Dodaj do ulubionych

Reklamacja samochodu

IP: *.tpnet.pl 11.01.11, 08:44
Witam

Zgłosiłem do serwisu występowanie pewnej usterki żądając naprawy na gwarancji.
Odmówiono mi, twierdząc że usterka nie występuje. Chodzi o stuki w zawieszeniu, które są oczywiście rzeczą względną, więc łatwo klienta spławić. Ale w tzw. zaleceniu serwisowym dla ASO centrala przyznała, że takie usterki występują i należy wymienić wadliwe części na nowe, zmodyfikowane co też bez przeszkód jest robione w innych ASO w Polsce. Oczywiście widziałem to zalecenie serwisowe i im o tym wspomniałem. Mam wrażenie, że robią mi na złość, ponieważ zakwestionowałem ich kompetencje (wydaje mi się, że oni początkowo nie wiedzieli o tym zaleceniu serwisowym).
Po obustronnej wymianie pism zgłosiłem sprawę do Rzecznika Konsumentów, który wysłał zapytanie do ASO. Odpowiedzieli, że ... takie zalecenie serwisowe nie istnieje, co jest jawnym kłamstwem. Jeszcze coś: zgłosiłem wcześniej reklamację pisemnie, listem poleconym za potwierdzeniem odbioru i nie otrzymałem na nią odpowiedzi pisemnej, a czytałem że w w przypadku braku odpowiedzi reklamację uważa się za uwzględnioną. Czy to w tym przypadku działa, ponieważ wprawdzie pisemnie nie odpowiedzieli, ale dzwonili do mnie, a ja dzwoniłem do nich?

Obserwuj wątek
    • Gość: Aaa Re: Reklamacja samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:33
      Jeżeli reklamacja jest gwarancyjna, to termin 14 dni do odpowiedzi nie obowiązuje, chyba, że tak stanowi gwarancja.
      A jakiego auta dotyczy ta sprawa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka