Dodaj do ulubionych

Haust zielonogórskiego pszeniczniaka

18.06.05, 10:48
Echh takie piwo wypic, a nie te przemyslowe wynalazki reklamowane w
mediach .... Kiedys w Poznaniu sprzedawali takie niepasteryzowane mniammm :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piwowar Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.ztpnet.pl 18.06.05, 12:04
      Także dzisiaj jest otwarcie minibrowaru Spiż w Katowicach. Co do ceny w
      Hauście, to jest ona zaporowa - 6 zł za szklankę (ciekawe czy 0,5 ltr czy o
      mniejszej pojemności)to przesada. Za taką kwotę można kupić naprawdę dwa dobre
      piwa (np. portery) nie "napchane" chemią. mimo to gratuluję sukcesu i życzę
      dużo klientów.
      • Gość: wasiu Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.05, 12:35
        ja bardzo sie ciesze z tej inicjatywy i gratuluje pomyslu - z pewnoscia bede
        stalym bywalcem!!! tyl eze rzeczywisciei zapora moze byc cena - im wyzsza cena
        tym rzadziej i na krocej beda ludzie tam zagladac...
        • Gość: Zielony Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 12:59
          I tym mniej bedzie sie tam pojawiac gowniarstwa... :)
          • Gość: wasiu Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.uz.zgora.pl 18.06.05, 13:49
            tojuz nie ma innych sposobow na "gowniarstwo" jak tylko wysoka cena...???
    • Gość: andrzej Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.05, 12:55
      Piwo wspaniałe! polecam każdemu, kto ma dosyć piwa o jednym smaku sprzedawanego
      pod różnymi nazwami!
      • Gość: stogram Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:26
        Potwierdzam, jest ok. Niezla goryczka, swiezosc. Dobrze sie pieni. No drogie
        tylko. Ale wreszcie jest cos innego w naszym miateczku. Gratulacje
        • Gość: niunia Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:47
          A tak w ogóle to ile tam kosztuje takie piwko - bo osobiscie jeszcze nie miałam
          okazji sprawdzic ?
    • Gość: Marcin Napierała GRATUUUUULACJE!!! IP: *.szpital.zgora.pl 18.06.05, 16:00
      No super, wreszcie sie doczekałem!!!
      Bardzo sie ciesze z otwarcia :)
      Zycze powodzenia!!!!
    • Gość: Amator Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.ztpnet.pl 18.06.05, 18:20
      Wszystkim zaintersowanym jak się robi piwo polecam stronę
      www.browamator.pl/
    • Gość: Heniutek Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:21
      Mało spostrzegawczy jesteście
      drodzy koledzy bo ja już od roku
      wpadam na pszeniczne do Winnicy.
      I po co było tak się męczyć i czekać?

• Gość: Kamka Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.ztpnet.pl 18.06.05, 21:25
        Eee, takie z butelki albo z puszki to się nie liczy... W supermarkecie też je
        można kupić, nie trzeba wpadać do Winnicy... :-)
    • Gość: BliSki Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.ztpnet.pl 18.06.05, 22:35
      We Wrocku w Spiżu piVko jest rewelacja :)
      Mam nadzieje, że w Zielonej będzie to samo!!!
      Tylko szkoda, że jak tu czytam, to cena jest troszke "sporawa".
    • Gość: Mateusz Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.05, 22:42
      Kurcze! Jak będe w Zielonce, muszę koniecznie spróbować Hausta! Jestem piwoszem
      i uwielbiam piwo z "kija"! Świetny pomysł!Gratuluję!
    • Gość: Heniutek Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:50
      ale w domu picie czy pod supermarketem
      mnie nie bawi -ja lubie fajne i towarzyskie i zaludnione
      miejscówki:)
    • Gość: tq HAUST - nic poza piwem IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.06.05, 00:46
      Wiec postanowiłem - pójdę i zobaczę, spróbuje rodzimego piwa.
      Wyruszyliśmy z dziewczyną późną porą (ok 21) na poszukiwania HAUSTA. W końcu
      trafiliśmy, choć na budynku nie ma żadnej informacji - poza niewidoczną po
      zmierzchu tablicą, że to tu.
      Zatem jesteśmy w środku - i pierwsze a zarazem OSTATNIE WOOOW - najprawdziwsze
      kadzie do warzenia piwa. A poza tym? NIC, kompletnie nic ciekawego. Kilka
      stolików, bar, loże, a na piętrze same stoliki. Więc poszliśmy na piętro
      przypominające niedokończony salon. Ładne ściany oraz zasłony nie tworzą klimatu
      - ale o tym za moment. Więc mamy bar na piętrze - ale piwa w nim nie ma! Za to
      miła barmanka - na którą trzeba się naczekać. Więc tracąc resztki cierpliwości
      poszedłem na dół do baru. I kolejna niespodzianka - nie można płacić kartą!!!!
      A co poza piwem? Menu, o estetyce którego w ogóle nie wspomnę, zaś BŁĘDY
      ORTOGRAFICZNE I STYLISTYCZNE przemilczę(ciekawe kto ich więcej znajdzie) jest
      dostateczne - nic ponad przeciętność (no może poza piwnym schabowym - tu nazwę
      mogłem przekręcić). Zniechęcony pozostaje przy głównej atrakcji lokalu - piwie z
      własnego browaru. I dla niego warto do HAUSTA przyjść raz! Faktycznie smak
      przebija nawet te za ponad 3 zł. za 0,5 litra w markecie. Piękny, gorzki,
      wyraźny smak. Tu uwaga dla dziewczyn - z sokiem smakuje także wyśmienicie!
      Niestety pełna barwa smaku piwa nie rekompensuje kiepskiej obsługi, braku
      charakteru miejsca, gdzie po prostu wieje nudą. A przecież sącząc piwo można by
      zapoznać się z procesem produkcji, historii tego szlachetnego trunku i innych
      związanych z nim legend, anegdot itd.
      Póki co - poczekam na wersje butelkową Hausta i spożyję go przy grillu w ogródku
      z przyjaciółmi, gdzie nikt się nie nudzi, a na kelnera nie trzeba czekać w
      nieskończoność.
      • Gość: Piotras Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:38
        Raczej na butelkowe sie nie doczekasz, chyba że ci barmanka naleje do butelki,
        takie mini browary nigdy nie butelkuja swojego piwa, przecież to wymaga całej
        lini, sprzetu itd, a to ma byc knajpka z swietnym piwem.
      • Gość: wimig Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 14:06
        Wyślij to info do gazety. Może napiszą o tych słabych stronach Hausta.
        Kto wie czy krytyka nie okaże się konstruktywna.
        Masz bardzo ciekawy pomysł aby storzyć tam możliwość zapoznania sie z procesem
        produkcji, historii tego szlachetnego trunku i innych związanych z nim legend,
        anegdot itd.

Oczywiście zgadzam się z tobą iz szyld to musi być i to porządny, widoczny o
        każdej porze.
      • Gość: Beerofsky Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:49
        Jeszcze wczoraj, tuż po powrocie z Hausta, przymierzałem się do opisania mych
        wrażeń z tego nowego przybytku wyniesionych. Niestety, w dość bezceremonialny
        sposób moja kobieta odciągnęła mnie od kompa :-) i dziś pozostaje mi tylko w
        znaczącej mierze z Tobą się zgodzić. Większość Twych spostrzeżeń jest
        absolutnie trafna, ale niech będzie mi wolno i moje "trzy grosze" dorzucić.
        Przede wszystkim wyrazy uznania dla właściciela. Może nie za pomysł, boć on nie
        nowy, ale za determinację. Niewielu chyba zdaje sobie sprawę, ile urzędniczych
        i głupio-formalnych kłód na drodze śmiałka, któremu zaświtało produkować i
        sprzedawać alkohol. Sam właściciel Hausta, też z pewnością nie do końca był
        świadom - inaczej gotowy już lokal nie stałby tyle miesięcy zamkniętym.
        Pozostałe spostrzeżenia pozwolę sobie wymienić hasłowo.
        PIWO - Bardzo dobre, choć smakowo i "technicznie" zbliżone do "Żywego" z
        Ambera, czy też "Książęcego" z Lwówka.
        WYSTRÓJ - Cóż, Haust to kolejny w naszym mieście przykład na to, że będąc
        budowlańcem można stworzyć poprawny od strony budowlanej lokal, ale za grosz w
        nim atmosfery, architektonicznego polotu i zrozumienia zasad, którymi rządzi
        się branża gastronomiczna. Bar za mały i źle umieszczony, meble od biedy
        znośne, ściany straszące pustką (podobnie jak część półek za barem), warcząca
        lodówka do napojów za barem - pasująca ze swymi kolorowymi reklamami do
        ceglanej ściany jak opalenizna do Leppera.
        Do wystroju należą też tzw. dodatki czyniące atmosferę. Kadzie - bomba, ale
        same one i kilkanaście kufli nad barem oraz śladowy wystrój ścian to jeszcze za
        mało. Mając taką "perełkę" jak minibrowar i własne piwo trzeba zbudować wokół
        tego całą legendę i otoczkę podkreślającą wyjątkowość. A tu ani firmowego szkła
        i dekli (przy całej inwestycji to przecież drobiazg na liście wydatków),
        fatalne menu, choć zestaw dań wcale niezły.
        PERSONEL - Fakt, w większej części z łapanki, prócz dwóch osób znających się
        dobrze na swojej pracy.
        KLIMAT - Gdyby nie kadzie byłby zerowy. Bo wystrój j.w., fatalna muzyka,
        puszczana przez barmana z tv zgodnie z jego "widzimisię" i docierająca do
        pozbawionej nagłośnienia sali z barem w postaci "ymcy-ymcy", jakie znamy z
        zardzewiałych beemek prowadzonych przez chłopców w białych bejsbolówkach.
        No właśnie i "ci" chłopcy, których wczoraj było tam zbyt wielu. Przez pierwsze
        dwa tygodnie w takim lokalu powinien witać gości elegancko ubrany bramkarz,
        który uświadomi "tym" chłopcom, że tu za ich trzy stówy zarobione na wyjumanym
        z auta sprzęcie, nikt nie poda im nawet ręki, nie mówiąc już o piwie. Nie
        byłoby wtedy latających w powietrzu "k..." i wymiotowania przy stole.
        CAŁOKSZTAŁT - Gdyby nie tak smaczne piwo byłbym bardziej niż zawiedziony.
        • Gość: tq Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.06.05, 18:25
          tak - zgadzam sie - PODZIW I SZACUNEK DLA WŁAŚCICIELA ZA DETERMINACJĘ

ale niestety miejsce sporzycia piwa musi mieć swój klimat,

mam głęboką nadzieję, że właściciel przeczytał posty na tym forum i weźmie sobie
          głęboko do serca wspomniane uwagi, bo inaczej ta naprawdę bardzo świerza
          inicjatywa w naszym Zielonym mieście będzie miała wielkie problemy z
          rentownością, mając pzy boku takie potęgi jak KAWON, 4 róże, Blues ekspres, Jankiel

jak najbardziej popieram pomysł z bramkarzem!

NO I NIECH ZAWIŚNIE PORZĄDNY NEON!!!!!! by było wiadomo gdzie HAUST jest!!
          • Gość: ABC Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:24
            Uf - Czekałem z niecierpliwością na otwarcie tego piwnego przybytku - i co i
            się zawiodłem. Jeszcze tam nie byłem a już mam dosyć po przeczytaniu postow tg
            i Beerotskiego. Popieram ich w całej rozćiągłosci o zatrudnieniu bramkarza -
            dlaczego np. w niemczech czy czechach albo słowacji nie ma problemu
            tych "chlopcow w białych bejsbolowkach" na ktorych widok odechciewa się napić
            piwa i sympatycznie pogwarzyć z bywalcami. Czy ciągle ten "szmal"musi niszczyc
            to co jest piękne i naturalne. Co do wystroju to myślę że właściciel weżmie to
            pod uwagę i zmieni tam atmosferę. Będę z niecierpliwościa czekal na nowe
            informacje z Hausta a narazie zaniecham tam wizyty. Pozdrawiam Tg i Beerotsiego
        • Gość: Magdalena Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.uz.zgora.pl 01.07.05, 15:03
          "WYSTRÓJ - Cóż, Haust to kolejny w naszym mieście przykład na to, że będąc
          budowlańcem można stworzyć poprawny od strony budowlanej lokal, ale za grosz w
          nim atmosfery, architektonicznego polotu i zrozumienia zasad, którymi rządzi
          się branża gastronomiczna. Bar za mały i źle umieszczony, meble od biedy
          znośne, ściany straszące pustką"

proponuje firme alsecco z Zielonej Góry wielokrotnie korzystałem z ich usług,
          polecam ale uprzedzam, że czasami sporo sie naczekałem na wolny termin mimo to
          naprawde warto.
          www.alsecco.pl/
        • Gość: Q Re: HAUST - nic poza piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:51
          oj słabiutko,
          ZERO klimatu
      • Gość: AlsobisMorgen Za piwo kartą? przesada IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.06.05, 20:35
        Szanowny przedpiwca pisze, że chciał kartą płacić.
        Za jaki rachunek? 20 zł?
        Powinni mieć wywieszkę, że nie obsługują chłopców
        z beemek, starych volkswagenów i innych takich.
        Za głośne k... won z lokalu.
        A karty? Zależy jakie. Powiedzmy, karta kredytowa
        (nie płatnicza) ok, ale jeśli rachunek przekracza 100 zl.

Krytyka - ok. Ale dajcie trochę czasu właścicielowi
        na poprawianie braków.

Atmosfera faktycznie jest niezbędna. Jeśli właściciel
        myśli, powinien się postarać. Nie wiadomo jednak,
        czy ma grosz na wystrój. Dajcie mu trochę czasu.

Podsumowując: dobrze, że jest. Bądźmy życzliwi.
        Niech się poprawia. A na razie wesprzyjcie co łaska.
        Podpowiadam hasło reklamowe:
        "Haust w domu i w zagrodzie".
        Albo: "Jeden haust i wszystko jasne!"
        Dla miasta też lepiej,
        jeśli tworzy się coś w tym rodzaju.

Przydałaby się teraz jakaś ciekawa winiarnia.
        Ale z przynajmniej jedną salą bez palaczy.
        Palacze raus!
        • Gość: tq Re: Za piwo kartą? przesada IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.05, 00:02
          ja jaestem życzliwy i popieram właściciela
          a co w tym złego ze chcialem zapłacić kartą?? kiedyś zapłaciłem gotówką w
          lokalu, kolesie przyuwazli że mam jej wiecej i nim dotarłem do domu to jej nie
          miałem :-( a poza tym chciałem zostawić tam wiecej złotówek, ale dlaczego nie
          zostawiłem wiesz sam Als.. M..
        • Gość: Yeti Re: Za piwo kartą? przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:32
          No przecie mamy miejsce w Zielonej
          w którym jest wino z beczki,do tego deska serów
          klimat i fajnie można posiedzieć, i w dodatku coś wrzucić smacznego na ruszt -
          więc o jaką winiarnię ci chodzi??
          bo mnie doprawdy zaintergowałeś:)
          Acha zapomniałem dodać, że mam na myśli knajpę na Placu Pocztowym
          - Winnicę.
          Mamy jeszcze Winiarnię z nazwy-ale tam wina raczej się nie pija:)
          • Gość: ??? Re: Za piwo kartą? przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:21
            ....zaintergowałeś:)...

A co to?
    • Gość: rum cise Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 20:48
      będę, sprawdzę, opowiem
    • Gość: HAUST Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:14
      Chcieliśmy bardzo podziękować wszystkim za wyrażenie na forum swoich opinii
      zarówno tym na "tak", jak i na "nie". Obserwatorzy zauważyli, że prace
      budowlane już dawno były zakończone. Kilka miesięcy trwało załatwianie
      niezbędnych odbiorów i pozwoleń. Mając do wyboru: "tworzenie nastroju" przez
      kolejne miesiące lub otwarcie i poprawki w trakcie, zdecydowaliśmy się na to
      drugie. Dlatego bardzo ważne są uwagi i opinie. To dla Was powstał HAUST i
      chcemy, aby wszyscy czuli się w nim dobrze. Wszystko będzie: podstawki pod
      piwo, kufle i t.p. są zamówione i już wkrótce pojawią się. Prosimy sprawdzać.
      Nie zamierzamy poprzestać na tym co jest, ale stale ulepszać wystrój, menu,
      atmosferę oraz dogadzać w miarę możliwości wszystkim. Dlatego każde słowo
      krytyki jest uważnie analizowane i bardzo cenne. Mamy nadzieję, że będziecie
      zauważać zmiany a ujawniających się komentatorów będzięmy nagradzać. Już
      wkrótce pojawią się inne gatunki piwa, pojawią się atrakcje o których niedługo
      przeczytacie na stronie internetowej. Dlatego prosimy: piszcie i wyrażajcie
      opinie. Korzystając z okazji odpowiem, że woda do produkcji piwa jest
      specjalnie uzdatniana. Jeszcze raz dziękujemy i zapraszamy.
      • Gość: Beerofsky Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:33
        Pozdrawiam i trzymam kciuki. Piwo jest naprawdę dobre (a coś o tym wiem), więc
        i często będę zaglądał. Zmartwiła mnie tylko informacja o godzinach otwarcia. W
        centrum miasta można pozwolić sobie na "ostatni dzwonek" w tygodniu ok. 1:00,
        ale nie o 23:00. Cezura czasowa w weekend też chyba zbyt rygorystyczna.
      • Gość: piwosz Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 23:44
        Gorzowscy piwosze też się do was wybierają.
        Wystawiłem tam posta z info o Hauście.
        Komentarze sa sympatyczne - pewnie troche zazdroszczą
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=25385863
        • Gość: marc Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.crowley.pl 21.06.05, 09:56
          Wielkie gratulacje!
          Niech będzie piwo po 6 zł, bo wysoka cena to najlepsza (i niestety chyba
          jednyna) zapora przeciwko kolesiom, którzy przychodzą tylko po to, żeby się
          uwalić na sztywno. Wydaje mi się, że warto zainwestować w ochroniarza czy
          selekcjonera przy wejściu - "normalni" klienci w Warszawie bardzo dobrze na to
          reagują. Jeśli będzie bezpiecznie, przyjdzie więcej spokojnych osób i nawet
          jeśli (jednostkowo) wypiją mniej, to ruch w interesie będzie większy, a to
          tworzy klimat miejsca. No i miastu przybędzie kolejna atrakcja dla turystów, a
          na nich właściciel też sporo zarobi.
          Warunek - promocja na zewnątrz, dobre oznakowanie i - niestety - terminal do
          płacenia kartami. Nie ma znaczenia, czy rachunek wyniesie 6 czy 600 złotych -
          terminal to standard.
          Powodzenia i do zobaczenia w Hauście!
    • Gość: primo Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 19:00
      Super!
      "Kiedys w Poznaniu sprzedawali takie niepasteryzowane mniammm :)"

A jest, jest... Brovaria jest hitem na skale ogolnopolska, przepiekny lokal na
      Starym Rynku, piwo warza pod szklana podloga, piwo niepasteryzowane, zwykle i
      miodowe plus zawsze jakis inny rodzaj, zmienia sie co miesiac czy jakos tak.Do
      tego maja dobra kuchnie.

Drugie znane w Poznaniu niepasteryzowane to ciemna Fortuna, kto zna to wie o
      czym mowa. Piwo bardzo podobne do Schwarzer Abta z Neuzelle kolo Gubina. Fortuna
      lezakuje ok 60 dni z ziolami i aromatami.. Piwo wytwarzane w malym browarze
      rodzinnym w Miloslawiu.

A jak ktos bedzie w okolicach Lwowka Slaskiego, to polecam gorac piwo z
      lokalnego browaru. Rewelacyjne.

Bylo jeszcze jedno, grodziskie, ale browar padl.
      • Gość: HAUST Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:46
        Terminal do realizowania płatności kartą będzie, jak tylko zostanie nam
        podłączona linia telefoniczna. Pozdrawiamy i zapraszamy na haust piwa na razie
        z gotówką.
        • Gość: tq Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.05, 00:06
          a jaka jest www HAUSTA??
          a moze jej nie macie?? zbliżaja sie wakacje wiec mozna sie dogadać - odpowiedni
          rabat, a ja załatwie serwer i www:
          tomamor@wp.pl
    • Gość: Celina Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:03
      Oszustwo!Specjalnie poszłam i nie było pszenicznego piwa!!!:(((
      • Gość: piter Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.06.05, 23:25
        A kto Ci powiedział, że dostaniesz tam pszeniczne?
        • Gość: Celina Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:25
          Przeczytaj tytuł komentowanego artykułu...
          • Gość: piter Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.07.05, 15:13
            Ja przeczytałem cały artykuł, chyba w przeciwieństwie do Ciebie ;)

"Zielonogórski Haust w PLANACH ma produkcję jęczmiennego jasnego i ciemnego
            oraz pszenicznego. Możliwe też inne pomysły jak piwa sezonowe - ciężkie,
            treściwe piwa korzenne na zimę."
    • Gość: ppns Tutaj wszystko o piwie ..... IP: 62.87.178.* 30.06.05, 21:43
      Cieszę się, że powstała nowa lokalna marka.
      Wszystkich piwoszy zapraszam na najlepsza polska strone
      o piwie , kolekcjonerstwie piwnych gadzetów , warzeniu domowym
      piwa , giełdach piwnych itp :

www.browar.biz
      • elektrowstrzasy Re: Tutaj wszystko o piwie ..... 30.06.05, 21:56
        piwko naprawde dobre,lokal tez zympatyczny, jeszcze kilka drobnych zmian i bedzie naprawde dobrze, naprawde ukłon w strone własciciela, ze zdecydowal sie zainwestowac w taką sprawe
        • Gość: Bierka GDZIE TO PIWO?????????? IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 13:24
          Byłam i pszenicznego NIE BYŁO! Będzie za miesiąc,więc ludzie! nie siejcie
          fermentu!
          Kadzie są rewelacyjne, w lokalu za ciemno. Nie ze wzgledu na światło,ale
          kolorystycznie, wysiadam przy czymś takim. Może wiecej jaskrawych dodatków?
          Palenie ABOLUTNIE NIE!! Smród jaki roztoczyli palacze /w całym lokalu było
          takich tylko 2 /dwóch/, był porażający! Polecam delikatne " kinkiety babuni"
          na ścianach, nad kazdym stolikiem.Można włączyć i odwrotnie,wg potrzeby
          klienta. Pani kelnerka absolutnie miła! Gratuluję pomysłu i cierpliwosci życzę.
          • Gość: van Re: GDZIE TO PIWO?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 03:02
            palic mozna na górze, ale tam jest nieciekawie, szczegolnie gdy puszczają muzyke...litosci...
          • Gość: piter Re: GDZIE TO PIWO?????????? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.07.05, 15:14
            Kolejna co czytać nie potrafi.
    • Gość: qwerty Re: Haust zielonogórskiego pszeniczniaka IP: 62.87.178.* 04.07.05, 20:46
      Napiszę o wych wrażeniach , gdy się w tym
      mikrobrowarze pojawie i osobiście piwo skonsumuje.
    • Gość: Maks Reklamój te siki.A chmiel to podstawa i już!!! IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 21:00
      Nikt sie nie da nabrać na twój upierdliwy,darmowy,anonimowy marketing.Dziś qrwa
      rocznica śmierci/zabójstwa/Sikorskiego a ty qrwa z tymi sikami.Od tego piwa
      ubywa mózgu, do czxego ty namawiasz???
      • Gość: beeer Prawdziwe PIWO to czeskie PIWO i żadne siki!! IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 21:25
        żadne wynalazki, żadne piwa mendelejewa. Musi być chmiel,chmiel i jeszcze raz
        chmiel!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka