nierum 11.12.09, 12:43 postawa kłamliwa.odrobina wiedzy mówi że znakiem chrześcijan od zawsze była RYBA,.NIE długo okaże się że ORZEŁ BIAŁY nie jest naszym znakiem.powtarzają za klerem-nie mają własnego zdania??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nierum Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 12:46 .ps.i ani słowa o łamaniu USTAWY ZASADNICZEJ.uczcie się młodzi-prawo nie jest ważne gdy domaga się tego kler!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 12:56 Moje dawne liceum... przedszkole mojego dziecka... wstyd mi za was, drodzy nauczyciele, po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec A ja myslałem że tylko Gorzów śmierdzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 17:12 kruchtą i zaściankiem. A tu patrzcie nasza lubuska "stolyca" się ośmiesza na całą Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: A ja myslałem że tylko Gorzów śmierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 19:37 podobno wszystkie rady pedagogiczne były za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 19:43 Tak sie zastanawiam kiedy ten CIEMNOGRÓD sie w tym kraju skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środkowy_palec Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 20:04 Ja postawię krzyżyk przy nazwisku takiego kandydata na prezydenta który obieca mi że na pysk wywali tych dyrektorskich wazeliniarzy.Nie lubię komuchów ale w takim wypadku będę zmuszony oddać na nich mój głos.Q...wa co się dzieje w tej i tak juz za mocno zklerykalizowanej mojej ojczyznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 21:52 i pomyśleć, że większość wypowiadających się tutaj należy do ogromnej rzeszy "katolików", ochrzczonych wbrew ich woli przez ciemnych rodziców! Pojmujecie wiarę tylko przez pryzmat kleru i kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin jester Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 11.12.09, 22:11 Ty chyba zartujesz o tej wiekszości.To tylko paru komuszkow z SLD odrabia na forum zadanie domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.12.09, 22:14 Nie byłam ochrzczona, nie mam nic wspólnego z żadną religią - w pale się nie mieści, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 01:08 Ja tez, moja matka tez, moj dziadek tez. Coz za dziwadlo z mojej rodziny O.o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:37 nikt nie jest doskonały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 20:33 Przynajmniej nie jestem hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 01:12 Ktos mi moze powiedziec po co ma wisiec krzyz w salach szkolnych, urzedach itd. panstwowych przybytkach? Poza sala od katechezy(nie religii, ta nazwa jest niewlasciwa do tego przedmiotu), bo tutaj rozumiem. Czy kazde takie miejsce jest miejscem kultu religijnego? Zyjemy w panstwie swieckim czy wyznaniowym? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 13:25 Zaraz ktoś wywlecze mój ulubiony ostatnio argument, ze przecież krzyże nie są tylko symbolem religijnym, ale ogólnonarodowym i historycznym;) I jeśli ktoś się sprzeciwia krzyżom w przestrzeni publicznej, to odcina się od naszej chwalebnej historii, zatem niegodny jest nosić miano Polaka. Zaiste pomysłowość w dopisywaniu ideologii do kawałka drewna jest niewiarygodna;) W szkole mojego syna krzyże wiszą w każdej klasie, wielgachne rozmiarem swym przytłaczają godło. Jako matka dziecka niereligijnego jestem temu przeciwna, ale mój sprzeciw wydaje się nie mieć znaczenia, bo przecież większość nadaje ton, a ja stanowię margines... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 12.12.09, 19:09 A margines to patologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @z* Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 19:25 Gdy jeden ma zwidy to chory psychicznie?...........Gddy wielu... to religia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 84.243.224.* 12.12.09, 23:38 :D tak jest @z - zaraz Cię obrzucają wyzwiskami od marksistów i inszych fojerbachów ... A ja powiem tak. Jestem ochrzczony, ba mam nawet bierzmowanie (bieżmowanie też mam zaliczone na lekcji WF). I co? I nic - w d... to mam. Moje dzieci nie są ochrzczone. Jak będą chciały, bo postradają zmysły to ok - ale wypad z domu! Jakiś wybór musi być. Dziś są uczone religioznawstwa. Nie chodzą do kościoła... Za to ja - co rok do szkoły. Jak zmieni się katechetka albo ksiądz prowadzący - do szkoły. Tłumacząc, że nie i ch... Nawet nie wdaję się w dyskusję o pani bozi, bo po co? Ja go przekonam, albo odwrotnie? KPINA! Dzieciaki są za to narażone na różne kpiny i wytykania. Oj tak - tacy jesteśmy tolerancyjni. Masakra była jak młoda szła do komunii. Ale zrobiliśmy numer z paroma osobami w kraju i zrobiliśmy coś ala świecka komunia. No i opadli szczęki dzieciom w szkole. Był spokój i cisza, a nawet zazdrość w drugą stronę. Mnie za to rozwalają te krzyże w klasie. Zawsze jak jestem na wywiadówce "za przeproszeniem" rzucę jakąś k... lub innech ch... i to w obecności pana krzyża. I co? Ani nikt z obecnych nie powie, że nie wolno. Ba nawet zaczyna się folgowanie. To samo w urzędach. Myślicie, że ktoś to z Was, katolików przestrzega? Nie potraficie oddać czci godłu państwowemu i fladze, a co dopiero panu krzyżowi! Dla mnie wyróżnik jest taki - im w urzędzie większy krzyż tym większe ch... w nim pracują. Zasada jest prosta. W końcu za coś (wg logiki) muszą pokutować. Jeśli jest inaczej to niech mi to tu i teraz ktoś udowodni. PS A czy nie pomyśleliście, że ten list dyrektorów jest kierowany przez środowiska na literę Ż? Właściwie na RZ? To w końcu Rzymianie krzyżowali tych, którzy nie byli godni ścięcia mieczem! PS PS powinniśmy raczej razem zakrzyknąć - nie będzie Rzymianin pluł man w twarz i dzieci nam krzyżował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hehehe Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 14:17 Czy możesz napisać coś więcej o tej alternatywnej komunii? Ja przed tym problemem stanę za dwa lata. Na razie myślałem o jakiejś wypasionej wycieczce zagranicznej, żeby w jakimś normalnym miejscu rpzeczekać to sukienkowe szlaeństwo, ale chętnie rozważyłbym teżinne możliwości. Można jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EINAR Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 11:21 Co za porabany kraj -z jednej strony piepszenie o zbrodniczym stanie wojennym i zbrodniczym Jaruzelu ( czego nikt normalny słuchac juz nie może) z drugiej wojujący ogniem i mieczem nawiedzeni katolicy ,z trzeciej nabijający się ze wszystkiego dobrze poustawiani i biorący duzą kase post-komunisci,którzy dali rade swietnie sie poustawiać w nowej rzeczywistosci( te emeryturki wojskowo-milicyjne oraz rady nadzorcze!!!)...czy tu nie moze być NORMALNIE? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 18:24 a to jest głos dyrektorów czy wszystkich pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 17.12.09, 19:22 tak zadecydowali towarzysze z egzekutywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 20:56 wiadomosci.onet.pl/2095604,12,sad_krzyze_moga_zaklocic_rozwoj_osobowosci,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franco Re: Hiszpania IP: 94.75.121.* 14.12.09, 22:07 Chyba krzyże zakłóciły rozwój tylko TWOJEJ osobowości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hiszpania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:22 w naszych szkołach nie było żadnej dyskusji na ten temat, rodzice nie mają nic do powiedzenia, ale ta sprawa nie jest skończona, już są oficjalne protesty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 22:20 symbole religijne to sprawa prywatna i każda demokratycznie tworzona konstytucja to zabezpiecza, nasza także Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzen Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:02 www.eduinfo.pl/art.php?action=more&id=3124&idg=7&wa=N-EWP0952&sid=1361028021&adr_no=E124019&adr_em=256395 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:49 Czy ktoś Wam ofiary przemocy w rodzinach nakazuje posyłać swoje bachory do katolickich szkół ? Tak, katolickich bo na szczęście Polska jest katolickim krajem. Jeżeli jakiś arab, żyd, pedał i ciotka ma problem z krzyżem to zwyczajnie niech zmieni szkołę, przestanie gapić się na krzyż lub coś podobnego. Czy ktoś to, że na ścianie wisi krzyż jest czymś gorszącym, czy przez obecność krzyża dostajecie konwulsji ? Ten kraj zmierza do dna moralnego, jeżeli już zaczynają przeszkadzać krzyże na ścianach to zaraz zaczną przeszkadzać kościoły, potem pomniki na cmentarzu, potem wróci pewnie z rozrzewnieniem wspominana czerwona komuna. Jaki to ból musi sprawiać obecność krzyża który w czerwonym bydlaku powoduje takie spazmy jak na samym lucyferze. Może to nie w krzyżu jest problem tylko w Waszych zakutych łbach i tym, że wydaje się Wam iż jesteście kimś lepszym, a tak naprawdę dążycie do postaci robaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 15:06 jak ładnie napisane, tak prawdziwie po chrześcijańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.09, 21:34 ty jesteś robalem........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 22:56 Kto ośmielił się zdjąć gwiazdę czerwoną z pomnika zwykłego uczciwego szeregoweg żołnierzyka, który zginął mając 17 lat ? On nie wiedział co to Bóg; bo skąd. Gwiazda była dla niego jedynym symbolem... ( wielkości ? ) Nie krzyż jest problemem moje wykształciuchy, a skrajne upolitycznione poglądy połączone z upartą ordodoksyjnością . Poczytajcie dokładnie czego Jezus nauczał i co powiedział papież ( POLAK ), a potem nauczajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:02 >>>Jeżeli jakiś arab, żyd, pedał i ciotka ma problem z krzyżem to zwyczajnie niech zmieni szkołę<<< Może ty ją zmień i postaraj dowiedzieć się więcej, niż to co powie klecha ( pomimo, że sam wie jak było i jest naprawdę ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:07 Achaaaa !!! Jeszcze jedno by nie zanudzac - A kto zna dokladnie historię Izraela oraz Palestyny ? Tylko ta wiedza umozliwia poznanie prawdy... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:35 pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja pl.wikipedia.org/wiki/Stworzenie_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_Biblii I tu doktory, magistry i profesoey. I tu pomimo tytułów odmienne zdania. Dlaczego ? Dlaczego, pomimo niemałych pensji i dotacji ? ......... dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 22:15 wiadomosci.onet.pl/2102407,11,apel_mlodych_socjalistow_odkrzyzujmy_polske,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny czarny h.j Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 20:56 To pewnie ten młody Gryko :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 20:35 Tomek fanatyku, slaba twoja wiara jesli na kazdej scianie potrzebujesz krzyza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzacy w życie Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 20:53 Powiesili kolesia na krzyżu wkrecili, że niby kilku po śmierci go widziało, potem krwią i mieczem wywalczyli temu kłamstwu odpowiednie miejsce w systemach państwowych i zbili na tym fortune. Okrutne to i smieszne wkrecać biednym ludzią czary mary hokus pokus i kroic ich z ostatniej kasy... To co pisze mogłoby byc dobrym scenariuszem na film przygodowy ala Harry Poter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 21:04 Polska to katolicki kraj jak się komus nie podoba to może z niego wyjechać. Nie możemy byc zacofani jak poganie, katolicyzm chrześcijanski to fundament polskosci i jesli ktos tego nie akceptuje nie zasługuje by nazwyać sie Polakiem. Swymi durnymi komentarzami osmieszacie nasze miasto, nie róbcie z ZG pogańskiego zaścianka. Gdyby nie Kościół katolicki dzisiaj dalej liczyli byscie na liczydłach zamiast komputerach. Popieram inicjatywę Zielonogórskich szkół. Brawo a od krzyży znaków naszej cywilizacji wara komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 21:35 Sam jestes katolicki. Polska ma status panstwa swieckiego, tak stoi w konstytucji i jesli tweirdzisz inaczej nie nazywaj siebie Polakiem tylko katolem. Co do nauki i liczydel to popatrz sobie na historie i kiedy rozwijala sie nauka. Czasy panowania Kosciola to zastuj w nauce, a ci co byli oswiecenie trafiali na szafot czy inne wygnania. Chcesz panstwa wyznaniowego? To zmien barwy i spadaj do arabow. Tam nawet bedziesz mogl mieczem nawracac innowiercow i jeszcze bohaterem za taka postawe zostatniesz. Komuch to twoj stary pojebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 22:13 Przyjmujesz postawe obronną bo wiesz, że nie masz racji skąd ta nienawiśc do krzyży do kaplanów do kościoła. Poczytaj biblie a dowiesz się, że gadasz bzdury... Żal mi Ciebie, nie wstyd Ci gadac jak pogan i ciemnogród? Matka pewnie wstydzi sie za Ciebie biedny człowieku.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 22:31 > Przyjmujesz postawe obronną bo wiesz, że nie masz racji skąd ta Takie tanie sztuczki retoryczne sobie zachowaj na pogadanki kolka rozancowego. > nienawiśc do krzyży do kaplanów do kościoła. Poczytaj biblie a > dowiesz się, że gadasz bzdury... Żal mi Ciebie, nie wstyd Ci gadac Gdzie ta nienawisc? Ty naskakujesz na niekatolikow i wyzywasz ich od komuchow. Klapki na oczach i beret na glowie. Nic wiecej. > jak pogan i ciemnogród? Matka pewnie wstydzi sie za Ciebie biedny > człowieku.... Nie wiem co masz do pogan. Ich wiara, twoja wiara. Jeden pies, wasza sprawa w co wierzycie. Oni przynajmniej mi nie narzucaja swoich pogladow. A dlaczego? Bo katolicy ich wybili i ich po prostu juz nie ma :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:07 Tam gdzie brak katolickiej wiary tam rodzi się patologia. W głebi duszy wiesz, że sie bronisz bo przyjmujesz taką postawę. Bez wiary w kościol katolicki rodzi sie patologia. Zobacz co dzieje się na świecie i jakbyś nie argumentował w głebi duszy bedziesz wiedział, że mam racje. Poczytaj Biblie albo pojdz kiedyś do kościoła i módl się człowieku o rozum i wiare bo najwyraxniej tego Ci brakuj. żali mi Ciebie i tobie podobnych. Mówicie, że niewierzycie a nierozumiecie tego słowa. Pomodle sie za Ciebie biedny, niemądru człeku. Tam gdzie brak wiary tam zło, brak rozumu i patologia. Widac to najlepiej na Twoim przykładzie. Modl sie do świetej Panienki może troche rozumu dostaniesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:16 A może ty kociej wiary jestes, że takie głupoty piszesz Ziutek.login? Kto Ci umysł wyprał tym bluźnierstwe? Modl sie człowieku o rozum. I nie przyjuj tej postawy obronnej tylko pomyśl zanim zaczniesz innym ubliżać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 11.01.10, 15:33 Tak myslalem, ze prowokujesz. Czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża 09.01.10, 22:00 Chyba powinieneś się zapoznać z tym tekstem: www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omni boy Re: Zielonogórskie szkoły piszą w obronie krzyża IP: 94.75.121.* 09.01.10, 23:32 Jak mozna małe dzieci straszyć zamordowanym człowiekiem na krzyżu i to w Panstwowych szkołach w każdej klasie. To okropne. Sorry ale napewno opowiadanie dziecia czegos takiego wpływa na ich rozwój psychiczny. dzieci nie są gotowe żeby słyszeć o takim okrucieństwie i w dodatku na nie codziennie patrzyć. Wiara wiarą ale rozum to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś