Dodaj do ulubionych

Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uwaga

IP: *.ghnet.pl 20.02.13, 20:19
Nie wiem czy był już może podobny temat tutaj czy nie, ale ostrzegam was przed tą firmą.
Mój przyjaciel posiada telefon stacjonarny w sieci orange, jest już starszym człowiekiem. Dzisiaj około południa przyszło do niego dwóch facetów, jak się potem okazało byli oni z NOM. Rzekomo obiecywali tańszy rachunek telefoniczny zamiast płaconych 38 zł miało być 25. Jak się on spytał czy nadal będzie w orange to mu powiedzieli, że tak. W ogóle to praktycznie tylko oni gadali i nie dali mu dojść do słowa. Niestety zbałamucili go i podpisał tą umowę, bo chciał mieć ich z głowy. Jak go odwiedziłem i przeczytałem umowę to nic niepokojącego nie znalazłem, ale dla pewności poczytałem komentarze na temat ich firmy w necie i mnie zaniepokoiło to. Zadzwoniliśmy do orange gdzie wyszło, że oni nie mają takich przedstawicieli, że to będzie całkowita zmiana jak by abonamentu i coś tam jeszcze, polecono zadzwonić osobiście do NOM i tak zrobiliśmy. Tam zgłosiliśmy problem i wyszło, że trzeba napisać pisemne oświadczenie o odstąpieniu z umowy. Jak się domyślam oni poszukują starszych ludzi bo ich łatwiej zachęcić, oszukać, młody to się połapie i nic nie podpisze. Uważajcie na nich.
Obserwuj wątek
    • tasiemczyk Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw 01.03.13, 22:16
      Paranoja, że takich facetów nikt nie aresztuje. Przecież jakoś da się ich zidentyfikować pewnie, skoro podpisywali się na umowie.
      • rafal_b_ Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw 03.03.13, 15:03
        tylko jaka pewność, że dane są prawdziwe? Po za tym nie było niestety na piśmie żadnej informacji, że nadal to będzie orange. To tylko słowa tego niby przedstawiciela. Gdybym ja tam w tedy był to bym powiedział tak: To w takim razie ma pan teraz dwa wyjścia. Albo pokazuje mi pan dokument ( wydrukowany a nie ręcznie napisany ) na którym pisze, że nadal to będzie orange i, że będzie teraz płacone te 25 zł. Jeżeli pan nie ma takiego dokumentu to ja włączam dyktafon w telefonie i pan to wszystko w tym momencie powie. Jeżeli się pan nie zgadza na nagrywanie dyktafonem to znaczy, że pan coś ukrywa, boi się czegoś więc w takim razie prsozę się w tej chwili stąd wynosić.
        • tasiemczyk Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw 03.03.13, 18:17
          I słusznie! Jest tyle bezkarnego na tym świecie zła, cwaniactwa i matactwa, że należy brać byka za rogi. Jak nic nie kombinuje i jest uczciwy to nie może mieć obaw przed sprawdzeniem :)
          • Gość: rafal_b_ Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.ghnet.pl 03.03.13, 21:30
            Jutro powinienem odwiedzić tego przyjaciela to się dowiem czy coś odpisali czy przyjęli to odstąpienie od umowy.
    • Gość: gość Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.krosoft.pl 07.03.13, 22:22
      Mam podobny problem...nie wiem jak teraz mam go rozwiązać...Pewnego dnia przyszedł do mojej mamy przedstawiciel firmy NOM ...i podobnie jak w pana przypadku obiecywał że mama nadal będzie w orange. Chcę wypowiedzieć warunki umowy tej firmie ,ale minęło regulaminowe 10 dni. Umowa podpisana jest na 24-miesiące. Z firmy orange dzwonił przedstawiciel i straszył karą pieniężną przez naruszenie warunków umowy. Bo wyszło tak ,że została podpisana inna umowa, z inną firmą , w trakcie trwania poprzedniej umowy z orange
      • Gość: rafal_b_ Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.ghnet.pl 08.03.13, 08:38
        Oj, nie wiem jak Ci mam pomóc. Wiem, że rzeczywiście za zerwanie teraz umowy płaci się karę bodajże 400 zł. Sprawa mojego przyjaciela się wyjaśniła, umowa została zerwana. Spróbuj zadzwonić do NOMu, może Ci coś poradzą, ale może być ciężko.
      • tasiemczyk Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw 08.03.13, 08:41
        Jeśli oni po prostu rozwiązali Wam umowę z Orange przed jej końcem bedzie trudno uniknąć kary do Orange.
    • Gość: ja Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 10:54
      Straszni oszusci ja tez dalam sie im zrobic i mimo te ze napisalam e mail odstapienie i wyslane poczta robia problemy walcze z nimi .UWAGA NA NOM Ludzie nie dajcie sie zwiesc podaja sie jako Orange badz Telekomunikacja TPSA i oszukuja podkladajac umowy do podpisu ale z NOM rzekomo zmiana warunkow OSZUSCI NOM
    • Gość: Lublin Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 20:31
      dzisiaj dowiedziałem się że moją sąsiadkę spotkało to samo (starsza pani) , straszył ją pan jakaś karą i dla świętego spokoju podpisała umowę na 24 mies , sama powiedział że dała się nabrać , pani dostanie prawdopodobnie karę umowną bo w chwili podpisania nowej umowy z NOM miała cały czas w Dialogu , zgłoszę tą sprawę do odpowiednich służb aby wyjaśnić sprawę , mam nadzieję że się uda , wy uważajcie na tych złodziei naciągacze , do mnie nie przyszli !!! mieszkam w tej samej klatce drzwi obok .
      • Gość: melania Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 08:19
        Ja nie jestem staruszka a mialam taka sama sytuacje z NOM ponad 2 lata temu i ostrzegam. Mnie oszukali tym, ze bez uprzedzenia wyslali mi kuriera z umowa niby jakims aneksem od telekomunikacji polskiej. Nie podpisalam. Za drugim razem byl telefon, kilka razy dopytywalam czy to telekomunikacja polska i uzyskalam potwierdzenie, wyslali kolejna umowe ktora w goraczce wyjazdu wakacyjnego podpisalam. Nizszy rachunek po miesiacu zostal podniesiony wiec abonamant wcale nie byl tanszy. Poza tym niekompetentna obsluga - nagle pojawily sie nam rachunki za polaczenia dodatkowo platne nie wiadomo skad, nie mialam mozliwosci udowodnic, ze to nie my dzwonilismy wiec poprosilam o zablokowanie takich polaczen - jakas ignorantka na miesiac zablokowala nam wszystkie wychodzace polaczenia a kolejna wykłócała sie, ze to my tak chcielismy. Dopiero po odsluchaniu tasmy nas przeprosila. Jak najdalej od tego oszusta. Teraz jak widze skupili sie tylko na starszych osobach, bo internet juz zrobil swoje. Zglaszajcie ludzie te oszustwa na Policje i do rzecznika praw konsumenta. Ja nie zrobilam tego tylko dlatego, ze mialam w rodzinie trudna sytuacje i powazna chorobe osoby z rodziny a przez to wazniejsze spraw na glowie. Dodam, ze oszustwo jest karane surowiej niz kradziez.
        • Gość: piotr Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.tvkdiana.pl 19.06.14, 13:43
          Ja od kwietnia próbuje wypowiedzieć umowę z miesiecznym okresem wypowiedzienia, udają ze ich tam nie ma.
        • Gość: jolanta Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.231.1.49.koba.pl 04.08.14, 21:32
          Mojej mamie /obłoźnie chorej / została podstępnie podsunięta umowa do podpisania. Było to rok temu. Dowiedziałam się zbyt późno, żeby zareagować. Kwota abonamentu to około 30 zł dałam więc spokój. Niestety 7 lipca, po paru dniach burczenia, telefon zupełnie ucichł. Dziś jest 4 sierpnia, po chyba ósmym kontakcie z nom-em dalej mamy awarię. Złożyłam reklamację, ale ci oszuści mają 30 dni na jej rozpatrzenie. W ubiegłym tygodniu dostałam fakturę /wystawiona 23, a termin płatności mija 24 VII/, którą wg tych cwaniaczków muszę opłacić. Zadzwoniłam z pytaniem za co mam płacić, skoro telefon od miesiąca nie działa. A , nie napisałam , że na jednej ze stron umowy jest sfałszowany podpis. OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIGDY NIE PODPISUJCIE UMOWY Z nom - em . Naprawdę szkoda zdrowia na na szarpanie xię z takimi szumowinami. Pozdrawiam
          • Gość: Tomek Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: 5.134.65.* 05.08.14, 07:37
            Tak samo uczciwi jak t-mobile
    • Gość: Patryk Patryk Re: Narodowy Operator Międzystrefowy ( NOM ) - uw IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.15, 15:45
      Jak chcecie być OSZUKANI i wy...waleni bez mydla to bardzo serdecznie polecam!!! Nikt inny nie oskubie Was tak z kasy, nie mowiac o wystawianiu i ciaglym wysylaniu faktur za uslugi, ktorych od dawna juz nie wykonuja!!! Co do odzyskania pieniadzy z nadplat sa tez bardzo szybko realizowane - zaledwie 6 miesiecy po zgloszeniu sprawy pieniadze dalej sa na ich koncie, bardzo to profesjonalne. Co do samego odstapienia od umowy - wyslane byly 2 pisma, poczta i elektronicznie i do tego wykonane byly telefony na 5 miesicy przed koncem umowy - bo kto by chcial byc dalej je...chany przez tych OSZUSTOW i NACIAGACZY? Piolecam desperatom lubiacym placic za nic i w dodatku dosc sporo!!! NOM - Naiwnych Oskubiemy Momentalnie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka