mamuska-kaska 20.02.09, 11:38 Proszę pomózcie mi:) Mój syn ma przynieść do kościoła na mszę dary,nie bardzo wiem co to powinno być:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cara.mordsith Re: Pomóżcie 20.02.09, 11:45 Zapytaj katechetki... (A tak nawiasem, jeżeli to jest to o czym myslę, to darami jest kielich z winem mszalnym i hosita czyli to, co jest podczas ofiarowania czy inaczej "podniesienia" podczas mszy, do jasnej cho*ery... Ty tego nie wiesz, a ja to wiem?!) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Pomóżcie 20.02.09, 11:48 daj dziecku dwie dychy do koperty , nie zrobisz zle , nikt zlego slowa nie powie , a jeszcze lepiej daj piec dych . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one [...] 20.02.09, 11:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: Pomóżcie 20.02.09, 12:01 Ale jesteście dowcipni;( Jakie dary niesie się do ołtarza to wiem,chodzi tu o dary od siebie takie z domu(wykluczajac pieniadze) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one [...] 20.02.09, 12:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
c86 Re: Pomóżcie 20.02.09, 13:34 Moze chodzi o dary materialne dla ubogich(odzież,żywność)cierpiących niedostatek z różnych powodów? Bo chrześcijanie( nie tylko) biora przykład z Chrystusa, który stał się ubogi, aby INNYCH ubogacić. Pozdr:)) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Pomóżcie 22.02.09, 20:57 A moze kosciol by takiemu dziecku wytlumaczyl co za dary sobie zyczy.Skoro dorosli nie wiedza o co chodzi to z kad dziecko ma wiedziec? Czego te klery nie wymysla? Odpowiedz Link Zgłoś