Dodaj do ulubionych

Arycykrze,

18.07.07, 22:35
serdecznie pozdrawiam i gratuluję wytrwałości forumowej. Ja tak nie umiem)))

Serdecznie,

talisker
Obserwuj wątek
    • z2006 Re: Arycykrze, 19.07.07, 09:10
      Ja to robię rutynowo.
    • vobiska1 Nie Arycykrze, lecz Arcykrze))) n/t 19.07.07, 23:45
      • a000000 Re: Nie Arycykrze, lecz Arcykrze))) n/t 20.07.07, 14:30
        oj Taliskerku!!! niedawno wspomniałam na Ciebie - w sklepie, gdy na półce
        zobaczyłam napis: Talisker. Nie kupiłam - za drogo. Ale mnie kusiło - skoro
        zachwalałeś.
        Wszystkiego dobrego Ci życzę, do czasu ponownego, niezwykle rzadkiego i
        wirtualnego, spotkania.

Też podziwiam Arcysia.
        • taliskerr Re: Nie Arycykrze, lecz Arcykrze))) n/t 20.07.07, 20:54
          Oj, oj Azerko,

dziękuję pięknie za pamięć!
          Wszystko, lub prawie wszystko się zmienia - oprócz wrednych, biednych i
          wścipskich ludzi. Ano po powrocie na ojczyzny łono nie stać mnie już na mnie...
          płynnego. Ale za to raczę się żywczykiem, czerwonym winem, sztuką (malarstwo -
          Hopper, Modigliani, hm...) i twórczością (tłumaczenia i pisanie; ostatnio
          Freud - jak on pięknie potrafi pisać, chociaż pipcy mocno...).
          Pozdrawiam i podziwiam Arykra naszego,

Talisker

a000000 napisała:

> oj Taliskerku!!! niedawno wspomniałam na Ciebie - w sklepie, gdy na półce
          > zobaczyłam napis: Talisker. Nie kupiłam - za drogo. Ale mnie kusiło - skoro
          > zachwalałeś.
          > Wszystkiego dobrego Ci życzę, do czasu ponownego, niezwykle rzadkiego i
          > wirtualnego, spotkania.
          >
          > Też podziwiam Arcysia.
          • vobiska1 Talisker, po co 20.07.07, 23:15
            zaśmiecasz to forum off topicem? Mogłęś to napisac Azerce na priva, kogo
            obchodzi co robisz i co pijesz? Chyba tylko tych, którzy Cię znają))).Nie pij
            tyle w czasie upału!1 Przepraszam Arcy bo też sie z tego robi off topic.
            • taliskerr Szanowna Pani, 20.07.07, 23:28
              na zaczepki nie odpowiadam!
              Ale jako, że zwróciłaś mi uwagę na formę literacką infomuję Cię, że nie pisze
              się Talisker, ale Taliskerze, bo tak wołacz w języku polskim się odzywa.
              A poza tym - jako, że Cie odrobinę z forum znam (wołania o dzwonienie i
              kontakty, śmieszne doprawdy)wyznaję, że to nie Ty dyktujesz co i jak ma ktoś
              pisać.

Bezserdecznie,

T.

vobiska1 napisała:

> zaśmiecasz to forum off topicem? Mogłęś to napisac Azerce na priva, kogo
              > obchodzi co robisz i co pijesz? Chyba tylko tych, którzy Cię znają))).Nie pij
              > tyle w czasie upału!1 Przepraszam Arcy bo też sie z tego robi off topic.
            • a000000 Re: Talisker, po co 20.07.07, 23:33
              Vobisko, nie denerwuj się. Talisker to nasz dawny filar forumowy, ostatnio nas
              zaniedbujący.
              I nie o takich sprawach ongiś się tu gadało, nawet bajkę wspólną pisaliśmy -
              wszyscy. Jesteśmy tu aby się bawić i zaprzyjaźniać w każdy możliwy sposób.

Talisker, spróbuj piwo "żywe" z browaru Amber Z Bielkówka pod Gdańskiem,
              niepasteryzowane. Ciekawam Twojego zdania.

www.browar-amber.pl/zywe/
              • a000000 Re: Talisker, po co 20.07.07, 23:37
                widzisz Taliskerze, też źle napisałam. Masz rację, że uwagę zwracasz, bo człek
                już głąbieje i języka ojczystego zapomina...
              • taliskerr Re: Talisker, po co 20.07.07, 23:39
                Azerko Droga,

jako żem się męczył z doktoratem lat... w Bawarii piwo owo znam (Weissbier,
                najlepsze tam Augustiner i Ayinger) - słodkawe, choć przenne i dość mocne.
                Najlepiej - jak każde piwo - wchodzi przed południem (bo kubki smakowe nie są
                jeszcze zaśmiecone smakami różnymi)... to najlepsze do białej, bawarskiej
                kiełbasy z preclami i słodką musztardą!

Dzięki za ostudzenie... rok temu.. pamiętam zdjęcie.. byłem w kochanym
                Mnichowie. Za dni parę znowu!!!

Serdecznie,

Talisker

a000000 napisała:

> Vobisko, nie denerwuj się. Talisker to nasz dawny filar forumowy, ostatnio nas
                > zaniedbujący.
                > I nie o takich sprawach ongiś się tu gadało, nawet bajkę wspólną pisaliśmy -
                > wszyscy. Jesteśmy tu aby się bawić i zaprzyjaźniać w każdy możliwy sposób.
                >
                > Talisker, spróbuj piwo "żywe" z browaru Amber Z Bielkówka pod Gdańskiem,
                > niepasteryzowane. Ciekawam Twojego zdania.
                >
                > www.browar-amber.pl/zywe/
                • taliskerr Nabijam Arcemu wątale 21.07.07, 00:00
                  i nie mam poczucia winy oraz uszczerbku na uczciwości! Hurrrrrrrrraaaaaaaaa!
                  Arcyś, tak gwoli pobudzenia, czy ty się już wyhabilitowaleś? Możeszesz
                  odpowiedziedź dyskretnie...

Pozdro... jak mawiają moje siostrzenice,

tali
                  • z2006 Re: Nabijam Arcemu wątale 21.07.07, 08:23
                    taliskerr napisał:

> Arcyś, tak gwoli pobudzenia, czy ty się już wyhabilitowaleś?
                    Nie. Doszedłem do wniosku, że kariera naukowa nie jest dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka