Dodaj do ulubionych

Przyjaciele Radia Zachód

18.10.05, 07:12
Krupa w końcu pojął,że potyczkę z Bachalskim przegrał i pora się pakować.
Nic tu "czerwona gwardia" nie pomoże.
A opowiastki o jego zatroskaniu radiem regionalnym...jaki głupi się na te
frazesy nabierze.

Panie Krupa żegnamy (bez żalu)!
Obserwuj wątek
    • Gość: wazelinka Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: 212.180.161.* 18.10.05, 07:28
      Ciekawe jaką woltę spróbuje wykonać naczelny redaktor.

Tyle razy mu wychodziło,ale teraz ma chyba rzeczywiście poważny problem-
      kręgosłup już nie jest tak elastyczny.
    • Gość: pozbawiona złudzeń Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zachod.pl 18.10.05, 08:23
      I co gazetko wybiórcza, juz sie slinisz na na łakomy kąsek?chlapiesz jadem?
      wole takiego Krupę niz sprzedajnego psełdo polaka. Kradnie prawica jak i
      lewica, nie szanuje sie ludzi ,kazdego niewygodnego obsmarujecie błotem -
      polska gazetko której własciciele nie znają polskiego!! wole zeby poglądy
      kształtowało polskie publiczne radio a nie bogate lobby ,jak nas ameryka kocha
      to chyba kazdy widzi - kokietuja putina a nas maja...... . a tak na marginesie
      kto jest najbogatszy w tej ameryce????
      • Gość: lubuszanin ROZBIĆ BANDĘ CWANIAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:37
        Nareszcie ktoś się dobierze do d..y Krupie bo czas najwyższy pogonić
        reklamującego bezustannie brukowca Gazetę Lubuską . Przecież KRUPA i RATAJ to
        jedna łobuzeria która myśli ciągle że rządzi naszym województwem . Czas
        najwyższy rozbić tę BANDĘ.
        • Gość: Zielona Góra Do lubuszanina z Gorzowa IP: *.PL / *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 09:30
          Gość portalu: lubuszanin napisał(a):

> Nareszcie ktoś się dobierze do d..y Krupie bo czas najwyższy pogonić
          > reklamującego bezustannie brukowca Gazetę Lubuską . Przecież KRUPA i RATAJ to
          > jedna łobuzeria która myśli ciągle że rządzi naszym województwem . Czas
          > najwyższy rozbić tę BANDĘ.

Słuchaj gorzowiaczku, brukowiec Tylko Gorzów i tak nia ma szans na sukces!!!
          Także wytrzyj jad z ust i zabierz się do roboty, nie za to ci płacą!!!
          • Gość: głuchy Re: towarzysze z radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 22:11
            cieżko będzie się przestawić teraz na PiS i PO;moze marszałek zaproponije
            krupie funkcje rzecznika prasoego?
      • Gość: purysta Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: 212.180.161.* 18.10.05, 19:19
        a to się koleżanka z radia piękną polszczyzną popisała.
        Wstyd Walkowiak!
    • oczapowski Re: Przyjaciele Radia Zachód 18.10.05, 09:55
      Ostatnie bastiony sld-owskiego g...... padaja! I dobrze. Wyczyscic do podstaw!
      No i dlatego glosuje na Kaczke (szczerze mowiac chcialbym na kogos innego, ale
      musze...) bo on daje nadzieje na odsuniecie czerwonego sci..... od wszystkiego
      w tym kraju. No niech sprzataja kible, byle dobrze...
      • Gość: Antyfaszysta Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:34
        Chłopczyku, a co powiesz o Panu Łuczaku i twoich faszystowskich towarzyszach?
        No co powiesz o karze śmierci za którą jest twój furher. wszak jedno z
        przykazań to nie zabijaj no ale nasz faszysta jest mądrzejszy od Boga. Głosuj
        na pupila ojca Rydzyka :)
    • Gość: MCB Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:03
      Ja tam nie jestem za Krupą i innymi lewicowcami. Jestem za radiem regionalnym.
      Tylko w Radiu Zachód moge posłuchać relacji z żużla, koszykówki, siatkówki itp.
      dzięki RZ i Zielona Góra i Gorzów mają swoje programy typowo miejskie. Jeśli
      Platforma i PiS zcentralizują rozgłośnie regionalne to w Warszawce będa mieli
      głęboko w d... regiony. Zobaczcie co się stało z "regionalną TVP", co z tego,
      że jest Lubuska TVP jak tego programu jest jak na lekarstwo.
      • Gość: Słuchacz Szanowny Panie Łukasiewicz a fe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:59
        Jak przeczytałem Pana "artykuł" straciłem cały szacunek do Pana za teksty typu:

"Bo gdy wybuchnie cysterna z chlorem w małym lubuskim miasteczku, czy komunikat
        o tym zostanie nadany z Warszawy? - grzmiał z mównicy sejmiku Tadeusz Krupa.
        Nie dodał, że radami radia kierują przede wszystkim działacze SLD, Ordynackiej
        i PSL. "

które są zwykłym politycznym pieniactwem jakie było uprawiane za czasów komuny.
        Tego typu artykuły mają tylko jeden cel - obrzucenie błotem osoby lub
        instytucji. Dodam że nie popieram i nigdy nie popierałem ani "czerwonych"
        ani "zielonych" ani "niebieskich" - popieram ludzi mądrych. Myślę że tej
        rozwagi i umiarkowania, a przede wszystkim barku obiektywizmu Panu w tym
        artykule zabrakło. Jak słuchacz lokalnych rozgłośni w tym Radia Zachód jestem
        zbulwersowany sugerowaniem czytelnikom, że to radio jest po prostu kiepskie lub
        stronnicze. Mam nadzieję, że się Pan z tego wytłumaczy i przeprosi słuchaczy
        radia za tego "paszkwila" bo artykułem tego tekstu się nie da nazwać.

• Gość: remik Re: Szanowny Panie Łukasiewicz a fe... IP: *.ztpnet.pl 18.10.05, 11:24
          Barwy polityczne pana Artura są czytelne na odległość a to nie świadczy o nim
          dobrze jako dziennikarzu, który winien być bezstronny i obiektywny. No, ale
          taka dziennikarka w ZG na jaką zasługujemy...
          • Gość: Łukasiewicz Re: Szanowny Panie Łukasiewicz a fe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:36
            No stary a dziwisz się jak byś miał takiego ryja jak Łuksiewicz też byś
            wiecznie jadem zinął
        • Gość: wal Re: Szanowny Panie Łukasiewicz a fe... IP: *.crowley.pl 18.10.05, 13:56
    • Gość: kon Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.gala.net.pl 18.10.05, 14:35
      lubie pana krupe i to radio ale bratac sie z przegranymi czerwonymi to wstyd
      !!!! i hanba- precz czerwoni z zielonej gory listowski , bochenski ,brachmanski
      , danielak, pantak i inni czerwoni to juz przezytek precz z zielonej gory sld
      • Gość: ihaha koniu a Krupa to niby jakiej barwy ? IP: 213.199.192.* 18.10.05, 20:58
        Gość portalu: kon napisał(a):

> lubie pana krupe i to radio ale bratac sie z przegranymi czerwonymi to wstyd
        > !!!! i hanba- precz czerwoni z zielonej gory listowski ,
        bochenski ,brachmanski
        > , danielak, pantak i inni czerwoni to juz przezytek precz z zielonej gory sld

• Gość: aa Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 15:48
      i bardzo dobrze... komuchy won!!!
    • Gość: olo Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.ztpnet.pl 18.10.05, 17:38
      Brawo Panie redaktorze Łukasiewicz! Krupa,Rataj,Frejman to ordynackie psy
      mające pilnować czerwoności mediów w województwie lubuskim
      • Gość: jhjg Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 17:43
        Brawo red.Łukasiewicz.

Ale jest jeszcze ostatni bastion SLD w mieście - zdecydowanie najbardziej
        opanowany przez KOMUCHY to POLIKLINIKA !!!
        Tam to sie dopiero dzieje! Durektorem jest tow.Kubicki szef SLD w Zielonej
        Górze.
        • oczapowski Re: Przyjaciele Radia Zachód 18.10.05, 19:49
          I te sld-owskie pieski tez przegonimy...A won, na kube, albo sybir...Jeszcze
          troszke i bedzie juz czysto i pachnaco w miescie!
    • Gość: Czekający Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.ztpnet.pl 18.10.05, 21:06
      Mam nadzieję doczekać w końcu dnia, w którym wydarzenia w naszym mieście
      relacjonować będą profesjonalni dziennikarze, którzey nie będą pisać materiałów
      na zlecenie; dnia, w którym Gromadzki, Białogłowy, Kobus, Bogiel i inni będą
      przykłdem dla studentów jak nie uprawiać dziennikarstwa! Ale triumwirat Krupa-
      Rataj-Frejman musi zostać rozbity. I mam nadzieję, że w końcu się za nich
      wezmą. Faktem jest, że Krupa już trzęsie portkami ze strachu, że poleci z
      radia.
      • Gość: ja Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.us 18.10.05, 21:39
        Szkoda mi Łukasiewicza, że widzi swiat tak jednokontrstowo. To nawet ciekawe,
        że pan Artur nie wytłumaczył czytelnikom jakiej barwy jest Krajowa Rada
        Radiofonii z czerwoną Danutą Waniek na czele. Nie wiedział, zapomniał czy nie
        pasowało? Pomijam problem czy chcemu na miejscu radia zarzadzanego z Warszawy?
        Łuksiewiczowi to pewnie nie przeszkadza, bo i Wyborcza jest zarządzana z
        Warszawy. Obrzydliwe.
        • Gość: ubu Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 22:50
          tez prawda
        • Gość: Kobyl Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:54
          Radio Zachód JEST neutralne!!!! A jakiekolwiek "wejście smoka" neutralność
          zburzy!!! I Zrobi się z tego telewizja TVR (Rozmodlona) Dworaka lub podlizująca
          się Donaldowi TVN, albo cmokający nową, czarną władzę radiowcy z Jedynki. I
          tyle. Krupa nie daj się!
          • janoosh Re: Przyjaciele Radia Zachód 19.10.05, 10:21
            Tadeusz Krupa: "PO proponuje, by regionalne rozgłośnie sprywatyzować, PiS chce
            scalić radio z centralą. Bo tak racjonalniej, oszczędniej. Nie będzie
            racjonalniej ani oszczędniej. Będzie fatalnie, utracimy niezależność i
            autonomię. Jesteśmy, by służyć społeczeństwu. Bo gdy wybuchnie cysterna z
            chlorem w małym lubuskim miasteczku, czy komunikat o tym zostanie nadany z
            Warszawy?"

Fakt, tekst Łukasiewicza jest nasycony niechęcią do układu w Radio Zachód
            (należy oddzielić komentarz od newsa panie redaktorze), ale te propozycje nowej
            władzy to jedyne rozsądne wyjście. Radio Zachód, to przerośnięta struktura,
            która już dawno przestała odpowiadać potrzebom tak ludzi jak i rynku. Obawy
            Krupy, to obawy o zachowanie wpływu, ale bynajmniej nie na kształt programu. W
            UE taki układ mediów publicznych jaki jest teraz w Polsce to prehistoria.
            Mówienie o tym, że "gdy wybuchnie cysterna z chlorem w małym lubuskim
            miasteczku, czy komunikat o tym zostanie nadany z Warszawy?" - jest czystą
            demagogią - założenie centralizacji programu daje bardzo duże możliwości
            lokalnym redakcjom, ale o tym juz prezes Krupa nie powie. Za wszelką cenę za to
            broni marnotrawienia kasy i ochrony układów.
            • Gość: piter Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.10.05, 14:36
              Nie chcę bronić RZ. Szczerze mówiąc od dawna go nie słucham ale również uważam,
              że centralizacja nie wyjdzie na dobre. Spójrzmy na
              scentralizowane "zielonogórskie" media. 3 strony lokalnych newsów w "GW", kilka
              minutek lokalnych wiadomości w Esce czy choćby Twoim Radiu Plus... Podoba Ci
              się to? Gdyby nie tak znienawidzone przez niektórych (bo niby czerwone) "GL" i
              RZG mieszkańcy nie mieli by kompletnie pojęcia co się dzieje w mieście.
              Poziom lokalnych mediów (wszystkich niestety) to już inna sprawa.
            • Gość: przyjaciel janusza Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:13
              janusz jestes nie obiektywny gdyz zabierasz glos jako szef konkurencyjnej
              stacji i tak twoj glos moze byc postrzegany
              pzdr przyjaciel
              • lekarzrodzinny Re: Przyjaciele Radia Zachód 19.10.05, 23:48
                Prawda - moim zdaniem oczywiście - jest taka, że gdyby taka rozgłośnia jak
                Radio Zachód została sprywatyzowana, zamieniłaby się w zwykłą Eskę, Kolor czy
                Łagodne Przeboje. Bez urazy dla tych stacji! One też są potrzebne. Ale gdzie w
                takich radiach miejsce na dłuższą rozmowę, reportaż, sprawy społeczne, serwisy
                z prawdziwego zdarzenia, felietony kulturalne, muzykę poważną, poezję,
                literaturę itp, itd,..... No ludzie - opamiętajmy się! Za przeproszeniem g...
                będzie obchodziło w Warszawie szefów to co dzieje się w Cigacicach, Lipkach
                Wielkich, Ochli czy Niedoradzu! Radio Zachód powinno zostać w takiej formie. Co
                innego Krupa. Z namaszczenia SLD i z poparciem Ordynackiej wiadomo, że na
                kolejną kadencję nie ma szans. Z nim jak myślę, jest tak jak z Wałęsą. Był
                dobry w swoim czasie ale teraz trzeba iść z duchem czasu a nie preferować
                kilku "nietykalnych" (Baług, Galek - świetne reportaże!!!, Zyń - oj cieńko!!!).
                Trzęsie porami i w pewnym sensie go rozumiem. Też bym trząs gdybym miał stracić
                ciepły fotelik za kilka a może kilkanaście tysięcy miesięcznie. Ile dokładnie -
                tego nie wiem. Zdrowia życzę!
                • Gość: ? Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.05, 00:44
                  Czyli klucz i szablon k... zachować - ale tera nie Krupa, tylko TKM (młode
                  wilczki?)
          • Gość: andriu Krupa na szczaw ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:19
            Gość portalu: Kobyl napisał(a):

> Radio Zachód JEST neutralne!!!! A jakiekolwiek "wejście smoka" neutralność
            > zburzy!!! I Zrobi się z tego telewizja TVR (Rozmodlona) Dworaka lub
            podlizująca
            >
            > się Donaldowi TVN, albo cmokający nową, czarną władzę radiowcy z Jedynki. I
            > tyle. Krupa nie daj się!

Krupa i neutralność. Stary puknij sie w głowę.
            W końcu ktoś miał odwagę powiedzieć że za głoszonymi frazesami kryje się czysta
            prywata i walka o stołek redaktora naczelnego.
            Tez bys się pieklił gdyby cie odrabywali od koryta...

• Gość: kobyl Re: Krupa na szczaw ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:20
              andriu nie bluzgaj, tylko przekonaj konkretnymi argumentami że RZ nie jest
              obiektywne. Nie uda Ci sie to! Grzebię w wielu mediach pilotem i gałą radiową,
              ale to co sie wyprawia w innych czyni z radia zachodu i z Krupy hehehe, no może
              nie doskonałe i z rzadka kulawe, ale jednak jak na te parszywe czasy - WZORY
              neutralności!!!! W innych to jest dopiero hucpa podlizusów i cmokierów, hamstwa
              redaktorków-gołowąsów bez podstwowych kompetencji, również etycznych no i braku
              minimum dobrej woli i ten barani pęd kierownictw do sensacji, byle co, byle jak
              byle szybko i głośno, po łebkach i nahalnie!!! Albo to wylizywanie tylnych
              stron sutann, już to nawet w PR I z Warsiawki słychać też, a to kokietówanie
              koropracji i karteli finansowych, byle dawały reklamki! Krupa ma jakieś tam
              poglądy ale jest za chytry żeby nimi wymachiwać a do Zachodu na dszczęście
              jeszcze nie wlazły różne polityczne i obyczajowe tabu, tam jeszcze mozna
              usłyszeć poglądy naprawde różne tam jeszcze słuchacze chcą dzownić i debatować
              na poziomie, nie waląc w siebie błotem i to siła tej stacyjki moze już
              ostatniej takiej w kraju, więc strzeżcie tego. I niech Wam niemadre
              zacietrzewienie nie zaciemnia wzroku! Rozgonić toto można łatwo ale dalej co?
              Jajco? Czyli pop...ywanie i bąki z nudnych przeboików, albo neo-Pospieszalski
              ze swoim "Warto rozmawiać"? Nie warto!
              • janoosh Re: Krupa na szczaw ! 21.10.05, 16:01
                Przyjacielu :)

To, że pracuje w stacji, która jest konkurencją (?) RZ nie zmienia faktu, że
                mogę zabrać glos w dyskusji. Moja firma nie dostaje kasy ze składek podatników
                w tym ode mnie.

Nie twierdzę, że publiczna regionalna stacja radiowa nie jest potrzebna. Radio
                Zachód jest potrzebne, a straszenie, że zmiany doprowadzą do takiej sytuacji
                jaka jest w Esce, Złotych czy Plusie to czysta demagogia. Będzie czas na
                publicystykę, wiadomości, promowanie loklaności i lokalnej kultury, ale w
                odświeżonej formie. Larum podnoszą osoby, które zwyczajnie boją się o swoją
                pozycję i wpływy. Oszczędności wynikające ze zmian, w skali całego kraju to
                naprawdę duże pieniądze, zwłaszcza, że wpływy z abonamentu topnieją z roku na
                rok. Odsyłam do tekstu, który popełniłem jakiś czas temu w Pulsie Gospodarczym.

www.puls.ctinet.pl/html/_lipiec_2004/06.html
                pozdrawiam (przyjaciela równierz:)
                • Gość: kobyl Re: Krupa na szczaw ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:02
                  Mój druhu :-)
                  I nadal nie odpowiadasz mi na moje główne pytanie. Zarzut (i dzieciołowa
                  zachęta dla mnie), że RZ nie jest neutralne i to powód do wysłania niektórych
                  na szaw wciąz nie jest konkretnie przez Ciebie werbalnie udokumentowany.
                  Ja Ci zabraniam zabra-nia zdania w powyższym sporze?!!! Never! Mów, mów mi!
                  Byle nie ogółami, gwarzmy na temat! Przypominam co napisałem u góry:

"Radio Zachód JEST neutralne!!!! A jakiekolwiek "wejście smoka" neutralność
                  zburzy!!! I Zrobi się z tego telewizja TVR (Rozmodlona) Dworaka lub podlizująca
                  się Donaldowi TVN, albo cmokający nową, czarną władzę radiowcy z Jedynki. I
                  tyle."
                  Zaś co do jakości programów zawsze można je robić lepiej, ale kto da na piśmie
                  (z faksymile), że nowi TKM zrobią to rzeczywiście lepiej?
                • Gość: jarek Re: Krupa na szczaw ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:02
                  Panie Redaktorze Naczelny JANOOSH!
                  Czy piszemy równieRZ... czy może równieŻ ???

a co do tego.. czy jako szef konkurencyjnej dla RZ stacji możesz się wypowiadać
                  - to myślę, że jak najbardziej. Z tym poziomem słuchalności to tak jakbyś był
                  zwykłym zielonogórzaninem albo może dyrektorem szkolnego radiowęzła. Odsyłanie
                  do własnych tekstów to jak dla mnie żart. Tworzysz obraz jakiegoś autorytetu,
                  którym nie jesteś... a może jesteś a ja o tym nie wiem? hmmm... a le definicja
                  jest chyba jednoznaczna :-)
                  autorytet (Wilga)
                  1. ‘człowiek będący ekspertem w jakiejś dziedzinie, cieszący się poważaniem i
                  mający wpływ na zachowania i myślenie innych ludzi’ 2. ‘instytucja, pismo itp.,
                  które mają wpływ na opinię społeczną, cieszą się popularnością i poważaniem’
                  • janoosh Re: Krupa na szczaw ! 26.10.05, 09:06
                    > Panie Redaktorze Naczelny JANOOSH!

Panie Jarku (przepraszam, że nie wiem kim Pan jest)

> Czy piszemy równieRZ... czy może równieŻ ???

biję się w piersi, ignorant ze mnie, wszystkich serdecznie przepraszam.

> a co do tego.. czy jako szef konkurencyjnej dla RZ stacji możesz się
                    > wypowiadać - to myślę, że jak najbardziej.

dziękuję

> Z tym poziomem słuchalności to tak jakbyś był zwykłym zielonogórzaninem albo
                    > może dyrektorem szkolnego radiowęzła. Odsyłanie do własnych tekstów to jak
                    > dla mnie żart.

Panie Jarku, proszę zwrócić uwagę, że przy słowie konkurencja w moim poście
                    użyłem znaku zapytania. Zdaję sobie sprawę, że w Zielonej Górze wynik
                    słuchalności mojej stacji to połowa tego co ma RZ. W dalszym ciągu nie rozumiem
                    jednak Pana ironicznego tonu.

> Tworzysz obraz jakiegoś autorytetu, którym nie jesteś... a może jesteś a ja o
                    > tym nie wiem? hmmm... a le definicja jest chyba jednoznaczna :-)
                    > autorytet (Wilga)
                    > 1. ‘człowiek będący ekspertem w jakiejś dziedzinie, cieszący się poważani
                    > em i
                    > mający wpływ na zachowania i myślenie innych ludzi’ 2. ‘instytucja,
                    > pismo itp.,
                    > które mają wpływ na opinię społeczną, cieszą się popularnością i poważaniemR
                    > 17;

Czy tworzę obraz siebie jako autorytetu w dziedzinie "radio"? Nie wiem. Chyba
                    poprostu staram się merytorycznie wypowiedzieć na temat. Pan Panie Jarku
                    prawdopodobnie (jeżeli nie, to przepraszam) nie ma konkretnych, popartych
                    doświadczeniem argumentów, dlatego stara się Pan atakować jednego z prelegentów.

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz przepraszam, że nie wiem kim Pan jest.
    • Gość: nabys Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.orange.pl 23.10.05, 12:03
      Nie wiem Panie i Panowie skąd bierze się u Was tyle nienawiści i jadu do
      wszystkiego, co zielonogórskie. Możliwe, że jakiś psychoanalityk mogłby to
      wyjaśnić - szkoda, że nie zabrał głosu na ten temat.
      Elementarna sprawiedliwość jednak wymaga zauważenia, że:
      - Radio Zachód od wielu lat wprowadzało Lubuszan do Europy!
      - Ma bardzo dobry reportaż [chociażby z cyklu "Opisać świat"
      - Jest wrażliwe na sprawy regionalne, o których mówi bardzo duzo
      - Oddziela informacje od komentrza, co jest ogromna i nie częstą zaletą
      - Pozwala mieszkańcom wypowiadać się publicznie w wielu sprawach i swobodnie
      przed mikrofonem, chociażby telefonicznie
      - Nie tworzy sztucznych afer, opinie są wyważone, stara się zapytać o zdanie
      każdego zainteresowanego
      - Znajduje czas dla każdej opcji politycznej [np.sobotnie audycje
      przedpołudniowe czy goście radia]
      - Pamieta od każdej kategorii swoich słuchaczy [dzieci, młodzież, ludzie
      starsi] i każdym regionie województwa.
      Jak w każdej redakcji, są tam dziennikarze lepsi i gorsi. To rzecz normalna.
      Centralizacja cofnie nas jednak do czasu "wczesnego Gomułki", a prywatyzacja
      skomercjalizuje i upodobni do podobnych prywatnych rozgłośni, których przecież
      nie brakuje już obecnie .
      Jeżeli nie mam racji - napiszcie to proszę, ale rzeczowo, gdyz epitety dowodzą
      braku argumetów.

• Gość: kobyl Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:17
        Masz Nabys rację!!! To, co prawda, żadna dyskusja, ale nic nie poradze na to że
        sie z Tobą zgadzam!
    • Gość: iop Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 16:25
      fajne radio, bo nasze
      • Gość: hapag Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.113.58.70.utel.net.ua 23.10.05, 18:18
        Gość portalu: iop napisał(a):

> fajne radio, bo nasze

No moze nie do konca...
        Ja jednak mimo wszystko za nim zdazylem sie stesknic.
        Pozdrawiam ZG, radio tez.

• Gość: John F. Kennedy Problem Krupy jest fragmentem większej całości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:42
      Łukasiewicz trafił w sedno sprawy i nie ma się co na niego obrażać. Krupa jest
      konserwatorem układu wspierającego komunistów. Trzeba jednak przyznać, że robił
      to dyskretnie, bez egzaltacji, na zimno.
      Problem polityczny jest jednak problemem drugorzędnym. Na pierwszy plan wysuwa
      się jednak syndrom "wypalenia zawodowego" stacji. Formuła wg której redagowane
      są programy staje się coraz bardziej archaiczna. Brakuje dobrych pomysłów,
      brakuje nowych dobrych 'głosów', chociaż cenię takiego Stanglewicza. Ale jeden
      Stanglewicz radia nie pociągnie.
      • landy Re: Problem Krupy jest fragmentem większej całośc 23.10.05, 23:50
        centralizacja radia przez pis
        oslabi zielonogorskie media
        dlatego nalezy ja popierac
        krupa na drzewo
        • marekkl Re: Problem Krupy jest fragmentem większej całośc 24.10.05, 06:48
          landy napisała:

> centralizacja radia przez pis
          > oslabi zielonogorskie media
          > dlatego nalezy ja popierac
          > krupa na drzewo

Landy Zielona Góra ma jeszcze inne stacje radiowe, w odróżnieniu od Gorzowa,
          który po centralizacji straci Radio Gorzów, które podlega pod Radio Zachód:)
          • Gość: kobyl Re: Nie o "problem" Krupy chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:54
            Prawdziwa degrengolada zacznie sie gdy sie radio zachód rozpiży w ramach
            tzw. "dekomunizacji". Każda rewolucja tylko bardziej niszczy niż buduje. Zachód
            stoczy sie i już nie powstanie ze zgliszcz. Tak to stało sie z warszwską Trójką
            parę lat temu - wielkie zmiany, dekomunizacja, zmiana muzy, likwidacje audycji
            muzycznych, wszystko poprzestawiali poprzewracali do góry nogami, słuchacz był
            skołowany nie wiedział czego gdzie na fali szukać, w rezultacie odszedł do
            innych stacji, bo sie nowe szefostwo "3" pojawiło i postanowiło "odswieżyć"
            stację. I co wyszło? Jajco! Słuchalonść, prestiż, dorobek wielu lat szlag
            tarfił, znani ludzie poodchodzili i słuchacze też. Trójka do dziś leży i kwiczy
            i to cienko. Tego chcecie dla Zachodu i dla regionu?
            • Gość: kobyl Re: Nie o "problem" Krupy chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:11
              Widzę że to do Was wreszcie przemówiło. Cieszę się. :-)
          • Gość: fan Re: Problem Krupy jest fragmentem większej całośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:39
            nadchodzi nowe
            • Gość: Maciey Re: Problem Krupy jest fragmentem większej całośc IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.01.06, 12:52
              O czyms nie wiemy? Nadchodzi "nowe to samo"?
    • Gość: FORAZEDWORA Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: 213.199.251.* 28.01.06, 16:20
      Szukał ratunku w sejmiku?????(u "marszałkowych") -dlatego że tam
      zawsze miał poparcie-wystarczy popatrzeć gdzie ulokował swojego syna i
      synową.Radyjo ZACHÓDŻ-więc chodził i .."załtwiał"(i pomyśleć że byli tacy
      którzy wystawiali go w jakimś plebiscycie??)
      • Gość: igor Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.06, 16:01
        Szukał ratunku w sejmiku?????(u "marszałkowych") -dlatego że tam
        zawsze miał poparcie-wystarczy popatrzeć gdzie ulokował swojego syna i
        synową.Radyjo ZACHÓDŻ-więc chodził i .."załtwiał"(i pomyśleć że byli tacy
        którzy wystawiali go w jakimś plebiscycie??)

ten tekst robawił mnie serdecznie!!!bo akurat krupa tak ustawił swojego syna i
        synową, że można pozazdrościć!hahahaha!Człowieku ty się rozejżyj i zobacz jak
        tak zwani władni ustawiają swoje dzieci ...
        • Gość: fo Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.ztpnet.pl 09.02.06, 18:47
        • Gość: forazedwora Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.ztpnet.pl 09.02.06, 18:52
          nie dworuj sobie bo nie jeden chciałby mieć taką pracę,albbo nie masz pojęcia
          gdzie pracuje syn i synowa krupy?albo rżniesz głupa.
    • Gość: rex Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.01.06, 11:23
      Pamiętajcie, że obojętnie jaka opcja dojdzie do władzy nic się wielkiego nie
      zmieni. Myślicie, że jak będzie inny prezes to będzie inne radio ? Bedzie to
      krupa-bis z inną ekipa ale z tymi samymi układami. jedynym ratunkiem dla
      skostniałej struktury radia Zachód i chyba w ogóle mediów publicznych jest
      przyjście kogos młodego, zdolnego, bezkompromisowego. Ale to tylko marzenie
      • Gość: KRRiT I CO ? RATAJ NADAL RZĄDZI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:39
        Tu jednak może być inaczej bo to jest medium publiczne . KRUPA WYNOCHA !
    • Gość: maximilian Re: Przyjaciele Radia Zachód IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.01.06, 17:15
      A ten człowiek co wiadomości sportowe czytał po 17 to jakies dukanie robił.
      Żenada...i takich kolesi jest niestety bardzo duża liczba.
      • Gość: Obserwator KLIKA DALEJ NA TOPIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:06
        Kiedy wreszcie rozbiją tę zielonogórską polityczno-medialną klikę która
        bezkarnie kreuje swoje interesy w oparciu o swoje podparte sądownictwem układy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka