Dodaj do ulubionych

dotyczy mms-ow

02.01.05, 12:27
Czy moge je odbierac np na stronie www?? Moj telefon nie ma opcji wysylania i
odbierania mms-ow, ale slyszalam, ze jesli nie mam mozliwosci odbierania mms-
a, to dostaje cos w postaci linku, ktory wklepuje do przegladarki i bez
problemu moge zobaczyc taka wiadomosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Teoretycznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:37
      Teoretycznie tak jest. W prakryce bywa roznie. To znaczy jesli Twoj telefon nie
      odbiera MMSow faktycznie dostajesz w postaci SMSa link, ktory po wklepaniu do
      przegladarki WWW umozliwia Ci obejrzenie tego MMSa. Tylko, ze:

a) czesem te linki traca waznosc po jakim czasie. (np. po 24 godzinach)

b) niektore z tych linkow sa skonstrowane tak, ze wymagaja zalogowania sie za
      pomoca wlasnego numeru telefonu. I teraz powstaje maly problem (na 100% dotyczy
      on MMSow wysylanych z sieci IDEA)- otoz ktos wysyla do Ciebie MMSa z telefonu
      nalezacego do sieci `x`. Ty nie mozesz odebrac tego MMSa wiec zostaje on
      wyslany na serwer sieci `x` a Ty dostajesz SMSm link, ktory masz wklepac w
      przegladarke. Wykepujesz ten link i pojawia sie mnie wiecej taki komunikat
      `Witamy na stronach sieci `x` prosimy o zalogowanie sie za pomoca wlasnego
      numeru telefonu`. Jesli Ty nalezysz do sieci `x` to oczywiscie nie ma problemu,
      ale jesli nalezysz do sieci `y` lub `z` to nie obejrzysz sobie tego MMSa, bo
      nie uda Ci sie zalogowac.

Co sie tyczy wysylania MMSow z sieci to isntnieje taka mozliwosc (bramki MMS)
      ale jest ona platna.

Pozdrawiam!
      • graid Re: Teoretycznie 02.01.05, 12:43
        dzieki za odpowiedz. Na moim telefonie nie pojawil sie komunikat, ani zaden
        link, a wiem, ze mms byl wysylany z sieci idea na ere/tak- tak/. Czasmi zdarza
        mi sie dostac puste smsy z napisem : "<DANE>"
        • Gość: Peppers Juz mowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:31
          Moze byc to wina sieci ale wydaje mi sie, ze problem wynika z tego iz Twoj
          telefon jest rozpoznawany przez siec jakom taki, ktory moze odbierac MMSy.
          Sproboj wiec wylaczyc w swoim telefonie funkcje GPRS i zobacz co bedzie. Wedlug
          mnie to powinno rozwiazac Twoj problem. (znaczy powinnas zaczac dostawac linki
          zamiast SMSow `dane`)

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka