cosaque 27.03.09, 00:14 Witam , modle się codziennie , już przez prawie 2 tygodnie w jednej intencji , mianowicie proszę Boga aby coś się nie stało co byłoby dla mnie bardzo złe....... Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 02:40 Jak wierzysz, to bardzo prawdopodobne że pomoże - to się nazywa "efekt placebo" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 10:23 Skuteczna modlitwa jest według metody Evelin Monaham lub Huny.Trzeba poszukać o tym w Internetowych stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 18:32 eviva7 napisała: > Skuteczna modlitwa jest według metody Evelin Monaham lub Huny.Trzeba poszukać o > tym w Internetowych stronach. Kiedy rozmawiasz ze swoim ojcem to tez z internetu zrzynasz gotowe teksty !! Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 19:10 Nie wiem o co Ci chodzi,ale te metody modlitwy są skuteczne przy bardzo ważnych sprawach i nie mają one nic wspólnego z religią.Znasz te metody? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 19:21 eviva7 napisała: > Nie wiem o co Ci chodzi,ale te metody modlitwy są skuteczne przy bardzo ważnych > sprawach i nie mają one nic wspólnego z religią. Powtarzam : czy kiedy rozmawiasz ze swoim ojcem też używasz tekstów z netu ? Znasz te metody? Nie , i nie interesują mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 19:56 Ojciec mojego fizycznego ciała nie żyje.Z Ojcem mojego ducha rozmawiam własnymi słowami.Z tamtych metod modlitwy korzystają ludzie przy chorobach,których nie można wyleczyć tradycyjną medycyną. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 20:29 eviva7 napisała: > Ojciec mojego fizycznego ciała nie żyje. Samo Życie . Z Ojcem mojego ducha rozmawiam własnymi > słowami. Nie wiem kim jest ojciec twojego ducha? Z tamtych metod modlitwy korzystają ludzie przy chorobach,których nie > można wyleczyć tradycyjną medycyną. Bzdury . Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 20:50 kolter_one napisał: > Z tamtych metod modlitwy korzystają ludzie przy chorobach,których nie > można wyleczyć tradycyjną medycyną. > > Bzdury. kolter_one, sam nie wierzę w istoty zmyślone i kontakt z nimi. Tym niemniej opiszę ci sytuację, jaką przeżyła moja żona z matką. Przyjechała, by jej pomóc (byłem w tym czasie w Niemczech przed Bożym Narodzeniem). Sąsiad, lekarz zabrał teściową do szpitala na badanie i powiedział, że to coś niedobrego. Miała też zapalenie płuc. (Otworzyła sobie drzwi, by zapalić papierosa). Powiedziała do żony (córki): Co ty mi robisz, cały czas czuję smak pomarańczy, a pomarańcze mają być dopiero na święta. Po dwóch dniach lekarz znów wziął ją na badania i powiada, że choroba jakby się cofnęła. Następnego dnia teść przyjechał i ją zabrał. Zmarła dopiero po dwóch latach, gdy znów złapała zapalenie płuc (miała raka płuc). Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 21:54 japico napisał: > kolter_one, sam nie wierzę w istoty zmyślone i kontakt z nimi. Tym niemniej > opiszę ci sytuację, jaką przeżyła moja żona z matką. Przyjechała, by jej pomóc > (byłem w tym czasie w Niemczech przed Bożym Narodzeniem). Sąsiad, lekarz zabrał > teściową do szpitala na badanie i powiedział, że to coś niedobrego. Miała też > zapalenie płuc. (Otworzyła sobie drzwi, by zapalić papierosa). > Powiedziała do żony (córki): Co ty mi robisz, cały czas czuję smak pomarańczy, > a > pomarańcze mają być dopiero na święta. > Po dwóch dniach lekarz znów wziął ją na badania i powiada, że choroba jakby się > cofnęła. Następnego dnia teść przyjechał i ją zabrał. Zmarła dopiero po dwóch > latach, gdy znów złapała zapalenie płuc (miała raka płuc). Qurde noga aż mnie ciarki przeszły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 30.03.09, 22:49 Ewidentnie miala zle zdiagnozowanego raka pluc.... Szczesciara, przezyla 2 lata nie wiedzac nic o chorobie, bez bolu i cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:17 kolter_one napisał: > Nie wiem kim jest ojciec twojego ducha? > > Z tamtych metod modlitwy korzystają ludzie przy chorobach,których nie > > można wyleczyć tradycyjną medycyną. > > Bzdury . Ojciec mojego ducha jest tym samym ojcem co i Twojego ducha. Jak jesteś zdrowy,nie musisz w to wierzyć.Widziałam ludzi,którzy będąc na izolatce chorzy na raka i czekający na śmierć,się wyleczyli.Widziałam też i takich jak Ty niewierzących,którzy umarli w wielkich cierpieniach na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:23 eviva7 napisała: > Ojciec mojego ducha jest tym samym ojcem co i Twojego ducha. Ja w duchy nie wierze to i ich nie mam w koło siebie. > Jak jesteś zdrowy,nie musisz w to wierzyć. Nie muszę i nie wierzę. Widziałam ludzi,którzy będąc na > izolatce chorzy na raka i czekający na śmierć,się wyleczyli. Wola życia jest wszechmocna . Widziałam też i > takich jak Ty niewierzących,którzy umarli w wielkich cierpieniach na raka. No cóż nie każdy jest doskonałym ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 30.03.09, 22:51 A ja obserwuje wierzacego w moim domu.. Codziennie dostaje plastry z morfiny, nie moze se ruszac i pooli kona na raka... C'est la vie. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:47 Widziałam też i takich jak Ty niewierzących,którzy umarli w wielkich cierpieniach na raka. - Pytanie: Jaki jest procent niewierzących do wierzących, którzy umarli w wielkich cierpieniach na raka? Kto mi odpowie? Idę o zakład, że na granicy prawdopodobieństwa 1:1. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 10:41 cosaque napisał: > Witam , modle się codziennie , już przez prawie 2 tygodnie w jednej intencji , > mianowicie proszę Boga aby coś się nie stało co byłoby dla mnie bardzo złe..... > .. > A co to za sprawa? Może koleżance mają długie uszy wyrosnąć? Dajżesz spokój: nie lepiej dobrze zastanowić się nad sobą i przemyśleć całą sprawę lub choćby pójść z tym do mamy? Jeśli sama sobie nie pomożesz, Bóg ci na pewno nie pomoże. Nie wierzysz chyba w dziadka z długą brodą, który wysłuchuje wszystkich - świat by zwariował. > Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 27.03.09, 21:21 cosaque napisał: > > Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! A wierz , wierz. Wiara czyni cuda...ctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 08:32 > cosaque napisał: > > > > Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! logika typowego katolika . W zyciu czlowieka zdarzaja sie rzaczy dobre i zle ( wg subiektywnej oceny ) . Prawdopodobienstwo ,ze przytrafi ci sie co dobrego czy zlego jest duze , ocena nalezy do ciebie , po co ci modlitwy ,po co mieszasz do tego Boga .... . Rozumiem Bog nie ma wazniejszych spraw jak zajmowanie sie twoimi problemami , wbil ci to ksiadz do glowy czyli tak musi byc ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 10:19 Miliardy głów na Ziemi, a Bóg zna wszystkie myśli.Do tego ten modlitewny jazgot.Oszaleć można.Nie dziwię się zatem , że Bóg ten jazgot olewa.Niezbadane są wyroki boskie.Taka była wola Najwyższego ,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 11:42 pocoo napisała: > Miliardy głów na Ziemi, a Bóg zna wszystkie myśli.Do tego ten modlitewny > jazgot.Oszaleć można.Nie dziwię się zatem , że Bóg ten jazgot olewa.Niezbadane > są wyroki boskie.Taka była wola Najwyższego ,itd. Co ty tam wiesz ? wodzu zna imiona wszystkich gwiazd to co tam te kilka miliardów ludzi ::)) Ps 147,4 On liczbę gwiazd oznacza, wszystkie je woła po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 14:00 kolter_one napisał: > > Co ty tam wiesz ? wodzu zna imiona wszystkich gwiazd to co tam te kilka > miliardów ludzi ::)) > Ps 147,4 > On liczbę gwiazd oznacza, wszystkie je woła po imieniu. > Kolter, Ty chyba lewitujesz.Ja pisałam o modlitwie a Ty o kosmosie.Niebywałe porozumienie. A gdzie jest "wódz"? W kosmosie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 18:48 pocoo napisała: > Kolter, Ty chyba lewitujesz.Ja pisałam o modlitwie a Ty o kosmosie. To nie to samo ? Niebywałe > porozumienie. No raz na trzy lata ::)) > A gdzie jest "wódz"? W kosmosie? No a gdzie ? w krzakach siedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:10 Jazgot nie dociera do Boga.Dlatego są skuteczne niechrześcijańskie metody modlitwy jak Huna,itd.Dowody jej skuteczności są potwierdzane na wielu forach przez te osoby,które ją stosowały. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:17 eviva7 napisała: > Jazgot nie dociera do Boga.Dlatego są skuteczne niechrześcijańskie metody > modlitwy jak Huna,itd.Dowody jej skuteczności są potwierdzane na wielu forach > przez te osoby,które ją stosowały. Dowody na co ? wodzu modłów wysłuchał i ich wrogowie padli pokotem ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:44 kolter_one napisał: > eviva7 napisała: > > > Jazgot nie dociera do Boga.Dlatego są skuteczne niechrześcijańskie metody > > modlitwy jak Huna,itd.Dowody jej skuteczności są potwierdzane na wielu fo > rach > > przez te osoby,które ją stosowały. > > Dowody na co ? wodzu modłów wysłuchał i ich wrogowie padli pokotem ::))) Dowody są na powrót do zdrowia chorych,na których konwencjonalna medycyna już postawiła krzyżyk.Huna nie jest religią,tak jak Wy to sugerujecie,z braku rozeznania co do tej metody leczenia chorób duszy i ciała.Nie ma ona nic wspólnego z żadnym Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 13:54 eviva7 napisała: > > Dowody są na powrót do zdrowia chorych,na których konwencjonalna medycyna już > postawiła krzyżyk.Huna nie jest religią,tak jak Wy to sugerujecie,z braku > rozeznania co do tej metody leczenia chorób duszy i ciała.Nie ma ona nic > wspólnego z żadnym Kościołem. Chętnie z tej metody skorzystam i wtedy napiszę jaki będzie tego efekt.Czy wystarczy kliknąć na "Huna" aby się wszystkiego dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
smuga7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 16:12 cosaque napisał: > Witam , modle się codziennie , już przez prawie 2 tygodnie w jednej intencji , > mianowicie proszę Boga aby coś się nie stało co byłoby dla mnie bardzo złe..... > .. > > Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! Modlitwa na poczatek ma efekt wewnetrzny bo wycisza umysl i oddala lek, a wtedy i dzialanie i decyzje podjete trafniejsze. Kiedy formulujesz modlitwe nie pros aby cos sie 'nie stalo', przedstaw to w pozytywnej formie, np. jesli chodzi o diagnoze, to nie pros zeby nie byla negatywna, afirmuj pozytywnie dziekujac za zdrowie, za opieke i przewodnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 17:10 Jan. 14:13-14 13. I o cokolwiek prosić będziecie w imieniu moim, to uczynię, aby Ojciec był uwielbiony w Synu. 14. Jeśli o co prosić będziecie w imieniu moim, spełnię to. (BW) Izaj. 55:8 8. Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi Pan, (BW) Modlisz się, a czy pytałaś Boga co jest dobre dla Ciebie, czy sama tak uznajesz? Czy zastanawiałaś się czy to o co prosisz jest zgodne z tym o co mógłby sie modlić Jezus - powiedział o cokolwiek będziecie prosić w imieniu moim - to jest duża odpowiedzialność - czy Pan Jezus podpisze się pod Twoim rozumieniem sprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 18:12 elam1 napisała: > Jan. 14:13-14 > 13. I o cokolwiek prosić będziecie w imieniu moim, to uczynię, aby > Ojciec był uwielbiony w Synu. > 14. Jeśli o co prosić będziecie w imieniu moim, spełnię to. > (BW) > Obiecanki cacanki...Doświadczyłam tego. > > Izaj. 55:8 > 8. Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi > moje - mówi Pan, > (BW) > Oczywiście.Jeżeli Bóg jest głuchy na błagania to zawsze można powiedzieć , ze taka była jego wola. Widać to szczególnie na cmentarzu ,tam gdzie są groby dzieci. Przez 14 lat ,wierni kościoła (odłam protestantyzmu), pełni ufności i wiary ,błagali Boga o zdrowie dla chłopca.Kiedy miał lat 17 umarł.Taka była wola Najwyższego. Moja przyjaciółka będąc w ciąży zachorowała na białaczkę. Wierni na kolanach ,ze łzami w oczach błagali Boga o jej wyzdrowienie.Kiedy synek miał 1,5 roku ona zmarła.Taka była wola Boga. Przypominam sobie tę ufność Bogu , te ustawiczne błagania na kolanach, i co? I nic. Przestałam się modlić dawno temu bo nie miałam zamiaru robić z siebie idiotki.I co? Czuję się o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 18:21 Jak się modlisz, to spełni się albo i nie. Jak się spełni, to dobrze. Jak się nie spełni, wola Najwyższego. Też dobrze. Ergo, ? Każdy zrobi jak chce. Można czas poświęcić na coś pożytecznego. Można też poważnie zastanowić się nad sobą, nad problemem i coś zrobić może się bardziej spełni? Odpowiedz Link Zgłoś
tyveog Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 18:58 cosaque napisał: > Wierzę że Bóg mnie wysłucha i mi się uda ! Wierzę, że Ci się uda. Jednak z tą modlitwą jest jak z pewnym oszustem. Wyłudzał pieniądze od kandydatów na studia. Twierdził, że załatwi pozytywny wynik egzaminów wstępnych. Jeśli się udawało zdać, oszust zatrzymywał pieniądze. Jeśli nie, pieniądze oddawał. Problem polegał na tym, że ten człowiek nie robił nic. Kandydaci zdawali, bo byli dobrzy, lub oblewali, bo byli po prostu słabi. Jednak wszyscy wierzyli, że ktoś im pomoże, coś załatwi. Morał z tego taki, że w życiu warto i trzeba liczyć na siebie i swoje możliwości. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:17 Liczę na siebie i nigdy się nie zawiodłam. Dzieci przepraszają i przepraszają(same nie wiedza za co),dziękują i dziękują, błagają o pomoc która jest tylko pobożnym życzeniem ,a Ojciec Niebieski w "nagrodę" plagi na nie zsyła . Bóg jest Miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:23 Tak, tak, krowa to wielki ptak. Lenin też kochał dzieci. Dlaczego? Bo żadnego nie zabił. (No, chyba nie osobiście). Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:57 japico napisał: > Tak, tak, krowa to wielki ptak. > Lenin też kochał dzieci. Dlaczego? Bo żadnego nie zabił. (No, chyba nie osobiśc > ie). A Bóg zabijał jak mu się podobało.Kto jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:21 To ja znam podobną postać historyczną, takiego dyplomatycznego szubrawca. Zwał się Talleyrand i brał łapówki (duże) za załatwienie sprawy. Jak nie załatwił, oddawał pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:40 bozia ( papieze , katolicy itd ) byla glucha w momencie gdy ludzi palono w krematoriach , zatkala sobie uszy (od jazgotu modlitewnego ). Bozi sa obojetni ludzie gdy w wypadku gina ludzie wracajacy z pielgrzymki autobusem do domu ? ksiadz ,katolik pieprza ,ze to wina diabla , albo mamrocza cos o niezbadanych wyrokach boskich bozi bedacej samym dobrem . Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 28.03.09, 21:59 Kogo Bóg miłuje tego karze. Do diabła z taką miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 29.03.09, 12:42 pocoo napisała: " Kogo Bóg miłuje tego karze. Do diabła z taką miłością." 1.Bóg nikogo nie karze.Karze nas prawo karmy.Istnieje reinkarnacja i zbieramy to co zasadziliśmy w poprzednich żywotach i obecnie. "Chętnie z tej metody skorzystam i wtedy napiszę jaki będzie tego efekt.Czy wystarczy kliknąć na "Huna" aby się wszystkiego dowiedzieć?" 2.Są fora o Hunie,gdzie ludzie dzielą się swoimi doświadczeniami.Są też do pobrania i książki.Modlitwa jest prosta,ale Podświadomość musi zanieść obraz i energię do Ojca,który jako Duch Święty jest w naszej 7 czakrze.Modlitwa samej tylko Świadomości do Boga,bez udziału Podświadomości nie przynosi żadnego skutku,bo Bóg to nie jest to samo co Ojciec.Napisz na jakie fora trafiłaś.Przy okazji dowiesz się jak M.F.Long ponownie odkrył tą metodę,która była tylko znana wtajemniczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioszek do eviva7 29.03.09, 15:40 eviva7 napisała: > pocoo napisała: > 1.Bóg nikogo nie karze.Karze nas prawo karmy. -nie ma prawa karmy poza hinduizmem Istnieje reinkarnacja -w filozofii hinduistycznej, tylko i zbieramy t > o co zasadziliśmy w poprzednich żywotach i obecnie. -jesli w to wierzysz Twoja sprawa, ale obawiam sie ze chrzescijanstwo glosi cos zupelnie innego. > Przestrzegam lojalnie wszystkich chrzescijan przed papką którą tu usłyszeliśmy (mieszanka huny dla chrzescija, hehe, tak to by chyba nalezalo nazwac). przede wszystkim : maly cytacik ze strony o hunie :"Strona ta poświęcona jest hawajskiemu duchowi aloha i starożytnej wiedzy hawajskich szamanów - Hunie." i to by chyba wystarczyło bo : Nie będziesz mial bogow cudzych przede mną. Jak komuś nie wystarcza, to niech wie, ze konsekwencje szamanizmu, i tego typu papek przyjętych na serio leczy sie pozniej w szpitalu psychiatrycznym.i to naprawde nie jest żart. s Odpowiedz Link Zgłoś
smuga7 Re: do eviva7 29.03.09, 16:36 wredzioszek napisała: > -nie ma prawa karmy poza hinduizmem Z tym mozna by troche polemizowac. W Biblii roi sie od zapewnien iz nikt nie uniknie konsekwencji swoich czynow. Tylko ci ktorzy sa w Chrystusie sa bezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: do eviva7 30.03.09, 19:31 wredzioszek napisała: > Przestrzegam lojalnie wszystkich chrzescijan przed papką którą tu usłyszeliśmy Niewiernych juz nie ostrzegasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 30.03.09, 19:30 eviva7 napisała: > 1.Bóg nikogo nie karze.Karze nas prawo karmy.Istnieje reinkarnacja i zbieramy t > o co zasadziliśmy w poprzednich żywotach i obecnie. 2 Te 1,6-9 Bo przecież jest rzeczą słuszną u Boga odpłacić uciskiem tym, którzy was uciskają, (7) a wam, uciśnionym, dać ulgę wraz z nami, gdy z nieba objawi się Pan Jezus z aniołami swojej potęgi (8) w płomienistym ogniu, wymierzając karę tym, którzy Boga nie uznają i nie są posłuszni Ewangelii Pana naszego Jezusa. (9) Jako karę poniosą oni wieczną zagładę [z dala] od oblicza Pańskiego i od potężnego majestatu Jego Odpowiedz Link Zgłoś
4-cyrus Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 31.03.09, 12:08 Jak długo będziemy żyć w świecie mitów i mitami opisywać świat, tak długo będziemy pigmejami Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioszek Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 29.03.09, 15:45 jeżeli wierzysz i prosisz i.....jest to zgodne z wolą Bożą, to zapewne może tak być że Twoja prośba zostanie wysłuchana. jest tylko jeszcze jedno ale-trzeba uwazac aby nie traktować Boga jako automatu do spelniania naszych zachcianek. poza tym, trzeba miec jeszcze rozeznaie ze to o co prosisz jest faktycznie dobrem, a nie za "ja sie boje". ale trudno to rozpatrywac w kategoriach tak ogolnych. na pewno nalezy ufac Bogu, w kazdej sytuacji. prosic, ale tez byc gotowym na taką odpowiedź jak On chce. skoro zas chcemy tylko "wymusic" by cos bylo lub nie, to jeszcze bedziemy musieli sie sporo nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 29.03.09, 17:18 W Hunie modlitwa skierowana jest do Ojca zgodnie z wolą Bożą.Nie raczyłeś poczytać coś więcej na ten temat,a już wydajesz w ciemno na nią wyrok.Jezus też podawał modlitwę do Ojca.To co Ci się nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioszek szamanizm i duchy 31.03.09, 17:58 sa zawsze w sprzecznosci z chrzescijanstwem. przykro mi. to tylko belkot jesli ktos twierdzi ze moze mieszac szamanizm i duchowosc chrzescijanska. zwykle zle sie konczy zreszta, chociaz poczatkowe owoce moga wydawac sie pozytywne. chrzescijanin sluzy tylko jednemu BOGU. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Czy modlitwa zawsze pomoże ? 30.03.09, 19:33 wredzioszek napisała: ale-trzeba > uwazac aby nie traktować Boga jako automatu do spelniania naszych zachcianek. Najpierw uświadom sobie ze modły powinno kierować się do boga a nie do wszystkich świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: kolterku jestem swiadoma 31.03.09, 20:13 Czyli nie modlisz się na kolanach przed obrazkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioszek Re: kolterku jestem swiadoma 01.04.09, 02:59 modle się w sercu. :). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: kolterku jestem swiadoma 01.04.09, 16:19 wredzioszek napisała: > modle się w sercu. :). pozdrawiam. Czyli do kościoła nie chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś