Dodaj do ulubionych

Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ?

27.10.05, 07:49
2 z 3 najważniejszych ludzi w kraju jest z Gorzowa. Czy nie czas przenieść
stolicy do naszego miiasta ?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.05, 07:52
      Mając premiera i marszałka bez trudu przeforsujemy ustawę o spaleniu i zaoraniu
      Zielonej Góry :)
      • Gość: bzdet Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:37
        Przjawia się u Ciebie AGRESJA, więc te przepisane przez lekarza-psychiatrę
        pigułki bierze się też rano.

• Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 08:41
          Piscie sobie gorzowiaczki, odgrazajcie sie.

Wkoncu te rogi ktos wam utnie a wy znowu przyczolgacie sie do nas skamlac o
          pieniadze jak takie pieseczki:)

PZDR
          • mialek Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 12:59
            A gdzie niby się poczołgamy, jak po "ustawie plantującej" najbliższym dużym miastem na południe od Gorzowa, będzie Nowa Sól ???
      • ardi76 Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 13:03
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> Mając premiera i marszałka bez trudu przeforsujemy ustawę o spaleniu i zaoraniu
        >
        > Zielonej Góry :)

Taaa...Łóżko w Szpitalu przy Walczaka potrzebne od zaraz:-))))
        • mialek Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 13:07
          ardi76 napisał:

>
          > Taaa...Łóżko w Szpitalu przy Walczaka potrzebne od zaraz:-))))

Służymy uprzejmie. Tylko nie zapomnij zabrać ze sobą promesy z NFZ w ZG.

-------------------------
          Gorzów moim miastem
          • Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 13:09
            Gorzowiaczki atakuja forum ZG.
            Podniecily sie biedactwa i mysla ze sa stolica.

A ty mialek napisz jeszcze raz bo nic nie zrozumialem z twojej wypowiedzi.

Zielona Gora stolica woj. Lubuskiego
            • mialek Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 13:18
              Ja wiem , że do Ciebie to trzeba mówić "DRUKOWANYMI LITERAMI".

Jak dzisiaj rano jechałem przez Zieloną Górę to widziałem strumień ludzi uciekających z miasta. Powiedz mi ZG, czy to strach przed gorzowskim premierem i marszałkiem , czy jakaś inna klęska żywiołowa w mieście ? Jeżeli to pierwsze, to nie macie się czego bać i możecie wracać do domów. To "plantowanie Zielonej Góry" to był tylko żart. Nikt nie chce niszczyć Waszego miasta. Tam przecież nie ma co niszczyć...
              • Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 13:21
                Klamiesz gorzowiaczku.

Jechales przez ZG czy przez obwodnice??????

Nie boimy sie gorzowiaczkow-fanatykow.
                Ktos tu kiedys napisal "nie martw sie to cieniasy" i mial racje nie udalo wam
                sie wtedy.

PZDR
                • mialek Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 13:24
                  Jechałem przez Zg do Otynia. Ale faktycznie , sznur uciekających zielonogórzan sięgał obwodnicy.
              • Gość: Jestem z Zielonej Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:44
                Tia... A ten tłum to nie był uciekający, a biegnący w pośpiechu by bić pokłony
                pod Pałacem Prezydenckim i Sejmem w Goszufku :) A Pałac Kultury z Warszawy też
                wam przeniosą ? I pewnie Wisłę i syrenkę też dostaniecie ? Qrcze, tylko co
                zrobicie z metrem ? Będzie jeździło zamiast Waszego taboru tramwajowego ? Oj
                człowieku zastanów się co piszesz i jak się podpisujesz, bo obrażasz ludzi z ZG
                i Sejmu ...
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: 80.51.233.* 27.10.05, 14:48
      łahahahahahaahahahahahahahahha, aż mnie przepona boli ze śmiechu. Nasz kochana
      pani prezyden jest dużo lepsza niż wasze te tamte, jak im tam...?

Aha i większość posłów z Lubuskiego jest z ZG lub ziemi zielonogórskie czy tez
      byłgo woj zielonogórskiego (aa nie zapominajmy ze Gorzów to tez byłe woj
      zielonogórskie) oni sie wstawiają za ZG, a sam premier czy kogo wy tam macie,
      dużo zrobić nie może. Nawet prezedent kwaśniewski choc sie starał nie utowrzył
      woj koszalińskiego więc nie macie szans.

THE END topicku.

• fars Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 27.10.05, 17:35
      uważajcie bo Polska wrze , abyśmy nie musieli Was chronić po sąsiedzku
    • Gość: dd Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.05, 22:04
      Ja osobiście jakbym miał w rodzinie takiego Marcienkiewicza czy Jurka to bym
      się nie przyznawał do tych oszołomów bo wstyd niesamowity.
    • zielona_gora To smutne 28.10.05, 03:32
      Niestety to smutne. Mimo naszych starań nie udało nam się pokonać Gorzówka. Ich miasto szybciej się rozwija. Są mocniejsi ekonomicznie. Ich szkolnictwo wyższe, do tej pory słabe, zaczyna nas doganiać, a nawet przeganiać. Nie udało nam się powiększyć terytorialnie i ciągle Gorzówek jest większym miastem. To wielka przegrana Zielonej Góry. Wielka przegrana naszych władz.
      Patrząc na rozwój Gorzowa i regresję Zielonej Góry jest mi naprawdę smutno. Gorzó staje się coraz bardziej wielkomiejski, a Zielona Góra dziadzieje. Musimy to zmienić.
      Czy zauważyliście na tym forum, jakim wielkim patriotyzmem lokalnym cechują się gorzowianie. Ich agresja, zjednoczenie w walce o swoje miasto, zadziorność i determinacja są naprawdę godne podziwu. Życzył bym sobie, żebyśmy my tak potrafili walczyć o nasze miasto.
      Gorzów, mimo że stracił większość swojego byłego terytorium województwa, nie stał się podrzędnym miastem, ale z mozołem wyrywa Zielonej Górze wszystko co jest możliwe. Gorzowianie są pełni poświęceń, żeby utrzymać prymat najsilniejszego miasta w regionie. I to jest godne podziwu. I tu powinniśmy brać przykład.
      Mieliśmy szczęście i w trakcie reformy administracyjnej dostał się nam sejmik i dostęp do funduszy wojewódzkich. I co ? Zamiast wykorzystać sytuację , kombinujemy jak dobić gorzowską opiekę zdrowotną i skasować im szpital wojewódzki. Nie tędy droga. Zobaczcie przykład lotniska. My dysponujemy funduszem całego regionu i nic nam nie wychodzi. Gorzowianie podjęli wyzwanie tylko własnymi siłami i nie zdziwiłbym się gdyby im się udało , a nam nie ! Żenada !
      Albo weżmiemy się do roboty i będziemy tak twardzi jak ludek z północy, albo przegramy.

----------------------------
      Zielona Góra - moja mała ojczyzna
    • spearss Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 28.10.05, 07:32
      Cooooo, gorzów jest bardziej wielkomiejski? łahaha, no co ty bredzisz? Jestes
      pierwszą osobą która tak mówi, nawet moi kumple z gorzowa sa bardziej za ZG i
      mówią ze ona jest lepsza. To gorzów z nami przegrał! My powięszymy swój teren!
      A szkolnictwo wyższe w gorzowie jest na b.niskim poziomie, u nas juz
      studiujeponad 30tys studentów a u nich?> 5? Moze... i u nich stuiują tylko
      ludzie z gorzowa i okolic a u nas z całej Polski.

gorzuf nie ma szans przy nas :)
      • zielona_gora Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 28.10.05, 08:21
        Możemy się okłamywać, ale spójrz prawdzie w oczy. Gorzów nas przerósł. Zauważ , że edukacja Gorzowa ruszyła z punktu zerowego, a nasza była już nieźle rozwinięta za komuny. Wskaźnik 30/5 wcale nie jest taki korzystny dla nas. Jak nic nie zrobimy , to niedługo będzie 30/30.
        Ekonomicznie Gorzów nas przytłacza. Jedynie posiadanie sejmiku daje nam jeszcze przewagę, bo możemy drenować kieszenie mieszkańców innych miast dla swojej korzyści. Ale nie tędy droga. Nie w taki sposób powinna być budowana pozycja naszego miasta. Zauważ , że podgorzowskie małe miasta stoją murem za Gorzowem. Panuje przekonanie , że Gorzów jest gwarantem równowagi w województwie i hamulcem dla zapędów Zielonej Góry. A jak jest na południu? Czy mamy oparcie w miastach naszej strefy wpływów? Żary boją się naszej zachłanności. Nowa Sól z politowaniem kiwa na postulaty "trójmiasta lubuskiego".
        Jak to się dzieje, że Gorzów, mimo małej reprezentacji we władzach samożądowych, cały czas wyrywa nowe urzędy i nowe instytucje ? Bo dla wielu radnych z prowincji jest gwarantem stabilności regionu, a Zielona Góra traktowana jest jak pasożyt. I to musimy zmenić. Musi się zmienić nasza mentalność.
        A co do sejmiku. Nie jest takie pewne , że będzie w nieskończoność w Zielonej Górze. Przykładem jest sprawa sądu. Gorzów to bogate miasto. I nie jestem taki pewny, czy dla swoich ambitnych celów nie wybulą kasy na budowę budynku sejmiku w Gorzowie. Są do tego zdolni. A mając dwie najważniejsze osoby w państwie, moga pod pozorem pożądkowania administracji, przenieść sejmik do Gorzowa. Oczywiście nie będzie to główny pkt. programu PISu. Odbędzie się to po cichy , w natłoku innych ważnych spraw.
        Nie czarujmy się. Albo zrobimy coś sensownego, albo już teraz leiej zacznijmy budować lepsze połączenie drogowe do Gorzowa, bo przyjdzie nam tam niedługo jeździć do stolicy.
        • Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 28.10.05, 09:23
          Spadaj smieciu do gorzowka!!!

Myslisz ze dam sie nabrac na te twoje brednie???????

Tak sobie wkrecaj:)

gorzowek bogate miasto???? haha haha taaa sejmik przeniosa taaaaaaa:)

Ekonomicznie mocniejsze????? U nich jak u nasz zadnego pazadnego inwestora nie
          ma, wszyscy sie wycofali.

Dowidzenia i pamietaj gorzowski palancie ze takimi tekstami nie przestraszysz
          nasz ale dzieki za podniesienie ducha bojowego wsrod zielonogorzan

PZDR
          • zielona_gora Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 28.10.05, 10:58
            Gdy czytam Twoje posty to czasem wstyd mi , że jestem z Zielonej Góry. Dajesz tylko pretekst gorzowiakom, do mówienia, że wszyscy z naszego miasta to skończone chamy.
            • arwena Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? 28.10.05, 13:41
              a moze damy aktywny odpor chamstwu i przepychankom polnoc-poludnie na tym forum?

teraz nie ma po co wchodzic na 90% watkow, nie pojawia sie nic nowego poza
              roznego rodzaju bluzgami. macie jakies propozycje moze?
              • Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 28.10.05, 14:09
                arweno ile jest obecnie chamskich watkow, ktore zostaly zalozone przez
                gorzowian na forum ZG???
                Wiesz te watki w ktorych jest mowa o tym jak teraz gw da lupnia ZG.

Ja sie popgubilem.

PZDR
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: 80.51.233.* 28.10.05, 14:13
      "zielona_góra" ty nie jestes z ZG, tylko z Gorzwa, za ZIeloną Górą stoją
      wszystkie miasta koło niej, tzn m.in. Sulechów, Nw. Sól, Zary, Żagań. W
      gorzowie mają tylko UW i KWP a my mamy całą reszte urzędów i oddziałów
      wojewódzkich. Jestesmy razem z Szczecinem najważniejszym miastem na zach.
      Polski i tego nie zmienisz "zielona góro z gorzowa" :P Wszysy uważają ze lepiej
      sie osiedlić w ZG lub lepiej tam otworzyć oddział i tak właśnie robią, jestesby
      pod każdym względem lepsi od gorzowa. A szkolnictwo (i jeszcze wyższe) to mamy
      dużo lepsze. Mamy kilka razy więcej studentów a to o czymś swiadczy.

A może "zielona gora" to pani Gabi :)
      • Gość: zg Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.ztpnet.pl 28.10.05, 14:16
        hey zielona_gora

Nie jestes zielonogorzaninem!1
        Jestes gorzowiaczkiem bez honoru bo tylko taki podszywa sie pod innych

Widac to po twoich tekstach.
        Tekst o szpitalu hehe mowi sam za siebie
        I te glorie i pochwaly o silnym i wielkim gw tez daja do myslenia.
        Najepszy jest tekst o szkolnictwie jakoby juz niedlugo gw mial doscignac ZG w
        liczbie studentow.

Daj sobie spokuj.

Ps. kto sie wstydzi za mnie??? ja na forum gw juz nie wchodze i nie zakladam
        chamskich watkow tak jak obecnie 6 na forum ZG od gorozwiaczkow.

PZDR
        • arwena Poeta powiedzial 28.10.05, 14:37
          Nie mówcie odwróceni tyłem:
          ja mnie mój moje
          mój żołądek mój włos
          mój odcisk moje spodnie
          moja żona moje dzieci
          moje zdanie

Kochani ludożercy
          nie zjadajmy się Dobrze
          bo nie zmartwychwstaniemy
          Naprawdę
    • Gość: kobyla góra Re: Gorzów Wielkopolski stolicą Polski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:48
      macie się czym chwalić buahahhaha, marcinkiewicz robi wrażenie, dobra twarz na
      kapo w obozie zaglady, a jaka elokwencja...buahahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka