Gość: Sflustrowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:29 Czy ktos tez otzrymuje takie nie zaklejone koperty z wezwaniami od Eniro Polska ( Panorama Firm ) ??. Jak mozna takie cos ukrocic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andree Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:24 Teoretycznie możesz zgłosić to na Policję jako nękanie, łamanie zasad tajeminicy korespondencji itp.. Praktycznie ciężko w tym temacie cokolwiek udowodnić, aczkolwiek często samo podjęcie takich działań, spisanie protokołu i telefon z Policji do Firmy Eniro może dać pozytywny efekt. p.s. Osobiście skrajnie nie polecam tej firmy ze względu na konieczność 3- krotnych u nich interwencji, na szczęście nie pracują tam także zbyt bardzo rozgarnięte osoby ^^ więc 0-3 dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:28 myślę< że osoba pisząca ten list do zbyt rozgarniętych również nie może się zaliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Any Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: *.chello.pl 12.04.06, 22:19 Wszystkie takie koperty otrzymałeś? Chyba komuś język wysiadł przy sklejaniu tych kopert. Z drugiej strony patrząc, jak sie podpisuje do czegoś zobowiązanie to i płacić trzeba. Nie będzie wtedy monitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: *.chello.pl 22.08.06, 18:17 Co racja to racja!!!Najpierw podpisuja a potem szukaja dziury w calym zeby nie zaplacic!Super rozgarnieci szefowie polskich firm!!!Monitow nie dostaja ci co nie placa w ciagu siedmiu dni nikt nie wymaga takiego terminu platnosci.Ale jesli przez caly rok nie placa ani grosza nic dziwnego ze przychodza monity, telegramy itd...POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZCIWYCH KLIENTOW PANORAMY FIRM!! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.samoosia Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! 12.04.06, 22:51 nie martw sie o o koperty, zwroc uwage na swoje naleznosci, nie dziwi Ciebie fakt, ze takie otrzymujesz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIkAr86 Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: *.chello.pl 19.07.06, 20:02 Ojej,ale dowaliłaś.Inteligencja i spostrzeżenie na medal. Przecież nie padło pytanie czy mam dług czy nie mam,ale co zrobić z niezaklejonymi kopertami.Nie bądź taką dobrą, umoralniającą ciocią.Każdy sobie sam poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WINDYKATOR_ENIRO Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! IP: 217.116.110.* 19.09.06, 23:09 > Przecież nie padło > pytanie czy mam dług czy nie mam,ale co zrobić z niezaklejonymi kopertami. Jak cie tak wkurzają, to weź no normalnie kurna wafel tubkę kleju biorowego i zaklej . I problem zniknie, a nie zawracasz dupę swoimi odczuciami estetycznymi ludziom na forum. Jeśli jednak dostajesz takie listy, znaczy, że nie potrafisz prowadzić uczciwej działalności na ynku - to i kleju pewnie nie kupisz, bo za drogi ... Niby chcesz mieć zamknięte koperty, a na klej nie wydasz. To też ci pomogę: Włam się komuś do mieszkania, i podpie*(&*^ kilogram mąki (na przyszłość zostanie zapas) ... Poczekaj na deszcz (szkoda płacić za wodę). Nabierz do miseczki deszczu, zababraj wodę mąką do mocnego zgęstnienia, przesmaruj paluchem tą maź po kopercie i zaklej. Ręce (oszczędnościowo) umyj w kałuży. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Spłacić dług 20.07.06, 14:40 panie "sflustrowany" Nie ma obowiązku zaklejania kopert. Możesz conajwyżej listonosza oskarżyć o przeczytanie listu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIkAr86 Re: Spłacić dług IP: *.chello.pl 20.07.06, 20:59 A ty jak piszesz list do kogoś to nie zaklejasz kopert? Czy gdybyś ty dostał list z niezaklejoną kopertą też byś takie bzdury opowiadał?Już widze jak pędzisz z awanturą gdzie się da. Konformizm kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Spłacić dług 21.07.06, 09:02 Gość portalu: NIkAr86 napisał(a): > A ty jak piszesz list do kogoś to nie zaklejasz kopert? Czy gdybyś ty dostał > list z niezaklejoną kopertą też byś takie bzdury opowiadał?Już widze jak pędzisz z awanturą gdzie się da. Konformizm kwitnie. Jesli listy byłby niezaklejony to conajwyżej bym mógł mieć zastrzeżenia do listonosza, że otwarłt/przeczytał. Zresztą - znasz jakiś przepis nakazujący zaklejanie kopert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinek Re: Spłacić dług IP: *.crowley.pl 22.08.06, 21:26 Otworzyl, pisze sie otworzyl. :) /sorki za brak polskich znakow ale klawiature mi zalalo/ Pzdr. Pinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIezaklejaczListuf Re: Spłacić dług IP: 217.116.110.* 19.09.06, 23:11 > A ty jak piszesz list do kogoś to nie zaklejasz kopert? A ciebie to co obchodzi ? Za chwilę zaczniesz pytać w co wyciera małego po stosunku, w ręczniczek czy w firankę. > z awanturą gdzie się da. Konformizm kwitnie. Gównarzeria lat 20 dorwała się do słownika wyrazów obcych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfrustrowany Re: Spłacić dług IP: *.echostar.pl 25.10.06, 18:28 Ty Niezaklejacz i / lub WindykatorEniro , najlepiej sie zaklejcie , i to wszystkie otwory bo tak samo smierdzi . Sfrustrowany ( ten sam ) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Eniro i nie zaklejone kopery w wezwaniami !!! 25.10.06, 19:55 > Jak mozna takie cos ukrocic ? Poprosić o przysyłanie kopert zaklejonych. Albo napisać do Poczty Polskiej, żeby uważali przy sortowaniu. Albo poprosić listonosza, żeby uważał z kopertami. Odpowiedz Link Zgłoś