Gość: rafmaxxx
IP: *.ghnet.pl
20.02.13, 20:19
Nie wiem czy był już może podobny temat tutaj czy nie, ale ostrzegam was przed tą firmą.
Mój przyjaciel posiada telefon stacjonarny w sieci orange, jest już starszym człowiekiem. Dzisiaj około południa przyszło do niego dwóch facetów, jak się potem okazało byli oni z NOM. Rzekomo obiecywali tańszy rachunek telefoniczny zamiast płaconych 38 zł miało być 25. Jak się on spytał czy nadal będzie w orange to mu powiedzieli, że tak. W ogóle to praktycznie tylko oni gadali i nie dali mu dojść do słowa. Niestety zbałamucili go i podpisał tą umowę, bo chciał mieć ich z głowy. Jak go odwiedziłem i przeczytałem umowę to nic niepokojącego nie znalazłem, ale dla pewności poczytałem komentarze na temat ich firmy w necie i mnie zaniepokoiło to. Zadzwoniliśmy do orange gdzie wyszło, że oni nie mają takich przedstawicieli, że to będzie całkowita zmiana jak by abonamentu i coś tam jeszcze, polecono zadzwonić osobiście do NOM i tak zrobiliśmy. Tam zgłosiliśmy problem i wyszło, że trzeba napisać pisemne oświadczenie o odstąpieniu z umowy. Jak się domyślam oni poszukują starszych ludzi bo ich łatwiej zachęcić, oszukać, młody to się połapie i nic nie podpisze. Uważajcie na nich.