majka042004 12.06.07, 10:43 Witam. Jestem w 31 tc. Coraz częściej myślę o porodzie. Bedę rodzić w Zielonej Górze. Napiszcie jakie są wasze wrażenia z porodu właśnie tu i jak z położnymi. Pomagają czy wręcz przeciwnie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiki1975 Re: Poród 12.06.07, 11:00 Ja rodziłam 3 lata temu w Zielonej Górze i moje drugie dziecko na pewno urodzę w Zielonej. Wspaniała opieka. Miałam swoją położną, która pomogła całej naszej trójce. Po porodzie leżałam tydzień na roomingu, więc miałam do czynienia z wszystkimi pielęgniarkami i nie mogę złego słowa powiedzieć. Były na każde zawołanie (a nie leżałam w sali komercyjnej), pomagały i uczyły, jak zajmować się dzieckiem, jak przystawiać do piersi. I druga sprawa. Tak się stało, że w drugiej dobie życia mojego dziecka, musiało ono mieć przeprowadzoną transfuzję krwi. Szybkiej decyzji lekarzy neonatologów co do transuzji i sprzętowi, który posiada szpital w Zielonej Górze, zawdzięczam zdrowie i życie mojego dziecka. Szpital w Zielonej Górze jest na prawdę biedny jeśli chodzi o ubranka dla noworodków, pościel, koszule dla rodzących, ale moim zdaniem posiada dobry sprzęt, który pozwoli uratować dziecko. Dla mnie to było najważniejsze. I jeszcze wspaniali ludzie, w tym nasza położna Pani Marzenka którzy pomogli nam i sprawili, że był to najpiękniejszy dzień w naszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 15:34 hej,ja rodziłam tu 2 mies.temu.Wrażenia dokładnie jak przedmówczyni-polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 15:36 komentarze w w/w kwestii znajdziesz na forum regionalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 20:37 a na jakim jest???? ja tez polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz mama Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 22:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=56605264&v=2&s=0 i tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=57566381&a=57566381 Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: Poród 13.06.07, 08:56 ja też jestem w 31 tyg i też będe rodzić w zielonej gorze:) z poprzedniego porodu wyszłam cało, więc nie narzekam:) co do połoznych - jak to w życiu, jedne fajne i miłe, drugie zwykłe i szaro-bure:) najwazniejsze, żeby miały wiedzę, praktykę i poród przebiegał książkowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
riki29 Re: Poród 13.06.07, 17:32 Ja rodzilam 5 lat temu mimo, ze nie jestem z Zielonej a w mojej miejscowosci jest dosc duzy oddzial ginekologiczno-połozniczy przyjeli mnie cudownie.fantastyczny personel.Moj poród trwal od momentu polozenia sie na lózko 30 min. Po 2 dniach wyszlam z uczuciem, ze byl to najwspanialszy moment dla mnie i dziecka.goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś