Dodaj do ulubionych

Reklmacja buty [merrell]

27.07.15, 08:30
Witam, jakieś kilka miesięcy temu zakupiłem sobie buty BARE ACCESS 4, wszystko by było ładnie, pięknie gdybym nie stwierdził ostatnio uszkodzenia podeszwy.
Obrazek. Uszkodzenie jest dziwne, przypominające podpalenie lub skutek wysokiej temperatury, nie mem 100% pewność skąd się wzięło, nie korzystałem tak agresywnie z butów a są one jeszcze do biegania. Mam teorie, że od upałów i asfaltu, co gorsze odrywa się cześć nakładek na podeszwie. Nie wiem czy opłaca się reklamować bo z tego co pytałem to rzadko reklamują i jeszcze takie uszkodzenie. Czy coś samemu kleić co jest równoznaczne z utrata gwarancji, czy próbować wysłać do producenta, co myślicie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • hc24 Re: Reklmacja buty [merrell] 27.08.15, 10:23
      czasem jest tak, że sprzedawcy celowo odrzucają reklamację, licząc że klient i tak nic nie zrobi. Nie będzie przecież kierował do sądu sprawy za 200 zł. W takich sytuacjach warto skorzystać z oferty sprzedaży reklamacji na reklamacje24.com. Wystarczy napisać maila na kontakt@reklamacje24.com i w kilka dni otrzymać pieniądze na konto. Polecam !
    • Gość: juliusz Re: Reklmacja buty [merrell] IP: *.dynamic.mm.pl 01.09.16, 17:18
      Cześć, ja właśnie jestem w trakcie reklamowania butów Merrell trekkingowych model Moab Gore-tex Beluga zakupionych w sklepie internetowym eobuwie.pl. Buty a właściwie jeden but, rozkleił się po ok 2 m-cach użytkowania - cholewka oddzieliła się od podeszwy (pod całą piętą). Właśnie dostałem informację, że reklamacja została uznana za bezpodstawną (?!), czekam na dokładne wyjaśnienie ze strony producenta, ale na pewno będę się odwoływał. Buty są, jak sama nazwa wskazuje, trekkingowe, znaczy do chodzenia, i nie stać mnie aby co 2 m-ce wywalać 350 zł na nową parę... Jak widzisz, sam nie kleiłem a i tak reklamacja odrzucona. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka