Dodaj do ulubionych

pracownik Plus GSM

• garenty Re: pracownik Plus GSM 08.12.04, 19:33
      do pracownika plus.mam pytanko.jak wykasowac licznik czasu rozmow wychodzacych
      w nokii 3510i.chodzi o kod. dzieki z gory.
      • Gość: Adam Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:19
        Kod do kasowania licznika rozmow to

12345
      • iwosia do garenty 12.12.04, 23:45
        spróbuj 12345
    • minnie ABONAMENT DO KONTAKTU Z ZAGRANICA!!! 09.12.04, 16:14
      Iwosiu, please pomoz!
      Obecnie konczy mi sie umowa 2-letnia przy abonamencie Czasami 10 +5minut
      PlusTobie. Sek w tym, ze ja malo gadam, darmowek nie wygaduje ale za to sle
      duzo smsow i prawie wszystkie do Hiszpanii (w tej taryfie wszystkie smsy
      kosztuja 0,25 gr). Chcialam zmienic taryfe na Worek z prezentami najnizsza, ale
      wtedy w tych 100 smsach nie mam zadnego zagranicznego a krajowych w zyciu nie
      wykorzystam a dodatkowo bede do 30 zl abonamentu miesiecznie doplacac min. 60
      zl = 100 smsow zagranicznych x 0,60 gr. Czy istnieje jakis inny abonament
      wspierajacy rozdzielonych zakochanych :)).Nawet gdybym kupila wyzsza taryfe z
      Worka to i tak nici, bo nie wygadam minut, nie wysle wszystkich karjowych smsow
      a do tego abonamentu jescze doloze podwojnie za wyslane smsy zagraniczne.
      BEzsens. A do tego chce ten piekny siemensCX65 i powiedziano mi ze zostajac
      przy Czasami10 moge miec go za 120 zl.Czy jest jakas inna opcja? Bede wdzieczna
      za szybka odpowiedz.
      • Gość: KasMik Re: ABONAMENT DO KONTAKTU Z ZAGRANICA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:32
        A ja mam insze pytanie:
        - w chwili obecnej mija 1,5 roku, odkąd jestem użytkownikiem taryfy Plus 200 (
        100 minut i 100 smsów ). Za pół roku mogę renegocjowac umowę. Na jak długi czas
        będę ją ( umowę ) musiał podpisać przy założeniu, że zechcę skorzystać z
        programu wymiany aparatów?
        Czy lepiej jest podpisywać umowę od początku ( nowy aparat, nowe korzystniejsze
        taryfy ) - jednak traci się punkty 5 Plus, a wchwili obecnej mam ich 6 tysięcy
        i staz w sieci ( bezpłatne minuty Plus Tobie niestety też... ),
        czy lepiej przedłużyć umowę - co się z tym właściwie wiąże?...
        Pozdrawiam i gratuluję pomysłu na ciekawy temat!
        • Gość: nowy Worek prezentów III vs Worek Prezentow II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:20
          Czym sie rozni promocja Worek PRezentow III od promocji Worek Prezentów II ???
          • iwosia do nowego 12.12.04, 23:54
            Różnią się ceny niektórych telefonów, warunki pozostają te same.
        • iwosia do KasMik 12.12.04, 23:53
          Jeśli masz taki duży abonament, to chyba lepiej opłaca się pozostac!! Masz
          bodajże 30 minut w ramach Plus Tobie, poza tym punkty w 5 Plus, no i numer masz
          dalej ten sam!! A nowy telefon będziesz mieć na pewno w dobrej, konkurencyjnej
          cenie. Umowa z wymianą aparatu będzie na 2 lata.
      • iwosia do minnie 12.12.04, 23:49
        Niestety, ale darmowe minuty i smsy, zawsze są do wykorzystania na terenie
        kraju. Trudno, nie ma żadnej rady. (Polecam telekartę Telepin do budek
        telefonicznych, stacjonarnych, rozmowy zagraniczne są bardo tanie).
        • minnie Re: do minnie 13.12.04, 10:38
          Znam telepin i korzystam ale wcale nie jest tak tanio kiedy codziennie
          rozmawiasz ok.godziny:((( A na abonament juz sie zdecydowalam, zostaje niestety
          przy Czasami 10 bo mam jednakowa cene sms do kraju i do Hiszpanii, tylko teraz
          nie moge upolowac SE K700i. Jesli ktos wie gdzie sa, pls pomozcie.
          Dzieki iwosiu.
        • Gość: MOJSIN Re: do minnie IP: *.ca.pl.renault.com / *.crowley.pl 29.12.04, 15:24
          MAM CZASAMI 10 I WYSYŁAM SMS DO IRLANDII I JESZCZE ANI RAZU ZA NIE NIE
          ZAPLACILEM DODATKOWO (TYLKO TO CO MAM W ABONAMENCIE).
    • Gość: Ala Re: pracownik Plus GSM IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.12.04, 17:13
      ile zapłace za super karte? ile w salonie i ile przy pierwszym rachunku? i
      jakie trzeba miec zaświadczenia?
      • competer1 Re: pracownik Plus GSM 12.12.04, 19:57
        Iwosia odpadła? Ciekawe czemu?
        • dj_dlugi Re: pracownik Plus GSM 12.12.04, 20:06
          pewnie zagrozili ze zwolnią :)
          • iwosia do dj_dlugi 13.12.04, 00:00
            Dlaczego mieliby zwolnić? Poza tym, kto wie, że tu jestem??
        • iwosia do competer1 12.12.04, 23:59
          Nie, nie, nie odpadłam, nie łudź się !! :-)

Mam bardzo dużo obowiązków, nie zawsze mam czas, by tu zasiąść, ale gdy tylko
          jestem, żadnego pytania nie pozostawię bez odpowiedzi.
          Pozdrawiam wszystkich!!
      • iwosia do Ali 12.12.04, 23:57
        To zależy jaki abonament w tej promocji wybierzesz, najniższy to 30 zł brutto.
        W salonie nic nie płacisz, a z pierwszym rachunkiem przychodzi opłata za
        aktywację - 18,30 + abonament. Potrzebne jest zaświadczenie o zatrudnieniu,
        (ale to może pozwolą ci ominąć), dowód i dodatkowy dokument, np. prawo jazdy
        lub paszport.
    • dj_dlugi Re: Konwersja z S+ 13.12.04, 00:03
      Mam pytanie - natury może filozoficznej :)

Nie wiesz może co chce osiągnąć Plus przez proponowanie Przejścia z Simplusa
      (0,78zł/min + sek naliczanie) do abonamentów Plus (2,2/min bez nalicznia sek. +
      30,50 zł abonamentu)?

p.s. nie wydaje mi się czy będziesz wiedziała ale: Czy w najbliższym czasie plus
      wprowadzi nową "promocję" Konwersja, ale z abonamentami Nowy Plus?

PZDR
      • iwosia do dj_dlugi 16.12.04, 21:14
        Odnosnie konwersji: nie jest to oferta, ktora cieszy się powodzeniem, malo
        osob przychodzi z pytaniem o przerzucenie numeru z Simplusa na abonament, stąd
        Plus GSM skupił się na rozwijaniu innych ofert, na które jest większy popyt.
        Gdyby było, tak, ze jest duzo chetnych, ktorszy chcą i którym zależy na takim
        przejściu, na pewno Plus nie pozostałby dłużny.Fakt faktem, że promocja
        Konwersja nie dorównuje innym, aktualnym promocjom, ale to jest akurat
        wytłumaczalne.
    • Gość: wojciu Re: pracownik Plus GSM IP: *.tkchopin.pl 14.12.04, 00:00
      cze Iwosia:) mam pytanko od niedawna po wysłaniu smsem na numer 2580 P(plus
      kodu)otrzymuje wiadomosc o ilosci sms 40(29szt.) i ilosci minut40(16.30 m;s)..I
      mam pytanie czy liczby 29szt i 16.30 m;s to ilosc wykorzystana czy ilosc ktora
      pozostała do wykorzystania w abonamencie..z góry dziekuje i pozdrawiam:))
      • iwosia do wojciu 16.12.04, 21:17
        Wysyłają smsa pod nr 2580 o treści "N", otrzymasz odpowiedź zwrotną o tym, ile
        darmowych minut i smsów już wykorzystaleś.
        Jeśli chcesz się dowiedzieć, ile minut i smsów Ci zostało - wysyłasz smsa też
        pod numer 2580, ale o treści "P".
    • kardanom Re: pracownik Plus GSM 14.12.04, 22:26
      iwosiu,
      chce podpisac umowe worek pelen prezentow;-)
      chodzi mi o aparat telefoniczny,szlam do salonu napalona na nokie 3100 lub
      6610.Pan powiedzial ze 6610 nie ma ...nie produkuja zreszta bardzo mnie od
      noki ze tak powiem odganial???a zaproponowal samsunga x 100-wiem ze plus gsm
      podpisal jako jedyny prawo do tego aparatu,i gosc w salonie moze chce wyrobic
      norme sprzedazy???czy ten telefonik jest godny uwagi??Co polecasz jesli chodzi
      o telefon? Jestem jak facet ktory kupuje garnitur na jakis czas i robi to ...bo
      musi;-)czy nokia nie jest dobra???wiem polecala 6610i ale na razie na nia mnie
      nie stac-pozdrawiam milego dnia zycze
      • Gość: blabla Simplus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:54
        witam mam pytanko które gdzies tu juz przmkneło,chciałbym zmienic telefon na
        nokie 2650 i podobno nie działa ona z kartami sim simplusa, a nie chce zmieniac
        nr tel.,czy plus próbuje jakos rozwiazac ten problem (jakies nowe softy czy
        cos),ewentualnie co zrobic zeby ten telefon współpracował z simplusem.z góry
        dziękuje za odpowiedź.pozdrawiam
        • iwosia do blabla 16.12.04, 21:23
          Niestety, póki co, nie da rady zapodać Simplusa do nowych modeli Nokii, nic na
          to nie poradzimy. Albo rybki, albo akwarium, przynajmniej teraz.
      • iwosia do kardanom'a 16.12.04, 21:21
        Jeśli chodzi o wyłączność Plusa na Samsunga X100, to wcale tak nie jest. (Wiem,
        w której innej sieci jest też ten telefon).
        Ja bym proponowala jednak Nokię 3100, z samego faktu, że to Nokia. Natomiast
        jesli chodzi o X100; ma bardzo ładną grafikę, dużo kolorów - to trzeba mu
        przyznać. Ale za to Nokia jest łatwiejsza w obsłudze i ma lepszą baterię.
        Reszta, to kwestia gustu.
    • Gość: artur Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:06
      Czy po okresie umowy 2 letniej zamiast wymiany aparatu mogę otrzymać dotatkowe
      minuty? - taryfa Plus400.

Pozdrawiam
      • iwosia do arturta 16.12.04, 21:43
        Oczywiście, że możesz i mając tak wysoki abonament, na pewno będziesz miał
        całkiemn niezła ofertę :-) czyli dużo dodatkowych minut. Jest to oferta nawet o
        tyle lepsza, że podpisujesz umowę na rok, lub póltora, a nie jak z nowym
        telefonem - na dwa lata. Przejdź się do salonu i zapytaj, na pewno Ci podadzą.
    • Gość: Bożena Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 02:21
      Iwosiu,
      30.12.04 kończy mi się 2-letnia umowa i chciałabym skorzystać z wymiany
      telefonu i zmiany taryfy. Telefon miałam na firmę, dotychczasowy abonament:
      Plus 60. W salonie parę dni temu dowiadywałam się czy mogę już teraz dokonać
      zmian i przedstawiono mi konkretne propozycje dotyczące aparatów i
      zaproponowano zmianę taryfy na Max Profit 50.
      Zainteresował mnie telefon Samsung E300 / w cenie 249,00 PLN/ i on wtedy
      pojawił się w ofercie / wydrukowano mi spis telefonów dla mojego konta, więc
      mam to na piśmie/. Telefonu nie mogłam zakupić, bo nie było go we wspomnianym
      salonie. W innym salonie był dostępny, ale tam poinformowano mnie, że powinnam
      dostać SMS-a, że mogę już skorzystać z wymianu i doradzono interwencję w dziale
      obsługi klienta. Zadzwoniłam i dowiedziałam się, że takiego telefonu nie ma w
      mojej ofercie / minęło ledwie 3 dni/.
      Nie upieram się przy tym telefonie, ale to wszystko wydaje mi się niepoważne.
      Jak można to wytłumaczyć? Czuję tu jakiś "smród".
      Zniechęciło mnie to na razie do jakichkolwiek zmian i mam zamiar poczekać do
      nowego roku, ale zastanawiam się czy wtedy będę jeszcze mogła skorzystać z
      wymiany aparatu i zmiany taryfy. Nie chcę zmieniać numeru telefonu, więc muszę
      podjąć jakieś decyzje, ale czy muszę się z tym spieszyć?
      Pozdrawiam
      • iwosia do Bożeny: 16.12.04, 21:51
        Dziwię się, że ktoś ci wydrukował tę ofertę. Teoretycznie nie drukuje się jej,
        właśnie dlatego, że jest ona...zmienna!! Jest specjalny dział, który zajmuje
        się układaniem ofert, ale - nie wiedzieć czemu - zdarza się, dość często, że
        dziś oferta jest taka, a jutro inna. Dlatego my naszym klientom zawsze mówimy,
        że jeśli dana oferta im się podoba, to niech się decydują od razu, bo
        następnego dnia może być już całkiem co innego. Nie wiem z czego to wynika, nie
        jestem w tym dziale akurat, więc dla mnie to też jest zagadka. Wobec tego, jest
        całkiem możliwe, że było, tak, jak piszesz. Jeśli zalatwiasz wymianę telefonu w
        Salonie - przedstawieciel ma na ekranie gotową ofertę, której nie może sam
        sobie zmienić. Jeśli chcesz coś wywalczyć, wynegocjować, dzwoń do DOK, oni mogą
        manewrowac i manipulować tymi ofertami.
        Powodzenia!! (Oferta, taka czy inna, będzie cały czas, dopóki z czegoś nie
        skorzystasz, więc nie bój się, że czas leci, a Ty coś tracisz.)
        • Gość: Bożena Re: do Bożeny: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:56
          Dziękuję za informacje.
          Wiem, że nie powinnam dostać wydruku oferty i nie wiem dlaczego mi ją dano -
          mam wrażenie, że to zrobił nowy pracownik jeszcze niezorientowany w przepisach.
          W każdym razie w dalszym ciągu uważam, że jest to niepoważne traktowanie
          klienta, ale - oczywiście- nie kieruję swoich pretensji do Ciebie.
          Pozdrawiam
    • Gość: anulka Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:50
      No to ja tutaj szczelę malutki referacik dot. roziazania umowy.
      Popierwsze...sami twierdzicie że ryegulamin promocji i regulamin usług
      telekomuniakcyjnych jest integralną częścią umowy więc skoro zmieniacie jedną z
      jej części to jest ingerencja w umowe i w tym przypadku pieprzenie o
      regulaminie promocji jest nieuzasadniony. Po drugie dziś miałam przyjemność
      rozmawiać z pania z plusa która (pominjając to że gubiła się w zeznaniach)
      stwierdziła że to co pisze na fakturze to to było pisane ciurkiem :)
      Gratuluje !!! Własnie to co napisali ciurkiem okazuje się że jest podstawą do
      wypowiedzenie umowy i to nabiera mocy prawa a nie to co było w czesniejszych
      postanowieniach.Mozna to uznac za kolejny dokument który jest pózniej wydany i
      co oznacza że jest bardziej aktualny. Rozmawiałam na ten temat z moimi
      profesorami z prawa z uczelni i każdy powiedział to samo.Zmiana regulaminu jest
      podstawą do wypoeidzenie umowy. :) Co ciekawe...przyszłam dzisiaj do plusa...po
      przekomarzaniach sie z paniami w końcy sporzadziły wypowiedzenie ale w rubryke
      przyczyna wypowiedzenia napisały "zerwanie umowy" Ja oświadczyłam że tego nie
      podpisze ponieważ to nie jest przyczyna mojeo wypowiedzenia.To odpowiedziały że
      takie są procedury i nie moga tego zmienic ale troszke z nimi znowu
      porozmawaiałam i okazało się że tym razem moje "brak akceptacji nowego
      regulaminu" teraz sie nie zmieści :) Po czym jednak udało się zmieścić :)Po
      czym pani w rubryce dzien wygaśnięca okresu promocyjnego napisała 26.06.2004
      zamiast 2006 ale tego wczesniej nie zauwazyłam i własnie taką umowe
      podpisałyśmy. Ciekawa jestem co zrobi teraz plus z takim wypowiedzeniem.
      • crazysimone2 Re: pracownik Plus GSM 30.12.04, 14:59
        jesteś genialna !!!
    • Gość: Jacek MIX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:57
      Czy pozostająca kasa na koncie przepada po doładowaniu kartą w określonym
      terminie?
      • iwosia Re: MIX 19.12.04, 15:23
        kwota, ktora zostanie na koncie zawsze pozostaje. Jest tylko "zamrożona",
        dopóki nie zasilimy konta ponownie.
        • Gość: Jacek Dzięki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:13
    • Gość: Kasia Re: pracownik Plus GSM IP: 213.76.135.* 19.12.04, 17:09
      Bardzo proszę o podanie strony (jeśli wogóle taka istnieje) na której jest
      cennik telefonów w plus mixie.Dziekuję.
    • Gość: abonamentowiecplus Re: pracownik Plus GSM IP: *.icpnet.pl 29.12.04, 01:15
      pierwsza sprawa mam telefon w plusie aktualnie mam taryfe czasami 10 i mam w
      niej 10 minut abonamentowych poza szczytem 10 za staz (plus tobie) i 20
      darmowych smsow ktore wykorzystuje smsując za granice; chcialbym ewentualnie
      zamienic taryfe lub znalesc taki pakiet w ktorym mialbym maxymalnie duzo
      darmowych lub tanich smsow za granice gdyz smsuje glownie za granice i moglbym
      wykorzystywac darmowe minuty w abonamencie w ciągu całego dnia a nie tylko poza
      szczytem (rozmawiam stosunkowo malo w stosunku do liczby smsmow)druga sprawa
      czy mozna zonglowac taryfami (chodzi mi o taka sytuacje ze po wprowadzeniu
      taryf plus chcialem zmienic taryfe na inna i pan z dok zaproponowal mi taryfe z
      pakietu czesto i non-stop mimo ze te taryfy juz byly oficjalnie zastapione
      nowymi) czy taka ruchliwosc miedzy pakietami jest mozliwa??? sprawa nr 3
      podpisywalem umowe z plusem w grudniu 2001 roku - w grudniu 2003 roku z powodu
      niskich rachunkow nie moglem wymienic aparatu wiec podpisalem umowe na nastepny
      rok i w zamian dostalem znizke w abonamencie, zdziwienie przyszlo w lipcu tego
      roku gdy tylko po 2.5 roku od podpisania pierwszej umowy dostalem zaproszenie
      do WYMIANY aparatu na nowy... oczywiscie na ogolnych warunkach tzn z
      podpisaniem umowy na 2 lata ale moje pytanie dlaczego wymiana nastapila nie po
      36 miesiacach a po 30 od podpisania z Plusem mojej pierwszej umowy <nawiasem
      mowiac nie powiem zeby mi to przeszkadzalo>
      • iwosia do: abonamentowiecplus 30.12.04, 21:32
        Od początku:
        możesz zmienić plan taryfowy, ale nie na każdy z tych, który na dzień
        dzisiejszy w Plusie jest. Wszystko zależy od tego, ile chcesz miesięcznie
        przeznaczyć na abonament!! Bo to jest najważniejsze!! Ja bym mogła zaproponować
        Plus 100, w którym masz 50 min + 50 smsów + 15 min (Plus Tobie) = 79 zł z VAT-
        em. Niestety minuty nie sa zamienne na smsy, masz i to i to. Ale moim zdfaniem
        się opłaca. Nie możesz niestety póki co skorzystać z nowych planów taryfowych,
        tam byś mial możliwość zamiany min. w smsy. Ale wstrzymaj się, może po nowym
        roku cos zmieni się na lepsze...
        Odnośnie "żonglowania taryfami" - mozna, ale tak, jak już wcześniej
        wspomniałam, nie mozna wybierać ze wszystich. Tylko z tych, których nazwy
        zaczynają się od Plus (Plus 20, Plus 40, Plus 60 itd.) lub Czasami, Często, Non
        Stop.Najlepiej, jka pójdziesz do Salonu, oni ci tam powiedzą, jaki jest dla
        ciebie najlepszy, (ja znam za mało szczegółów na temat Twojego konta).
        Jeśli chodzi o tę wymianę telefonu - jeśli ci proponują, czemu nie -
        rzeczywiście nie powinno tak być, bo wymiana być powinna pod koniec Twojej
        umowy, ale skoro już teraz ci oferują... tylko się cieszyć. Mimo wszystko
        wstrzymałabym się jeszcze do połowy lub końca stycznia, bo wtedy może wejść coś
        nowego w Plusie i możesz pluć sobie w brodę za niecierpliwość. Pozdrawiam!!
    • crazysimone2 Re: pracownik Plus GSM 30.12.04, 14:57
      Witam serdecznie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź na moje pytanie. Chciałbym oto skorzystać z E-BOK jednak nie mam Plus Kodu. Gdzie go mogę znaleźć? Podobno wysyłano na fakturach dawno temu jakiś kod, ale nie mam tych faktur, na pewno nie przy sobie, musiałbym się nieźle naszukać a i tak nie wiem czy je znajdę. Czy jest jakiś sposób by poznać swój Plus Kod?
      • iwosia do crazysimone2 30.12.04, 21:36
        Odnośnie PlusKodu - możesz go uzyskać w Dziale Obsługi klienta, telefonicznie.
        Rzeczywiście, był on na pierwszej fakturze, ale teraz to już po jabłkach... :)
        Dzwoniąc pod 2601 i wybierając 0 (zero), połączysz się z konsultantem i on ci
        pomoże zrobić to, co sam chciales zrobić w E-boku, lub poda Ci PlusKod, jeśli
        będziesz chciał.
        • crazysimone2 Re: do crazysimone2 01.01.05, 22:55
          ...a co jeśli dzwonię na 2601 i po wciśnięciu "0" wymaga Plus Kodu żeby połączyć z konsultantem? W ten sposób nie poznam Plus Kodu, a nawet nie połączę sie z konsultantem!
          • iwosia Re: do crazysimone2 02.01.05, 17:37
            Dzwoniąc w ten sposób nikt nie żąda od Ciebie PlusKodu. Sama dzwonię w ten
            sposób, a żadnego PlusKodu nawet NIE MAM!!
            • crazysimone2 Re: do crazysimone2 03.01.05, 17:52
              Oki, włączyła się jakaś muzyczka, chwilkę pograło i rozłączyło. Może dlatego że dzwoniłem w niedzielę? Zaraz spróbuję i dziękuję za pomoc :)
      • crazysimone2 Re: pracownik Plus GSM 06.01.05, 13:03
        Witam ponownie. Mam jeszcze kilka zagadnień, które, mam nadzieję, pomożesz mi Droga Iwosiu wyjaśnić.
        Sprawa jest następująca. Mam doradzić swojej dziewczynie wybór dobrego telefonu z promocji związanych z przedłużaniem umowy. Poleciłem jej Nokie 6600, ale niestety ona zapomniała zapytać o cenę tego telefonu w rozmowie z konsultantem w salonie. Dostała ceny telefonów o których wcześniej myślała, tj.:
        1. Nokie 3510i, 3110 6100 - 1zł.
        2. Nokia6610i - 59zł.
        3. Nokie 6820, 6230 - 399zł.
        4. Motorola v500 - 99zł.
        5. Motorola v600 - 199zł.
        6. SE K700i - 199zł.

Moje pytania:
        a) Możesz mi powiedzieć ile w takim układzie może kosztować Nokia 6600?
        b) Czy jest jakaś możliwość negocjacji ceny (we wcześniejszych wątkach czytałem coś o "interwencjach", czy dotyczą one cen telefonów i czy odbywa się to telefonicznie i na miejscu czy taka interwencja trwa dłużej)?
        c) Czy mogę posiadając Plus Kod sprawdzić na stronce w E-BOKu jakie są ceny telefonów w tej promocji (przedłużenie umowy)?
        • iwosia odp. na pytania crazy... 08.01.05, 20:35
          1. Po mojemu, to 6600 moze, ale zaznaczam, że MOŻE w takim układzie kosztować
          ok. 399 + VAT, bo ocvzywiście wszystkie te ceny są bez VAT-u, które wypiusałeś.
          Po mojemu tak by właśnie wyszło. Ewentualnie ok. 600 zł już brutto. nie mogę
          tego stwierdzic na 100%, bo nie my się zajmujemy układaniem ofert, jest do tego
          specjalny dział; my widzimy już gotowe oferty w Salonach.
          2. Można negocjaowac, a przynajmniej próbować, ale tylko telefonicznie z
          konsultantem w Dziale Obsługi Klienta. niestety, jeśli nawet da się coś
          spuścić, to parę groszy, tzn. do 20-30 zł, więc marna to raczej pociecha.
          Sprzedawca z salonu może też napisać interwencję do tego działu, ale powiem Ci
          szczerze, że udaje się coś wywalczyć może w 10% przypadków.
          3. Nie możesz sam sprawdzić tej oferty, nawet jesli masz PlusKod. Tylko W
          salonie, lub W DOK powiedzą ci, jaka jest dla Ciebie oferta.
          • crazysimone2 Re: odp. na pytania crazy... 08.01.05, 21:37
            Dziękuję ślicznie. Mam nadzieję że będzie po 399 + vat to weźmiemy właśnie jego. Najgorsze że ich teraz nie ma w salonach w nas w Olsztynie! I nie wiadomo kiedy będą bo podobno w centralnej hurtoni zabrakło :(
            • iwosia Re: odp. na pytania crazy... 08.01.05, 21:54
              hehe, nigdzie nie ma !! A ja myślałam, że tylko u nas!
    • Gość: :) Re: pracownik Plus GSM IP: *.ae.poznan.pl 04.01.05, 09:56
      Dlaczego w ofrcie Plusa (nawet tej nowej Worek prazentów III) figuruje
      nokia6610 skoro nie ma jej w sprzedaży???
      • iwosia Re: pracownik Plus GSM 08.01.05, 19:37
        Może się tak zdarzyć, oczywiście bardzo teoretycznie, że w którymś salonie,
        będzie jeszcze na magazynie ten telefon. Dlatego jest on w spisie telefonów.
        Został wycofany z produkcji, ale może są gdzieś w Polsce zakamarki, w których
        6610 zalega zakurzona na półkach... :-)
    • Gość: helga Re: pracownik Plus GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:51
      dzien dobry, mam pytanie
      otoz przez 2 lata mialam umowe z plusem wg ktorej mialam znizke 50% (tzn
      kombatancka), umowa mi sie skonczyla we wrzesniu, nic do tej pory nie robilam,
      rachunki dlaej przychodza na starych zasadach mimo ze z tego co wiem to juz nie
      ma tych kombatanckich znizek, byc moze dlatego ze dolaczylam zaswiadczenie o
      inwalidztwie I grupy mojej babci, na ktora jest podpisany telefon,
      teraz zamierzam zerwac umowe, jestem zaiteresowana nowa taryfa, interesuje mnie
      czy teraz moge dalej "wziac tel na babcie" i miec znizke z tytulu jej
      niepelnosprawnosci(inwal I grupy)
      dzikuje z gory za odp
      • Gość: helga Re: pracownik Plus GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:34
        dzien dobry, to znowu ja, tym razem juz w sumie z innym zapytaniem (problemem)
        bylam dzis w salonie plusa, aby dowiedziec sie o mozliwosci zmiany taryfy, badz
        ogolnie zerwania umowy, powiedziano mi ze aby zerwac umowe musze uzyskac
        zaswiadczone notarialnie upowaznienie od babci aby cos takiego dokonac, telefon
        jak mowilam byl na babcie, ale nie rozumie po co takie ceregiele, moja babcia
        jest osoba niepelnosprawna i nie zaciagne jej za nic do notariusza zadnego, nie
        mowiac juz o kosztach takiej tranzakcji, w innym wypadku wydaje mi sie ze moja
        babcia musi pojawic sie w salonie i podpisac roziwazanie umowy, ale czy nie
        dalo by sie to zalatwic inaczej tzn dac jej dokument do podpisania? jak to
        jest, jak mam zerwac te umowe? raczej nie wchodzi w gre przyjazd mojej babci do
        salonu ani notariusza ze wzgledu na jej niepelnosprawnosc, przy podpisywaniu
        umowy nie bylo takiej koniecnzosci, po porstu dalam jej dokument do
        podpissania, iwec nie rozumie dlaczego takie porblemy teraz,
        bardzo prosze o odpoiwedz, dziekuje
        • iwosia do helgi 08.01.05, 19:54
          Nie rozumiem, jakim cudem dałaś babci do podpisania umowę, skoro umowa musi być
          zawsze podpisywana w salonie, w obecności sprzedawcy. Chyba nikt nie dał ci
          umowy do domu??!! A jeśli tak, to wyjątkowo nieodpowiedzialny sprzedawca.
          Niestety babcia musi podpisać osobiście tę rezygnację. Ale jeśli juz naprawdę
          jest problem z dotarciem do salonu, jest inne wyjście - dziwię się, że nikt ci
          o tym nie powiedział; może wysłać rezygnację listem poleconym do Warszawy. I
          taka rezygnacja jest tak samo ważna jak ta w salonie.
          • Gość: helga Re: do helgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:02
            no to chyba owa pani byla nieodpowiedzialan, bo wlasnie tak bylo, nie wozilam
            nigdzie babci, nie bylo takiej mozliwosci absolutnie, nie podpisalabym umowy
            gdyby nie nieodpowiedzialnosc tej pani na pewno, zostalam juz poinformowana o
            tej mozliwosci z listem do warszawy i tak tez zamierzam zrobic,
            dziekuje
      • iwosia Re: pracownik Plus GSM 08.01.05, 19:49
        Teraz już nie ma zniżek kombatanckich, ani dla inwalidów, więc niestety, nic z
        tego... :-(
    • crazysimone2 Re: pracownik Plus GSM 06.01.05, 21:25
      Witam ponownie. Mam jeszcze kilka zagadnień, które, mam nadzieję, pomożesz mi Droga Iwosiu wyjaśnić.
      Sprawa jest następująca. Mam doradzić swojej dziewczynie wybór dobrego telefonu z promocji związanych z przedłużaniem umowy.
      Poleciłem jej Nokie 6600, ale niestety ona zapomniała zapytać o cenę tego telefonu w rozmowie z konsultantem w salonie.
      Dostała ceny telefonów o których wcześniej myślała, tj.:
      1. Nokie 3510i, 3110 6100 - 1zł.
      2. Nokia6610i - 59zł.
      3. Nokie 6820, 6230 - 399zł.
      4. Motorola v500 - 99zł.
      5. Motorola v600 - 199zł.
      6. SE K700i - 199zł.

Moje pytania:
      a) Możesz mi powiedzieć ile w takim układzie może kosztować Nokia 6600?
      b) Czy jest jakaś możliwość negocjacji ceny (we wcześniejszych wątkach czytałem coś o "interwencjach", czy dotyczą one cen
      telefonów i czy odbywa się to telefonicznie i na miejscu czy taka interwencja trwa dłużej)?
      c) Czy mogę posiadając Plus Kod sprawdzić na stronce w E-BOKu jakie są ceny telefonów w tej promocji (przedłużenie umowy)?
    • dianakatra Pytanko do Iwosi 27.01.05, 12:32
      Witam, oto pytanko: Jestem w Plusie od 2001 roku mam taryfę Czasami 30 umowa
      została podpisana oczywiście na dwa lata, po upłynieciu tego czasu skorzystałam
      z programu wymiany aparatu i otrzymałam nowy telefon nie zmieniając taryfy. W
      kwietniu tego roku upływają dwa lata od podpisania nowej umowy, czy będę mogła
      zmienić sobie taryfę na bardziej korzystną? I czy również będę mogła znów
      zmienić telefon na nowy?

Pozdrawiam.
      • iwosia do: dianakatra 30.01.05, 14:01
        I jedno i drugie będziesz mogła teraz zrobić. Taryfę wybierzesz sobie spośród
        tych, które znajdą się w ofercie - indywidualnie dla Ciebie stworzonej. Na
        pewno będzie to kilka taryf, które są lepsze do tego co masz teraz!!
        Co do telefonu - to samo! Będzie lista telefonów, które możesz otrzymać -
        oczywiście od złotówki wzwyż. Ale to dopiero w kwietniu...
    • Gość: naki Re: pracownik Plus GSM IP: 213.25.91.* 27.01.05, 13:56
      Iwosiu, od kiedy liczy się umowa z plusem - od daty podpisania jej czy daty
      włączenia telefonu do sieci bo w moim przypadku minął tydziń między jednym a
      drugim i nie wiem czy kupować już nowy telefon teraz czy poczekać na nowe
      promocje, bo umowę zawarłem dwa lata temu 22 lutego a więc - gdyby liczyło się
      to od aktywowania telefonu - załapałbym się na jakąś nową. A ponadto gdybym nie
      wyrobił się czy plus po upływie tej daty wyłączy mi telefon czy uzna umowę za
      nieformalnie przedłużoną, a jeśli tak to na ile - następne dwa lata? I jeszcze
      jedno - jest szansa że SE k500i w nowej promocji będzie kosztował taniej, a tak
      w ogóle dlaczego mimo że jest w promocji dlaczego teraz nie można go kupić.
      Dużo, ale proszę odpowiedz.
      • iwosia do naki: 30.01.05, 14:39
        Przepraszam, że dopiero teraz, ale już pędzę z -w miarę wyczerpującą-
        odpowiedzią na Twoje pytania.
        Umowa z Plusem liczy od dnia, kiedy została ona podpisana. (Masz to na samym
        dole umowy napisane).
        Ale jeśli chodzi Ci o skorzystanie z nowej promocji, czyli z przedłużenia umowy
        i wybranie sobie w zamian jakiegoś nowego modelu telefonu, albo nowej taryfy,
        to mozesz w każdej chwili podejść do Plusa i oni Ci powiedzą, jaka oferta
        została dla Ciebie przygotowana, (bo oferty są dla każdego przygotowywane
        indywidualnie). Taka oferta pojawia się najczęściej 3, 4 tygodnie przed końcem
        umowy, ale zdarza, się wcześniej lub też później.
        Jeśli zawarłeś umowę 22 lutego, to: rozwiązać ją mogłeś najszybciej 22
        stycznia. Rozwiązać możesz, lecz nie musisz. Jest Ci potrzebne tylko, gdybyś
        chciał się na 100% rozstać z Plusem. Oni sami Ci telefonu nie wyłączą. Umowa 22
        lutego przejdzie w czas nieoznaczony, tzn., będziesz mógł ją wtedy rozwiązać
        już w każdej chwili, ale czas wypowiedzenia będzie 30 dni. Czyli - jeśli by Ci
        kiedyś przyszło do głowy rozwiązać umowę, to po złożeniu takiego oświadczenia w
        salonie, numer będzie wyłączony po 30 dniach. To wszystko w sytuacji, gdy nie
        przedłużysz ani nie zerwiesz umowy.
        Jeśli chodzi K500i - na pewno jeśli w ogóle znajdzie się w Twojej ofercie na
        przedluzęnie umowy, to będzie kosztował chorendalne sumy!! Nowe modele
        telefonów, które dopiero wchodzą na rynek są drogie i dla nowych i dla starych
        klientów, bez różnicy! A odpowieadając na twoje pytanie - dlaczego nie mozn go
        kupić - odpowiedź jest podobna do poprzedniej. Bo są drogie!! Jeśli jakiś nowy
        model wchodzi na rynek, pojawia sie w promocjach, ale tylko teoretycznie, żeby
        byo wiadomo, że taki telefon w danej sieci jest. Ale chyba nie sądzisz, że w
        kazdym salonie w Polsce będzie każdy telefon, który występuje w ofercie,albo na
        rynku! (a jest ich do każdego abonamentu ok. 50). Salony mimo, że mają w całej
        Polsce ten sam spis telefonów w ofercie "plusowskiej" to zamawiają przeważnie
        te telefony, ktore najszybciej sie sprzedają. A które sie najszybciej
        sprzedają? Oczywiście te za złotówkę!! A za złótówkę są modele stare, albo -
        nie ubliżając - starsze, te które istnieją już wszędzie od 2 lat na przykład.
        Nowy model, który jest reklamowany w TV, nie zawsze jest już w którejś z sieci.
        Jest to często po prostu nowy produkt firmy Nokia albo Sony Ericcson. Póki
        któryś z operatorów zakupi do swojej sieci ten telefon, minie duuużo czasu!
        Koniec końców - dziwnym się wydaje ludzkie przypuszczenie, że skoro jakiś nowy
        telefon pojawil się na rynku, to za 2 dni będzie on za złotówkę i to jeszcze w
        najmniejszym abonemencie...
        Prawda jest taka, że salon plusa też musi taki telefon zakupić. I mimo, że on w
        promocji kosztował np. 500 zł, to w rzeczywistości Plus za niego dał np. 3000.
        Faktem jest, że Salony mają telefony dofinansowywane, ale dopiero wtedy, gdy je
        sprzedadzą. Więc najpierw muszą zainwestować 3000 zł, żeby potem im zwrócono
        2500. Tylko skąd wziąć tyle pieniędzy, biorąc pod uwagę, że w salonie są
        dzisiątki telefonów, a każdy z nich kosztuje conajmniej parę stów dla
        salonu?.......
        • Gość: naki Re: do naki: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:47
          Dzięki, jesteś niesamowita. Udzieliłaś mi wiecej informacji niż gość w salonie.
        • livingston simplus - sms za granice 31.01.05, 16:15
          wlasnie mam 2 pytanka:
          1) czy koszt sms w kraju i za granice jest jednakowy (ta sama taryfa)
          2) ile jest wazny numer w simplus bez doladowania

dzieki
          • iwosia Re: simplus - sms za granice 02.02.05, 13:05
            Cena smsa za granicę nie jest taka sama, jak w Polsce. Standardowo jest to 60
            gr brutto, ale lepiej, żebyś dowiedział się w Dziale Obsługi Klienta, bo mogło
            się cos zmienić.
            Jeśli zaś chodzi o ważność numeru Simplisa, to teoria czasem nie pokrywa się z
            praktyką. Bo teoretycznie jest tak, że numer jest aktywny przez 210 dni, ale
            zdarzają się przypadki, że ludzie przychodzą po tym okresie do salonu i gdy
            próbujemy zasilić konto, to wszystko jest o.k., mimo, że powinno być tak, że
            konto jest już niekatywne. Zdarza się też na odwrót, ale to rzadziej. Ja
            bympowiedziała tak: średnio pół roku numer bez zasilania, powinien Ci
            wytrzymać. Potem to już jest gra w rosyjską ruletkę :-)
    • wikul Re: pracownik Plus GSM 01.02.05, 00:59
      Jakiś czas temu skończyła mi sie umowa z Plus GSM-em . Pozostał mi aparat
      zabezpieczony SIMLockiem . Słyszałem że po zakończeniu umowy Plus GSM powinien
      mi go usunąć . Jak ta sprawa wygląda ?
      • iwosia simlock w plusie 02.02.05, 13:11
        Nie do końca jest tak, że Plus POWINIEN Ci go usunąć, wszak to nie jest żadna
        zasada, że po zakończeniu umowy trzeba ściągać zaraz simlocka :-)
        Ale rzeczywiście, mogą ci oni ściągnąć, ale powiem szczerze nie warta skórka
        wyprawki. Musisz bowiem wysłać do Autoryzowanego Serwisu telefon, (najpierw
        oczywiscie zanieść do salonu, oni Ci wyślą), potem czekasz ok. 2 tygodni na
        odbiór telefonu i płacisz oczywiście za transport, czyli najmniej 50 zł. Nie
        opłaca się! Już lepiej idź do jakiegoś punktu, gdzie usuwają simlocki i tam
        zrobią Ci to za połowe ceny.
        (Swoją drogą... - wysyłasz mi na konto 15 zł i dzisiaj już nie masz Simlocka :-
        )
    • Gość: minka200000000000 Re: pracownik Plus GSM IP: 80.51.23.* 02.02.05, 09:54
      mam telefon nokia 3200 i tel na karte simplus team 7; nie mogę odbierać
      połączeń a sama moge dzwonić :/ z resztą wszytsko jest ok, tzn smsy itp. mam
      kase na koncie, zasięg jest; a i tak zrywa te połączenia ??? dlaczego ?? jak
      tego uniknąć ?? jak to zlikwidowac ??
      prosze o pomoc.
      pozdrawiam
      miłego dnia
      • iwosia do minka20000000 02.02.05, 13:14
        Czy telefon ci ZRYWA połączenia,(czyli odbierasz, a on przerywa po sekundzie),
        czy w ogóle nie możesz odebrać, bo nie słychać nawet by ktoś dzwonil? Bo to
        istotna różnica!! Napisz a znajdę radę.
        • Gość: minka20000000 Re: do minka20000000 IP: 80.51.23.* 02.02.05, 13:57
          cześć no zrywa mi :/ moge odebrac ale przerywa po sekudznie połączenia tzn ja
          słysze tego kto do mnie dzwoni ten ktos słyszy mnie i zaraz potem zrywa :(((
          serio prosze o rade bo zbankrutuje za niedługo przez to dzwonienie do wszytskich

pozdrawiam
          • iwosia Re: do minka20000000 02.02.05, 14:08
            Proszę Cię, wciśnij na swoim telefonie taki kod: *101*11*99# i
            przycisk "zadzwoń". Zrób to od razu i napisz, czy teraz jest już dobrze ;-)
            • Gość: minka2000000000 Re: do minka20000000 IP: 80.51.23.* 02.02.05, 16:54
              cze zrobiłam tak jak kazałaś i wyświetliło sie info :usługa dostępna dla taryf
              TEAM7 TEAM4 oraz 1 sekunda. włącz jedną z tych taryf i aktywuj usługe Dostepny
              Limit Krótkiem Kodem. Kurcze a ja cały czas mam taryfe TEAM7 :/ hmm wiec sama
              nie wiem co dalej :/ możesz mi jeszcze jakos pomóc ??
              pozdrawiam
              • iwosia Re: do minka20000000 02.02.05, 18:10
                Proponuję profilaktycznie jeszcze raz spróbować zmieć taryfę na Team 7 (czyli
                kod: *147*70#), a potem spróbować ten kod, ktory wczesniej Ci podałam.
                Jeśli to nie zadziała, może być problem z telefonem.
                Acha!! Spróbuj jeszcze na wszelki wypadek włożyć do telefonu inną kartę, z
                innej sieci, albo kartę SIM z Plusa, ale abonamentową. To też może nam coś
                podpowiedzieć.
                • Gość: minka200000000 Re: do minka20000000 IP: *.protonet.pl 03.02.05, 09:32
                  cześc sorry wczoraj nie zdążyłam juz odpisać :/
                  Telefon działa i w abonamencie na ere i w abonamencie na plusa :( a na moja
                  karte dalej nie :(((((((
                  Co mi pozostaje ??
                  Istnieje jakieś rozwiazanie ??
                  TEAM7 mam cały czas
                  Pozdrawiam
                  • iwosia Re: do minka20000000 09.02.05, 00:05
                    Tak jak mówiłam, spróbuj jeszcze raz ustawić sobie Team 7 - tak, jakby w ogóle
                    jej nie było. No i ten kod potem: *101*11*99#
                    Może wtedy nacisnęłaś coś nie tak!!
                    • tygrysek020 Male 2 pytanka 22.02.05, 01:36
                      No witaj!!!
                      Na wstepie chcialem powiedziec ze milo jest spotkac i tutaj kogos z plusa :)
                      Wiej mam dwa pytania:

1)Dwa tygodnie temu przedluzylem umowe na kolejne dwa lata i dostalem nowy
                      regulamin, a chdzi mo o to czy to jest prawda ze teraz nie mozna przekladac
                      karty sim do innych telefonów bo to grozi rozwjazaniem umowy?!?!

2)Czy w motoroli V600 mozna nagrywac sekfencje video (bo napewno mozna
                      odtwarzac) lub co trzeba zrobic aby moc.
                      Z gory dziekuje i nie przejmuj sie glupawymi komentarzami.

Jesli bys mogla napisz mi to na gadu-gadu 5705900
    • Gość: gryska Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:10
      hej iwosia czy wiesz cos na temat mozliwosci migracji,
      www.telepolis.pl/news.php?id=1477&PHPSESSID=edc6ab6f21cc205382e9c7e543f01aea

mam jeszcze 12 miesiecy cyrograf wziety na dzialalnosc gosp.w promocji "zimowy
      kameleon; czy bede mogla skorzystac z tej oferty ? pozdrawiam :)
      • iwosia migracja 09.02.05, 00:03
        Przejście na max profit byłoby dla ciebie możliwe, ale po pierwsze - kosztuje,
        po drugie - wydłuża umowę o dodatkowe pół roku, (czyli nie skończy Ci się umowa
        za 12 mies., a za 18)
    • crazysimone2 Re: pracownik Plus GSM 05.02.05, 14:02
      Iwosiu, wiesz już może coś na temat nowych taryf i promocji w Plusie, które mają się pojawić za kilka dni?
      Może mieliście jakieś szkolenia ;)

Trochę to denerwujące, bo miało być 2 lutego i znów to przełożyli (dali tylko zmodyfikowanego maxprofita).

Muszę się w końcu na coś zdecydować a Siemens SX1 w erze classic za 399zł. kusi...
      • Gość: Ths Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 10:21
        Iwosiu,
        poszukuje oferty najbardziej odpowiedniej dla siebie czy mogłabyś mi powiedzieć
        czy taka jestw PLUS'e

Aparat mnie nie interesuje ponieważ obecny jest w stanie idealnym
        Połaczenia bede wykonywac raczej z jednym numerej (z ideą, ale mozna go
        ewentualnie na potrzeby podpisania umowy z PLUS zmienić na Simplusa :D )
        Chciałbym jak najwiecej minut powiedzmy ok 140 za jak najnizszy abonament
        miesieczny powiedzmy ok 30 pln. Czy istnieje w Plusie taka oferta ?? na www
        jakoś sie nie moge doszukac niczego atrakcyjnego

prosze o pomoc
        Pozdrawiam

• iwosia do ths 09.02.05, 00:10
          Zawsze jest tak, że ludzie chcą jak najwiecej minut, za jak najmniejszą cenę, z
          jak najkrótszą umową. Najlepiej by było, gdyby dali 500 minut za 10 zł z VAT, z
          umową na rok. Ludzie!! Nie mozna mieć wszystkiego!
          Niestety, za 30 zł miesięcznie, nie liczmy na to, że będziemy mieć ponad 2
          godziny gadania!
          Radzę poczekać na wejście nowej taryfy, która wejdzie lada dzień, (w necie też)
          i wtedy coś wybrać. Nowa promocja ma sie bowiem pojawić już na dniach.
      • iwosia do crazysimone2 09.02.05, 00:07
        Niestety, mój Drogi/Droga, ale w Plusie już nie pracuję, (zwolniłam się), więc
        odnośnie nowych promocji i taryf, ktore teraz weszły, albo mają wejść - nic Ci
        nie powiem...
    • Gość: krzysztof Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 10:30
      Mam archaiczny abo "Bonus plus",dawno upłynął koniec umowy.
      Chciałbym zachować nr i przenieść się do Simplusa.
      Możliwe to?
      dzięki.
      • iwosia z numerem do Simplusa 09.02.05, 00:21
        Niestety, nie możesz mieć tego samego numeru w Simplusie.
        Masz wiec wybór trojaki:
        1. Przechodzisz do Simplusa i masz nowy numer
        2. Zostajesz w swojej taryfie nie przedłużając umowy, tylko będąc na czas nie
        oznaczony
        3. Przedłużasz umowę i w ramach tego, zmieniasz sobie z Bonusa na jakąs inną
        lepszą, nową taryfę, masz przy tym swój numer.

Wybór należy do Ciebie.
    • Gość: pytanko kiedy będzie tel Siem S65 w + ? IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.02.05, 23:19
      jw.
      • Gość: as Kiedy beda nowe taryfy w tym PLUSIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:33
        Kiedy beda te nowe taryfy?? To juz jest przesada z tym opoznieniem!
        • Gość: ja Re: Kiedy beda nowe taryfy w tym PLUSIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:20
          Od poniedziałku - 21.02.
          A już teraz informacje we wszystkich portalach.
        • gazeciarz Re: Kiedy beda nowe taryfy w tym PLUSIE? 22.02.05, 14:35
          za 55 pln brutto 75 minut wymiennych na 300 sms-ów z bezpłatnym naliczaniem od
          początku połączenia /niewykorzystane minuty przechodzą na 3m-ce i są
          wykorzystywane przed minutami zawartymi w bierzącym abonamencie/+ dodatkowo
          przez pół roku za darmo dla nowych abonentów 300 minut/m-c do sieci Plus /bez
          Sami Swoi/ i stacjonarnych do wykorzystania w tygodniu w godz.18-sta -8-sma i
          przez cały weekend /niewykorzystane nie przechodzą na nast.m-ce ale też nie
          pomniejszają pakietu minut zawartych w abonamencie - "schodzą" jako pierwsze/.
          Po pół roku usługa ta kosztuje 25 pln brutto/m-c ale można bezpłatnie z niej
          zrezygnować tylko po co jeśli wychodzi 8 groszy brutto za minutę-
          300min/25pln.Po wykorzystaniu "bezpłatnych" minut zawartych w abonamencie
          minuta połączenia ze wszystkimi sieciami kosztuje 72 grosze brutto, sms 18
          groszy, mms 40 groszy.Do tego za 1pln np.:Nokia 6610i z radiem i aparatem
          fotograficznym lub 6100,
          Sony Ericsson T610 lub K500i lub T290, Siemens C65, Samsung X 100, Philips 355,
          Motorola C651, Sagem MY X 5-2 i inne...
          Czy jest aktualnie na rynku lepsza oferta z niedrogim abonamentem i telefonem??
    • olus_stad Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) 17.02.05, 20:00
      Czytam sobie wlasnie na GOLu o nowych taryfach Plusa
      www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=11021 i chcialem sie Ciebie zapytac o kilka spraw:
      ->ile kosztuje migracja z plus na nowy plus ?
      ->czy jest plus tobie w nowym plusie?

Dzieki za zainteresowanie:)
      • Gość: Majtek Re: Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:18
        > ->ile kosztuje migracja z plus na nowy plus ?
        W poniedziałek będzie dostępny pełny cennik więc taka informacja będzie tam
        podana. Z tego co przeczytałem jednak na jednymz portalitp: Przejście z innej
        generacji taryf na taryfę o wyższej opłacie abonamentowej ma być za darmo, na
        taryfę o niższej opłacie abonamentowej - 50 zł brutto. Przejście w ramach
        nowych taryf: na taryfę o wyższej opłacie abonamentowej - za darmo,na taryfę o
        niższej opłacie abonamentowej - 25 zł brutto.

Jak podano w informacji prasowej informacje na temat nowe taryfy można uzyskać
        pod 2601 (z sieci Plus GSM) lub 0801-400-601.

> ->czy jest plus tobie w nowym plusie?
        Nie ma. Ale i tak jest więcej minut darmowych niż jakaś stara taryfa+Plus
        Tobie. Na przykład obecnie mam Plus 60 i mam 30 minut abonamentowe + 20 minut
        Plus Tobie to daje razem 50. A mam w planie zmienić abonament na NowyPlus 55
        gdzie za 55 zł mam 75 minut bez Plus Tobie. A więc więcej. Zawsze trzeba
        porównać.
        • olus_stad Re: Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) 18.02.05, 06:38
          Ad1 Dobrze ze to tylko 50z/25zl, obawialem sie ceny za przejscie ze starej na nowa. Mojemu koledze Era zaproponowala takie przejscie na nowe taryfy, ale kosztem polrocznego przedluzenia umowy, mam nadzieje, ze Plus tak nie zrobi.

Ad2 No wiesz, zawsze lepiej miec te 20 minut wiecej niz nie, stad chcialem wiedziec. Nawet gdyby nie bylo to Plus Tobie nie jest w stanie mnie zatrzymac przy starej taryfie.

Dzieki za odzew:)
          • olus_stad Re: Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) 18.02.05, 11:30
            www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=11026 -> to ja juz nic
            nie wiem, skoro przedluzylem umowe w czerwcu zeszlego roku i skorzystalem z PWA
            to co teraz?? Nie obowiazuja mnie nowe taryfy??
            • Gość: Majtek Re: Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:54
              W umowe PWA jest wyraźnie napisane, że przez okres 12 miesięcy nie można
              zmieniać taryfy na NIŻSZĄ niż masz obecnie. Zmienić NA WYŻSZĄ możesz bez
              problemu (przynajmniej tak pisze u mnie w regulaminie PWA). Przypomnę tylko, że
              porównuje się ceny brutto taryf.
              • olus_stad Re: Nowe taryfy w Plusie, pytania mam:) 23.02.05, 00:44
                Juz dowiedzialem sie, zadzwonilem na BOK i od piatku mam nowa taryfe w tej nie
                placac dodatkowej kasy. Przepadna tylko minuty z Plus Tobie. Dzieki za
                zainteresowanie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka