ryanzg 11.01.08, 18:16 Mimo wszystko powinien zniknąć, ten budynek naprawdę nie jest ładny :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kociapa Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 18:42 a co na ten temat sądzi "lubuskie lotnisko" . czyli Fulli? Odpowiedz Link Zgłoś
frontkampfer Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce 11.01.08, 18:46 Zgadzam się Kubickim. Zburzyć to ohydztwo jak najprędzej. Pani konserwator coś się w głowie poprzewracało. Panie prezydencie niech pan się nie ugina pod presją wsteczniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 18:57 ryanzg. tak myslałem ! chałaciarz z ciebie handeł handeł kupic sprzedac handeł handeł ! . tacy jak ty TEŻ ! powinni zniknąć ! NA MADAGASKAR ! fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: right Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 20:50 Ty sę w końcu debilu ele ! zdecyduj czy krytykujesz palancie Kubickiego za chęć wyburzenia CB, czy go chwalisz komunistyczny pomiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 11:35 nick right ! ty prawicowy brudasie [wiem ze jestes typowym chałaciarze wielbicielem czosku ! ] odp. chałaciarzu ja nie jeste z lewa ! ja nie jestem z prawa ! ja jestem zawsze z przodu !!!! [wątpie czy ty zrozumiesz braudasie czoskowy ] ja zawsze popieram dobre pomysły dla Zielonej Góry ! right ty brudasie czy napisałes protest przeciw wycinaniu lasów wokół Zielonej Gory ? [ to twoji pobratyncy z PISu zgłosili ten projekt ! czy ty zgłosiłes protest do władz miasta by nie rozawlali CB ? bo 300m dalej jest plac stara gazownia ? ] nie ! ty brudasie chałaciarski potrafisz kłapac swoją ochydą paszczą tu na forum pozytek z ciebie żadny ! tylko smrud niebożebny od czosku zalatuje ! ochydny smrud brudasie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: right Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 12:01 SMRÓD to się twój stary ele ! nazywał,czerwony złamasie na czosnkowym polu spłodzony.Dżizes co to za matoł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbi1 wieżowce na ptasiej tez wpiszmy w rejestr zabytków IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.08, 13:00 proponuje wieżwoce na ptasiej ,podgórnej tez wpisac w rejestr zabytków, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 16:15 pytałem cie chałaciarzu o debilnym nicku right ! czy zpisałes protes przeciw wycinaniu lasów ? ! NIE ! czy pisałes protes przeciw rozwalaniu CB ? ! NIE ! TO CO KŁAPIESZ SWOJIM OCHYDNYM CHAŁACIARSKIM PYSKIEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 16:17 pytałem cie chałaciarzu o debilnym nicku right ! czy pisałes protes przeciw wycinaniu lasów ? ! NIE ! czy pisałes protes przeciw rozwalaniu CB ? ! NIE ! TO CO KŁAPIESZ SWOJIM OCHYDNYM CHAŁACIARSKIM PYSKIEM !!! brudasie tacy jak ty to woda na młyn gorzowski smrud smrud i handeł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.08, 19:59 "Chcecie zrobić z Zielonej Góry skansen? To od razu załóżmy kierpce albo buty ze słomy - wściekał się w telewizji kablowej prezydent Zielonej Góry Janusz Kubicki. " Słoma z butów Kubickiemu już dawno wychodzi. Nikt nie ma co do tego watpliwości.Sposób zachowania w stosunku do ludzi, traktowanie ich świadczy na rzecz tej wychodzacej słomy. Zaścianek facet robi z Zielonej Góry tracąc rodzimych inwestorów(patrz Zastal -Transport) oraz płacac za miasta ziemię Jarzabkowi 3,5 mln zł.Zascianek robi oraniczajac inwestycje miejskie. W kierpcach do dzisiaj chodzą Górale i sa z tego dumni. Centrum Biznesu powinno zostac. Budynek jest solidny i nawet do potrzeb handlowych mozna go dostosowac.Megagigahipermarket w tym miejscu nie jest potrzebny. Kubicki wzoruje sie na zlotych tarasach, które zostały uznane za kicz architektoniczny roku 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 20:04 Wczoraj winny byl Tyszkiewicz, dzis konserwator zabytków i architekt a jutro sami zielonogórzanie byle nie on :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surma_bojowa Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 20:34 Jak trwa walka i śmierć oraz życie, to burzenie jest czymś zupełnie naturalnym. Trudno więc nie przyznać racji Panu Prezydentowi, tyle że należy się zastanawiać, czy dobrze określił cel. W tym miejscu trzeba uświadomić młodszym forumowiczom, że na w lubuskiem są dwa budynki, w których onegdaj mieściły się Komitety Wojewódzkie PZPR. Ten pierwszy, znacznie ważniejszy, wzniesiony został prostolinijnie i zgodnie z przeznaczeniem przyozdobiony w gzymsiki i balkoniki, o których z podejrzanym rozrzewnieniem pisze felietonista GW. Drugi milczkiem, chyłkiem, czyli w typowo gorzowski, oszukańczy sposób. Kobylogórzanie tak długo wiercili Lembasowi dziurę w brzuchu, aż dał im trochę kasy i wybudowali sobie budyneczek dla Powiatowej Rady Narodowej. Kiedy przyszło do niesławnej reformy gierkowskiej, początkowo - co niewątpliwie zaświadczy alek oblatany jak nikt w kulisach władzy - województwa gorzowskiego miało nie być, ale lobby kobylogórskie wmówiło I sekretarzowi, że mają gotowy cud gmach na KW. Gierek, cokolwiek o nim nie powiedzieć, był chłop gospodarny, więc nie chciał, żeby budynek się marnował. Tak doszło do rozbioru województwa zielogórskiego, które dopiero teraz, po przeszło 30 latach zostanie przywrócone dzięki wysiłkom naszego niestrudzonego Parlamentarzysty wraz z przeniesieniem na właściwe miejsce oddziału TVP. Po szczęśliwej likwidacji tzw. województwa gorzowskiego, tamtejsi politycy zamiast posypać sobie głowy popiołem i w ramach ekspiacji oddać chałupę przedstawicielom nowej klasy panującej, czyli przedsiębiorcom, zwanym z angielska biznesmenami lub kapitalistami (od Das Kapital), ulokowali w niej siedzibę prowincjonalnego ZUS. Firma przyoszczędziła na emerytach i rencistach i znacznie budynek rozbudowała, wyposażając go w nową fasadę, kafelki, duperelki i podziemny parking dla dyrekcji. To rozpasanie miało ukryty cel, jakim była niedawna, porażająca swoją oczywistością kradzież Oddziału Wojewódzkiego, ale to temat na inną okazję... W każdym razie, dopóki wiadomy gmach w okolicach budzących politowanie dworców PKS i PKP w Kobylej Górze stać będzie - tamtejsi szowiniści nie pojmą, że mieszkają w powiatowym miasteczku. Kubicki młody, może tych spraw nie znać i nie rozumieć, dlatego wskazał niewłaściwy obiekt do zburzenia. Na szczęście zaszczyceni jesteśmy obecnością wśród nas Wybitnego Posła, w którym łączą się w nierozdzielną całość doświadczenie i zmysł strategiczny Juliusza Cezara z młodzieńczym wigorem Achillesa. Ale nie tylko na nim możemy polegać, bo również na pani eksprezydent Ronowicz, która w chwilach trudnych może liczyć na poparcie ponad podziałami ze strony byłego Listowskiego. Ufajmy więc na najbliższej sesji Rady Miejskiej zapadnie mądra, odpowiednio nakierowana uchwała! Zburzyć budynek po KW PZPR w Kobylej Górze, naszego nie tykać! Kierpce albo buty ze słomy dla tych, co na nie zasługują! Pośle Zychu, prowadź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurgen_smrodliwy Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 15:08 znaczy przecztałem ale nie zrozumiałem to ma być, czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 20:52 Widać, że nasz prezio to już teraz znawca architektury i ochrony zabytków. Podważa opinie osób, które zawodowo zajmują się tymi tematami. Nie chodzi tu tylko o zdanie pani konserwator, ale również osób, które opracowywały ekspertyzę tego obiektu. Zabytkiem wg ustawy jest obiekt, który stanowi świadectwo minionej epoki bądź zdarzenia, które powinny być zachowane ze względu na swoją wartość artystyczną, naukową i historyczną. Wg mnie obiekt ten jak żaden inny powojenny budynek w Zielonej Górze zasługuje na to by uważać go za zabytek. Miejsca dla tajemniczych inwestorów jest w centrum jeszcze pod dostatkiem. Wystarczy dokładnie przyjrzeć się mapie miasta. Co jest robione w celu modernizacji terenu starej gazowni, terenu za teatrem, o którym było swego czasu głośno? Prezydencie Kubicki nie dopuść do tego abyś w pamięci zielonogórzan pozostał jedynie tym, który doprowadził do zniszczenia budynku CB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:05 Kubicki, człowieku, co sie z Toba porobiło, a miało być tak pięknie, pomysły ponoć miałeś na rozwój tego grajdoła, uśmiechałeś sie z plakatów, a teraz martwica mózgu, co pomysł to coraz większa żenada, może czas na impeachment. Jezu, nawet Bożenka Ronowicz przy Tobie błyszczy, to miasto ma pecha do prezydentów, jak nie urok to sraczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były sympatyk Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:11 Najbardziej to żal Nesterowicza, który zapewne znowu będzie musiał tłumaczyć swojego pryncypała, że został żle zrozumiany, albo coś w ten deseń, bo przecież Kubicki bardzo dba o zabytki nawet chce mieć miejskiego konserwatora zabytków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też były Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:15 Ciekawe czy kandydatów na konserwatora będą pytać na okoliczność wyburzenia, no bo po co Kubickiemu wewnętrzny wróg (podwładny w dodatku)w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sparing-partner Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.09, 18:18 Ładny cios prosto w nos. Chętnie poprawiłbym... Tylko niestety, to nic nie da. "Rozdziobią nas Kubickie i Lesickie". Ja do ostoi zdrowego rozsądku dodałbym pana Jacka Budzińskiego. Jak PIS-u nie rozumiem, to człowieka popieram i cenię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.08, 21:19 A myślałem,że tylko Talibowie w dalekim Afganistanie potrafią niszczyć ślady swojej przeszłości, bo nie pasują do ich wizji świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-w Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 21:53 Buty ze słomy? To raczej słoma z butów Kubickiemu wystaje.Ale mamy swiatowego prezydenta,niech to szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:36 Budynek o ciekawej, mało spotykanej architekturze i może nie zabytek, ale za 100-200 lat kto wie. Jak wyglądałby Stary Rynek w Krakowie gdyby krakusy myśleli podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:40 Nie macie w Zielonce ciekawej i zwartej architektury jak np. w Rzeszowie lub Bielsku, więc szanujcie tą jaką posiadacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 11.01.08, 23:58 Wydaje mi się,że lepsze to gmaszysko niż jakiś klocek z blachy w stylu castoramy czy tesco.Jakieś bzdurne tajemnice.Najpierw zgoda na wyburzenie a co będzie to niespodzianka.Otóż NIE najpierw pomysł i makieta tego co tam ma być a potem dyskusja wyburzyć czy nie.Jak stoi niech stoi mówiła żona do męża który chciał wziąść flaszkę z barku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielono mi Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.01.08, 00:25 poraszka tak wlasnie PORASZKA ten prozydent, co to za wybór byl - ale madry Polak po szkodzie. Kubicki czleku jesli naprawde lezy panu na sercu dobro tego miasta ustap z zajmowanego stanowiska poniewaz zwyczajnie sie nie sprawdzasz. odejdz w imie dobra ogólu, prosze, nalegam, blagam. CISZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tako Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.centertel.pl 12.01.08, 08:34 Ja oprócz gmachu CB proponuję zachować koniecznie DT CENTRUM MPiK oraz koniecznie ten szałas na parkingu stawiany. Proponuję nawet postawić jeszcze dwa lub trzy, wtedy mielibyśmy taki skansen z epoki komuny w pełnej krasie. MPiK żadną super ozdobą nie jest. Elewacja wymaga remontu. O CENTRUM nie wspomnę. Ostatnio w prasie była wiadomość z Azji z chcieli przenieść ludzi ze slamsów do lepszej dzielnicy. Oni się nie zgodzili bo twierdzili że się tam przyzwyczaili i dobrze się czują.Tak samo w ZG. Ludzie się przyzwyczaili i jest fajnie. Ale przede wszystkim trzeba zapytać fachowców czy można wykorzystać CB do czegoś nawet po przebudowie bo jest to budynek specyficzny. Jeśli cały ten skansen ma zostać bo my nie chcemy zburzyć CB to byłby skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 09:30 Zburzmy jeszcze ratusz. Będziemy mieli wspaniały plac w centrum. W jego miejscu możemy postawić drapacz chmur ze stali i szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 11:44 nick tako napisał ! [a] nie udawaj głupszego niż jestes !!! 300m dalej jest duży plac pusty ! [ stara gazowni ] nadjący sie na tego typu galerie ! TO CO nie mozna tam budowac ? panie Nesterowicz ? panie Kubicki ? jest plac jest ! i co ? cisz ? jest pełno wolnych terenów Przylep- Świdnica jadąc obwodnicą widac po prawej i lewej mase wolnych terenów porosnietych gdzie niegdzie malutkimi sosenkami !!! co jest !!!??? NISZCZYĆ WSZYSTKO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.08, 09:04 Prędko działać! Zburzyć i szybko postawić piękny obiekt! Nie przejmować się tymi co szczekają. PSY SZCZEKAJĄ KARAWANA JEDZIE DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chybapies Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.09, 18:26 O i to wiele tłumaczy. Teraz wszystko zdaje się bardziej sensowne. Prezydencki zastęp "TRESERÓW" zabrał się za Zieloną Górę. Garbują nam skóry i chyba idziemy na mydło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japetus23 Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 10:19 Co za debilny artykuł. Każda rudera byle była wystarczająco stara to już zabytek! PARANOJA!!! Mam wrażenie że miłośnicy "zabytków" zachowują się jak niektórzy "ekolodzy". PROTESTUJĘ WIĘC JESTEM. Nie ważna o co chodzi ważne że mogę zabrać głos i powiedzieć głośno NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELE Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 11:47 ZA TO TY DALES GŁOS ! [ japetus23 ] padlismy z wrażenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:18 Cały staryz espół urbanistyczny Nowej Huty z lat 49-50 jest wpisany do rejestru zabytków, pomimo tego, że ta została zbudowana za karę ponieważ Kraków głosował na nie w referendum, inteligenckie społeczeństwo Krokowa trzeba było nieco "urobotniczyć". Teraz po 50 latach władze ale również społeczeństwo Krakowa (nie było tam strasznych protestów) szanuje przeszłość. Może i mynauczymy się od Krakowa inaczej patrzec na naszą historię i budynki jakie pozostały po naszych antenatach. Bierzmy przykład z miejsc gdzie robią to już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 04:11 zeby nie "ekolodzy" to durniu nie miałbyś juz czym oddychać. A gdyby nie wielbiciele archiTektury mieszkałbyś w kartonie., więc morda w kubeł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Kubickiemu słoma z butów wyłazi i z dzioba IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.08, 13:06 Panu Kubickiemu juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 14:53 Uwazam, ze wty mp rzypadku pan Kubickim a racje.Choc uwazam ze jest beznadziejnym prezydentem i fatalnym menedzerem to wyburzenie budynku po bylym pzpr jest jak najbardziej wskazane. po co to komu??? takich obrzydliwych budynkow w polsce jest wystarczajaco duzo.Za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 12.01.08, 16:52 tak tendencyjnego artykulu dawno nie czytalem - czy konserwator jest znajomym kogos z ZW ???? to nie jest reportaż !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 18:48 to się kłóci ze zdrowym rozsądkiem!Czy tak bogate,10-krotnie większe od Zielonej Góry miasto jak Warszawa zburzyło gmach dawnego KC?Był zbudowany w bardzo podobnym stylu,zajmuje super atrakcyjne miejsce u zbiegu Nowego Swiatu i Alej Jerozolimskich,można było więc zburzyć i pchnąć nowemu inwestorowi za kwotę niewyobrażalną z punktu widzenia budżetu Zielonej Góry.Ale nikt z tamtejszych władz poprostu nie odważyłby się na tak głupie,nieracjonalne posunięcie.Budynek po remoncie (niezbyt dużym) został siedzibą Giełdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoorrrooo Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:00 Mam prosbe do mieszkancow Gorzowa ,nie wybierajcie Jedrzejczaka na nastepna kadencje.My go chcemy miec wreszcie ZG zaczela by sie rozwijac.O zgrozo do czego to doszlo?Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezem Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:26 Z przykrością konstatuję, że kreowanie się Kubickiego na managera w kampanii wyborczej to była jedna wielka blaga. Wyborcy dali się nabrać. Działanie tego pana z managementem nie ma nic wspólnego. Co widać na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 22:32 kubicki??? to PRAWDA !!! To czosnkowy prezydent! zawiodlem sie na nim!! ja i moi towarzysze walki z Rachelami i Ickami,to zdrajca bratajacy sie z prezydentem Gorzowa[Jedrzejczakiem] oskarzonym w aferze! smrud sie ciagie za nim smrud! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 23:07 Aja włożę kierpce i się przespaceruję po Zielonej Górze jak Kubicki w końcu pójdzie do porządnego fryzjera -a nie będzie ciągle chodził wymiziany ze sterczącymi kudełkami na głowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.backiel.com.pl 12.01.08, 23:10 coś w tym jest! jeśli ktoś nie potrafi zadbać nawet o własny wizerunek (stylista by się niewątpliwie temu panu przydał) to jak może poradzić sobie z miastem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbanista Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 23:17 A co na to architekt miasta? Ano nic! BO GO NIE MA! Dacie wiarę, w Urzędzie Miasta nie ma architekta miejskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 00:30 Do nos niech on nie jedzie,bo za te kierpce dostanie w pier...,PAN JK MA TOWARZYSZA DORADCĘ-może tu pies pogrzebany,no bo jak ;przez rok wykonczył sie SWIETNY MENAGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch ściętego drze Czerwony Drwal w kierpcach! no no IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.08, 15:59 Powinien podac sie do dymisji. Marnuje wszystko co zostawila prezydent Ronowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 12:44 ele 12.01.2008 z 22,32 to fałszywka na 99% to Pisiory ! nie biore za to odpowiedzalnosc !!! [ ele ! ]ho ho jestem taki sławny ? ,ze jestem cytowany pod mojim nickiem ? i to nie pierwszy raz !!!! podszywają sie pod mój nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 12:56 zartowalem he he.to ja! wasz prawdziwy ele!!niejestem z lewa nie jestem z prawa jestem ele prawdziwy POLAK.otaczaja mnie i sledza Pisiory SLDowcy i POwcy.dla zmyly na forum gadam raz tak raz tak.nie skapna sie o ktorego ele! chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele !! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 15:42 i o to chodzi wam chałaciarzom ! obsmiac ! zrobic wariata ! oszukac ! tak tak to my wielbiciele czosku ! wy własciciele mediów w Polsce ! a jak nie uda sie zrobic wariata to natychmiast ogłosic go faszystą ! nazistą ! i o zgrozo !!!!! Rasistą !!! [ na razie jest temat zrobic z goscia wariata ! ]. napisz gdzie was lubią na świecie ? błagam was ! wymiencie chodz jedno panstwo tam gdzie was lubią i kochają ! [ to do oszusta z 12,56 o kłamliwym nicku ele ! ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele !! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 16:22 to ja jestem prawdziwy ele a nie ten chałaciarz z 15,42 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.backiel.com.pl 13.01.08, 16:23 ele - sprobuj tego pl.wikipedia.org/wiki/Fluoksetyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 14.01.08, 17:25 Gorzów do woj. Zachodniopomorskiego ! tam Gorzów nrescie odetchnie od tych falubazów , Zagan koniecznie musi byc woj.Lubuskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yxz z Z Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 04:08 Panie Kubicki odczep się pan od tego budynku! Lepiej wez sie za Plac Pocztowy i zrób z niego perłę i miejsce spotkań mieszkańców. Buduj i remontów a nie niszcz tego co juz jest! Jak nie masz pomysłu to zrób tam Urząd MIEJSKI zamiast budowac kolejny brzydki wieżowiec obok starego!! No sory ale musisz wkoncu zrozumiec o co w tym wszystkicm chodzi- bo nas zawiedziesz!! Nie pozbwiaj nas lasów i starej architektury!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 12:53 panie Nesterowicz !!!!! zadaje pytanie ! czemu nie budujecie galeri na placu stara gazownia ? to tylko 300m dalej ! i świetnie sie nadaje ,ten plac od 1975 r czeka na konkretną budowe !!!! [ od ul.KUPIECKIEJ ,aż do Elżbietanek ! są tam parterowe budy + ochydne stragany ! 2. obwodnica Przylep -Świdnica jadąc widac pełno wolnych terenów ! moze pan panie Nesterowicz wypowie sie dlaczego nie gazownia ? czy gmina świdnica ? mysle ze pan odpowie na forum na kokretne pytania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Nesterowicz Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.um.zielona-gora.pl 15.01.08, 08:42 Negocjace dotyczyły tych lokalizacji, które interesowały inwerstorów . Miasto złożyło ofertę która zawierała kilka lokalizacji, a inwestorzy dokonali wyboru. Przypominam, że Miasto nie jest inwestorem i to nie ono buduje. Powody wyboru przez inwestorów akurat tego fragmentu Zielonej Góry są między innymi spowodowane ich analizą funkcji Deptaka,układu komunikacyjnego Miasta i praw własności poszczególnych nieruchomości. Plac przy Starej Gazowni nie interesował ich. W wyniku tych rozmów przebudowie podlegał będzie także "Hermes" dzięki czemu powiększy się i zmieni swój wygląd...chyba, że zostanie uznany za zabytek ;).Dwóch inwestorów niezależnie od siebie wyraziło zainteresowanie budynkiem Centrum Biznesu. Jeden z nich przewiduje inwestycję na terenie parkingu i budynku Centrum Biznesu, drugi zakłada inwestycję obejmującą teren od Empiku poprzez Pocztę, Dom towarowy "Centrum, parking, na budynku Centrum Biznesu kończąc. Obaj inwestorzy planują budowę galerii handlowych o nowoczesnej architekturze. Miasto zyskuje na inwestycji (jeżeli dojdzie do skutku)wpływ do budżetu w wysokości 20 mln zł, ożywienie tego rejonu miasta i jego przebudowę (między innymi budynek "Centrum") i od 500 do 700 miejsc pracy w zależności od tego który inwestor wygra. Galeria taka byłaby przeciwagą i "konkurencją" dla powstającej galerii Focus Park. Tomasz Nesterowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 15.01.08, 08:56 Panie Nesterowicz , co do Hermesa PEŁNA ZGODA ! to straszydło betonowe nikt za tym czyms nie zapłacze NIKT ! ale co do CB to weto ! nie warte te 20 miljonów złotych by rozwalac ciekawą architekture budynku CB ! TYM bardziej ,ze we wrzesniu podobno Polska Wełna bedzie otwarta !! to Prezydent nie ma noża na gradle ze musi cos wybudowac ! bedzie sukces , ludziska będą sie radować to po co niszczyc CB ? I DO TEGO POCZTE ? a za pocztą jest budynek mieszkalny ! i co zgodza sie na podstawienie im pod nosem Galerji ? będa protesty ! to pytam po jakiego grzyba isc w tą awanture ? WARTO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 15.01.08, 08:59 Yxz !!! pełna zgoda słowo w słowo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Bogaci jesteśmy,bardzo bogaci... IP: *.ztpnet.pl 13.01.08, 20:23 Jestem przeciwny wyburzeniu tego budynku.Jest w bardzo dobrym stanie. Może należałoby pokazać prezydentowi w jakim budynku mieszkają ludzie na Osadniczej?Panie prezydencie, to pana nie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto tonie... Najpierw łyżwa teraz kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:08 Ten wasz Kubicki ma jakąś obsesję. Skad u niego te pomysły na takie pierdoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siara 1974 Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: 217.153.100.* 16.01.08, 17:54 Pan Kubicki widzi kierpce kiedy zderza się z oporem, ale kiedy sam kreuje nasze miasto na "sypialnię" dla Nowej Soli to już piżam nie zauważa. to przykre kiedy ktoś zupełnie bez kompetencji wypowiada się na temat wartości (czy bezwartości) jakiegoś obiektu. Forma z jaką to czyni każe się jedynie zastanowić nad prawdziwymi relacjami z mitycznym krezusem/inwestorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.08, 11:26 Co to za felieton? W obronie czego? Pisze sie o jakiś perłach socjalistycznego budownictwa? Bez przesady.Daleko mi do tego Kubickiego, ale w tym by zabrać się wreszcie za coś nowego przy ul. Boh. Westerplatte, to z tym się akurat z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sela Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 14:05 Dyletant zawsze zgodzi się z dyletantem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyrodnik Widze slomę w butach Kubickiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.08, 20:25 To facet bez wizji , polotu, entuzjazmu.To on chce w naszym miescie zascianka...Tylko rąbac, piłowac wycinac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowiaczek Zielona Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:51 Ale z Was wieśniaki, zielonogórzanie! Ktoś wreszcie chce wyprowadzić Was z zaścianka i przewietrzyć zatęchłą atmosferę - ma wizję i ambicję, a Wy co? Znowu kłody pod nogi? Spójrzcie na Gorzów - nie ma tam ani jednego "zabytku" socrealistycznego, a Wy chcecie pozostawić sobie świadectwa zbrodniczego reżimu w postaci zbrodniczej architektury (bo takie budynki jak CB to zbrodnia na architekturze). Sami skazujecie się na bycie miasteczkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Zielona Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:26 Koloseum, a nawet Bazylika PiP w Rzymie są pamiątkami pewnego reżimu o czym możesz się dowiedzieć czytając trochę ( internet ). A co do tej budowli to uważam, że pitolosz głupoty; nie macie, gdyż ich nie zbudowaliście. Przejedz się np. do Bielska lub Krakowa..., a zobaczysz tam miasteczkowość. >>> > chcecie pozostawić sobie świadectwa zbrodniczego reżimu w postaci zbrodniczej architektury (bo takie budynki jak CB to zbrodnia na architekturze).<<< Jako znawca architektury powiedz proszę gdzie tam widzisz popełnioną zbrodnię ? Myślę, że animozje nawet te gorzowsko-zielonogórskie nie mogą burzyć wszystkiego dookoła, gdyż staniemy się częścią kraju z hangarami i wiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reedone Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 11:47 Mam osobisty uraz do redaktora Lukasiewicza za jego fobie ideologiczne lecz w pełni zgadzam się z treścią felietonu o Panu Kubickiem i CB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.08, 11:28 Miernota kubickiego i bezplciowośc wyszły na debacie w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Felieton: Kubicki widzi kierpce IP: *.ztpnet.pl 20.01.08, 19:59 jakiej debacie w GW? Odpowiedz Link Zgłoś