Gość: goga IP: *.torun.mm.pl 12.08.04, 15:24 Mam telefon na karte w IDEii.NIe mozna na moj nr. wyslac smsow z netu..dlaczego?Czy musze cos ustawic?Prosze ...poradzcie mi....mam motorolle C350... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goga Re: sms idea IP: *.torun.mm.pl 12.08.04, 15:57 Szczegolnie chodzi mi o wysylanie smsow z gg... plisssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśkof Re: sms idea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:01 wyślij z telefonu sms'a o treści "INTERNET" pod numer 102. aktywujesz wtedy usługe umozliwiajca dostawanie sms'ów z internetu. dostaniesz potwierdzenie sms'em zwrotnym, ze usluge aktywowales. koszt sms'a jest taki sam, jak bys wysylal sms'a gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Dokladnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:31 Wiele osob jest wyczulonych na tak zwany spam i nie lubi dostawac SMSow z internetu dlatego w formie podstawowej ta usluga jest w sieci IDEA niekatywna. Aby dostawac SMS z interenetu musisz wyslac SMS o tresci INTERNET pod 102 ze swojej komorki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: sms idea IP: *.torun.mm.pl 12.08.04, 16:46 Dzieki ..wyslalam ale gdy chce wyslac do siebie smsa z gg to nie wysyla sie...dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graz.. Re: sms idea IP: *.gimsat.pl 13.08.04, 14:33 gg to nic pewnego... czemu po prostu nie zwykla bramka ideowa ? pzdr. graz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:32 1. GG nie jest najlepsze do wysylania SMSow. Polecalbym raczej oficjalna bramke sieci idea. (www.idea.pl) 2. SMSy wysylane z internetu dochodza czasem z bardzo duzym opoznieniem. Sczegolnie te wysylane z GG, na ktorym jest zawsze duzy ruch. 3. Jaki komunikat Cio sie wyswietla przy probie wyslania SMSa? To jest wazne. Bez tego nic Ci nie poradze ja ani chyba nikt inny. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: sms idea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:32 Siec Idea blobuje standardoeo sms wysyłane z internetu, żeby je odblokowac musisz: wysłac sms ze swojego telefonu (IDEA) o tresci "internet" pod nr. 102 aby zablokować wysyłanie sms z internetu sms o treści "nie" pod nr. 102 A to że masz motorolle nic nie znaczy (model tel. nie ma nic do rzeczy). 5 zł. za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś