12.06.07, 10:43
Witam.
Jestem w 31 tc. Coraz częściej myślę o porodzie. Bedę rodzić w Zielonej
Górze. Napiszcie jakie są wasze wrażenia z porodu właśnie tu i jak z
położnymi. Pomagają czy wręcz przeciwnie??
Obserwuj wątek
    • kiki1975 Re: Poród 12.06.07, 11:00
      Ja rodziłam 3 lata temu w Zielonej Górze i moje drugie dziecko na pewno urodzę
      w Zielonej. Wspaniała opieka. Miałam swoją położną, która pomogła całej naszej
      trójce. Po porodzie leżałam tydzień na roomingu, więc miałam do czynienia z
      wszystkimi pielęgniarkami i nie mogę złego słowa powiedzieć. Były na każde
      zawołanie (a nie leżałam w sali komercyjnej), pomagały i uczyły, jak zajmować
      się dzieckiem, jak przystawiać do piersi. I druga sprawa. Tak się stało, że w
      drugiej dobie życia mojego dziecka, musiało ono mieć przeprowadzoną transfuzję
      krwi. Szybkiej decyzji lekarzy neonatologów co do transuzji i sprzętowi, który
      posiada szpital w Zielonej Górze, zawdzięczam zdrowie i życie mojego dziecka.
      Szpital w Zielonej Górze jest na prawdę biedny jeśli chodzi o ubranka dla
      noworodków, pościel, koszule dla rodzących, ale moim zdaniem posiada dobry
      sprzęt, który pozwoli uratować dziecko. Dla mnie to było najważniejsze. I
      jeszcze wspaniali ludzie, w tym nasza położna Pani Marzenka którzy pomogli nam
      i sprawili, że był to najpiękniejszy dzień w naszym życiu.
      • Gość: ania Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 15:34
        hej,ja rodziłam tu 2 mies.temu.Wrażenia dokładnie jak przedmówczyni-polecam!
    • Gość: ania Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 15:36
      komentarze w w/w kwestii znajdziesz na forum regionalnym.
      • Gość: iza Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 20:37
        a na jakim jest????

ja tez polecam!
    • Gość: juz mama Re: Poród IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 22:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=56605264&v=2&s=0
      i tu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=57566381&a=57566381
    • be_em Re: Poród 13.06.07, 08:56
      ja też jestem w 31 tyg i też będe rodzić w zielonej gorze:) z poprzedniego
      porodu wyszłam cało, więc nie narzekam:) co do połoznych - jak to w życiu,
      jedne fajne i miłe, drugie zwykłe i szaro-bure:) najwazniejsze, żeby miały
      wiedzę, praktykę i poród przebiegał książkowo:)
      • riki29 Re: Poród 13.06.07, 17:32
        Ja rodzilam 5 lat temu mimo, ze nie jestem z Zielonej a w mojej miejscowosci
        jest dosc duzy oddzial ginekologiczno-połozniczy przyjeli mnie
        cudownie.fantastyczny personel.Moj poród trwal od momentu polozenia sie na
        lózko 30 min. Po 2 dniach wyszlam z uczuciem, ze byl to najwspanialszy moment
        dla mnie i dziecka.goraco polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka