Dodaj do ulubionych

Świętowaliśmy niepodległość

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:57
tak , byłem na mszy , słuchałem z calą powagą.Słyszałem jak proboszcz wrócił
wspomnieniami do Księżnej Lubomirskiej , która w swoim pamiętniku pisała o
dniu 11 listopada , święcie kolorowym i pełnym radości.A co u nas było w
Zielonej. Tylko trochę flag wokół ratusza,a tak szarość , i cisza.Miasto nie
udekorowane. wszystko pozamykane , jeszcze smutniej niż 1 listopada.,a to ma
być radość za wolność i niepodległość.
Apel na przyszły rok.
Obserwuj wątek
    • Gość: soosna Świętowaliśmy niepodległość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:47
      No wlasnie - dlaczego u nas w Zielonej Górze obchody pod pomnikiem "odrobiono" juz w srode??? Przeciez po to chyba jest wolny dzień żeby możnabylo z dziećmy pójść pod pomnik i wziąć udział w uroczystości - niech się dzieci uczą miłości ojczyzny. A tu dzisiaj pod pomnikiem nic!!!!! Cicho pusto tylko jakiś kwiaty od wczoraj zostały..... Może Boże Narodzenie też odróbmy wcześniej - będzie wolny wekend.
      • Gość: IIIks Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.ztpnet.pl 11.11.04, 20:49
        Nie gadaj sama z soba:)))
    • Gość: M. Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:32
      .. A ja byłem w Krosnie na obchodach wojewódzkich... - jak na takie miasto- to
      wydarzenie..., ale tak jakoś bez entuzjazmu... W "zachodniej" jakiś nawiedzony
      postuluje, by wojewódzkie święta odbywały się tylko w Gorzowie...- a niech tam-
      zabierajcie to sobie... - młodym to wisi, ale starsi byli naprawdę wzruszeni i
      doceniają poświęcenie naszych "Notabli".. Zielona Góra natomiast - przynajmniej
      w TVN-owskich " Faktach" ,urasta ostatnio do roli pijackiej mieściny..-
      wszystkie święta pokazują tam przez pryzmat izby wytrzeźwień... Mam nadzieję,że
      za rok zmienimy to wszyscy razem... :)))
    • Gość: AMG Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.04, 21:33
      Beznadzieja!!!To ma być dzien szczęścia i patriotyzmu a jest szaro i smutno
      żeby chociaż jakiś pokaz ogni zorganizowali .
      • Gość: kibic Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.11.04, 08:46
        władze nie mają pomysłu na to święto, tak jak nie mają pomysłu na miasto. a
        kysz, wracaj do medyka.
        • Gość: IIIks Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.ztpnet.pl 12.11.04, 16:41
          Basiu! Daj już spokój!To se ne wrati:)))
      • Gość: pol Re: Świętowaliśmy niepodległość IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 15:31
        będzie na winobranie, to jest ważniejsze niż państwowość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka