Dodaj do ulubionych

Telefon do odczytu ebooków

IP: *.play-internet.pl 08.05.14, 19:09
Chciałabym zapytać, czy wiedzą może Państwo, czy istnieje telefon, na którym mogłabym sobie czytać ebooki - istnieje jednak pewne zastrzeżenie - nie chciałabym, by był to telefon dotykowy, tylko taki z klawiaturą (może być rozsuwany). Dojeżdżam do pracy tramwajem, wymieniam teraz telefon, bo skończyła mi się umowa i pomyślałam, że to byłaby dobra opcja. Jeżeli mają Państwo jakieś sugestie, będę wdzięczna. Proszę tylko nie pisać, że lepiej kupić czytnik, bo wiem o ich istnieniu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lek Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.05.gwa.telkab.pl 08.05.14, 19:18
      Szkoda ocząt na czytanie w telefonie,polecam gorąco czytnik.
      • Gość: wiklina Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.play-internet.pl 08.05.14, 19:23
        Wiem, tylko z kasą krucho, a telefon i tak wymienić trzeba, bo umowa się kończy :/
      • kamilgolota Re: Telefon do odczytu ebooków 12.05.14, 15:38
        Są, ale raczej tylko te dotykowe. A nie lepiej książkę po prostu wziąć ze sobą? ;)
        • Gość: wiklina Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 17:31
          Oczywiście, że można - przecie teraz tak robię! Ale niektóre są dość ciężkie (np. "Łaskawe") i trudne tachać ze sobą takie cegły :)
    • Gość: 802.11n Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.multimo.pl 08.05.14, 21:06
      Myślę, że każda nokia asha odczyta plik .txt w UTF-8 (ja czytałem tak książkę, nie na nokii), ale trzeba by było się upewnić.
      • Gość: 802.11n Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.multimo.pl 12.05.14, 16:56
        Testowałem nokię 300 - plik .txt przez Bluetooth nie dał się przenieść. Nie wiem dlaczego. Na noki 302 niby się skopiował, ale finalnie był tylko jego kawałek. Na E52 (Symbian) skopiował się cały, ale czytanie jest niewygodne - tekst jest nie wiadomo dlaczego podkreślony i przewija się po linijce (a nie po całym ekranie), choć to zapewne rozwiązałaby aplikacja do czytania ebooków. Są takie na Symbiana.

W miarę dobrym, w miarę nowym i tanim telefonem na Symbianie jest nokia C5-00, ale nie ma jej już w ofercie operatorów. Trzeba szukać na aukcjach.
        • pina_colada88 Re: Telefon do odczytu ebooków 16.05.14, 13:27
          Ja swego czasu czytałam na htc wildfire s i htc desire x.
          Da się, trzeba pobrać aplikację z google play.
          Ale gorąco polecam czytnik, najtańsze w euro kosztują 200-250 zl.
          • Gość: 802.11n Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.multimo.pl 16.05.14, 16:16
            OK, ale ona nie chce dotykowca. Też polecam czytnik, ale ona chce telefon.
            • Gość: wiklina Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.play-internet.pl 16.05.14, 17:57
              Widzę, że jednak Państwo polecacie czytnik :)))
              Zbiorę grosz do grosza i kupię to urządzenie - uważacie jednak, że taki za 70 zł na allegro "da radę"? Czy nie warto topić pieniędzy i lepiej wydać te 200 zł?
              • Gość: 802.11n Re: Telefon do odczytu ebooków IP: *.multimo.pl 16.05.14, 18:47
                Nie da rady. Kupuj tylko firmowy (może być używany): Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx, Nook. Reszta to chińszczyzna niewarta uwagi.

Od razu mówię, że bajery typu Wi-Fi, przeglądarka WWW itp., czy milion darmowych książek gratis są zbędne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka