Dodaj do ulubionych

A jednak TESCO

13.11.05, 21:52
jak informje GR koło obecnego Lidla, w miejscu gdzie kiedyś ogródki działkowe
były do Wakacji 2006 ma stanąć Tesco. Co wy na to? BO mi się wydaje że Lidl i
Plus na początku "małe" kłopoty ze sprzeedażą będą miały... A tak z drugiej
strony to małe jakieś takie będzie to Tesco, tam jest tylko 1ha terenu, a na
nim jeszcze parking musi być.
Ja ta lubie Hipersklepy i szkoda, że CH Bielany do Żagania nie można przenieść
- przynajmniej było by co robić :P
Obserwuj wątek
    • croolick Re: A jednak TESCO 13.11.05, 23:41
      To bedzie Tesco wielkosci Lidla - widzialem taki w Jaworze. Czyli bedzie to po
      prostu dyskont. Oj, szykuje sie ostra walka o przezycie w tym rejonie miasta. Co
      obstawiaceie, ze padnie? Ja stawiam na Plusa (juz zreszta tak ludzie gadali, gdy
      Lidla zbudowali i faktycznie jak jestem w zaganskim Plusie o kazdej poze dnia
      zastaje pustki - moze mam po prostu pecha?). Uff powstaje trzecia Biedronka a tu
      kolejny dyskont...
      • dj_dlugi Re: A jednak TESCO 14.11.05, 17:29
        ja proponuje zamknąć wszystkie sklepy w żaganiu a na ich miejsce pstawić jeden
        wielki mega sklep:)
        • cancro Re: A jednak TESCO 14.11.05, 19:45
          Przesada w żadnej sytuacji nie jest korzystna. Oczywiście jestem za kolejnym
          dużym sklepem w Żaganiu, ale nie w tym miejscu. Moim zdaniem najlepsza
          lokalizacja to okloice ronda przy wylocie na Nową Sól. Tam po prostu nie ma
          takiego sklepu. Przy tej liczbie sklepów wielkopowierzchniowych na lewym brzegu
          Bobru (Lidl,Plus i 2x Biedronka) trudno będzie utrzymac się wszystkim. A tak
          wszyscy byliby zadowoleni.
          PZDR!
    • marekkl Re: A jednak TESCO 15.11.05, 16:43
      dj_dlugi napisał:

>A tak z drugiej strony to małe jakieś takie będzie to Tesco, tam jest tylko
      1ha terenu, a na nim jeszcze parking musi być.

Tesco po wielu latach budowania hipermarketów przechodzi do inwestowania w małe
      sklepy (obecnie kolejne sklepy tej wielkości stawia w Zielonej Górze i
      Gorzowie). W Wielkiej Brytani i Irlandii także przeważają małe Tesco.
      Hipermarkety na wyspach widziałem tylko w wielkich miastach i nie były zbytnio
      duże, mniej więcej wielkości hipermarketu w ZG. Im więcej takich sklepów tym
      taniej będziemy kupować. Bardzo dobrym pomysłem jest stawianie stacji paliw
      przy takich obiektach. Paliwo jest tańsze ok. 10gr na litrze.
      Pozdrawiam!
      • dj_dlugi Re: A jednak TESCO 16.11.05, 22:56
        3X TAK dla hipersklepów :D
        • cancro Re: A jednak TESCO 17.11.05, 00:01
          dj_dlugi napisał:

> 3X TAK dla hipersklepów :D

Co tam 3X, 7X tak, ale chociaż jeden po wschodniej stronie Bobru!
          • croolick Re: A jednak TESCO 17.11.05, 00:49
            Cancro to Ty nie zauwazyles jak w zeszly weekend byles, ze przy rondzie
            Zelazna/Pilsudskiego buduja Biedronke?
            • dj_dlugi Re: A jednak TESCO 17.11.05, 16:26
              no a że ja mieszkam po na wschodzie to powiem Wam, że intermarsze mi pod nosem
              nieługo stawiać mają zacząć ;) na rzeźnickiej na "placu targowym".
              • cancro Re: A jednak TESCO 17.11.05, 18:38
                dj_dlugi napisał:

> no a że ja mieszkam po na wschodzie to powiem Wam, że intermarsze mi pod nosem
                > nieługo stawiać mają zacząć ;) na rzeźnickiej na "placu targowym".

No! Słyszę o tym już od dwóch lat. Marzy mi się jakiś market budowlany. Może nie
                od razu Castorama, ale może Piotr i Paweł? :-)
                • voicer Re: A jednak TESCO 17.11.05, 19:54
                  dj a ja slyszalem ze u nas maja wyburzyc plac zabaw i postawic miedzy blokami 3
                  pietrowy mediamarkt, dzisiaj projekt widzialem. :P
                  • dj_dlugi Re: A jednak TESCO 17.11.05, 21:01
                    nie voicer między blokami to będzie (a może już jest) tajna baza amerykańsich
                    wojsk, oni staną na czele mocherowej rewolucji :)
                    • voicer Re: A jednak TESCO 19.11.05, 16:57
                      neee, baza to jest na bismarku, sam budowalem te wszystkie szalasy przeciez.
                      Bankowo jeszcze stoja :P

Btw, dobrze ze zamurowali wejscie na wieze cisnien, ktos moglby sobie tam
                      krzywde zrobic - wbilem sie nie tak dawno na nia ryzykujac polamaniem kosci
                      (trzeba bylo 3-4m dziure przeskoczyc wchodzac przez dziure w scianie), do tego
                      na samej gorze dziura na kilkanascie metrow - strach pomyslec co by bylo, gdyby
                      ktos tam wpadl.

ale widoczek mmmmm :) mozna napluc "na glowe" wiezy widokowej, zdecydowanie
                      najwyzszy punkt miasta to jest i nawet zary widac ;>
                      • cancro Re: A jednak TESCO 20.11.05, 17:44
                        voicer napisał:

> ale widoczek mmmmm :) mozna napluc "na glowe" wiezy widokowej, zdecydowanie
                        > najwyzszy punkt miasta to jest i nawet zary widac ;>
                        Trzebaby komuś ją wydzierżawić, choćby za jej wyremontowanie. Potem już tylko
                        stoliki, parasolki, piwko i trochę reklamy. Wokoło np. korty do badmintona, a na
                        szczycie wieży lunety. Później możnaby wyremontować drogę dojazdową. Ludziska
                        dziś i w Żaganiu takie, ze jak nie da się autem dojechać, to siedzą w chałupie.
                        Ech, rozmarzyłem się...
                        • dj_dlugi poza tematem 20.11.05, 21:38
                          no wyjanąć i hipermarket zrobić :) najlepiej podziemią tam w tej Voicer'a bazie
                          gdzie ukrył swoją Amige razem z Protrackerem:)
                          ale nie przejmuj sie ja swoją też schowałem - czeka na lepsze czasy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka