Gość: Castor1495 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:09 Vodafon'ie, błagam wykup już w końcu pakiet kontrolny Plusa, bo nie mogę patrzeć jak psieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danziger Frajestwo dziennikarza. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.09.04, 22:58 Czy dziennikarzyna myśli, że tego typu oferty są oferowane klientom z ulicy ? Hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik81 Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:39 No nie tylko bogaci mają prawo do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CENA=MASAKRA FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 15.09.04, 13:55 Błehehehehheheh telefony za 2000 zł, na zachodzie są dotowane i są po jakieś 300-600 zł (są też i droższe, jak ktoś CHCE) ale debile w tym plusie pracują, kto kupi taki telefon za takie pieniądze będzie mógł bez wątpienia nazwać się frajerem i parówą :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensei Re: FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 04:26 Moja Nokia 7650 kosztowal rok temu 3600 pln, frajerze ktory pewnie tyle zarabiasz w pol roku sprzedajac bulki w delikatesach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono2004 Re: FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 16.09.04, 13:11 Psy szczekają a karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:21 Nie, tylko tym z kanałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapsel Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.09.04, 12:04 Ten dureń który to napisał prawdopodobnie nie widział nawet telefonu GSM więc niech sie już nie wypowiada dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Frajestwo dziennikarza. IP: 195.188.50.* 15.09.04, 12:29 owszem takie uslugi sa dla wszystkich, mam w Anglii taki telefon w sieci 3 (three) i kosztuje on od jakis 35£, dziala wszedzie juz po 2 latach od momentu kiedy uruchomiono ta siec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.roadrunner.nf.net 15.09.04, 13:44 UMTS to odlegla przyszlosc. Jest to usluga bardzo droga i wymagajaca (jak kazda inna usluga 3G) nowej infrastruktury. Rozwija sie bardzo powoli. W RP moze wejsc po kilku latach. W USA jest moze 1000 abonentow UMTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwed Re: UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.telia.com 15.09.04, 14:53 Ale smieszna kampania reklamowa.... no i cena nie do zakceptowania. W Szwecji dostalem ZA DARMO od sieci 3 (TRE) telefon NEC e616V, jako jeden z trzech aparatow do wyboru... Wykupujac abonamet otrzymalem darmowych 150 min, do rozmowy z innymi operatorami. W sieci TRE rozmawiam za darmo. Jakosc foni i vizji wysmienita. NEC-a wybralem sposrod NOKI i SONY-ERICCSONA.Abonament wiaze mnie przez 12 m-cy. SErdecznie pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:59 To prosze juz tam zostac i nie marudzic, bo zawsze znajdzie sie miejsce gdzie bedzie taniej. Ja jestem zadowolony jak na nasze realia, ze w koncu ktos oficjalnie ruszyl z UMTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjey Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.nitka.net.pl 14.09.04, 22:13 Kiedy wkoncu ludzie naucza sie odrozniac megabajty od megabitow! UMTS oferuje transmisje do 2 Mbit/s a nie 2 MB = 16 Mbitow :D Pozatym plus oferuje tylko 384 kbps. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:23 No właśnie, ciekaw jestem czy to już w pełni UMTS. Bo 384kbps miał oferować EDGE będący rozszerzeniem GSM-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik81@tlen.pl Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:17 Ciekawe kiedy UMTS ruszy na dobre,centrum warszawy a właściwie w okolicy siedziby - ŚMIESZNE!!! Telefony po 2tys - ŚMIESZNE!!! Rozumię - nowe technologie - lepsze, szybsze, ale lekka przesada!!! Fajnie by było jakby jakaś tajemnicza firma w jakiś tajemniczy sposób podpisała umowę i zaraz wyszła na rynek z konkurencyjnymi cenami i zasięgiem - ale dostaliby po tyłkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: 195.205.132.* 15.09.04, 10:54 budowa takiej sieci przecież kosztuje grube setki milionow dolarów, poza tym 650 tys. euro operatorzy musieli wywalic na samą koncesję, z tego blisko połowę URTiP juz im umozyl, wiec do zaplaty i tak pozostaje z 300 tys. euro, wiec nie podniecaj sie za bardzo konkurencja i 'niewidzialna reka rynku', gdyz nie znajdziesz za szybko jelenia, ktory za frajer bedzie swiadczyl uslugi UMTS, URTiP zakonczyl ostatnio przetarg i wsrod wygranych znalazla sie nieznana firma e-internets, ktora nie ma nawet wlasnej strony internetowej, ktora mowi, ze sfinansuje budowe sieci, jak tylko uda jej sie zakupic 2 dobre kopiarki canona na ktorych bedzie mozna drukowac pieniązki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldeck Re: naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:21 poza tym 65 > 0 tys. euro operatorzy musieli wywalic na samą koncesję, z tego blisko połowę U > RTiP juz im umozyl, wiec do zaplaty i tak pozostaje z 300 tys. euro, wiec nie p > odniecaj sie za bardzo konkurencja i 'niewidzialna reka rynku', gdyz nie znajdz > iesz za szybko jelenia, ktory za frajer bedzie swiadczyl uslugi UMTS, DOKTORKU - 300 tysięcy euro to kosztuje domek z ogródkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK chodzilo mi o miliony euro, sorry za pomylke ;) IP: 195.205.132.* 15.09.04, 17:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGoo Re: naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: *.stacje.agora.pl 15.09.04, 16:41 Niektore dobre firmy nie potrzebuja strona internetowych - takie strony moglyby im wrecz zaszkodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oscar Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.net.pulawy.pl 14.09.04, 22:23 To typowe dla naszego rynku wprowadzic cos wyrzucic kupe kasy w błoto a pozniej zastanawiac sie dlaczego cos wyszlo nie tak. Celniejszym rozwiazaniem bylo by obnizenie opłat za rozmowy abonamentowe niz wywalanie milionów na cos co zysk przyniesie moze za lat 4 albo i później. Operatorzy chyba w ogóle zapomnieli o tym ze najwiekszy zysk to klienci abonamentowi i to dla nich powinni rozwijac oferte a nie wymyslać coraz coś nowszego. mam tez tu na mysli ostatni szał na nowe taryfy na karty. Paranoją jest to ze rozmowa z telefonu na karte jest teraz czasami tańsza niz taka sama rozmowa abonamentowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik81@tlen.pl Do Oscara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:54 Może niedługo jak zaczną tracić klijentów abonamentowych i automatycznie zyski - to ktoś o tym pomyśli - lecz wtedy może być już za PÓŹNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Obu Re: Do Oscara IP: *.jota.digi.pl 14.09.04, 23:02 Offtopic. Generalnie: nie znacie się... nie podejmujcie tematu. Pzdr dla Plusiaków! Pierwsze wdrożenie komercyjne. W końcu długo oczekiwany sukces propagandowy... Koszty poniesiemy MY - abonenci... ot i wsio. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik81@tlen.pl Re: Do Oscara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:25 Plus jak stwierdził kolega kikoł jest najgorszą firmą, jestem w Idei i nie mam zamiaru zmieniać, a szczególnie na Plusa - co z tego, że pierwszy - ale jaka jakość!!! Ja w mojej sieci nie mam zamiaru płacić za niepotrzebną reklamę, jeśli ty masz zamiar - to życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~|||~ karta vs. abonament IP: 80.51.47.* 15.09.04, 01:46 Ja, jako użytkownik telefonu na kartę jestem bardzo zadowolony z tego że rozmowy w abonamencie są droższe niż moje, a dokładniej że ja mam taniej niż wy... w dodatku o mnie operator musi konkurować z innymi, bo jak nie to po prostu zmieniam sieć... no ale o was pewnie też operatorzy dbają, w końcu płacicie abonament i jesteście lojalni wobec waszej_ukochanej_sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
virmal Re: Do Oscara 15.09.04, 09:30 Myślę że chochlik81 powinien częściej korzystać ze słownika ortograficznego. Może dostanie go w zamian za wierność swojej ukochanej Idei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK operatorzy maja sie bardzo dobrze IP: 195.205.132.* 15.09.04, 10:57 wiec poki spelniaja oczekiwania wlascicieli, wszystko jest w porzadku, uslugi mobilne nie sa uslugami regulowanymi przez prawo telekomunikacyjne, wiec moga sobie robic co tylko sobie zechcą, jak chcesz to skrzyknij sie z kolegami i postawcie wlasnego telekoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcapone Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:29 Nie czasami, tylko PRZEWAŻNIE rozmowa z pre-paid'ów wychodzi ZNACZNIE TANIEJ niz w +GSM - pamietajcie o dodaniu ceny wszystkich połaczeń+abonamentu i podzieleniu tego przez liczbę wydzwonionych minut... UWAGA -grozi atakiem wścieklizny, liczycie na własną odpowiedzialność ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras OSCAR - HAMOWNICZY POSTĘPU :-) IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:38 Jak w temacie :)) Btw, ceny rozmów abonentowych będą musiały pójść w dół (sam na to liczę), bo inaczej ci którym się skończy umowa będą uciekali do pre-paidów. Znam takich, co tylko na to czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikoł Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.Lukatix.org / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:58 Plus nawet gdyby miał 1 nadajnik byłby pierwszy - jest obecnie najgorsza siecią i skandaliczną firma . Era nie obiecywała komercyjnego uruchomienia i dotrzymała słowa. Idea bedzie ostatnia i tez dotrzyma słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik81@tlen.pl Re: kikoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:19 Zgadzam się z toą Plus jest do kitu (ładnie powiedziane).Co z tego,że pierwsi,ale jaka jakość usług!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: kikoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:49 Jak to się mówi - w plusie zawsze na minusie ;)) Ta firma powinna upaść już bardzo dawno ale zawsze znajdą sie naiwni pod koniec 2 letniej umowy dostaną telefon za 1 zł i tak są w tym plusie po kilka lat . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejszewczyk Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 14.09.04, 23:54 Marketing polskich sieci GSM: rozmowy najdroższe w Europie, a ludzie zawierają umowy bo im się podobają cycki w pomarańczowym staniku, albo pozytywnie oddziaływują na nich skojarzenia z byciem zarażonym, znaczy się pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfel Zasieg UMTS IP: 5.5R* / 192.100.104.* 15.09.04, 00:08 szanowny Autorze, polecam ten link : www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=9820 tutaj mozna zobaczyc zasieg uslug UMTS w plusie. na wawrzyszewie jest zasieg :) zycze dalszego powodzenia w dziennikarskim wyszukiwaniu Waznych Informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Zasieg UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:24 No mapka z niezależnego portalu zeskanowana z materiałów z konferencji prasowej to nieeewątpliwy dowód zasięgu. Jakby co, można spokojnie reklamować i powołać się na www.gsmonline.pl - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent plusa ;-( Re: Zasieg UMTS IP: *.crowley.pl 15.09.04, 12:42 Przecież w artykule chodzi o to że w salonie plusa nic nie wiedzą ani mapki nie mają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitek po cholere, wydawac tyle na reklame.............. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 07:37 z ktorej nic nie wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
alesz UMTS w ERA GSM 15.09.04, 10:16 Dostałem modem UMTS do testów od ERY. Działa znakomicie, transfer do 380 kb/s. Próbowałem się łączyć w centrum Warszawy i na Bielanach, żadnych problemów. Jestem bardzo ciekaw jakie warunki komercyjne zaproponuje ERA. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marconi Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: 195.20.110.* 15.09.04, 10:46 rzecznik Plusa Elżbieta Sadowska - co ty kobieto pierdzielisz, że można dostac słuchawki 3 g w innych miastach: 1 nie można dostać sprawdzone osobiście w Poznaniu., Wrocławiu i Łodzi 2 strzeliłas sobie sama gola do swojego punktu g, pion sprzedaży plusa musiałby zatrudniac debili aby dystrybuować produkt do miesjca gdzie jest on niepotrzebny. na szczescie ma tylko debili w biurze prasowym, pewno zatrudnionych po linii od rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyplusminus polkomtel to nedza, nedzna siec, arganccy ludzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:49 lichwiarskie ceny, beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
b.gawlinski Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 15.09.04, 11:07 Plus wprowadza płatną infolinie (95 gr) i pisze w korespondencjach "że w trosce o klienta" Odpowiedz Link Zgłoś
b.gawlinski Pracownik Plusa 15.09.04, 11:12 Plus jest jednym z najgorzszym pracodawcą w Warszawie Wszystkich zatrudniają poprzez agencje pracy tymczasowej Ja wklepuje dane i zarabiam 950 zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Pracownik Plusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:16 z taką ortografią to i tak dużo zarabiasz Odpowiedz Link Zgłoś
b.gawlinski Re: Pracownik Plusa 15.09.04, 13:39 Pacanie to nie jest błąd ortograficzny Jeśli komuś zwracasz uwagę to wiedz co robi żle Typowy elo Polak zastanów się jaki to jest błąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Pracownik Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:24 to jest błąd wyboru miejsca pracy. I to niestety Twój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnasss pracownik plusa wątek mistrzzzzzzzz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:38 pracuje w plusie to na początek, a teraz cos mistrz po krotce minuta wideorozmowy kosztuje w promocji od (2 września do 31 grudnia tego roku) tyle samo co połączenie głosowe , czyli zależnie od abonamentu od 1,34 z vat do o,81 z vat i słuchajcie dalej zapytajcioe sie kogokolwiek iloe kosztuje minuta videorozmowy po 31 grudnia nikt ale to nik nie wie, w regulaminie jest napisane tyle ile w ceniku, ale jakim cenniku rozmawiałem z dzialem wspierania sprzedaży z działem obsługi klienta nikt nie wie zamydlają oczy że jest jakiś cennik wewnętrzny gdzie w zależności od przesłanych danych , a jak sie zapytam nie ilośc klilobajtów mnie interesuje tylko minuta to albo siie wyłaczaja albo przełaczają a może kosztuje 1000 zł minuta skad mam wiedzieć , przecież klient zobowiązuje sie być przez dwa lata a nie do końca grudnia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korowiow Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.ichip.pw.edu.pl 15.09.04, 13:08 Dla jasnosci nie mam telefonu w Plusie ani nikt z moich bliskich nie pracuje w tej firmie. Pisze z powodu podobno istniejacego zaskoczenia zachodnich sieci wprowadzeniem przez Plusa nowego systemu. Plus był bardzo zaawansowany technologicznie w porowaniu z gigantami swiatowymi od dluzszego juz czasu. Vodafone ktore mialo potencjalnie wejsc na polski rynek byl "daleko za murzynami" w porownaniu z technologia stosowana przez Plus (takie byly komentarze odnosnie potencjalnego przejecia przez te firme) Tekst autora swiadczy o jego ignorancji i lenistwie, ale to juz chbya polska specjalnosc pisać na temat na ktory sie nie ma pojecia..... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksylvek Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 15.09.04, 13:58 w Danii tez na poczatku byly problemy. Teraz siec "3" ma juz 50.000 abonentow w Kopenhadze. Telefony nie sa wpradzie zbyt tanie, ale w promocji mozna kupic od okolo 1700 koron (900 zl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOBO FRAJERSKIE CENY PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 15.09.04, 13:59 Błehehehehheheh telefony za 2000 zł ?!?!?!?!? na zachodzie są dotowane i są po jakieś 300-600 zł (są też i droższe, jak ktoś CHCE) ale debile w tym plusie pracują, kto kupi taki telefon za takie pieniądze będzie mógł bez wątpienia nazwać się frajerem i parówą :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.han.telia.se 15.09.04, 14:39 reklamowac to co nie przygotowane - amatorszczyzna !!!' Gdzie jest ten Plus sprzed siedmiu lat (?) Amatorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletechnik Firmy wchodzą szybko z UMTS bo boją się Wi-Fi IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 15.09.04, 15:02 które stanowi dla nich duże zagrożenie. Tutaj jest spore pole do popisu dla ministerstw aby zdążyło zablokować w Polsce, przynajmniej na jakiś czas, rozwój tej technologii. W przeciwnym wypadku firmy telekomunikacyjne poniosą ogromne straty (nakłady na koncesje, infrastrukturę) a jak straty te odbiją się na abonentach nie trzeba nikogo przekonywać. Drugie zgrożenie to telefonia internetowa, tutaj walka jest trudniejsza ale pozostało jeszcze trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Firmy wchodzą szybko z UMTS bo boją się Wi-Fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:38 z czym ty chcesz walczyć, komuchu? Najchętniej byś pewnie pozakładał koncesje na wszystko na co się da, zeby tylko INSTYTUCJE zarobiły a ludzie mieli drożej. Dobrze, że jest Wi-Fi i Skype, bo tym urzędnikom całkiem by się we łbach poprzewracało. Oby sie to rozwinęło jak najprędzej, zanim takie oszołomy jak ty się zorientują i zaczną coś kombinować z przepisami. Co za swiat, czy my się nigdy nie pozbędziemy tych czerwonych złośliwych bestii, które tylko myślą jak utrudnić ludziom życie? TPSA już wprowadza limity na ruch w Neostradzie i wiadomo,że to nie filmy i mp3 są dla niej zagrożeniem ale właśnie Wi-Fi i Skype, bo z tego żyje a nie z produkcji kinowych przebojów. Niedługo wprowadzą opłaty za wysłanie emaila. Załosni kretyni. Już im mafia w opłatach sms nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Facet, czy Ty jesteś normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: 80.48.245.* 15.09.04, 15:03 Co w tym dziwnego, że zasięg UMTS-u jest aż tak ograniczony, jeśli Sieć gsm plusa ma kiepski zasięg, wbrew zapewnieniom operatora, co odczułem na własnej skórze. Często podróżuję na trasie Warszawa-Katowice zarówno trasą A1, jak i Centralną Magistralą Kolejową, czyli jednymi z najważniejszych szlaków komunikacyjnych kraju, które według Plusa pokryte są "doskonałym zasięgiem sieci", a w rzeczywistości nie można przeprowadzić rozmowy bez zakłóceń, bądź przerwanego połączenia... Po co wprowadzać nową technologię, kiedy zastosowanie poprzedniej nie jest odpowiednio dopracowane? Po to żeby być pierwszym na rynku i pochwalić się tym w reklamie??? Nie wspominając o obsłudze klienta sieci Plus Gsm, która prezentuje niższy standard niż obsługa klienta sklepu spożywczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuniek NOKIA 7600 TO NAWET NIE JEST UMTS IP: *.motorola.com 15.09.04, 16:16 nasz obeznany redaktor wspaniale zamiescil telefon Nokii 7600 ktora na UMTS-ie nawet nie chodzi. Czy to jest odzwierciedlenie rzetelnosci? Na stronie www.nokia.com/nokia/0,8764,46401,00.html napisano: WCDMA/GSM 900/1800 Dual Mode ** gdzie WCDMA jest niestety duzo wolniejsze od UMTS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: NOKIA 7600 TO NAWET NIE JEST UMTS IP: *.veracomp.pl / 62.233.161.* 15.09.04, 16:37 A wg. Ciebie w jakiej technologii jest UMTS ?? Bo wg mnie właśnie WCDMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frida W Szwecji sie prosza....dlaczego? IP: *.fornfyndet.se 15.09.04, 18:36 Narazie pierwszymi klientelami telefoni 3G jest mlodziez.Nabieraja sie na ladny obraz kolorowy bardzo dobrej jakosci.Jakis czas za darmo a pozniej 5 - ciokrotnie drozej niz zwykly GSM.Dorosli i firmy uwazaja ze im wystarczy zwykly GSM.kamera na ulicy ,kamera w pracy, kamera na szosie ,na skrzyzowaniu itp ludzie juz maja dosc tej ciaglej kontroli a telefonia 3G jeszcze wlazi i nawet niemozna sobie imtymnie pogadac malo to jeszcze jestes na widoku.Sprzedawcy sie troja ale jak narazie sprzedaz stanela i jest wielkim niewypalem dlaczego po prostu placic za cos wielokrotnie i do tego ktorego sie niechce. Szwecja ma 9mln ludnosci i 8mln zarejestrowanych komorek.Telefonu komorkowego nie uzywaja dzieci ponizej 6lat.Staruszkowie do 90lat uzywaja. Pzdr.Frida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos znjacy sie Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 16.09.04, 04:38 max UMTS dzis to 384k, wyzsze predkosci sa niemozliwe jak dotychczas, a na pewno nie testowane u operatorow przez producentow, bylem na paru projektach 3G i nikt nigdy nie testowal wiecej niz 384k (nie ma telefonow, sa tez ograniczenia technicze). 384k obecnie pracuje bez problemow. Wideofonia jest zrobiona na "circuit switch" czyli nie na transmisji pakietowej, a na normalnym obowodzie rozmownym 64k. W sumie ciekawy temat, ale artykul slaby "technicznie", ale przeciez to jest gazeta nie dla inzynierow ;-) PS moglby dziennikarz w koncu kupic ten telefon i napisac jak dziala ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm DOBRZE ZE NIE REKLAMOWALI UMTS 2 LATA TEMU !!! IP: *.stat.gov.pl 17.09.04, 08:00 To by dopiero bylo zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś