Dodaj do ulubionych

Jak kupowałem supertelefon UMTS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:09
Vodafon'ie, błagam wykup już w końcu pakiet kontrolny Plusa, bo nie mogę
patrzeć jak psieje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: iras Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.icpnet.pl 14.09.04, 22:12
      dupa
      • Gość: Danziger Frajestwo dziennikarza. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.09.04, 22:58
        Czy dziennikarzyna myśli, że tego typu oferty są oferowane klientom z ulicy ?
        Hehehehe
        • Gość: chochlik81 Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:39
          No nie tylko bogaci mają prawo do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: CENA=MASAKRA FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 15.09.04, 13:55
            Błehehehehheheh telefony za 2000 zł, na zachodzie są dotowane i są po jakieś
            300-600 zł (są też i droższe, jak ktoś CHCE) ale debile w tym plusie pracują,
            kto kupi taki telefon za takie pieniądze będzie mógł bez wątpienia nazwać się
            frajerem i parówą :DDDD
            • Gość: Sensei Re: FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 04:26
              Moja Nokia 7650 kosztowal rok temu 3600 pln, frajerze ktory pewnie tyle
              zarabiasz w pol roku sprzedajac bulki w delikatesach..
            • Gość: bono2004 Re: FRAJERSTWO PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 16.09.04, 13:11
              Psy szczekają a karawana idzie dalej...
        • Gość: maras Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:21
          Nie, tylko tym z kanałów.
        • Gość: Kapsel Re: Frajestwo dziennikarza. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.09.04, 12:04
          Ten dureń który to napisał prawdopodobnie nie widział nawet telefonu GSM więc
          niech sie już nie wypowiada dziękuję
        • Gość: marek Re: Frajestwo dziennikarza. IP: 195.188.50.* 15.09.04, 12:29
          owszem takie uslugi sa dla wszystkich, mam w Anglii taki telefon w sieci 3
          (three) i kosztuje on od jakis 35£, dziala wszedzie juz po 2 latach od momentu
          kiedy uruchomiono ta siec
          • Gość: jasio UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.roadrunner.nf.net 15.09.04, 13:44
            UMTS to odlegla przyszlosc.
            Jest to usluga bardzo droga i wymagajaca (jak kazda inna usluga 3G) nowej
            infrastruktury.
            Rozwija sie bardzo powoli.

W RP moze wejsc po kilku latach.
            W USA jest moze 1000 abonentow UMTS.
            • Gość: Szwed Re: UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.telia.com 15.09.04, 14:53
              Ale smieszna kampania reklamowa.... no i cena nie do zakceptowania.
              W Szwecji dostalem ZA DARMO od sieci 3 (TRE) telefon NEC e616V, jako jeden z
              trzech aparatow do wyboru... Wykupujac abonamet otrzymalem darmowych 150 min,
              do rozmowy z innymi operatorami. W sieci TRE rozmawiam za darmo. Jakosc foni i
              vizji wysmienita. NEC-a wybralem sposrod NOKI i SONY-ERICCSONA.Abonament wiaze
              mnie przez 12 m-cy. SErdecznie pozdrawiam..
              • Gość: Bartek Re: UMTS to odlegla przyszlosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:59
                To prosze juz tam zostac i nie marudzic, bo zawsze znajdzie sie miejsce gdzie
                bedzie taniej. Ja jestem zadowolony jak na nasze realia, ze w koncu ktos
                oficjalnie ruszyl z UMTS.
    • Gość: emjey Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.nitka.net.pl 14.09.04, 22:13
      Kiedy wkoncu ludzie naucza sie odrozniac megabajty od megabitow! UMTS oferuje
      transmisje do 2 Mbit/s a nie 2 MB = 16 Mbitow :D Pozatym plus oferuje tylko
      384 kbps.
      • Gość: maras Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:23
        No właśnie, ciekaw jestem czy to już w pełni UMTS. Bo 384kbps miał oferować
        EDGE będący rozszerzeniem GSM-u.
    • Gość: chochlik81@tlen.pl Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:17
      Ciekawe kiedy UMTS ruszy na dobre,centrum warszawy a właściwie w okolicy
      siedziby - ŚMIESZNE!!! Telefony po 2tys - ŚMIESZNE!!! Rozumię - nowe
      technologie - lepsze, szybsze, ale lekka przesada!!! Fajnie by było jakby
      jakaś tajemnicza firma w jakiś tajemniczy sposób podpisała umowę i zaraz
      wyszła na rynek z konkurencyjnymi cenami i zasięgiem - ale dostaliby po
      tyłkach!!!
      • Gość: DOKTOR MUREK naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: 195.205.132.* 15.09.04, 10:54
        budowa takiej sieci przecież kosztuje grube setki milionow dolarów, poza tym 650 tys. euro operatorzy musieli wywalic na samą koncesję, z tego blisko połowę URTiP juz im umozyl, wiec do zaplaty i tak pozostaje z 300 tys. euro, wiec nie podniecaj sie za bardzo konkurencja i 'niewidzialna reka rynku', gdyz nie znajdziesz za szybko jelenia, ktory za frajer bedzie swiadczyl uslugi UMTS,
        URTiP zakonczyl ostatnio przetarg i wsrod wygranych znalazla sie nieznana firma e-internets, ktora nie ma nawet wlasnej strony internetowej, ktora mowi, ze sfinansuje budowe sieci, jak tylko uda jej sie zakupic 2 dobre kopiarki canona na ktorych bedzie mozna drukowac pieniązki
        • Gość: poldeck Re: naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:21
          poza tym 65
          > 0 tys. euro operatorzy musieli wywalic na samą koncesję, z tego blisko połowę
          U
          > RTiP juz im umozyl, wiec do zaplaty i tak pozostaje z 300 tys. euro, wiec nie
          p
          > odniecaj sie za bardzo konkurencja i 'niewidzialna reka rynku', gdyz nie
          znajdz
          > iesz za szybko jelenia, ktory za frajer bedzie swiadczyl uslugi UMTS,
          DOKTORKU - 300 tysięcy euro to kosztuje domek z ogródkiem!
          • Gość: DOKTOR MUREK chodzilo mi o miliony euro, sorry za pomylke ;) IP: 195.205.132.* 15.09.04, 17:13
        • Gość: McGoo Re: naoglądałeś się filmów nie znając realiów IP: *.stacje.agora.pl 15.09.04, 16:41
          Niektore dobre firmy nie potrzebuja strona internetowych - takie strony moglyby
          im wrecz zaszkodzic
    • Gość: Oscar Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.net.pulawy.pl 14.09.04, 22:23
      To typowe dla naszego rynku wprowadzic cos wyrzucic kupe kasy w błoto a
      pozniej zastanawiac sie dlaczego cos wyszlo nie tak. Celniejszym rozwiazaniem
      bylo by obnizenie opłat za rozmowy abonamentowe niz wywalanie milionów na cos
      co zysk przyniesie moze za lat 4 albo i później. Operatorzy chyba w ogóle
      zapomnieli o tym ze najwiekszy zysk to klienci abonamentowi i to dla nich
      powinni rozwijac oferte a nie wymyslać coraz coś nowszego. mam tez tu na
      mysli ostatni szał na nowe taryfy na karty. Paranoją jest to ze rozmowa z
      telefonu na karte jest teraz czasami tańsza niz taka sama rozmowa
      abonamentowa.
      • Gość: chochlik81@tlen.pl Do Oscara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:54
        Może niedługo jak zaczną tracić klijentów abonamentowych i automatycznie zyski -
        to ktoś o tym pomyśli - lecz wtedy może być już za PÓŹNO!!!
        • Gość: Do Was Obu Re: Do Oscara IP: *.jota.digi.pl 14.09.04, 23:02
          Offtopic. Generalnie: nie znacie się... nie podejmujcie tematu. Pzdr dla
          Plusiaków! Pierwsze wdrożenie komercyjne. W końcu długo oczekiwany sukces
          propagandowy... Koszty poniesiemy MY - abonenci... ot i wsio. :]
          • Gość: chochlik81@tlen.pl Re: Do Oscara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:25
            Plus jak stwierdził kolega kikoł jest najgorszą firmą, jestem w Idei i nie mam
            zamiaru zmieniać, a szczególnie na Plusa - co z tego, że pierwszy - ale jaka
            jakość!!! Ja w mojej sieci nie mam zamiaru płacić za niepotrzebną reklamę,
            jeśli ty masz zamiar - to życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: ~|||~ karta vs. abonament IP: 80.51.47.* 15.09.04, 01:46
              Ja, jako użytkownik telefonu na kartę jestem bardzo zadowolony z tego że rozmowy w abonamencie są droższe niż moje, a dokładniej że ja mam taniej niż wy... w dodatku o mnie operator musi konkurować z innymi, bo jak nie to po prostu zmieniam sieć... no ale o was pewnie też operatorzy dbają, w końcu płacicie abonament i jesteście lojalni wobec waszej_ukochanej_sieci...
            • virmal Re: Do Oscara 15.09.04, 09:30
              Myślę że chochlik81 powinien częściej korzystać ze słownika ortograficznego.
              Może dostanie go w zamian za wierność swojej ukochanej Idei?
      • Gość: DOKTOR MUREK operatorzy maja sie bardzo dobrze IP: 195.205.132.* 15.09.04, 10:57
        wiec poki spelniaja oczekiwania wlascicieli, wszystko jest w porzadku, uslugi mobilne nie sa uslugami regulowanymi przez prawo telekomunikacyjne, wiec moga sobie robic co tylko sobie zechcą, jak chcesz to skrzyknij sie z kolegami i postawcie wlasnego telekoma
      • Gość: Arcapone Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:29
        Nie czasami, tylko PRZEWAŻNIE rozmowa z pre-paid'ów wychodzi ZNACZNIE TANIEJ
        niz w +GSM - pamietajcie o dodaniu ceny wszystkich połaczeń+abonamentu i
        podzieleniu tego przez liczbę wydzwonionych minut... UWAGA -grozi atakiem
        wścieklizny, liczycie na własną odpowiedzialność ;-)
      • Gość: maras OSCAR - HAMOWNICZY POSTĘPU :-) IP: *.crowley.pl 15.09.04, 11:38
        Jak w temacie :))
        Btw, ceny rozmów abonentowych będą musiały pójść w dół (sam na to liczę), bo
        inaczej ci którym się skończy umowa będą uciekali do pre-paidów. Znam takich,
        co tylko na to czekają.
    • Gość: kikoł Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.Lukatix.org / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:58
      Plus nawet gdyby miał 1 nadajnik byłby pierwszy - jest obecnie najgorsza siecią
      i skandaliczną firma . Era nie obiecywała komercyjnego uruchomienia i
      dotrzymała słowa. Idea bedzie ostatnia i tez dotrzyma słowa
      • Gość: chochlik81@tlen.pl Re: kikoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:19
        Zgadzam się z toą Plus jest do kitu (ładnie powiedziane).Co z tego,że
        pierwsi,ale jaka jakość usług!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: minus Re: kikoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:49
          Jak to się mówi - w plusie zawsze na minusie ;)) Ta firma powinna upaść już
          bardzo dawno ale zawsze znajdą sie naiwni pod koniec 2 letniej umowy dostaną
          telefon za 1 zł i tak są w tym plusie po kilka lat .
    • andrzejszewczyk Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 14.09.04, 23:54
      Marketing polskich sieci GSM: rozmowy najdroższe w Europie, a ludzie zawierają
      umowy bo im się podobają cycki w pomarańczowym staniku, albo pozytywnie
      oddziaływują na nich skojarzenia z byciem zarażonym, znaczy się pozytywnym.
    • Gość: wfel Zasieg UMTS IP: 5.5R* / 192.100.104.* 15.09.04, 00:08
      szanowny Autorze, polecam ten link : www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=9820

tutaj mozna zobaczyc zasieg uslug UMTS w plusie. na wawrzyszewie jest zasieg :)

zycze dalszego powodzenia w dziennikarskim wyszukiwaniu Waznych Informacji.
      • Gość: Jaś Re: Zasieg UMTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:24
        No mapka z niezależnego portalu zeskanowana z materiałów z konferencji prasowej to nieeewątpliwy dowód zasięgu. Jakby co, można spokojnie reklamować i powołać się na www.gsmonline.pl - no nie?
      • Gość: abonent plusa ;-( Re: Zasieg UMTS IP: *.crowley.pl 15.09.04, 12:42
        Przecież w artykule chodzi o to że w salonie plusa nic nie wiedzą ani mapki nie
        mają !
    • Gość: pitek po cholere, wydawac tyle na reklame.............. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 07:37
      z ktorej nic nie wynika?
    • alesz UMTS w ERA GSM 15.09.04, 10:16
      Dostałem modem UMTS do testów od ERY. Działa znakomicie, transfer do 380 kb/s.
      Próbowałem się łączyć w centrum Warszawy i na Bielanach, żadnych problemów.
      Jestem bardzo ciekaw jakie warunki komercyjne zaproponuje ERA.

Andrzej
    • Gość: marconi Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: 195.20.110.* 15.09.04, 10:46
      rzecznik Plusa Elżbieta Sadowska - co ty kobieto pierdzielisz, że można dostac
      słuchawki 3 g w innych miastach:
      1 nie można dostać sprawdzone osobiście w Poznaniu., Wrocławiu i Łodzi
      2 strzeliłas sobie sama gola do swojego punktu g, pion sprzedaży plusa musiałby
      zatrudniac debili aby dystrybuować produkt do miesjca gdzie jest on
      niepotrzebny. na szczescie ma tylko debili w biurze prasowym, pewno
      zatrudnionych po linii od rydzyka
    • Gość: anyplusminus polkomtel to nedza, nedzna siec, arganccy ludzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:49
      lichwiarskie ceny, beznadzieja
    • b.gawlinski Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 15.09.04, 11:07
      Plus wprowadza płatną infolinie (95 gr) i pisze w korespondencjach "że w trosce
      o klienta"
    • b.gawlinski Pracownik Plusa 15.09.04, 11:12
      Plus jest jednym z najgorzszym pracodawcą w Warszawie
      Wszystkich zatrudniają poprzez agencje pracy tymczasowej
      Ja wklepuje dane i zarabiam 950 zł netto
      • Gość: elo Re: Pracownik Plusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:16
        z taką ortografią to i tak dużo zarabiasz
        • b.gawlinski Re: Pracownik Plusa 15.09.04, 13:39
          Pacanie to nie jest błąd ortograficzny
          Jeśli komuś zwracasz uwagę to wiedz co robi żle
          Typowy elo Polak
          zastanów się jaki to jest błąd ?
          • Gość: zb Re: Pracownik Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:24
            to jest błąd wyboru miejsca pracy. I to niestety Twój błąd.
    • Gość: barnasss pracownik plusa wątek mistrzzzzzzzz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:38
      pracuje w plusie to na początek, a teraz cos mistrz
      po krotce minuta wideorozmowy kosztuje w promocji od (2 września do 31 grudnia
      tego roku) tyle samo co połączenie głosowe , czyli zależnie od abonamentu od
      1,34 z vat do o,81 z vat
      i słuchajcie dalej zapytajcioe sie kogokolwiek iloe kosztuje minuta
      videorozmowy po 31 grudnia
      nikt ale to nik nie wie, w regulaminie jest napisane tyle ile w ceniku, ale
      jakim cenniku
      rozmawiałem z dzialem wspierania sprzedaży z działem obsługi klienta nikt nie
      wie zamydlają oczy że jest jakiś cennik wewnętrzny gdzie w zależności od
      przesłanych danych , a jak sie zapytam nie ilośc klilobajtów mnie interesuje
      tylko minuta to albo siie wyłaczaja albo przełaczają
      a może kosztuje 1000 zł minuta skad mam wiedzieć , przecież klient zobowiązuje
      sie być przez dwa lata a nie do końca grudnia
      pozdrawiam
    • Gość: korowiow Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.ichip.pw.edu.pl 15.09.04, 13:08
      Dla jasnosci nie mam telefonu w Plusie ani nikt z moich bliskich nie pracuje w
      tej firmie. Pisze z powodu podobno istniejacego zaskoczenia zachodnich sieci
      wprowadzeniem przez Plusa nowego systemu. Plus był bardzo zaawansowany
      technologicznie w porowaniu z gigantami swiatowymi od dluzszego juz czasu.
      Vodafone ktore mialo potencjalnie wejsc na polski rynek byl "daleko za
      murzynami" w porownaniu z technologia stosowana przez Plus (takie byly
      komentarze odnosnie potencjalnego przejecia przez te firme) Tekst autora
      swiadczy o jego ignorancji i lenistwie, ale to juz chbya polska specjalnosc
      pisać na temat na ktory sie nie ma pojecia.....
    • aleksylvek Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS 15.09.04, 13:58
      w Danii tez na poczatku byly problemy. Teraz siec "3" ma juz 50.000 abonentow w
      Kopenhadze. Telefony nie sa wpradzie zbyt tanie, ale w promocji mozna kupic od
      okolo 1700 koron (900 zl).
    • Gość: LOBO FRAJERSKIE CENY PLUSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 15.09.04, 13:59
      Błehehehehheheh telefony za 2000 zł ?!?!?!?!? na zachodzie są dotowane i są po
      jakieś 300-600 zł (są też i droższe, jak ktoś CHCE) ale debile w tym plusie
      pracują, kto kupi taki telefon za takie pieniądze będzie mógł bez wątpienia
      nazwać się frajerem i parówą :DDDD
    • Gość: Anna Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.han.telia.se 15.09.04, 14:39
      reklamowac to co nie przygotowane - amatorszczyzna !!!'
      Gdzie jest ten Plus sprzed siedmiu lat (?)
      Amatorka
    • Gość: teletechnik Firmy wchodzą szybko z UMTS bo boją się Wi-Fi IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 15.09.04, 15:02
      które stanowi dla nich duże zagrożenie. Tutaj jest spore pole do popisu dla
      ministerstw aby zdążyło zablokować w Polsce, przynajmniej na jakiś czas, rozwój
      tej technologii. W przeciwnym wypadku firmy telekomunikacyjne poniosą ogromne
      straty (nakłady na koncesje, infrastrukturę) a jak straty te odbiją się na
      abonentach nie trzeba nikogo przekonywać. Drugie zgrożenie to telefonia
      internetowa, tutaj walka jest trudniejsza ale pozostało jeszcze trochę czasu
      • Gość: zb Re: Firmy wchodzą szybko z UMTS bo boją się Wi-Fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:38
        z czym ty chcesz walczyć, komuchu? Najchętniej byś pewnie pozakładał koncesje na
        wszystko na co się da, zeby tylko INSTYTUCJE zarobiły a ludzie mieli drożej.
        Dobrze, że jest Wi-Fi i Skype, bo tym urzędnikom całkiem by się we łbach
        poprzewracało. Oby sie to rozwinęło jak najprędzej, zanim takie oszołomy jak ty
        się zorientują i zaczną coś kombinować z przepisami.
        Co za swiat, czy my się nigdy nie pozbędziemy tych czerwonych złośliwych bestii,
        które tylko myślą jak utrudnić ludziom życie?
        TPSA już wprowadza limity na ruch w Neostradzie i wiadomo,że to nie filmy i mp3
        są dla niej zagrożeniem ale właśnie Wi-Fi i Skype, bo z tego żyje a nie z
        produkcji kinowych przebojów. Niedługo wprowadzą opłaty za wysłanie emaila.
        Załosni kretyni.
        Już im mafia w opłatach sms nie wystarczy.
      • Gość: NoName Facet, czy Ty jesteś normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:15
    • Gość: KT Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: 80.48.245.* 15.09.04, 15:03
      Co w tym dziwnego, że zasięg UMTS-u jest aż tak ograniczony, jeśli Sieć gsm plusa ma kiepski zasięg, wbrew zapewnieniom operatora, co odczułem na własnej skórze. Często podróżuję na trasie Warszawa-Katowice zarówno trasą A1, jak i Centralną Magistralą Kolejową, czyli jednymi z najważniejszych szlaków komunikacyjnych kraju, które według Plusa pokryte są "doskonałym zasięgiem sieci", a w rzeczywistości nie można przeprowadzić rozmowy bez zakłóceń, bądź przerwanego połączenia... Po co wprowadzać nową technologię, kiedy zastosowanie poprzedniej nie jest odpowiednio dopracowane? Po to żeby być pierwszym na rynku i pochwalić się tym w reklamie??? Nie wspominając o obsłudze klienta sieci Plus Gsm, która prezentuje niższy standard niż obsługa klienta sklepu spożywczego.
    • Gość: Niuniek NOKIA 7600 TO NAWET NIE JEST UMTS IP: *.motorola.com 15.09.04, 16:16
      nasz obeznany redaktor wspaniale zamiescil telefon Nokii 7600 ktora na UMTS-ie
      nawet nie chodzi. Czy to jest odzwierciedlenie rzetelnosci?
      Na stronie www.nokia.com/nokia/0,8764,46401,00.html napisano:
      WCDMA/GSM 900/1800 Dual Mode **
      gdzie WCDMA jest niestety duzo wolniejsze od UMTS-u
      • Gość: MB Re: NOKIA 7600 TO NAWET NIE JEST UMTS IP: *.veracomp.pl / 62.233.161.* 15.09.04, 16:37
        A wg. Ciebie w jakiej technologii jest UMTS ?? Bo wg mnie właśnie WCDMA
        • Gość: Frida W Szwecji sie prosza....dlaczego? IP: *.fornfyndet.se 15.09.04, 18:36
          Narazie pierwszymi klientelami telefoni 3G jest mlodziez.Nabieraja sie na ladny
          obraz kolorowy bardzo dobrej jakosci.Jakis czas za darmo a pozniej 5 -
          ciokrotnie drozej niz zwykly GSM.Dorosli i firmy uwazaja ze im wystarczy zwykly
          GSM.kamera na ulicy ,kamera w pracy, kamera na szosie ,na skrzyzowaniu itp
          ludzie juz maja dosc tej ciaglej kontroli a telefonia 3G jeszcze wlazi i nawet
          niemozna sobie imtymnie pogadac malo to jeszcze jestes na widoku.Sprzedawcy sie
          troja ale jak narazie sprzedaz stanela i jest wielkim niewypalem dlaczego po
          prostu placic za cos wielokrotnie i do tego ktorego sie niechce.
          Szwecja ma 9mln ludnosci i 8mln zarejestrowanych komorek.Telefonu komorkowego
          nie uzywaja dzieci ponizej 6lat.Staruszkowie do 90lat uzywaja.
          Pzdr.Frida
    • Gość: cos znjacy sie Re: Jak kupowałem supertelefon UMTS IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 16.09.04, 04:38
      max UMTS dzis to 384k, wyzsze predkosci sa niemozliwe jak dotychczas, a na pewno nie testowane u operatorow przez producentow, bylem na paru projektach 3G i nikt nigdy nie testowal wiecej niz 384k (nie ma telefonow, sa tez ograniczenia technicze). 384k obecnie pracuje bez problemow.
      Wideofonia jest zrobiona na "circuit switch" czyli nie na transmisji pakietowej, a na normalnym obowodzie rozmownym 64k.
      W sumie ciekawy temat, ale artykul slaby "technicznie", ale przeciez to jest gazeta nie dla inzynierow ;-)
      PS moglby dziennikarz w koncu kupic ten telefon i napisac jak dziala ;-)
    • Gość: sm DOBRZE ZE NIE REKLAMOWALI UMTS 2 LATA TEMU !!! IP: *.stat.gov.pl 17.09.04, 08:00
      To by dopiero bylo zaskoczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka