Dodaj do ulubionych

własna działalność

20.10.05, 15:08
To form potrzebne dla chorych ,co już nie mogą pracować, a ponieważ zaniemogłem , no to co mam do roboty. Jest żle , b. żle, okropnie, fatalnie . Mógłbym jeszcze z tuzin przymiotników znależć. Nic nie wychodzi.Niby robota jest, ale nie można zarobić .Opłaty -stałe ,a zarobek w kratkę. Podatki rosną rachunki rosną, a zarobek maleje .Łatwo upaść , a podnieść b. trudno .Jeszcze 5, 6 lat temu nie było problemu z opłaceniem długów. Teraz co mądrzejsi i ci co mogą zostawić rodziny już wyjechali. Powiem tak,pasterz coraz większy ma brzuch a owieczka coraz bardziej przygarbiona i nie mam tu na myśli tylko księży. Polska władza pozbawiona jest wyobrażni . Polska obecnych polityków tych przy władzy i tych poza nią przypomina mi złotą wolność szlachecką, roztrwonią ją dla własnych zachcianek i obiecanek. Słożba zdrowia to czarna dziura , ZUS to potwór co pożera wszystko, a instytucje państwowe ciągle rozrastają sie do niebotycznych rozmiarów, o monopolistach nie ma co wspominać bo to święte krowy .Kto jest wstanie ich wykarmić?Nie ma co narzekać tylko trzeba nauczyć się poruszać w tym totalnym braku pieniędzy. Mam nadzieje, że jestem po raz pierwszy i ostatni w tym form , jutro mam zamiar już chodzić.
Obserwuj wątek
    • julka15 Re: własna działalność 21.10.05, 11:01
      a ja nie chcę się "poruszać w totalnym braku pieniędzy" - to dopiero choroba
      ja chcę być boogaata!
      i nawet jeszcze bogatsza!!
      :)))
      • adam022 Re: własna działalność 23.10.05, 23:31
        Ja też :)
        Może nie myślę o BOGACTWIE, ale o świetym spokoju i stabilizacji finansowej...

Nie zamierzam na razie jeszcze odpuścić...Choć "klient strategiczny" wysłał
        mnie na zieloną trawkę, bo nie dałem już wiecej towaru - skoro nie płacił...to
        spróbuję poszukać nowego. Nie dam się ! Podobno w poprzednich wcieleniach byłem
        wojownikiem :)
        Też mam już, jak niektórzy z forum sytuację podbramkową...zero kasy, mało
        nowych zleceń...ale stale szukam pomysłu na życie.
        I znajdę :)
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka