swietych wtedy wybierasz sobie jednego i prosisz go o to by byl
      z toba i kierowal toba, modlac sie do swietych wiecej lask poprzez nich uprosisz
      dlatego Bog daje nam tak mozliwosc modlmy sie do nich oni na to czekaja. tez
      jakis czas temu sie nad tym zastanawialam polecam goraco lekture z ktorej
      dowiesz sie bardzo wiele na ten temat." Święta Pani" ewentualni "Życie
      pozagrobowe" to są poprostu najważniejsze wątki wyjęte z ksiazki powyżej
      autorka Fulla Horak przeczytaj a wierze ze ci ta ksiazka da ci wiele.

przesylam ci link

www.tohorak.opole.opoka.org.pl/Fulla.html#Książki

www.tohorak.opole.opoka.org.pl/Fulla.html#Pisma

www.imiona.net.pl/

• madzia.7 Re: Kierownik duchowy 30.08.06, 15:46
        Szczerze powiedziawszy myślałam że kierownik duchowy to jakiś doświadczony
        kapłan, z którym mogłabym często rozmawiać na temat mojego rozwoju duchowgo...
        Nawet rochę czytałam o tym pod poniższym linkiem
        www.mateusz.pl/duchowosc/bs4-ffc-kdijz.htm
        • tereska121 Re: Kierownik duchowy 30.08.06, 16:13
          jasne dlaczego nie ale pozatym przeczytaj i sproboj polecic sie ktoremus ze
          swietych taki kierownik duchowy jest nie omylny, jest swiety , jest z toba
          przez 24h zasluzyl juz na zycie wieczne a przez to moze dla nas zrobic o wiele
          wiecej, oczywiscie doswiadczony kaplan napewno wiele bedzie mial ci do
          powiedzenia i rowniez jest znaczacy a co szkodzi miec takiego na tym swiecie
          jak i na drugim?

pozdrawiam i powodzenia
          • madzia.7 Re: Kierownik duchowy 30.08.06, 16:52
            Masz rację
            Bardzo dziękuję za informację
    • wladi3 Re: Kierownik duchowy 30.08.06, 20:06
      Tak jak Ty od dawna chciałem mieć kierownika duchowego - kapłana , nie było mi
      dane spotkać takiego . Cały czas prowadził mnie Pan w samotności a moim
      przewodnikiem był Duch Święty i nasz Pan Jezus Chrystus ! Od niedawna przyszedł
      mi z pomocą jako Przewodnik św. Gerard Majeli - Redemtorysta . Dla Dusz idących
      ścieżką wyrzeczeń i postów , dla Pragnących osiągnąć świętość i zjednoczyc się
      z Wolą Boga Ojca , dla chcących osiągnąć podobną Doskonałość w Jezusie
      Chrystusie jak św. Gerard - polecam jego życiorys .
      Dziękuję Tobie św. Gerardzie za Twoją pomocną dłoń - tam na dachu , gdy miałem
      już spaść ... - to część mojego życia i mojej wizji .
      Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek .
      • vega7 Re: Kierownik duchowy 31.08.06, 18:01
        Madziu, podzielę się z Toba własnym doswiadczeniem.
        Nie tak dawno, po bardzo bolesnym okresie w swoim zyciu, uswiadomilam sobie ze
        potrzebuje pomocy lecz sama sobie nie poradze. Pomyslalam -kto mi moze pomoc?
        Chyba sam Bóg. Odczulam wtedy wielka potrzebe rozwoju duchowego. Stwierdzilam ze
        moja wiara jest tak slaba ze nigdy nie bede mogla z jej mocy korzystac dopoki
        sama swojej wiry nie udoskonalę. Trafilam do rOdziny...powiedzmy
        xxx-stowarzyszenia, lub grupy modlitewnej. Odbylam sykl rekolekcji, potem Odnowe
        w Duchu Sw. potem formacje wstępną wspomnianej RODZINY(cos w rodzaju świeckiego
        zakonu) oraz - "warsztaty - kroki ku szcześliwemu zyciu"
        Po tym kolejnym etapie otrzymalam mozliwość wystąpienia na wlasna prośbe - o
        przewodnika duchowego. Nie wystąpiłam. Zastanawiam się czy taki świecki
        kierownik duchowy z przypadku to jest ktos odpowiedni dla mojego dalszego
        rozwoju odpowiedni. Nie wiem co o tym myśleć i co zrobić- we wrzesniu grupa
        wznowi spotkania. Myslalam zawsze ze przewodnikiem duchowym powinien byc kapłan.
        A moze ktos z Was mi poradzi, może macie podobne doswiadczenia?
        • tereska121 Re: Kierownik duchowy 01.09.06, 16:11
          Bardzo czesto jest tak ze zostajemy przez zycie okrutnie doswiadczanie,kazdy
          przezywa cos zupelnie innego ale zawsze jest to dla nas bolesne. Tak naprawde
          dostajemy dar od Boga, ktory jestesmy dopiero wstanie zrozumiec po czasie kiedy
          zle dla nas chwile pozostana juz tylko we wspomnieniach, a wtedy zdajemy sobie
          sprawe ze to co przeszlismy ma jakis sens do czegos nam to słuzylo przez co
          czujemy sie w jakis sposob bogatsi, czujemy ze zdobywamy jakies doswiadczenie
          dzieki ktoremu potrafimy radzic sobie w wielu trudnych sytuacjach.Taki wlasnie
          daje nam dar Bog ludzie czesto tego nie rozumieja i odwracaja sie od niego
          utwierdzajac sie w tym ze doznaja krzywd, ale przecierz czy odpowiedzialni
          kochajacy rodzice tez na kazde zawolanie daja dziecku wszystko pod nos? dziecko
          rowniez dostaje od rodzicow kary, przestrogi dzieci oczywiscie nie rozumieja
          takiego postepowania ale czy to oznacza ze chcemy dla nich zle nadal bardzo je
          kochamy i takie postepowanie jest dla ich dobra.kochana vego 7 jezeli wierzysz
          szczerz z calego serca ichoc czasem nie rozumiesz ale szukasz Boga to twoja
          wiara juz jest mocna i kozystaj zniej a zostaniesz obdarzona laskami, sama
          spotkasz na swojej drodze w skazowki od Boga ale patrz nanie nie przez oczy a
          przez serce a wtedy zobaczysz ze kazdego dnia czowa nad toba opatzrnosc.
          Przeanalizuj ten trudny okres w swoim zyciu, i postaraj wyciagnoc z niego
          kozystne wskazowki dla siebie. pozatym, modl sie o jasnosc umyslu. polecam ci
          specjalna modlitwe.

www.guadalupe.opoka.org.pl/prowadzmnie/koronka.html
          modl sie z ufnoscia a otrzymasz laski ktos kto wierzy w Boga juz ma moc z
          ktorej napewno moze kozystac.
          pozdrawiam

• vega7 Re: Kierownik duchowy 01.09.06, 17:58
            Dziekuję Ci teresko za każde słowo ( sa mądre i pokrzepiające)-masz świętą
            rację. Jeszcze niedawno nie miałam o tym pojecia, teraz podpisuję sie pod tym co
            napisałas bowiem sama do tego doszłam w oparciu o własne doswiadczenia

Dzieki za stronę którą podałaś. Na pewno poczytam w wolnej chwili i ufam ze
            znajde cos dla siebie ku dalszemu rozwojowi osobistemu w wierze

Napisałaś teresko-szukasz Boga to twoja
            > wiara juz jest mocna i kozystaj zniej -
            • tereska121 Re: Kierownik duchowy 04.09.06, 13:54
              Ciesze sie bardzo ze moglam Ci pomoc
              zycze ci jak najlepiej
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka