Dodaj do ulubionych

Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża

11.12.09, 12:43
postawa kłamliwa.odrobina wiedzy mówi że znakiem chrześcijan od zawsze była
RYBA,.NIE długo okaże się że ORZEŁ BIAŁY nie jest naszym znakiem.powtarzają za
klerem-nie mają własnego zdania???
Obserwuj wątek
    • nierum Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 12:46
      .ps.i ani słowa o łamaniu USTAWY ZASADNICZEJ.uczcie się młodzi-prawo nie jest
      ważne gdy domaga się tego kler!!!
    • dorianne.gray Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 12:56
      Moje dawne liceum... przedszkole mojego dziecka... wstyd mi za was, drodzy
      nauczyciele, po prostu...
    • Gość: Ojciec A ja myslałem że tylko Gorzów śmierdzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 17:12
      kruchtą i zaściankiem. A tu patrzcie nasza lubuska "stolyca" się ośmiesza na
      całą Polskę
      • Gość: tina Re: A ja myslałem że tylko Gorzów śmierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 19:37
        podobno wszystkie rady pedagogiczne były za
    • Gość: AL Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 19:43
      Tak sie zastanawiam kiedy ten CIEMNOGRÓD sie w tym kraju skończy...
      • Gość: środkowy_palec Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 20:04
        Ja postawię krzyżyk przy nazwisku takiego kandydata na prezydenta który obieca
        mi że na pysk wywali tych dyrektorskich wazeliniarzy.Nie lubię komuchów ale w
        takim wypadku będę zmuszony oddać na nich mój głos.Q...wa co się dzieje w tej i
        tak juz za mocno zklerykalizowanej mojej ojczyznie?
        • Gość: gosc Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 21:52
          i pomyśleć, że większość wypowiadających się tutaj należy do ogromnej rzeszy
          "katolików", ochrzczonych wbrew ich woli przez ciemnych rodziców!
          Pojmujecie wiarę tylko przez pryzmat kleru i kościoła?
          • Gość: Robin jester Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 11.12.09, 22:11
            Ty chyba zartujesz o tej wiekszości.To tylko paru komuszkow z SLD
            odrabia na forum zadanie domowe.
          • dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 22:14
            Nie byłam ochrzczona, nie mam nic wspólnego z żadną religią - w pale się nie
            mieści, co?
            • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 01:08
              Ja tez, moja matka tez, moj dziadek tez. Coz za dziwadlo z mojej rodziny O.o
              • Gość: tomek Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:37
                nikt nie jest doskonały ;)
                • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 20:33
                  Przynajmniej nie jestem hipokryta.
    • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 01:12
      Ktos mi moze powiedziec po co ma wisiec krzyz w salach szkolnych, urzedach itd.
      panstwowych przybytkach? Poza sala od katechezy(nie religii, ta nazwa jest
      niewlasciwa do tego przedmiotu), bo tutaj rozumiem. Czy kazde takie miejsce jest
      miejscem kultu religijnego? Zyjemy w panstwie swieckim czy wyznaniowym?
      • hexella Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 13:25
        Zaraz ktoś wywlecze mój ulubiony ostatnio argument, ze przecież
        krzyże nie są tylko symbolem religijnym, ale ogólnonarodowym i
        historycznym;) I jeśli ktoś się sprzeciwia krzyżom w przestrzeni
        publicznej, to odcina się od naszej chwalebnej historii, zatem
        niegodny jest nosić miano Polaka.
        Zaiste pomysłowość w dopisywaniu ideologii do kawałka drewna jest
        niewiarygodna;)
        W szkole mojego syna krzyże wiszą w każdej klasie, wielgachne
        rozmiarem swym przytłaczają godło. Jako matka dziecka niereligijnego
        jestem temu przeciwna, ale mój sprzeciw wydaje się nie mieć
        znaczenia, bo przecież większość nadaje ton, a ja stanowię
        margines...
        • dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 19:09
          A margines to patologia...
          • Gość: @z* Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 19:25
            Gdy jeden ma zwidy to chory psychicznie?...........Gddy wielu... to religia:)
            • Gość: he he he Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 84.243.224.* 12.12.09, 23:38
              :D tak jest @z - zaraz Cię obrzucają wyzwiskami od marksistów i inszych
              fojerbachów ...

A ja powiem tak. Jestem ochrzczony, ba mam nawet bierzmowanie (bieżmowanie też
              mam zaliczone na lekcji WF). I co? I nic - w d... to mam. Moje dzieci nie są
              ochrzczone. Jak będą chciały, bo postradają zmysły to ok - ale wypad z domu!
              Jakiś wybór musi być. Dziś są uczone religioznawstwa. Nie chodzą do kościoła...
              Za to ja - co rok do szkoły. Jak zmieni się katechetka albo ksiądz prowadzący -
              do szkoły. Tłumacząc, że nie i ch... Nawet nie wdaję się w dyskusję o pani bozi,
              bo po co? Ja go przekonam, albo odwrotnie? KPINA!
              Dzieciaki są za to narażone na różne kpiny i wytykania. Oj tak - tacy jesteśmy
              tolerancyjni. Masakra była jak młoda szła do komunii. Ale zrobiliśmy numer z
              paroma osobami w kraju i zrobiliśmy coś ala świecka komunia. No i opadli szczęki
              dzieciom w szkole. Był spokój i cisza, a nawet zazdrość w drugą stronę.
              Mnie za to rozwalają te krzyże w klasie. Zawsze jak jestem na wywiadówce "za
              przeproszeniem" rzucę jakąś k... lub innech ch... i to w obecności pana krzyża.
              I co? Ani nikt z obecnych nie powie, że nie wolno. Ba nawet zaczyna się folgowanie.
              To samo w urzędach. Myślicie, że ktoś to z Was, katolików przestrzega? Nie
              potraficie oddać czci godłu państwowemu i fladze, a co dopiero panu krzyżowi!
              Dla mnie wyróżnik jest taki - im w urzędzie większy krzyż tym większe ch... w
              nim pracują. Zasada jest prosta. W końcu za coś (wg logiki) muszą pokutować.
              Jeśli jest inaczej to niech mi to tu i teraz ktoś udowodni.

PS A czy nie pomyśleliście, że ten list dyrektorów jest kierowany przez
              środowiska na literę Ż? Właściwie na RZ?
              To w końcu Rzymianie krzyżowali tych, którzy nie byli godni ścięcia mieczem!

PS PS powinniśmy raczej razem zakrzyknąć - nie będzie Rzymianin pluł man w twarz
              i dzieci nam krzyżował!
              • Gość: do hehehe Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 14:17
                Czy możesz napisać coś więcej o tej alternatywnej komunii? Ja przed tym
                problemem stanę za dwa lata. Na razie myślałem o jakiejś wypasionej
                wycieczce zagranicznej, żeby w jakimś normalnym miejscu rpzeczekać to
                sukienkowe szlaeństwo, ale chętnie rozważyłbym teżinne możliwości.
                Można jakieś szczegóły?
    • Gość: EINAR Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 11:21
      Co za porabany kraj -z jednej strony piepszenie o zbrodniczym stanie
      wojennym i zbrodniczym Jaruzelu ( czego nikt normalny słuchac juz
      nie może) z drugiej wojujący ogniem i mieczem nawiedzeni katolicy ,z
      trzeciej nabijający się ze wszystkiego dobrze poustawiani i biorący
      duzą kase post-komunisci,którzy dali rade swietnie sie poustawiać w
      nowej rzeczywistosci( te emeryturki wojskowo-milicyjne oraz rady
      nadzorcze!!!)...czy tu nie moze być NORMALNIE? ...
      • Gość: filip Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 18:24
        a to jest głos dyrektorów czy wszystkich pracowników?
        • v.t.s Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 17.12.09, 19:22
          tak zadecydowali towarzysze z egzekutywy
    • Gość: ron Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 20:56
      wiadomosci.onet.pl/2095604,12,sad_krzyze_moga_zaklocic_rozwoj_osobowosci,item.html
      • Gość: Franco Re: Hiszpania IP: 94.75.121.* 14.12.09, 22:07
        Chyba krzyże zakłóciły rozwój tylko TWOJEJ osobowości:)
      • Gość: Joanna Re: Hiszpania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:22
        w naszych szkołach nie było żadnej dyskusji na ten temat, rodzice
        nie mają nic do powiedzenia, ale ta sprawa nie jest skończona, już
        są oficjalne protesty
    • Gość: prawnik Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 22:20
      symbole religijne to sprawa prywatna i każda demokratycznie tworzona
      konstytucja to zabezpiecza, nasza także
    • Gość: suzen Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:02
      www.eduinfo.pl/art.php?action=more&id=3124&idg=7&wa=N-EWP0952&sid=1361028021&adr_no=E124019&adr_em=256395
    • Gość: Tomek Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:49
      Czy ktoś Wam ofiary przemocy w rodzinach nakazuje posyłać swoje bachory do
      katolickich szkół ? Tak, katolickich bo na szczęście Polska jest katolickim
      krajem. Jeżeli jakiś arab, żyd, pedał i ciotka ma problem z krzyżem to
      zwyczajnie niech zmieni szkołę, przestanie gapić się na krzyż lub coś podobnego.
      Czy ktoś to, że na ścianie wisi krzyż jest czymś gorszącym, czy przez obecność
      krzyża dostajecie konwulsji ?
      Ten kraj zmierza do dna moralnego, jeżeli już zaczynają przeszkadzać krzyże na
      ścianach to zaraz zaczną przeszkadzać kościoły, potem pomniki na cmentarzu,
      potem wróci pewnie z rozrzewnieniem wspominana czerwona komuna. Jaki to ból musi
      sprawiać obecność krzyża który w czerwonym bydlaku powoduje takie spazmy jak na
      samym lucyferze.
      Może to nie w krzyżu jest problem tylko w Waszych zakutych łbach i tym, że
      wydaje się Wam iż jesteście kimś lepszym, a tak naprawdę dążycie do postaci robaka.
      • Gość: Joanna Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 15:06
        jak ładnie napisane, tak prawdziwie po chrześcijańsku
      • Gość: * Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.09, 21:34
        ty jesteś robalem........
      • Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 22:56
        Kto ośmielił się zdjąć gwiazdę czerwoną z pomnika zwykłego uczciwego
        szeregoweg żołnierzyka, który zginął mając 17 lat ? On nie wiedział
        co to Bóg; bo skąd. Gwiazda była dla niego jedynym symbolem... (
        wielkości ? )
        Nie krzyż jest problemem moje wykształciuchy, a skrajne
        upolitycznione poglądy połączone z upartą ordodoksyjnością .
        Poczytajcie dokładnie czego Jezus nauczał i co powiedział papież (
        POLAK ), a potem nauczajcie.
      • Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:02
        >>>Jeżeli jakiś arab, żyd, pedał i ciotka ma problem z krzyżem to
        zwyczajnie niech zmieni szkołę<<<
        Może ty ją zmień i postaraj dowiedzieć się więcej, niż to co powie
        klecha ( pomimo, że sam wie jak było i jest naprawdę ).
      • Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:07
        Achaaaa !!! Jeszcze jedno by nie zanudzac - A kto zna dokladnie
        historię Izraela oraz Palestyny ? Tylko ta wiedza umozliwia poznanie
        prawdy... ?
      • Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:35
        pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja
        pl.wikipedia.org/wiki/Stworzenie_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_Biblii

I tu doktory, magistry i profesoey.
        I tu pomimo tytułów odmienne zdania.
        Dlaczego ?
        Dlaczego, pomimo niemałych pensji i dotacji ?
        ......... dlaczego ?
      • Gość: cd Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 22:15
        wiadomosci.onet.pl/2102407,11,apel_mlodych_socjalistow_odkrzyzujmy_polske,item.html
        • Gość: czarny czarny h.j Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 20:56
          To pewnie ten młody Gryko :)
      • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 20:35
        Tomek fanatyku, slaba twoja wiara jesli na kazdej scianie potrzebujesz krzyza.
        • Gość: wierzacy w życie Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 20:53
          Powiesili kolesia na krzyżu wkrecili, że niby kilku po śmierci go
          widziało, potem krwią i mieczem wywalczyli temu kłamstwu odpowiednie
          miejsce w systemach państwowych i zbili na tym fortune. Okrutne to i
          smieszne wkrecać biednym ludzią czary mary hokus pokus i kroic ich z
          ostatniej kasy... To co pisze mogłoby byc dobrym scenariuszem na
          film przygodowy ala Harry Poter...
          • Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 21:04
            Polska to katolicki kraj jak się komus nie podoba to może z niego
            wyjechać. Nie możemy byc zacofani jak poganie, katolicyzm
            chrześcijanski to fundament polskosci i jesli ktos tego nie
            akceptuje nie zasługuje by nazwyać sie Polakiem. Swymi durnymi
            komentarzami osmieszacie nasze miasto, nie róbcie z ZG pogańskiego
            zaścianka. Gdyby nie Kościół katolicki dzisiaj dalej liczyli byscie
            na liczydłach zamiast komputerach. Popieram inicjatywę
            Zielonogórskich szkół. Brawo a od krzyży znaków naszej cywilizacji
            wara komuchy.
            • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 21:35
              Sam jestes katolicki. Polska ma status panstwa swieckiego, tak stoi w
              konstytucji i jesli tweirdzisz inaczej nie nazywaj siebie Polakiem tylko
              katolem. Co do nauki i liczydel to popatrz sobie na historie i kiedy rozwijala
              sie nauka. Czasy panowania Kosciola to zastuj w nauce, a ci co byli oswiecenie
              trafiali na szafot czy inne wygnania. Chcesz panstwa wyznaniowego? To zmien
              barwy i spadaj do arabow. Tam nawet bedziesz mogl mieczem nawracac innowiercow i
              jeszcze bohaterem za taka postawe zostatniesz. Komuch to twoj stary pojebie.
              • Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 22:13
                Przyjmujesz postawe obronną bo wiesz, że nie masz racji skąd ta
                nienawiśc do krzyży do kaplanów do kościoła. Poczytaj biblie a
                dowiesz się, że gadasz bzdury... Żal mi Ciebie, nie wstyd Ci gadac
                jak pogan i ciemnogród? Matka pewnie wstydzi sie za Ciebie biedny
                człowieku....
                • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 22:31
                  > Przyjmujesz postawe obronną bo wiesz, że nie masz racji skąd ta

Takie tanie sztuczki retoryczne sobie zachowaj na pogadanki kolka rozancowego.

> nienawiśc do krzyży do kaplanów do kościoła. Poczytaj biblie a
                  > dowiesz się, że gadasz bzdury... Żal mi Ciebie, nie wstyd Ci gadac

Gdzie ta nienawisc? Ty naskakujesz na niekatolikow i wyzywasz ich od komuchow.
                  Klapki na oczach i beret na glowie. Nic wiecej.

> jak pogan i ciemnogród? Matka pewnie wstydzi sie za Ciebie biedny
                  > człowieku....

Nie wiem co masz do pogan. Ich wiara, twoja wiara. Jeden pies, wasza sprawa w co
                  wierzycie. Oni przynajmniej mi nie narzucaja swoich pogladow. A dlaczego? Bo
                  katolicy ich wybili i ich po prostu juz nie ma :>
                  • Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:07
                    Tam gdzie brak katolickiej wiary tam rodzi się patologia. W głebi
                    duszy wiesz, że sie bronisz bo przyjmujesz taką postawę. Bez wiary w
                    kościol katolicki rodzi sie patologia. Zobacz co dzieje się na
                    świecie i jakbyś nie argumentował w głebi duszy bedziesz wiedział,
                    że mam racje. Poczytaj Biblie albo pojdz kiedyś do kościoła i módl
                    się człowieku o rozum i wiare bo najwyraxniej tego Ci brakuj. żali
                    mi Ciebie i tobie podobnych. Mówicie, że niewierzycie a
                    nierozumiecie tego słowa. Pomodle sie za Ciebie biedny, niemądru
                    człeku. Tam gdzie brak wiary tam zło, brak rozumu i patologia. Widac
                    to najlepiej na Twoim przykładzie. Modl sie do świetej Panienki może
                    troche rozumu dostaniesz....
                    • Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:16
                      A może ty kociej wiary jestes, że takie głupoty piszesz
                      Ziutek.login? Kto Ci umysł wyprał tym bluźnierstwe? Modl sie
                      człowieku o rozum. I nie przyjuj tej postawy obronnej tylko pomyśl
                      zanim zaczniesz innym ubliżać.
                      • ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.01.10, 15:33
                        Tak myslalem, ze prowokujesz. Czesc.
            • dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 22:00
              Chyba powinieneś się zapoznać z tym tekstem:
              www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
              • Gość: omni boy Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:32
                Jak mozna małe dzieci straszyć zamordowanym człowiekiem na krzyżu i
                to w Panstwowych szkołach w każdej klasie. To okropne. Sorry ale
                napewno opowiadanie dziecia czegos takiego wpływa na ich rozwój
                psychiczny. dzieci nie są gotowe żeby słyszeć o takim okrucieństwie
                i w dodatku na nie codziennie patrzyć. Wiara wiarą ale rozum to
                podstawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka