Dodaj do ulubionych

Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują.

15.08.09, 09:50
Takie coś mozna wmówić każdemu kto umarł, prawdziwą sztuką to byłoby
Zniebazstąpienie, bez porodu itp. Ale ta sztuka jeszcze nikomu się
nie udała.
Obserwuj wątek
    • magicbox Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 15.08.09, 10:12
      A swoją drogą ciekaw jestem czy to sam Chrystus wpadł na pomysł żeby jego
      uczniowie przekupili strażników i przenieśli jego ciało w inne miejsce po czym
      stworzyli legendę o wniebowstąpieniu??
      • piwi77 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 15.08.09, 10:23
        Chrystus nie mógł mieć tego rodzaju pomysłów, to postać wymyślona,
        choć mogła opierać sie na kilku pierwowzorach.
        • l.george.l Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 15.08.09, 11:53
          Przykładami niepokalanych poczęć można sypać jak z rękawa
          homoestcreatordei.wordpress.com/2009/08/15/jednokierunkowosc-drog-rodnych-wg-systemow-religijnych/
          • piwi77 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 15.08.09, 13:04
            Mnie nie chodzi o Niepokalanepoczęcia, tego mieliśmy juz pełno, mnie
            chodziło o Zniebazstąpienie już urodzonego człowieka, takiego
            fenomenu jeszcze nie było.
            • enrque111 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 16:51
              piwi77 napisał:

> Mnie nie chodzi o Niepokalanepoczęcia, tego mieliśmy juz pełno, mnie
              > chodziło o Zniebazstąpienie już urodzonego człowieka, takiego
              > fenomenu jeszcze nie było.

Znowu miałeś omamy? Mówiłem ci nie nadużywać!
              Podaj przykłady (skoro jest ich "pełno") niepokalanegopoczęcia ?
              Jeśli chodzi o "zniebazstąpienie" już urodzonego człowieka, to masz na myśli "w niebie urodzonego", czy urodzonego na ziemi, wniebowstąpionego i ponownie zniebazstąpionego ???
              • seth.destructor Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 03:02
                A mało to "wiatropylnych" panien z dzieckiem po wsiach kiedyś
                bywało?
                Xena urodziła Eve niepokalanie:)
          • karbat Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 15.08.09, 13:17
            Jesli kupuja to za wlasne pieniadze , ich problem i tych co im ten
            towar sprzedaja , w czym problem ? .
            Cynicznie serwowana obluda , kicz , wartosci rodem ze
            sredniowiecza nie rzutuja pozytywnie na wielebnych handlarzy ,- ale
            do interesu trzeba dwoch , to tez niezaprzeczalny fakt .

Gdy politycy , osoby wplywowe , spoleczenstwo staje sie zakladnikiem
            wielebnych cwaniakow , to problem .
            • enrque111 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 16:57
              karbat napisał:

> Jesli kupuja to za wlasne pieniadze , ich problem i tych co im ten
              > towar sprzedaja , w czym problem ? .
              > Cynicznie serwowana obluda , kicz , wartosci rodem ze
              > sredniowiecza nie rzutuja pozytywnie na wielebnych handlarzy ,- ale
              > do interesu trzeba dwoch , to tez niezaprzeczalny fakt .

Twój bełkot trafia chyba tylko do podobnych tobie "intelektualistów" :))) Jesteś szczęściarzem, bo na tym forum masz wielu przyjaciół, nadających na tej samej, trzeszczącej fali :)))

> Gdy politycy , osoby wplywowe , spoleczenstwo staje sie zakladnikiem
              > wielebnych cwaniakow , to problem .

Ach, gdzie tak się dzieje ??? Chyba nie w naszym zlaicyzowanym kraju ? To nie możliwe, aby "politycy, osoby wpływowe i całe społeczeństwo" było zakładnikiem jakiejś garstki cwaniaków :)))
      • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 13:30
        magicbox napisał:

> A swoją drogą ciekaw jestem czy to sam Chrystus wpadł na pomysł żeby jego
        > uczniowie przekupili strażników i przenieśli jego ciało w inne miejsce po czym
        > stworzyli legendę o wniebowstąpieniu??

Swoją drogą nie wiadomo czy przy grobowcu w ogóle stała straż ? bo i po co ?
    • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 14:13

Wniebowzięcie dotyczy Marii.
      Jezusa - Wniebowstąpienie.
      Trzeba dysponować stosowną wiedzą, jeśli chce się zaczepiać
      katolików.
      • lava71 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 15:08
        Wniebocokolwiek i tak tego nie było.
        Równie dobrze możemy rozmawiać o wniebowsmerfowanie.
        • enrque111 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 16:47
          lava71 napisał:

> Wniebocokolwiek i tak tego nie było.
          > Równie dobrze możemy rozmawiać o wniebowsmerfowanie.

Aha, nie było...bo ty tak twierdzisz :)))
          • nehsa Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 17:17
            Szanowni Forumowicze!
            Pomiędzy Waszym punktem widzenia, a moim, są istotne różnice.
            Ja, konsekwentnie twierdzę w oparciu o treści nieskończenie
            racjonalnej, areligijnej Nauki Jedynego Ojca
            , że
            przestrzeganie
            oznajmionej nam przez Syna Ojca wiedzy, skutkuje
            m.in. zjednoczeniem ludzi, i zmartwychwstaniem.
            Ze słów nieskończenie racjonalnej Nauki Wszechmogącego Ojca
            kategorycznie wynika, że żadnego wniebowzięcia Maryi nie było, bo
            Jezus, Maryja i Jozef to postaci fikcyjne.
      • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 00:32
        broceliande napisała:

>
        > Wniebowzięcie dotyczy Marii.
        > Jezusa - Wniebowstąpienie.
        > Trzeba dysponować stosowną wiedzą, jeśli chce się zaczepiać
        > katolików.

No to katoliczko zapytam tak ;gdzie w Biblii opisano Wniebowzięcie ?
        Bo o wniebowstąpieniu pisze np Łukasz uczeń Pawła !!
        Dz 1,9
        Po tych słowach uniósł się w ich obecności w górę i obłok zabrał Go im sprzed oczu.

Zresztą po tym opisie występuje w Biblii ostatnia z i tak skromnych informacji o
        waszej czwartej osobie trójcy :))

Dz 1,14
        Wszyscy oni trwali jednomyślnie na modlitwie razem z niewiastami, Maryją, Matką
        Jezusa, i braćmi Jego.

Ani słowa za to o tym ze Maria poleciała za synem !!
        No to jak to jest z tym katoliczko ?
        • seth.destructor Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 03:12
          A we "Wniebowzięciu Dziewicy" albo "Dyskursie Św. Jana"...
        • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 12:52
          Kotku, nawet nie jestem ochrzczona.
          Ale trzeba trochę klasy mieć, nie?
          • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:02
            broceliande napisała:

> Kotku, nawet nie jestem ochrzczona.

Sama się ochrzciłaś ?

> Ale trzeba trochę klasy mieć, nie?

Ta, stąd ta obrona cudzych wartości :))
            • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:13
              Nie jestem ochrzczona i jestem stuprocentową racjonalistką?
              Czemu się kłócimy?
              Sprostowałam drobną kwestię semantyczną, nic o wartościach nie
              pisałam.
              Żeby zaczepiać katolików trzeba dysponować minimum wiedzy biblijnej
              i reprezentować jakiś poziom.
              • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:22
                broceliande napisała:

> Żeby zaczepiać katolików trzeba dysponować minimum wiedzy biblijnej

Po co ? i tak nie zrozumieją :))

> i reprezentować jakiś poziom.

Jak wysoki ?
                • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:26
                  Może i nie zrozumieją.
                  To po co sam mi wstawiałeś wersety, jak myślałeś, że jestem
                  katoliczką?
                  W Biblii o wniebowzięciu nic nie ma, to wymysł Kościoła.
                  I jeszcze Ci powiem, że dobry!
                  Niech będzie jakaś bogini, a nie, że urodziła Boga i niech spada, a
                  z nią wszystkie kobiety, nieczyste i niegodne.
                  I "Kod Leonarda da Vinci bardzo mi się podobał:-)
                  • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:36
                    broceliande napisała:

> Może i nie zrozumieją.

Nie ze może ale nie zrozumieją :)))

> To po co sam mi wstawiałeś wersety, jak myślałeś, że jestem
                    > katoliczką?

Na razie nadal tak myślę ?

> W Biblii o wniebowzięciu nic nie ma, to wymysł Kościoła.

To fakt.

> I jeszcze Ci powiem, że dobry!
                    > Niech będzie jakaś bogini, a nie, że urodziła Boga i niech spada, a
                    > z nią wszystkie kobiety, nieczyste i niegodne.

Nie mam zdania :)

> I "Kod Leonarda da Vinci bardzo mi się podobał:-)

Nie wiem nie czytam i nie oglądam baśni na tematy religijne wolę oryginały :)
                    • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:47

E tam, może Ty gdzieś tam masz zdjęcie słodkiego chłopczyka ze
                      świecą, ale ja nie:-D
                      Byłam wychowana w ateistycznej rodzinie i dziecko też mam
                      nieochrzczone:-)
                      Ktoś musi to przerwać, nie?

Ja czytam dużo, różne śmieci też, ale tak zwane chyba (pamiętam z
                      polskiego) kontynuacje biblijne bardzo, bardziej od Biblii.

no co? "Mistrz i Małgorzata" albo "Ewangelia według Jezusa
                      Chrystusa" to wielka literatura.
                      • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 13:56
                        broceliande napisała:

> E tam, może Ty gdzieś tam masz zdjęcie słodkiego chłopczyka ze
                        > świecą, ale ja nie:-D

Zdjęcia nie ma ,ale tylko reprodukcje obrazu :(((

img174.imageshack.us/img174/2980/421071641.jpg
                        > Byłam wychowana w ateistycznej rodzinie i dziecko też mam
                        > nieochrzczone:-)

U mnie babka miała świra na punkcie watykańskich wafelków dała mi popalić :))).

> Ktoś musi to przerwać, nie?

No ja nie kropiłem też dzieci w sekcie :))

> Ja czytam dużo, różne śmieci też, ale tak zwane chyba (pamiętam z
                        > polskiego) kontynuacje biblijne bardzo, bardziej od Biblii.

Tam sporo mądrali wypisuje bzdury :((

> no co? "Mistrz i Małgorzata" albo "Ewangelia według Jezusa
                        > Chrystusa" to wielka literatura.

Może i wielka ale nie dla mnie.
                        • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 14:01
                          To co czytasz?

To Ty na tym obrazie? Bo ja miałam na myśli zdjęcie z komunii.

U mnie od pokoleń.
                          Byłam już na czterech świeckich pogrzebach, dwa z nich organizowałam
                          z bratem, bo jak nie ma księdza, to wszystko sam musisz robić.
                          Ale kasę zdarł oczywiście.
                          A mąż rozczarowany po bieżmowaniu. Biedaczek, został zdemoralizowany
                          przez s-f.
                          • broceliande bieRZmowaniu, przepraszam n/t 18.08.09, 14:01

• kolter-one Re: bieRZmowaniu, przepraszam n/t 18.08.09, 14:10
                              fakt , dałaś ciała :))))
                          • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 14:09
                            broceliande napisała:

> To co czytasz?

Teraz ciebie :)))

> To Ty na tym obrazie? Bo ja miałam na myśli zdjęcie z komunii.

No jeszcze wołasz o fotki komunistów ?

> U mnie od pokoleń.
                            > Byłam już na czterech świeckich pogrzebach, dwa z nich organizowałam
                            > z bratem, bo jak nie ma księdza, to wszystko sam musisz robić.

Sam czyli co ? bo ksiądz poza ble ble ble nic nie robi na pogrzebie :))

> Ale kasę zdarł oczywiście.
                            > A mąż rozczarowany po bieżmowaniu. Biedaczek, został zdemoralizowany
                            > przez s-f.

To i tak długo w sekcie wytrzymał :))
                            • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 14:32
                              Normalnie, sam takie ble ble odstawiasz, jeśli nie chcesz, żeby
                              trumna zjechała do dołu i cześć.
                              Ateistą można być, ale szacunek do zmarłego ma być.

Więc napisaliśmy biografię z bratem, postawiliśmy zdjęcie na trumnie
                              i czytaliśmy na zmianę przez mikrofon, który był w karawanie.
                              Wiesz, daty, gdzie mieszkali, gdzie pracowali, że zostawili dwoje
                              dzieci, troje wnuków. Ulubione wiersze.
                              Krótko było, pogrzeb z księdzem dłuższy:-(
                              • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 15:45
                                broceliande napisała:

> Normalnie, sam takie ble ble odstawiasz, jeśli nie chcesz, żeby
                                > trumna zjechała do dołu i cześć.
                                > Ateistą można być, ale szacunek do zmarłego ma być.

Jemu te gadki jak i kadzidło potrzebne !!

> Więc napisaliśmy biografię z bratem, postawiliśmy zdjęcie na trumnie
                                > i czytaliśmy na zmianę przez mikrofon, który był w karawanie.
                                > Wiesz, daty, gdzie mieszkali, gdzie pracowali, że zostawili dwoje
                                > dzieci, troje wnuków. Ulubione wiersze.
                                > Krótko było, pogrzeb z księdzem dłuższy:-(

No po co przedłużać niemiłe chwile ? cud się nie stanie i nie zapuka z trumny .
                                >
                                • broceliande Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 16:20
                                  To Ty się możesz tak chować bez niczego, proszę bardzo.
        • enrque111 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 15:59
          kolter-one napisał:

> Ani słowa za to o tym ze Maria poleciała za synem !!
          > No to jak to jest z tym katoliczko ?

Jako notoryczny kłamca (no cóż, swadkijehowy inaczej nie potrafią) a w dodatku przedstawicie (jak już zostało udowodnione) biznesowej organizacji TS Sp. z o.o., która czci pogańskich bożków i Diabła, nie potrafisz zrozumieć, że poza Pismem Świętym Kościół ma także Tradycję, która od czasów Apostołów jest nie mniej ważna :)))
          • kolter-one Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 16:04
            enrque111 napisał:

> Jako notoryczny kłamca (no cóż, swadkijehowy inaczej nie potrafią) a w dodatku
            > przedstawicie (jak już zostało udowodnione) biznesowej organizacji TS Sp. z o.o
            > ., która czci pogańskich bożków i Diabła, nie potrafisz zrozumieć, że poza Pism
            > em Świętym Kościół ma także Tradycję, która od czasów Apostołów jest nie mniej
            > ważna :)))

No to dawaj idioto i udowodnij na podstawie Biblii to ze Maria poleciała do
            nieba :)))
            Bo poza kupa bzdur nic nie udowodniłeś nikomu !!

Może zanim znów zrobisz z siebie idiotę zapoznaj sie z tym co prawda nie
            zrozumiesz ,ale może ci co zobaczą nie będą mieli wątpliwości ze wniebowzięcie
            jest idiotyzmem !!

1 Tym 15,20-23
            Tymczasem jednak Chrystus zmartwychwstał jako pierwszy spośród tych, co
            pomarli. (21) Ponieważ bowiem przez człowieka [przyszła] śmierć, przez człowieka
            też [dokona się] zmartwychwstanie. (22) I jak w Adamie wszyscy umierają, tak też
            w Chrystusie wszyscy będą ożywieni, (23) lecz każdy według własnej kolejności.
            Chrystus jako pierwszy, potem ci, co należą do Chrystusa, w czasie Jego przyjścia.

Skoro nie ma Jezusa jeszcze to i niema zmartwychwstania ,więc Maria imbecylu
            zgodnie z Biblią gnije w grobie !!
            • enrque111 Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 16:25
              kolter-one napisał:

> > Jako notoryczny kłamca (no cóż, swadkijehowy inaczej nie potrafią) a w do
              > datku
              > > przedstawicie (jak już zostało udowodnione) biznesowej organizacji TS Sp.
              > z o.o
              > > ., która czci pogańskich bożków i Diabła, nie potrafisz zrozumieć, że poz
              > a Pism
              > > em Świętym Kościół ma także Tradycję, która od czasów Apostołów jest nie
              > mniej
              > > ważna :)))
              >
              > No to dawaj idioto i udowodnij na podstawie Biblii to ze Maria poleciała do
              > nieba :)))
              > Bo poza kupa bzdur nic nie udowodniłeś nikomu !!

Jak widzę, to ty wzorem swoich równie tępych kumpli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Wyraźnie napisałem, że "poza Pismem Świętym Kościół ma także Tradycję", która właśnie mówi o "wniebowzięciu" :)))

> Skoro nie ma Jezusa jeszcze to i niema zmartwychwstania ,więc Maria imbecylu
              > zgodnie z Biblią gnije w grobie !!

Brak wykształcenia idzie u ciebie w parze z brakiem logiki, ale czegóż się spodziewać po osobniku, którego tak łatwo przekabacili swądkijehowy :)))
              Maryja nie "gnije w grobie" bo jej grobu po prostu nie ma ! Gdyby był to jestem pewien, że byłby bardziej sławny niż grób św. Piotra :)))
              Nigdzie zaś Kościół nie twierdzi, że Maryja "zmartwychwstała" jak ty kłamliwie sugerujesz. Ona po prostu została "wzięta do nieba" stąd masz ograniczony biedaku "Wniebowzięcie".
    • jakubek.pl Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 19:35
      udała się. Samemu Jezusowi (jego życie zostało przeniesione do łona kobiety)
      oraz np. aniołom, którzy zstąpili z nieba. Np. już przed potopem zgodnie z
      relacją z księgi Rodzaju aniołowie płodzili dzieci z córkami ludzkimi.
      • magicbox Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 20:07
        Aniołowie płodzący dzieci z córkami ludzkimi hmmmmmm....
        Gdyby ksiądz na religii rzucił takim tekstem to przeczytałbym biblię już w
        pierwszej klasie Sz.P.

Ktoś koniecznie powinien to zekranizować :)))
        • pocoo Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 20:11
          magicbox napisał:

> Aniołowie płodzący dzieci z córkami ludzkimi hmmmmmm....
          > Gdyby ksiądz na religii rzucił takim tekstem to przeczytałbym biblię już w
          > pierwszej klasie Sz.P.
          >
          > Ktoś koniecznie powinien to zekranizować :)))

Z tych związków rodzili się mocarze(Herosi).Ale to już było w mitologii greckiej.
          Zanim Ewa urodziła trzeciego syna ,to już istniały miasta założone przez córki
          zapładniane przez tatusia.
        • tlenek_wegla Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 18.08.09, 01:22
          Krwawe i obrzydliwe kino. Od 18 lat.
      • pocoo Re: Wniebowzięcie - tandeta, a głupcy to kupują. 17.08.09, 20:07
        Jezusa apostołowie rzekomo widzieli odchodzącego do nieba.A Marię kto do nieba
        zawiózł i ile lat po śmierci?
        U katolików wystarczy zapłacić.
        Jak mogą wynieść na ołtarze kogo chcą to Maria powinna mieć pierwszeństwo.Jeżeli
        ktoś chce wierzyć w takie lub inne pierdoły , to niech sobie wierzy."Bij, zabij
        , nie pojmę" dlaczego z tego powodu ustanowiono państwowe święto?
    • rccc Zydzi i buddysci tez wierza w wniebowziecie 18.08.09, 00:14
      pl.wikipedia.org/wiki/Henoch_(syn_Jereda)
      www.samadi.republika.pl/rart125.htm
      Bylo tez w Gwiezdnych Wojnach i Gwiezdnych Wrotach :)
    • rccc Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 00:27
      pl.wikipedia.org/wiki/Melchizedek
      Melchizedek - (hebr. מַלְכִּי־צָדֶק król sprawiedliwości, mój król [jest]
      sprawiedliwością, [bóg] Cedek [jest] królem) - kapłan Boga
      Najwyższego (hebr. El Eljon), król Szalemu (Salemu, prawdopodobnie
      obecnej Jerozolimy) tzn. pokoju. Wyniósł chleb i wino na powitanie
      Abrama przybywającego po wygranej bitwie.

Jest to bardzo tajemnicza postać, nazywana "kapłanem Najwyższego",
      chociaż Bóg dopiero niedawno zawarł przymierze z Abrahamem. Na pewno
      nie istniały wtedy przepisy dotyczące kapłaństwa (ustalił je dopiero
      Mojżesz) ani nawet zorganizowany kult Boga. Prawdopodobnie
      Melchizedek był Kananejczykiem i czcicielem znanego w Kanaanie boga
      El-Eljona.

Nowy Testament twierdzi, że Melchizedek nie miał ojca ani
      matki, ani rodowodu i był wieczny.

Dirk Bouts namalował spotkanie Abrahama z Melchizedekiem. Jest to
      epizod z Księgi Rodzaju (14, 17-20). Król Szalemu i kapłan Boga
      Najwyższego podejmuje Abrahama chlebem i winem, symbolami
      odnoszącymi się bezpośrednio do sakramentu Eucharystii, zaś
      Melchizedek będący kapłanem jest prefiguracją Chrystusa.
      • pocoo Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 08:24
        A wszystko to są sprawki Ducha Świętego , który "natchnął" piszących.
        Bóg robi co chce z facetami (kobiety ma gdzieś) dlatego w niebie musi być
        Przenajświętsza Panienka, aby pod jej kiecką ukryć się mogły wszystkie
        zwolenniczki RM.
      • piwi77 Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 09:27
        rccc napisał:

> Nowy Testament twierdzi, że Melchizedek nie miał ojca ani
        > matki, ani rodowodu i był wieczny.

Jestem pod wrażeniem i uznaję swoją porażkę. Skoro Nowy Testament,
        to sprawa udowodniona.
        • kolter-one Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 09:33
          piwi77 napisał:

> rccc napisał:
          >
          > > Nowy Testament twierdzi, że Melchizedek nie miał ojca ani
          > > matki, ani rodowodu i był wieczny.

>
          > Jestem pod wrażeniem i uznaję swoją porażkę. Skoro Nowy Testament,
          > to sprawa udowodniona.

Oj ci naiwni religijańci :))Melchizedek
          nie jest znany ze swojego rodowodu stąd takie słowa zapisał Paweł :) w
          przeciwieństwie do Jezusa którego rodowód zapisali bajkopisarze w ewangeliach.
          • rccc Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 17:27
            List do Hebrajczyków

VII
            1 Ten to Melchizedek, król Szalemu, kapłan Boga Najwyższego, wyszedł
            na spotkanie Abrahama, wracającego po rozgromieniu królów, i
            udzielił mu błogosławieństwa. 2 Jemu Abraham także wydzielił
            dziesięcinę z całego [łupu]. Imię jego najpierw oznacza króla
            sprawiedliwości, a następnie także króla Szalemu, to jest Króla
            Pokoju. 3 Bez ojca, bez matki, bez rodowodu, nie ma ani początku
            dni, ani też końca życia, upodobniony zaś do Syna Bożego, pozostaje
            kapłanem na zawsze.
            • kolter-one Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 18.08.09, 20:28
              rccc napisał:

Bez ojca, bez matki, bez rodowodu, nie ma ani początku
              > dni, ani też końca życia, upodobniony zaś do Syna Bożego, pozostaje
              > kapłanem na zawsze.

Co to ma znaczyć ? rozumiesz to ?
              • enrque111 Re: Melchizedek - przyklad zniebostapienia 19.08.09, 09:38
                kolter-one napisał:

> rccc napisał:
                >
                > Bez ojca, bez matki, bez rodowodu, nie ma ani początku
                > > dni, ani też końca życia, upodobniony zaś do Syna Bożego, pozostaje
                > > kapłanem na zawsze.
                >
                > Co to ma znaczyć ? rozumiesz to ?

Oczywiście, ty jako "wybitny ekspert" zaraz nam to wszystko wyjaśnisz. Wszakże "prorocy z Brooklynu" mają specjalną linię telefoniczną z Jehową i znają odpowiedzi na wszystkie pytania :)))
                Jestem niezmiernie ciekaw (sądzę, że nie tylko ja) jakie to "nowe światło" oświeciło w tej sprawie swadkowjehowy ???
                • martha31 pełen bełkot 21.08.09, 21:48
                  Jak widze na forum dalej glupota miesza sie z wulgarnoscią,
                  frustracją i przerzucanem winy za swoje spaprane zycie na katolików.
                  Nihil novi tylkko czemu wszystko polane sosem niewiedzy co sie
                  własciwe krytykuje?????
                  Teologia katolicka nie podaje czy Maryja umarła i jej ciało zostało
                  od razu wziete do nieba (czyli nie musi czekac na zmartwychwstanie
                  cial w przyszłosci) czy nie umarła i została wzieta do nieba
                  (bardziej przewaza teza 1). Jest to prosta konsekwencja wlasnie
                  tego,ze nie miała grzechu (czyli dogmatu o jej niepokalanym
                  poczeciu), bo ciało podlega smierci poprzez grzech(Rz, 10).
                  Kto miał zrozumiec juz zrozumiał, choc nie wiem czy ktos taki sie tu
                  znajdzie...........................:/
                  Mozecie dalej się frustrować i publicznie kompromitować, miłego
                  życia.
                  • martha31 + 21.08.09, 21:51
                    Dawno nie byłam na tym forum i jak się tu zaglada "z zewnątrz", to
                    musze przyznac,że tyle o forsie jak tutaj-nigdzie się nie gada.......
                    Wszystko Wam sie kojarzy z forsą-rozumiem,ze to sens i cel Waszego
                    zycia-ok, tylko nie wmawiajcie swoich własnych wad innym, bo to
                    żałosne...........
                    • magicbox Re: + 21.08.09, 22:02
                      W gałęzi którą rozwinęłaś swoją wypowiedzią nie ma ani słowa o pieniądzach więc
                      chyba nie trafiłaś za dobrze :). No ale może poprostu nie masz nic do
                      powiedzenia na temat.
                      • kolter-one Re: + 21.08.09, 22:56
                        magicbox napisał:

> W gałęzi którą rozwinęłaś swoją wypowiedzią nie ma ani słowa o pieniądzach więc
                        > chyba nie trafiłaś za dobrze :). No ale może poprostu nie masz nic do
                        > powiedzenia na temat.

Dokładnie tak ; nigdy tu nic konstruktywnego nie miała do powiedzenia.
                    • kolter-one Re: + 21.08.09, 22:53
                      martha31 napisała:

> Dawno nie byłam na tym forum i jak się tu zaglada "z zewnątrz", to
                      > musze przyznac,że tyle o forsie jak tutaj-nigdzie się nie gada.......
                      > Wszystko Wam sie kojarzy z forsą-rozumiem,ze to sens i cel Waszego
                      > zycia-ok, tylko nie wmawiajcie swoich własnych wad innym, bo to
                      > żałosne...........

Ta ciekawe ;Ile korzyści przyniosła Nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie,
                      wiadomo" - Leon X.
                  • magicbox Re: pełen bełkot 21.08.09, 21:58
                    Jak na razie to widzę że co katolik to inna interpretacja nauk KK. Nihil novi -
                    nauka KK sprytnie manipuluje swymi dogmatami kiedy wprost zaczyna wyłazić ich
                    absurdalność.
                    • karbat Re: pełen bełkot 21.08.09, 22:43
                      Niebo – część atmosfery lub przestrzeni kosmicznej widzianej z
                      powierzchni dowolnego obiektu astronomicznego. Czasami niebo
                      definiowane jest również jako gęsta powłoka atmosferyczna planety.
                      Miejsce powstania , Stworzyciela , Bogow wielu religii ,miejsce
                      pobytu swietych .

Katoliki i ich bozia musza b. uwazac ,zanim walnie Supernova ,
                      musza sie b. szybko przeprowadzic do innej galaktyki . Podroze
                      trwajace setki milionow lat swietlnych .
                    • kolter-one Re: pełen bełkot 21.08.09, 22:54
                      magicbox napisał:

> Jak na razie to widzę że co katolik to inna interpretacja nauk KK. Nihil novi -
                      > nauka KK sprytnie manipuluje swymi dogmatami kiedy wprost zaczyna wyłazić ich
                      > absurdalność.

To debilka naszczeka ,naszczeka obsika ze dwa murki i znów zniknie ładować siły
                      na katoliku :))
                      • enrque111 Re: pełen bełkot 22.08.09, 09:11
                        kolter-one napisał:

> To debilka naszczeka ,naszczeka obsika ze dwa murki i znów zniknie ładować siły
                        > na katoliku :))

Bardzo niegrzecznie jest tak mówić o damie. Co prawda nie miał kto ciebie wychować, gdyż jak przyznałeś "zacząłeś samodzielne myślenie w wieku 10 lat", ale to nie usprwiedliwia chamstwa.
                        To, że jesteś prostak i prymityw wiadome jest już chyba wszystkim na tym forum - jedni się do tego przyzwyczaili, inni reprezentują identyczny poziom kultury (raczej jej braku), więc nie dostrzegają twego wulgarnego knajactwa.
                        Nie stresuj się jednak, uszy do góry ! Proces wychowania i nabierania ogłady jest dla niektórych długi i czasami nawet bolesny. Ja nie wybieram się "ładować siły na katoliku", gdyż jestem pełen sił i zapału aby ewangelizować takie stado zagubionych prostaków jak na tym forum (oczywiście z tobą na czele) :)))
                        • kolter-one Re: pełen bełkot 22.08.09, 09:16
                          enrque111 napisał:

> Bardzo niegrzecznie jest tak mówić o damie. Co prawda nie miał kto ciebie wycho
                          > wać, gdyż jak przyznałeś "zacząłeś samodzielne myślenie w wieku 10 lat", ale to
                          > nie usprwiedliwia chamstwa.
                          > To, że jesteś prostak i prymityw wiadome jest już chyba wszystkim na tym forum
                          > - jedni się do tego przyzwyczaili, inni reprezentują identyczny poziom kultury
                          > (raczej jej braku), więc nie dostrzegają twego wulgarnego knajactwa.
                          > Nie stresuj się jednak, uszy do góry ! Proces wychowania i nabierania ogłady je
                          > st dla niektórych długi i czasami nawet bolesny. Ja nie wybieram się "ładować s
                          > iły na katoliku", gdyż jestem pełen sił i zapału aby ewangelizować takie stado
                          > zagubionych prostaków jak na tym forum (oczywiście z tobą na czele) :)))

Ciebie mamusia nie nauczyła ze nie ze plagiatowanie czyiś wypowiedzi to
                          złodziejstwo ? katoliku pełny moralnych frazesów ?
                          • enrque111 Re: pełen bełkot 22.08.09, 09:55
                            kolter-one napisał:

> Ciebie mamusia nie nauczyła ze nie ze plagiatowanie czyiś wypowiedzi to
                            > złodziejstwo ? katoliku pełny moralnych frazesów ?

Moje teksty można skonfrontować z innymi, potwierdzając autentyczność zawartych w nich informacji, czego niestety nie można powiedzieć o twoich, które przenosisz myszą wprost z zeskanowanej makulatury TS Sp. z o.o. :))))
                            • kolter-one Re: pełen bełkot 22.08.09, 10:59
                              enrque111 napisał:

> Moje teksty można skonfrontować z innymi, potwierdzając autentyczność zawartych
                              > w nich informacji, czego niestety nie można powiedzieć o twoich, które przenos
                              > isz myszą wprost z zeskanowanej makulatury TS Sp. z o.o. :))))

Ble ble ble , masz tak wysoka samoocenę w wyniku dobrze przeprowadzonej terapii
                              psychiatrycznej?
                              • enrque111 Re: pełen bełkot 22.08.09, 11:02
                                kolter-one napisał:

> Ble ble ble , masz tak wysoka samoocenę w wyniku dobrze przeprowadzonej terapii
                                > psychiatrycznej?

Zawsze staram się unikać przybytków, w których ty jesteś częstym gościem, a właśnie do takich zaliczam zakłady psychoatryczne :)))

• kolter-one Re: pełen bełkot 22.08.09, 11:26
                                  enrque111 napisał:

> Zawsze staram się unikać przybytków, w których ty jesteś częstym gościem, a wła
                                  > śnie do takich zaliczam zakłady psychoatryczne :)))

Niestety często nie masz wyjścia !kaftan z długimi rękawami skutecznie
                                  powstrzymuje od nieskoordynowanych ruchów, które mogły by przeszkodzić
                                  pielęgniarzom tam ciebie zabrać.
                                  • enrque111 Re: pełen bełkot 22.08.09, 11:45
                                    kolter-one napisał:

> enrque111 napisał:
                                    >
                                    > > Zawsze staram się unikać przybytków, w których ty jesteś częstym gościem,
                                    > a wła
                                    > > śnie do takich zaliczam zakłady psychoatryczne :)))
                                    >
                                    > Niestety często nie masz wyjścia !kaftan z długimi rękawami skutecznie
                                    > powstrzymuje od nieskoordynowanych ruchów, które mogły by przeszkodzić
                                    > pielęgniarzom tam ciebie zabrać.

Ciekawe rzeczy opowiadasz ! Opowiedz coś jeszcze na ten temat - jak tam jest, co tam robią pensjonariuszom, jacy są pielęgniarze, wszak sam tego doświadczyłeś na własnej skórze, więc twoje bogate doświadczenia z tych "przybytków" zainteresować mogą wielu :)))
                  • kolter-one Re: pełen bełkot Martuni :))) 21.08.09, 22:51
                    martha31 napisała:

> Jak widze na forum dalej glupota miesza sie z wulgarnoscią,
                    > frustracją i przerzucanem winy za swoje spaprane zycie na katolików.

No, a najbardziej to ty nam je paprasz popaprańcu :))

> Nihil novi tylkko czemu wszystko polane sosem niewiedzy co sie
                    > własciwe krytykuje?????

O wszechwiedząca nr 2 .

> Teologia katolicka nie podaje czy Maryja umarła i jej ciało zostało
                    > od razu wziete do nieba (czyli nie musi czekac na zmartwychwstanie
                    > cial w przyszłosci)

Wszyscy umieraja i wszyscy muszą czekać na zmartwychwstanie 1 list do Koryntian
                    15 rozdział sie kłania.

>czy nie umarła i została wzieta do nieba
                    > (bardziej przewaza teza 1).

Do nieba żywcem :)))
                    Znów ten sam list sie kłania !!

Jest to prosta konsekwencja wlasnie
                    > tego,ze nie miała grzechu (czyli dogmatu o jej niepokalanym
                    > poczeciu), bo ciało podlega smierci poprzez grzech(Rz, 10).

Durne teksty nawiedzonych nie mających absolutnie pojęcia o Biblii :))

Rz 3,22-25
                    Jest to sprawiedliwość Boża przez wiarę w Jezusa Chrystusa dla wszystkich,
                    którzy wierzą. Bo nie ma tu różnicy: (23) wszyscy bowiem zgrzeszyli i pozbawieni
                    są chwały Bożej, (24) a dostępują usprawiedliwienia darmo, z Jego łaski, przez
                    odkupienie które jest w Chrystusie Jezusie. (25) Jego to ustanowił Bóg
                    narzędziem przebłagania przez wiarę mocą Jego krwi. Chciał przez to okazać, że
                    sprawidliwość Jego względem grzechów popełnionych dawniej - za dni cierpliwości
                    Bożej - wyrażała się

Czy widać tu ze wszyscy zgrzeszyli a tylko Maria jedna nie ?

z
                    > Kto miał zrozumiec juz zrozumiał, choc nie wiem czy ktos taki sie tu
                    > znajdzie...........................:/

Ty prymitywna kozo parafialna ::)))

> Mozecie dalej się frustrować i publicznie kompromitować, miłego
                    > życia.

Wal się torbo :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka