kac6 26.05.06, 15:12 Za stacją kolejową w stronę tamy,w parku był grób.Czasami ktoś się nim zajmował. Był wyplewiony i można było niekidy zobaczyć świeże kwiaty.Czy jest jeszcze obecnie i kto mogł być tam pochowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cancro Re: Tajemniczy grób 26.05.06, 19:00 Zupełnie nie mam pojęcia o czym piszesz. Może jkieś szczegóły odnośnie położenia, a jeszcze lepiej może jakieś zdjęcie? Po ostatniej wojnie sporo na tych ziemiach grobów żołnierzy radzieckich. Zdarzało się, że ginęli przypadkowo od niewykrytej miny, albo z ran czy chorób. Chowano ich tuż przy drodze bez zbędnych ceregieli. Może to właśnie jeden z takich grobów? Odpowiedz Link Zgłoś
subara Re: Tajemniczy grób 26.05.06, 21:38 To jest pojedynczy, mały grób. Jutro się tam przejdę i popatrzę czy jeszcze stoi i w jakim jest stanie. Nic niestety o nim nie wiem... A lokalizacja: img93.imageshack.us/img93/2747/tajemniczygrb6ee.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
subara Re: Tajemniczy grób 27.05.06, 21:43 Słuchajcie, myślałam, że to jest mały grób... A to nie jest rozmiarowo małe (zawsze kojarzyłam "to" z rozmiarem pomnika dla dziecka, jakie robią na cmentarzach). W chwili obecnej jest to betonowa płyta w ziemi (czy jest coś pod ziemią - trudno zgadnąć), wielkością podobna do "dorosłego" pomnika; z lewej strony jest wyłożona cegłówkami a z prawej kamieniami. "W głowie" jest podwyższenie z kamienia (być może [na pewno] ktoś zdewastował resztę); nie ma tam żadnego napisu, żadnej daty. Stoją tam trzy stare znicze i leży kawałek uschniętej świerkowej gałązki. Kiedyś - co roku - właśnie w tamtym miejscu, obok grobu rosły konwalie... Odpowiedz Link Zgłoś
kac6 Re: Tajemniczy grób 28.05.06, 00:21 Ciekawe relacje.Ta betonowa płyta jest chyba stosunkowo nowa Prawda?Już z tego wieku XXI.W ubiegłym wieku pamiętam tam tylko gołą ziemię.Sądzem że bym wtedy zauważył tą płytę ,którą opisałeś.Ktoś pielęgnuje pamięć.Nie wiemy czyją. Bardzo zacną mapę przedstawiłeś.Powiedz czy jest gdzieś ona w sprzedaży, a może jeszcze lepiej istnieje w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
kac6 Re: Tajemniczy grób 28.05.06, 00:45 Bardzo przepraszam za fatalną gafę Pani Basiu Odpowiedz Link Zgłoś