Dodaj do ulubionych

duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejscu!

25.03.09, 13:45

"Gazeta Wyborcza": W Kościele powstaje specjalny komitet ds. Euro 2012. - Chcemy pomóc kibicom w godnym przeżywaniu mistrzostw - mówi bp Marian Florczyk, delegat episkopatu ds. duszpasterstwa sportowców.
- Księża powinni być przygotowani pod względem językowym, by mogli odprawiać msze w języku ojczystym danej reprezentacji - mówi bp Florczyk.

- Będzie można też wysłuchać kazań nawiązujących do ducha Euro, chociaż oczywiście będą głosić prawdy, które Kościół głosi od wieków - uzupełnia ks. Edward Pleń, krajowy duszpasterz sportowców.

__

Najwyzszy czas objąć posługami kapelańskimi agencje towarzyskie gdzie sukienkowi mogli by bywać oficjalnie w strojach służbowych a nie jak dotychczas incognito:)Pozdro.
Obserwuj wątek
    • japico Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 25.03.09, 13:49
      fankoltera
      czytałem ten tekst rano na papierze;
      Po prostu żenada, inaczej tego nie potrafię określić,
      a dyskutować na ten temat mi się nie chce.
      • fankoltera Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 25.03.09, 13:59
        Nowo oddawane do użytku szamba już od dawna są uroczyście poświęcane. Często
        przez biskupów. Mam na myśli oczyszczalnie ścieków, gdzie pierwszy zbiornik jest
        najzwyklejszym szambem. Co prawda nie ma jeszcze STAŁYCH kapelanów szamba, ale
        to chyba tylko kwestia czasu.
        • kolter_one Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 25.03.09, 14:59
          fankoltera napisał:

> Nowo oddawane do użytku szamba już od dawna są uroczyście poświęcane. Często
          > przez biskupów. Mam na myśli oczyszczalnie ścieków, gdzie pierwszy zbiornik jes
          > t
          > najzwyklejszym szambem. Co prawda nie ma jeszcze STAŁYCH kapelanów szamba, ale
          > to chyba tylko kwestia czasu.

Ta ;Pecunia non olet
    • l.george.l Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 25.03.09, 17:36
      Byłem przekonany, że na tego typu imprezy to szczególnie przygotowują się knajpy
      i burdele.
      • e-4l Jesus camp 25.03.09, 18:57
        Wszedłem na pana(i) tublo i jest tam ten filmik (Jesus Camp), który widziałem na religia.pl (wspominałem o nim parę tyg temu) W oryginale trwa ok. godziny i robi wrażenie!
        • l.george.l Re: Jesus camp 26.03.09, 13:27
          Na youtube również można go obejrzeć w całości.
    • edico2 Re: Dusz ci mamy pod dostatkiem, 26.03.09, 11:42
      tylko tych pasterzy ni jak dostrzec nie można.
    • wredzioszek Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 26.03.09, 13:12
      lepiej Ci już???
      • pocoo Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 26.03.09, 15:25
        Najwyższy czas aby kibice po każdym strzelonym golu wrzeszczeli:
        "Alleluja Chwała Panu"!
    • tyveog Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 26.03.09, 23:10
      Naród z Partią, Partia z Narodem... Sorry chciałem napisać z Kościołem.
      • karbat Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 09:20
        wiele druzyn pilkarskich najczesciej z Afryki przywozi na rozgrywki
        swych szamanow .Ucinaja glowy kogutom , krwia ptakow zraszaja
        pilke , trawe itd .
        Polska jest cywilizowanym krajem , bedzie ma swoich
        szamanow ,katolickiego ksiedza .
        • japico Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 14:03
          Tylko czy ksiądz katolicki jest bardziej cywilizowany?
          Nie byłbym taki przekonany.
          • apodemus Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 14:09
            japico napisał:

> Tylko czy ksiądz katolicki jest bardziej cywilizowany?
            > Nie byłbym taki przekonany.

Nie ucina głów kogutom :->
            Jednak coś z krwawej tradycji zostało. Ponoć wino staje się krwią. I to ludzką.
            Wampirom życzę smacznego...
            • japico Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 18:27
              To z tą krwią pod postacią wina coś mi jeszcze świtało. Może właśnie dlatego
              wątpiłem w jego ucywilizowanie. A może to jest cechą cywilizacyjną, że
              sublimujemy swoje krwiożercze instynkty? Co wcale jeszcze nie znaczy, że
              jesteśmy mniej krwiożerczy.

Wampirom życzę tego samego!!!
            • japico Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 18:56
              Relacja z pobytu ciekawa,

a ONA
              cudowna.
            • kolter_one Re: duszpasterstwo jest wskazane w kazdym miejs 28.03.09, 18:59
              apodemus napisał: > Nie ucina głów kogutom :->
              > Jednak coś z krwawej tradycji zostało. Ponoć wino staje się krwią. I to ludzką.
              > Wampirom życzę smacznego...

Zajada się też kawałkiem ciałem faceta który nie żyje już 2 tys lat , i sanepid
              się tym nie interesuje ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka