Dodaj do ulubionych

reklamacja drzwi Porta

IP: 95.160.231.* 05.11.14, 18:35
WItam,

zamówiłem we wrześniu troje drzwi Porta w firmie Norma 2000 wraz z usługą ich montażu. Zapłaciłem zaliczkę 1500zł (koszt całkowity tych drzwi wraz z montażem 3750zł). Po 5 tygodniach czekania na drzwi przyszedł czas ich montażu. Pominę fakt, że jedne zostały błędnie zamówione przez pracownika firmy Norma 2000 i czekam kolejne 5 tygodni na wysłanie poprawnych. Z pozostałych 2 drzwi, jedne są ok natomiast z drugimi są same problemy. Najpierw monter do czego się przyznał zamontował krzywą ościeżnicę na co nie zwrócił uwagi i teraz mówią, że już jej nie można reklamować jak nie zostało to zauważone przed montażem. Prostował ją na tyle na ile był i powiedzmy jest w miarę ok. Jednak parę dni po montażu drzwi zauważyłem, że na skrzydle w dwóch miejscach odchodzi okleina od drzwi oraz drzwi w trakcie pracy głośno trą w okolicy zawiasów. Monter próbował regulować drzwi na zawiasach ale nie przyniosło to żadnego efektu i stwierdził, że nie wie co jest winą. Reklamowałem to w firmie Norma 2000, oni pisali mail w tej sprawie do Porty, która dzisiaj im odpowiedział, że reklamację odrzucają ponieważ na to trzeba było zwrócić uwagę przed montażem drzwi. Teraz zastanawiam się, jako że montażu drzwi dokonywał wykonawca firmy Norma 2000 to chyba oni zawinili nie oglądają tych drzwi przed montażem czy ja jako klient miałem je oglądać zanim monter zamontował? z drugiej strony tłumaczenie Porty, że miało to być obejrzane przed montażem jest chyba absurdalne bo co w sytuacji gdyby okleina zaczęła odchodzić w trakcie ich użytkowania. Czytając opinie o Porcie w internecie obawiam się, że odwołanie się i tak nic nie da. Teraz tylko zastanawiam się, czy w sytuacji jeżeli porta odrzuci odwołanie do odrzuconej reklamacji powinienem po prostu nie zapłacić resztę kwoty za te wadliwe i zamontowane drzwi i poinformować firmę Norma 2000 aby je sobie wzięli jeżeli nie chcą wymienić? Co w sytuacji jeżeli oni będą nalegać, że mam zapłacić za te wadliwe drzwi? Mam już przed oczami czarną wizję wysyłania wezwań do zapłaty komornika itp.
Obserwuj wątek
    • e-rzecznik_porta Re: reklamacja drzwi Porta 13.11.14, 11:10
      Witam serdecznie, przepraszamy za zaistniałą sytuację. Bardzo prosimy o podanie numeru reklamacji (znajduje się na protokole reklamacyjnym) w celu przyjrzenia się sprawie i weryfikacji poziomu obsługi klienta przez naszego partnera biznesowego. Wada odklejenia (o ile nie powstała w wyniku zawilgocenia produktu) jest wadą technologiczną i można ją zgłosić niezależnie od montażu w trakcie całego okresu gwarancyjnego.
      Ponadto pragniemy zarekomendować wybór punktów z Autoryzowanych Grup Montażowych (wyszukiwarka znajduje się na dobrymontazysta.pl).
      • Gość: Olaf Re: reklamacja drzwi Porta IP: 195.117.22.* 13.11.14, 15:42
        reklamacja zgłoszona przez Norme 2000 do Porty przez pośrednictwo firmy Bel-Pol Gliwice i ma numer 25129. Wada nie mogła powstać w wyniku zawilgocenia bo takie rzeczy chyba nie dzieją się w przeciągu 2 dni od montażu. Odkryłem po 2 dniach i to też po dokladnym przyjrzeniu się ponieważ jedna wada, która jest na wysokosci wzroku jest niewielka a druga większa jest na samym dole przy wąskiej krawędzi drzwi. mogę podac link do filmu, który zrobiłem i miał być dołączony do reklamacji poza zdjęciami.
        youtu.be/KCwWPRtD-3w?list=UUlShRxotFnNuDb8tIMLzeJQ

Ja jestem załamany, liczyłem na dobre drzwi za takie pieniądze a teraz nie dość, że ne jedne czekam kolejne 5 tygodni z uwagi na błąd zamawiającego to jeszcze te wady drzwi już zamontowanych.
        • kendo333 Re: reklamacja drzwi Porta 14.11.14, 01:18
          Czasem pech się zdarza i są problemy z drzwiami i reklamacją, ale regułą dla Porty jest wysoka jakość produktów i dobry kontakt z klientem.
          • Gość: margo Re: reklamacja drzwi Porta IP: *.free.aero2.net.pl 17.08.16, 10:58
            Ciekawe ile razy pech może się zdarzyć w fabryce Porty. Mnie się zdarzył już trzeci raz i już 5 miesięcy czekam na drzwi. W marcu zamówiłam 10 skrzydeł z ościeżnicami w salonie Vox Chorzów, 9 skrzydeł DRE a jedno białe łamane BETA z Porty do garderoby. Drzwi Dre przyjechały o czasie ładnie zapakowane każde w osobny pełny karton więc było małe ryzyko uszkodzenia w transporcie zamontowano bez problemu. Drzwi Porty gdzieś zaginęły w transporcie znalazły się po dwóch tygodniach, zapakowane w kartony na brzegach i owinięte streczem, okazało się że są porysowane na środku w miejscu gdzie był strecz. Drzwi poszły do reklamacji która miała zająć dwa tygodnie!!!! Trwała półtorej miesiąca!!! Montażyści z Voxa przyjechali z drzwiami i znowu okazały się uszkodzone, były klejone na brzegach, ponownie pojechały do reklamacji czekałam cztery tygodnie i za trzecim razem przysłali ponownie uszkodzone drzwi te które były za pierwszym razem porysowane. Ta fabryka to chyba jakaś jedna wielka porażka a kontrola jakości nie istnieje jak można po raz trzeci wysłać do klienta uszkodzone drzwi!!! Całe szczęście że zamawiałam u nich tylko drzwi do garderoby a nie do całego domu!!
            • Gość: Ola Re: reklamacja drzwi Porta IP: *.centertel.pl 18.05.17, 21:47
              ja niestety zamówiłam drzwi PORTA do całego domu (10szt) pół roku i do dziś ich nie mam, bo jutro składam kolejną reklamację.
              Wykonanie i jakość drzwi są antyreklamą tej firmy.
              na każdym rancie białych drzwi widać szare łączenie. wyglada to okropnie. złożyliśmy reklamację i po trzech miesiącach dostaliśmy nowe drzwi z tą samą wadą.
              Odradzam wszystkim tę firmę. wpłaciliśmy zaliczkę i jesteśmy od pół roku bez drzwi i pieniędzy
              • marlenapiep Re: reklamacja drzwi Porta 01.10.24, 14:20
                Drzwi z dziura przedstawiciel stwierdził że ja zrobiłam dziurę i oryginalnie zamalowalam.
                Plus drzwi kupiłam w 2018 i zaczął się mój koszmar ...3 reklamacje nie przespane noce...

Teraz żyje z drzwiami z pęknięta okleina oraz dziurami. Do tego jak je lekko przetrzesz zaraz widać ślady biały mat.

Dziś chciałam oddać im dwie pary drzwi żeby odpłatnie mi je odmalowali wymienili okleinę i zrobili coś z tą dziura. To usłyszałam że nie wykonują takich rzeczy.

Przestrzegam Was nie kupujcie Porty najgorsze drzwi w kraju. Brak gwarancji i reklamacji. Śmieją się w twarz.
                I usuwają negatywne komentarze na Instagramie -taka ich polityka.
          • marlenapiep Re: reklamacja drzwi Porta 02.10.24, 15:43
            Zero kontaktu jak zaczynają się schody
    • Gość: gargo Re: reklamacja drzwi Porta IP: *.toya.net.pl 25.04.17, 19:26
      No cóż, coś z tą firmą jednak dzieje się niedobrego... My zamówiliśmy drzwi z ościeżnicami w Łodzi na ul. Inflanckiej u oficjalnego przedstawiciela Porty. Po ok. 5 tyg. pojawił się towar, za który od razu kazano nam zapłacić w całości - jeszcze przed montażem! Takie mają tu zasady podobno, no cóż - jak zapłacisz to już się klient nie liczy. I przekonaliśmy się o tym. Montażysta przyjechał na montaż i wtedy okazało się, że dwie opaski nie pasują, bo pomiar został wykonany niedokładnie i rzekomo nie uwzględnił krzywizn ścian, a trzecia nie została odpowiednio przycięta, bo panowie zapomnieli. Tak więc trzech opasek nam brakuje, bo tę do przycięcia zabrali (a konkretnie kazali nam zawieźć bo samochód panów montażystów był za mały - hmmm...), a dwie błędnie wymierzone musieli zamówić jeszcze raz i znów mieliśmy czekać 5 tygodni. No i czekamy. Tylko, że mija już 5 miesiący, a od momentu złożenia zamówienia prawie pół roku.
      Muszę z przykrością dodać, że w tej firmie gdzie my zamawialiśmy wiele do życzenia pozostawia traktowanie klienta. W trakcie rozmowy wszyscy mili, ale po zapłacie lekceważenie kompletne. Dzwonimy od kilku miesięcy w sprawie dokończenia montażu, za każdym razem odbiera ktoś niezorientowany w sytuacji mówiąc, że oddzwoni osoba kompetentna i jeszcze NIGDY nikt nie oddzwonił. Kontakt z nimi jest wyłącznie osobisty, ale ile można tam jeździć? Nie wspomnę, że za każdym razem kiedy tam pojadę rozmowa kończy się na tym, że... ktoś oddzwoni! I tak wkoło...
      Warto tu dodać, że udało nam się dwa razy umówić z montażystą na dokończenie montażu, z tym, że za żadnym razem po prostu nie przyjechał, mimo, że na niego czekaliśmy.
      Ciekawa jestem jak taką postawę oceniłaby Porta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka