Dodaj do ulubionych

BEZSENNOŚĆ - pomocy!!!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.03, 09:17
Czy ktoś oprócz mnie w tym mieście nie przesypia ani sekundy w nocy i
kilkanaście minut w dzień???
Jak sobie radzić z tym choróbskiem???
Poradźcie coś ale odrzucając tabletki nasenne na receptę, sex, liczenie
baranów i innych takich czy ciepłe mleko - to na mnie nie działa (leków
nasennych na raceptę nie chcę łykać).
Jak w nocy patrzę na zgaszone światła w blokach to ogarnia mnie zazdrość, że
Ci wszyscy ludzie śpią, że wstaną bez bólu głowy, bez waty w mózgu, pełni
energii, chęci do życia, ze zdrową cerą, poczuciem humoru - naprawdę Ci
wszyscy, którzy śpicie doceńcie życie bo ja je kochałem jak spałem a teraz to
szara męczarnia w wiecznym zmęczeniu, którego nie moge się pozbyć bo nie mogę
zasnąć i pewnie umrę za jakiś czas bo każde zwierze umiera z braku snu a moja
bezsenność trwa trzy lata i może snu uzbierało się kilkanaście godzin w tym
czasie.
Męczy mnie długi dzień i jeszcze dłuższa noc, męczy już bardzo...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gocha Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 14:38
      Piszę bo uważam,że nie można być obojętnym na hasło "pomocy".Idż do lekarza i
      weż receptę na odpowiedni środek nasenny.Obecnie dostępne nie ogłupiają,nie
      uzależniają a pomagają.Gdy wreszcie prześpisz spokojnie 8 godzin inaczej
      spojrzysz na świat.Nie oceniaj pochopnie ludzi,że są
      poukładani,spokojni,szczęśliwi,wyspani i nie zazdrość im "normalności" , nie
      porównuj się z nimi.Nikt nie ma wypisanych swoich trosk na czole-ty też zapewne
      nie,każdy powinien żyć własnym życiem,walczyć i nie tracic nadziei.Pozdrawiam!
    • Gość: ania Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! IP: *.142-136-217.adsl.skynet.be 07.10.03, 14:47
      Gosia ma racje!POWINIENES ISC DO LEKARZA?A TEN SKIEROWAC CIE NA BADANIA - ekg
      serca,krew itp.Sen jest ogromnie wazny!!!wspolczuje ci,bo jak czasem nie
      przespie nocki to nie funkjonuje w ciagu dnia;
      • Gość: remik Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.03, 18:34
        BARDZO DZIEKUJE Gosia i Ania!!!
        Boże, Gosia "8 godzin snu brzmi jak najdalsze marzenie" - dziekuje za to co
        piszesz i wiem, że każdy ma swoje troski i problemy, ale bezsenność jest
        taka "egoistyczna" jak wszystkie choroby depresyjne, że czujesz się
        zmaltretowanym pempkiem świata i wiem ile ludzi cierpi na świecie, ale śpią
        nawet mimo kalectwa i jestem tak zdesprerowany, że marzę o raku, aids czy
        uciętej nodze bo to dla mnie mniejsze cierpienie, przez moją bezsenność
        rozleciał się już mój związek, straciłem pracę i na studiach sobie nie
        poradziłem - brak koncentracji zupełny i totalna "wata w mózgu" - tak jak pisze
        Ania, wystarczy nie przespać nocki i jak sie czujemy a ja mam tak od 3lat mimo,
        że nie mam jeszcze trzydziestu i mógłbym się tak dalej nad sobą użalać gdyby
        nie Wasze posty!!! Nie cierpię tabletek nasennych bo to sztuczny sen jak
        narkoza i nie rozwiązują problemu (mam takie podejście dzięki mediom), ale
        jeśli piszesz Gosiu, że są takie tabletki, które nie uzależniają(?) to pójdę do
        lekarza, pójdę bo chcę spać!!!!!!!!!!!
        Dziękuje Wam a teraz reszta niech dalej narzeka na byłych i obecnych
        prezydentów...
    • sunrise Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! 07.10.03, 19:11
      A próbowałeś kiedyś treningu autogennego albo autohipnozy?
      Zajrzyj do książki "Bezsenność" wydanej przez GWP, tam znajdziesz trochę rad.
      Wydaje mi się, że bezsenność ma raczej podłoże emocjonalne (tak przynajmniej
      jest w przypadku kilku moich znajomych, którzy mają ten problem), więc może
      dobrym pomysłem będzie udanie się do psychoterapeuty.
      Pozdrawiam
      • Gość: remik Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.03, 19:53
        Sunrise i ja uważam, że bezsenność może mieć podłoże emocjonalne, ale nie wiem
        jakie EMOCJE...
        Niestety nie stać mnie na psychoterapie, ale ciekawa jest propozycja hipnozy
        (wiele o niej słyszałem). Dziękuje, każdy głos pomocy biorę poważnie. Książkę
        oczywiście odszukam już jutro! DZIĘKUJE!!!
        • Gość: Gocha Re: BEZSENNOŚĆ - pomocy!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 23:02
          Emocje,zdolność ich przeżywania,to że je mamy i odczuwamy są miarą naszego
          człowieczeństwa.Nie trzeba więc ich się bać lecz postarać się z nimi zmierzyć i
          je określić.Może Twoim problemem jest ich wypieranie w sensie zaprzeczanie?Ale
          nie chcę bawić się w psychologa,tylko chcę powiedzieć,że Ci współczuję,też choć
          nie tak drastycznie podzielam Twój problem i jeszcze raz powtarzam radę-idż do
          lekarza!I pamiętaj ,że na pewno nie jesteś sam na świecie...
    • Gość: urwis Re: wyzeruj mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 01:20
      Spróbuj wyzerować mózg. Recepta prosta: kup 2 x 1/2 l wody ognistej i usiądź
      do stołu w towarzystwie osoby, do której masz zaufanie. Postaw dwa naczynia
      szklane - sobie 100g - kompanowi (kompance)50g. Polej wg pojemności, spozyj i
      powtórz, jeżeli masz dobrą głowę i skończyłeś butelkę nr 1 niezwłocznie
      przystąp do butelki nr 2. Taka dawka pozwala mieć nadzieję na sen. W dniu
      następnym powtórka, w następnym - kup 3 butelki, wszak jesteś po obozie
      treningowym. Po jakimś czasie zauważysz, że bezsenność przestała być twoim
      problemem, natomiast pojawił się nowy problem. Ale od rozwiązania tego problemu
      są przecież AA. prozdrawiam serdecznie i do nomowy opisanej metody wcale nie
      zachęcam Urwis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka