Dodaj do ulubionych

Co z tą baterią?

IP: *.ennet.pl 16.09.13, 17:31
Od niedawna mam Samsunga Galaxy Ace2 i nie mogę sobie poradzić z wiecznie wyczerpującą się baterią.
Codziennie muszę telefon ładować pomimo że wszystko mam powyłączane : internet i inne energożerne aplikacje.
Telefonu używam właściwie tylko do...telefonowania( wcale nie często) oraz odbierania smsów i odpowiadania na nie.Też nie często.
Dlaczego bateria mi wciąż pada?Czy może być uszkodzona od nowości?
Z tego aparatu korzystam dopiero od dwóch miesięcy.Był nowy.Wcześniej miałam Avilkę (5 lat działała!) i baterię ładowałam w niej raz na tydzień.
Co z tym Galaxy jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • maczeta85 Re: Co z tą baterią? 20.09.13, 14:57
      Codziennie? Jeśli rano o 8 odpinasz telefon od ładowarki i podpinasz o 21 to nie jest tak źle ;). Niektórzy odpinają o 8 i o 16 już bateria pada. Ale zawsze można reklamować telefon z uwagą, że bateria jest wadliwa. Idź do punku sprzedaży i powiedz, że bateria trzyma niecały dzień.
    • jarzabek91 Re: Co z tą baterią? 21.09.13, 10:47
      Udać się do miejsca kupna tego telefonu i zgłosić. Powinni wymienić na gwarancji, jeśli takowa jest.
      • Gość: mufi Re: Co z tą baterią? IP: *.home.isko.net.pl 21.09.13, 13:16
        Coś jest nie tak, w moim Ace2 bateria przy niezbyt intensywnym korzystaniu wystarcza na 3-4 dni.
        • gsm.wroclaw.pl Re: Co z tą baterią? 21.09.13, 16:16
          Albo po prostu korzystasz z telefonu intensywniej niż Ci się wydaje... Tego typu telefony ładuje się codziennie.
          Jeśli masz wątpliwości wyślij go do serwisu.
    • Gość: to samo Samsung Galaxy III mini - potwornie słaba bateria IP: *.leaseweb.com 21.09.13, 18:45
      Ja też mój nowy samsung galaxy III mini ładuję obowiązkowo dwa razy, lub czasami trzy razy dziennie, gdy korzystam z niego więcej.
      Czy to jest normalne? Podobno android tyle zżera energii?
      Poprzedni mój telefon Samsung Avila S5230 ładowałem raz na tydzień!
      • Gość: AnkaKw Re: Samsung Galaxy III mini - potwornie słaba bat IP: *.ennet.pl 28.09.13, 12:58
        Byłam w serwisie i bateria będzie do wymiany.Podobno w tych aparatach jest to częsty problem ale...w międzyczasie mąż wyjął baterię z telefonu i ponownie ją włożył i...bateria trzyma już drugi dzień bez ładowania!
        Chyba była zainstalowana ( przypadkowo) jakaś aplikacja która zżerała energię a po wyjęciu i włożeniu baterii zresetowało ją.
        • Gość: AnkaKw Bateria IP: *.ennet.pl 19.10.13, 09:33
          Wymiana baterii poskutkowała.
          Teraz bateria trzyma nawet tydzień!
    • muspat Re: Co z tą baterią? 21.10.13, 09:40
      Raz na dobę to jest dobry wynik na smartfona ja swojego (iphone4) ładuję codziennie wieczorem a jak mało korzystam to co 2 dni. Jak bateria potrzebuje już być ładowana 2 razy na dobę nie grając w gry non stop to na pewno jest do wymiany.
    • nowaczynski Re: Co z tą baterią? 29.08.14, 12:41
      Przestań się denerwować i kup sobie po prrostu nową baterię. tak będzie najszybciej i najłatwiej.
    • marta.kowalska8 Re: Co z tą baterią? 30.09.14, 13:33
      Polecam samsung solid bateria trzyma w przypadku nowego aparatu 2 tygodnie a starszego 5-7 dni =)
    • Gość: fefe Re: Co z tą baterią? IP: *.toya.net.pl 22.02.18, 13:58
      mi tu wymieniali i się dało
      naprawatelefonowwarszawa.pl/serwis-samsung/wymiana-baterii/
    • szpa425da Re: Co z tą baterią? 24.05.18, 13:39
      możliwe że bateria pada, wymiana powinna pomóc, w teletorium ci to zrobią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka