Gość: piter IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.05, 20:35 "Anien"? Po jakiemu to? Może by tak słownik zacząć czytać do poduchy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Huczne imieniny Anny IP: *.zielona.agora.pl 26.07.05, 15:38 no to poczytaj ten slownik mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.05, 20:19 Anna - dopełniacz liczby mnogiej - Ann Ania - dopełniacz liczby mnogiej - Ań Anna to nie panna, choć może nią być ;) Ponownie polecam słownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala 2 Re: Huczne imieniny Anny IP: 10.40.193.* 27.07.05, 15:10 no dobra mądralo, w takim razie wszystkie media w Zielonej Górze muszą zmienić lekturę do poduszki na słowniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.07.05, 15:32 Fakt, zielonogórskie media nie błyszczą. Jeśli zaś chodzi o ten konkretny przypadek to inni (a przynajmniej ci najwieksi) z nim sobie poradzili Martusiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: Huczne imieniny Anny IP: 10.40.193.* 28.07.05, 09:49 ej no wyraźnie chcesz mnie pogrążyć,przyczynić sie do moich koszmarów sennych i do tego że żadne z moich dzieci nie będzie miało na imę Anna, a imię przecież bardzo ładne:) We wszystkich radiach obchodzono święto Annien, a jak Lubuska- nie śledziłam,Ty jesteś zawsze bezbłędny? przylepo Piotrusiu ;) pozdrawiam pana mimo wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Huczne imieniny Anny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.07.05, 11:56 Ja Ciebie pogrążyć?! Eeee, no bez przesady. Nie rób ze mnie potwora większego niż jestem :D Errare humanum est, jak mawiali starożytni eskimosi, więc i ja nie jestem bezbłędny ;) Ania faktycznie ładne imię ale jak Ci się ma tak źle kojarzyć to może Piotr, choć z żeńską formą może być problem ;) Przylepo? Hmmm. Nie wiem o co Ci chodzi :> Za pozdrowienia "mimo wszystko" dziękuję. Czuję się jak bym wyrządził Ci krzywdę i dostąpił wielkiego zaszczytu przebaczenia ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś