Dodaj do ulubionych

Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa miasto!

06.12.11, 20:29
Typowe zachowanie urzędasów Kubickiego.
Sam Prezio łamie prawo co drugi tydzień, omija wyroki a jednocześnie tak rzuca ludziom kłody pod nogi, aby ich gnoić.
I urabia opinię społeczną przeciwko tym ludziom.
Kiedy wreszcie zmądrzejemy i przegonimy tego burzyciela z powrotem do jego Szprotawy ?
Obserwuj wątek
    • prawdziwy.zielonogorzanin Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa miasto! 06.12.11, 21:16
      jakoś to wszystko nabiera innych kształtów po przeczytaniu tego artykułu, bo aż nie chce się wierzyć że szef SAN-BUD-u to wszystko zmyśla. Urbański nagle mówi o tajemnicy, a tyle zawsze miał do powiedzenia (notabene same pierdoły). Rzygać się chce jak się czyta o takim przygotowaniu inwestycji, a z tego co wiem to inne inwestycje są nie wiele lepiej przygotowane, a raczej były bo w mieście nie dzieje się NIC Jak ja się cieszę, że nie głosowałem na tego prezia. Przecież to jest jedna wielka klika w tym urzędzie. Ciekawe co będzie jak miasto przegra, a i taki scenariusz życie może napisać, bo coś mi się zdaje,że urzędasy (przydupasy prezia) czystych rąk nie mają to kto za to wtedy zapłaci. Panie Pawlik trzymam za Pana kciuki.
      • Gość: mieszkaniec Jędrzy Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.11, 21:39
        Ja też trzymam kciuki za Szefa SAN-BUDU.Odpowiedzialnośćią za wszystko obarczam Prezydentów miasta , a w szczególności Kaliszuka ,który strasznie obrósł w piórka.Jako vice Prezydent jest najsłabszym od czasu kiedy wybieramy Prezydentów,a oni dobierają sobie vice.To kobieta P.Haręźlak jest bardziej godna reprezentowania tego urzędu
        • Gość: nonsens Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 21:49
          Ciekawe.Jeszcze powinien ktoś z urzędników odpowiedziec za ten koszmarek budowlany w Parku Piastowskim...wille z dojazdem przez Park.I nowy projekt aglomeracyjnej.Żenada
        • Gość: zgpan Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 21:52
          Powinno być zabronione startowanie na urząd prezydenta ludziom z poza Zg. Wszystkie te przybłędy psują to miasto. Na prezydenta ZG powinna byc zawsze wybierana osoba urodzona w tym mieście, tak samo powinno byc z urzędnikami i radnymi miejskimi, wszelkie przybłędy won z urzędów miejskich ZG i z rady miejskiej. Możecie sobie tu mieszkać, ale nie powinniscie rządzic tym miastem.
          • Gość: mike_72 Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa mi IP: 89.28.228.* 06.12.11, 22:12
            Jaja sobie robicie?
            Jako mieszkaniec osiedla Bajkowego nie raz, nie dwa widziałem, że na skrzyżowaniu Makowa, Jędrzychowska nic się nie działo... San-Bud celowo czekał aż temperatury spadną by móc powiedzieć, że przy takich warunkach nie można kłaść asfaltu.. Jasne nie można... Ale październik i listopad dopisał wyjątkowo, a przynajmniej na tym skrzyżowaniu nie działo się kompletnie nic... teraz Panie Pawlik do wiosny albo i dłużej będę sobie w tym miejscu wybijał zawieszenie w aucie.. Wielkie dzięki....
          • Gość: marian [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 23:09
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: z Pytania IP: *.centertel.pl 06.12.11, 22:34
      1. Jeśli miasto przegra sprawę w sądzie, lub dojdzie do ugody, głowa Kubickiego powinna polecieć. Czyż nie?

2. Czy sanbud sprzęt i transport nie splajtuje z ostatnim dniem grudnia?

3. Czy pan Wojciech Pawlik (sanbud) nie zalega podwykonawcom płatnościami?
      • Gość: dry Re: Pytania ? Jakie pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 22:51

Czy Pawlik, to nie SanBud ?
        SanBud Nieruchomości sp. z o.o. to to samo, tylko spece od niepłacenia aby reszcie rodziny "SanBudów" żyło się lepiej.
        A pozwij niepoczytalnego do sądu baranie.
        Służby przyjdą o świcie.
    • emjotzg Remont ul. Jędrzychowskiej. San-Bud pozywa miasto! 07.12.11, 00:13
      Większość komentujących spina się na urzędników, prezydenta i kto wie kogo jeszcze. Okej, nieraz popisali się niekompetencją. Ale czemu, do jasnej cholery, wybielany w tym wszystkim jest SanBud z jego prezesem? Totalnie nie kumam! Mało spartolonych inwestycji przez tą firmę w mieście? I uważacie, wy wszyscy życzący prezesowi Pawlikowi powodzenia, że SanBud ma czyste ręce? Remont Jędrzychowskiej ciągnie się miesiącami, nie przyjmuję do wiadomości argumentu jakoby to nie działo się przez nierzetelną firmę! Widzieliście ludzie ILU robotników PRACOWAŁO na placu budowy?? Chyba nie! Ja absolutnie popieram decyzję wyrzucenia SanBudu z budowy! STOP FUSZERKOM!!!
      • Gość: Łukasz Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-Bud pozywa mi IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 07:55
        Wreszcie jakaś sensowna odpowiedź, którą popieram w 1000% gdzie SAN-BUD tam problemy budowa trasy przelotowej Wyszyńskiego - Botaniczna problem z odbiorem w dniu odbioru właściwego nie było 60% ronda na Botanicznej oraz zamontowanych wszystkich ekranów dźwiękochłonnych, budowa kompleksu drogowego w okolicy ulicy Ptasiej - Ogrodowej San-Bud nie zdążył państwo podało miasto do sądu o odebranie dofinansowania tzw Schtynowego sądzimy się ciągle więc nie wiadomo jak to się skończy, no i na końcu prawdziwy wypas czyli zielona strzała słynna już droga dla rowerów łącząca Ptasią z Krośnieńską kto był ten wie jak to się ciągnęło a w zasadzie kończy po każdym deszczu. To co przedstawiłem to tylko niektóre przychodzące mi na szybko kwiatki uczynione przez tą firmę w naszym mieście. PRECZ Z SAN-BUDEM.
        • Gość: ZG Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-Bud pozywa mi IP: 92.244.36.* 07.12.11, 08:58
          Baranie, najpierw sprawdź dokładnie kto wykonywał jaką inwestycję, jak kogoś oczerniasz!!! SAN-BUD nie miał akurat nic wspólnego z łącznikiem Botaniczna - Wyszyńskiego. Zaraz się okaże, że ta firma bedzię odpowiadała nawet za mróz i padający śnieg...
        • m.bonislawski Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-Bud pozywa mi 07.12.11, 10:59
          W przypadku Zielonej Strzały akurat w pełni popieram San-bud.
          Jedno, że Prezio wpierniczył Pawlika w sprawę karną, która dopadnie Sanbud w I poł. 2012 r. za zniszczenie zabytku w czasie wstrzymania budowy przez Konserwatora.
          Dwa, my złożyliśmy do Urzędu Miasta odpowiednie dokumenty, że takiej trasy rowerowej się w jarze nie zbuduje. Jar jest sztucznie wykopany w poglacjalnym ozie, zatem woda tam nie ma jak uchodzić (nieodpowiedni układ warstw geologicznych). Zarówno wiadukt poniemiecki, jak i całe torowisko miało na całej długości specyficzną infrastrukturę melioracyjną (nota bene to był też element o wartościach zabytkowych a nie same szyny). Kto mieszkał w okolicy w latach 60,70,80, czyli wtedy kiedy jeszcze PKP czyściło te rowy meliracyjne, studzienki itd. to wie, że mimo deszczów woda się tam nie zbierała (tzn. na dnie jaru). Podtopienia zaczęły się dopiero wtedy, kiedy torowisko przejęło miasto (w latach 90-tych) i przestało dbać o poniemiecką meliorację w jarze.
          Unikalny system melioracyjny i układ torowiska zostały zniszczone przy budowie trasy Zielona Strzała, bo po prostu projekt jej budowy nie uwzględnił tego naturalnegfo zbierania się wody na dnie sztucznie wykopanego jaru w ozie. Tu nie ma nic do rzeczy jakość pracy Sanbudu, z pełną ochroną przed podtopieniami należało by przy tak szerokim chodniku dla pieszych i rowerów jar poszerzyć od dodatkowe 5-8 metrów, aby zmieściły się rowy melioracyjne.
          To Kubicki z Kaliszukiem uparli się jak osły, aby przeforsować jeden jedyny projekt Strzałki, bez uwzględniania żadnych alternatyw. I przez obu Preziów mamy taką trasę, jaką mamy, a nie przez zlą robotę Sanbudu.
          Wypinanie piersi do sukcesu osiągniętego przez innych oraz zwalanie własnych porażek na innych to znak rozpoznawczy, typowe działania Kubickiego.
    • zenekblus zachcialo sie wypasu do lasu!! 07.12.11, 01:23
      no i na ch..bylo zaczynac??
      zamiast zostawic droge jak byla tylko jej poprawic nawierzchnie to zachcialo sie
      Kubickiemu i jego trzem muszkieterom WYPASU DO LASU !
      A tak,ci co mieli byc wywlaszczeni nie mieli by gehenny,zostalaby do dzis piekna aleja lipowa..i bylby swiety spokoj.
      Zachcialo sie wydawania milionow i budowania oswietlenia do lasu (!!!)..no to teraz kara musi byc.:(
      sam jezdzilem przez ten zasrany objazd cale lato.
      kto mi zaplaci za niszczenie mojego auta ?
      tY URZREDNIKU???
      TY UMIESZ TYLKO PARTACZYC!!!
      • Gość: kłyś Re: zachcialo sie wypasu do lasu!! IP: *.um.zielona-gora.pl 07.12.11, 07:59
        Kiedy czytam te komentarze to się niedobrze robi, dajcie szansę sądom wypowiedzieć się w tej sprawie, wiem tylko jedno z San Budem są problemy nie tylko w Zielonej Górze, w Lubinie gdzie też wykonuje jakąś inwestycję też mają z nim problem. Poczytajcie sobie o kontroli NIK na cmentarzu. Prawda jest taka, że nabierają jak najwięcej kontraktów a potem nie mają mocy przerobowych, do tego ich niskie stawki za wykonaną pracę, które oferują w przetargach mszczą się potem na jakości prac. I stąd pewnie mamy to co mamy. Ale niech sąd zdecyduje kto ma rację czy miasto czy San Bud. Fakt jest taki, że do wiosny będzie na Jędrzychowie syf.
        • Gość: nonsens Re: zachcialo sie wypasu do lasu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 13:50
          Ok.San Bud to jeden z gorszych partaczy,Ale dlaczego w takim razie ciągle przetargi wygrywał.Tak to jest z tymi prezydentami.tandetę promują.Jeden wart drugiego.I tyle.
    • Gość: GreenCoach Re: Remont ul. Jędrzychowskiej. San-bud pozywa mi IP: 213.25.16.* 07.12.11, 18:33
      To może Szprotawianie potrzebują MANAGERA ?
      Na pewno potrzebują, ale o tym nie wiedzą.
      TAAAAAKIEGO MANAGERA ze świecą szukać... nie trzeba.
      Jest u nas, więc może jakiś transfer?
      • Gość: SaintGobain SanBud - finansowy trup. Nie płacą nawet dostawcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:41
        Niestety od dłuższego czasu muszą robić zakupy tylko za gotówkę, bo nikt kto dysponuje choćby szczątkowymi informacjami komercyjnego wywiadu gospodarczego nie da tej firmie najmniejszego towaru na najkrótszy termin płatności.
        CbA już od dawna "przgląda" się sanbudzkim przepychankom.
        • Gość: SaintGobain2 Re: SanBud - finansowy trup. Nie płacą nawet dost IP: 91.223.250.* 07.12.11, 21:24
          Czy Pan/Pani świadom/świadomy jest tego czym zajmuje się CBA??? Co ma CBA do nie płacenia zaległości w terminie. Polecam lekturę pl.wikipedia.org/wiki/Centralne_Biuro_Antykorupcyjne
          Jak dla mnie to pomylił Pan fronty z tym CBA.
          • Gość: tensam Re: SanBud - finansowy trup. Nie płacą nawet dost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 22:07
            CbA, to nie CBA baranie. Przyglądaj się pisowni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka