Dodaj do ulubionych

Huczne imieniny Anny

IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.05, 20:35
"Anien"? Po jakiemu to? Może by tak słownik zacząć czytać do poduchy? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Huczne imieniny Anny IP: *.zielona.agora.pl 26.07.05, 15:38
      no to poczytaj ten slownik mądralo
      • Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.05, 20:19
        Anna - dopełniacz liczby mnogiej - Ann
        Ania - dopełniacz liczby mnogiej - Ań

Anna to nie panna, choć może nią być ;)
        Ponownie polecam słownik.
        • Gość: mądrala 2 Re: Huczne imieniny Anny IP: 10.40.193.* 27.07.05, 15:10
          no dobra mądralo, w takim razie wszystkie media w Zielonej Górze muszą zmienić
          lekturę do poduszki na słowniki :)
          • Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.07.05, 15:32
            Fakt, zielonogórskie media nie błyszczą. Jeśli zaś chodzi o ten konkretny
            przypadek to inni (a przynajmniej ci najwieksi) z nim sobie poradzili
            Martusiu ;)
            • Gość: martusia Re: Huczne imieniny Anny IP: 10.40.193.* 28.07.05, 09:49
              ej no wyraźnie chcesz mnie pogrążyć,przyczynić sie do moich koszmarów sennych i
              do tego że żadne z moich dzieci nie będzie miało na imę Anna, a imię przecież
              bardzo ładne:) We wszystkich radiach obchodzono święto Annien, a jak Lubuska-
              nie śledziłam,Ty jesteś zawsze bezbłędny? przylepo Piotrusiu ;)
              pozdrawiam pana mimo wszystko :)
              • Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.07.05, 11:56
                Ja Ciebie pogrążyć?! Eeee, no bez przesady. Nie rób ze mnie potwora większego
                niż jestem :D Errare humanum est, jak mawiali starożytni eskimosi, więc i ja
                nie jestem bezbłędny ;) Ania faktycznie ładne imię ale jak Ci się ma tak źle
                kojarzyć to może Piotr, choć z żeńską formą może być problem ;)
                Przylepo? Hmmm. Nie wiem o co Ci chodzi :>
                Za pozdrowienia "mimo wszystko" dziękuję. Czuję się jak bym wyrządził Ci
                krzywdę i dostąpił wielkiego zaszczytu przebaczenia ;)
                Pozdrawiam
    • Gość: e Re: Huczne imieniny Anny IP: *.48.udn.pl 28.07.05, 22:23
      cokolwiek
      • Gość: e Re: Huczne imieniny Anny IP: *.48.udn.pl 28.07.05, 22:24
        aha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka