Dodaj do ulubionych

Motorola A1000

02.05.05, 13:16
Dostałam fajny prezent od rodzinki, przywieźli mi Motorolę A1000, naprawdę
jest się z czego cieszyć, aaaale nie jest to telefon tak prosty w obsłudze jak
te które do tej pory widziałam. Otóż zainstalowałam już sobie office'a a nie
mam pojęcia jak wgrac mp3:(
Czy ktoś miał kontakt z powyższym i byłby wstanie mi podpowiedzieć??
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Motorola A1000 IP: *.so-net.ne.jp 03.05.05, 02:18
      forum GW nie jest niestety dobrym miejscem do zadawania takich pytan. tutaj,
      czego nie ma u polskich Łoperatorów - nie istnieje. czasem się przewinie jakiś
      zabłąkany posiadacz Neca... :)

Jak rozumiem kabel USB i karta pamięci jest w zestawie? A więc tak: by móc wgrać
      mp3 potrzebujesz jakiegokolwiek programu do obsługi motoroli oraz karty microSD
      (zwanej dawniej transflash). Sądze, że Mobile Phone Tools sobie poradzi,
      oczywiście jakaś sensowna wersja (zapewne od 3.11 w górę). Mozesz tez sprobowac
      Mobiledit, ale nie ręcze za skutki (ogolnie to dosc powyginany program, telefonu
      nie zepsuje, ale moze nei dzialac jak nalezy).

Nie będę tu tłumaczył, jak to wszystko skonfigurować, na jakie pułapki możesz
      natrafić (najlepiej byś miała Windows 2000, albo XP z SP2). W dużej mierze w
      instalacji poradzi sobie sam windows, a reszte znajdziesz tutaj:
      www.matrax.net/forum/search.php?searchid=112473
      Aha, prostszym o wiele sposobem jest wziąć przejscówkę na SD (powinna być w
      zestawie), wsadzić do niej microSD, po czym całość podłączyć do aparatu
      cyfrowego (o ile masz, i o ile obsługuje ten format), lub czytnika kart SD (do
      kupienia na allegro za marne 20-30zł). przeslanie mp3 zajmuje w ten sposob o
      wiele mniej czasu, niz przechodzac przez 'caly telefon'.

jestem pewien, ze nie odkrylas jeszcze nawet 10% mozliwosci a1000. wiec jak masz
      jakies inne pytania dotyczace a1000, najlepiej zadomów się na podanym przeze
      mnie forum. przynajmniej sa tam fachowcy i to najlepsi w Polsce (i niech Cie nie
      zdziwi ze wiekszosc ma mniej niz 20 lat, przy nich panowie z serwisu to
      zwyczajne kajtki) :) tylko pamietaj o przestrzeganiu regulaminu (prefix itp).

mozesz sobie poczytac rowniez o e1000, te telefony roznia sie tylko detalami, a
      uzytkownikow e1000 jest wiecej i są, hm... bardziej obeznani :) ja Ci juz
      niewiele pomoge, bo przy Twoim sprzecie moja c975 to doprawdy dziecinna
      zabawka... no, ale na tle złomu sprzedawanego w Polsce... ale to juz temat na
      prace magisterską, albo wielki esej w jakims tygodniku...

pozdrawiam!

• rena-chan Re: Motorola A1000 03.05.05, 22:23
        Bardzo dziękuję za wskazówki, zabieram się do przeglądania forum, bardzo
        dziękuję za link:)
        Pozdrawiam bardzo ciepło:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka