Dodaj do ulubionych

Lumia 800 potluczony wyświetlacz

27.12.12, 08:12
Hej, ktoś sie może orientuje, ile zapłacę za wymianę popekanej szybki w lumii? Wczoraj robiłam zdjęcie i wypadł mi z ręki tak niefortunnie, ze popekala szybka na całej szerokości. Dosłownie pajeczyna. Co ciekawe on nadal działa. Na naprawę gwarancyjną nie mam co liczyć, chociaż telefon ma niespełna miesiąc. Nie wiem czy to sie wogole da wymienić. I czy iść z tym do autoryzowanego serwisu czy gdzieś gdzie zrobią to taniej. Zła jestem
Obserwuj wątek
    • gsm.wroclaw.pl Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz 29.12.12, 15:32
      Lipa...
      Wyświetlacz do się wymienić, ale kosztuje to prawie tyle co nowy telefon...
      Nie daj się nabrać na zakup jakiś szybek itd. na Allegro (to nie działa).
      Poszukaj jakiegoś serwisu, niekoniecznie autoryzowanego, ale też nie "na kurzej łapce".
      Sprawdź, czy nie masz jakiegoś ubezpieczenia, które mogłoby obejmować tego typu wypadki.
      Życzę szczęścia - przyda Ci się.
      • Gość: zuwka Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz IP: *.lanet.waw.pl 02.01.13, 19:02
        no niestety :( autoryzowany serwis wycenił wymianę na 750zł, nieautoryzowany na 450. Taniej wyjdzie mi kupić nowy telefon.
        • gsm.wroclaw.pl Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz 03.01.13, 08:48
          Lumii 800 nie kupisz za 450zł
          • Gość: pawel Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 17.01.14, 15:57
            Dostaniesz w irladnii sprzedaja po 60 do 100 euro lumie 800 :)
      • Gość: daniellok1 Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz IP: *.centertel.pl 06.04.14, 04:32
        co do szybki to działa tylko nie każdy umie to zrobić wygodniej wymienić wyświetlacz!!!
    • Gość: Paweł :) Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 22:36
      hej miałem ten sam problem co ty jakieś 2 tyg temu,także wiem co czujesz zwłaszcza wtedy gdy serwis mówi cene...;d ja poradziłem sobie z tym w inny sposób a całość kosztowała mnie 350 zł dużo ale można taniej np. już za 280 zł ,moja opcja była droższa bo się zdecydowałem na tą część praktycznie w idealnym stanie. teraz tak poniżej daje ci link gdzie zrobisz to sama bo to dosłownie kwestia 3-5 minut to są dosłownie 2 śróbki,a za samą wymiane serwis bierze 50-100zł ;D
      www.youtube.com/watch?v=xCU2PWiq0Kc&feature=youtu.be
      teraz tak kupujesz odpowiedni śrubokręt na allegro koszt 5-10 zł
      szukasz używanego wyświetlacza do lumii są w granicach od 250-400zł ja kupiłem kilka dni temu z tej aukcji i jestem zadowolony póki co ;d bo wygląda jak nówka.
      allegro.pl/show_item.php?item=2888207083
      tutaj tańsza opcja u tego samego typa tylko troche w gorszym stanie:
      allegro.pl/wyswietlacz-nokia-lumia-800-stan-bdb-montaz-wawa-i2888231945.html
      myśle ze to ogarniesz :) pozdrawiam Paweł
    • mt4d Re: Lumia 800 potluczony wyświetlacz 02.02.13, 19:39
      Witam. Szukam uszkodzonego ale jeszcze działającego wyświetlacza do lumii 800 w celu sprawdzenia czy tylko wyświetlacz mam uszkodzony. Pozdrawiam i czekam na info
    • Gość: Kuba Lumia 800 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.13, 19:50
      Masz na ten telefon umowę, fakturę sprzętową lub podbitą gwarancję? Jeśli tak to idz do Salonu gdzie kupiłaś/eś telefon daj na wycenę i wtedy zdecydujesz. Mniej więcej wymiana w Orange/T-mobile to 350450 zł, ale raczej 350-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka