Gość: ass IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 12:15 Do posiadaczy tego telefonu i znawców tematu(blq , baraccuda i mod).Co myslicie o tym telefonie ?Czy obsługuje wavy ?Dzięki za odp.(fon dla zony ma byc a wiec bluty irdy itp.nie sa najistotniejsze) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius cf62 30.06.05, 12:18 Znalazłem na forum tylko to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=24364182&a=24390771 może się przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.softbank.pl 30.06.05, 15:13 > Znalazłem na forum tylko to: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=24364182&a=24390771 > może się przyda:) Witam, To akurat moj link :) Zdecydowanie polecam ta sluchawke, w przypadku ktory opisalem to byl najlepszy wybor, ale to nie znaczy ze w Twoim tak bedzie - daj konkretne pytanka - w miare mozliwości odpowiem. Co do ceny, o ile wiem to v300 nie kosztuje w sklepie (tzw) firmowym z gwartancja ponizej 400zl(tyle kosztuje uzywana na allegro)? Ja kupilem cf62 w Germanosie, fabrycznie bez simloka, z gwarancja - nie pamietam co do zlotowki, ale napewno ponizej 400zl z tym ze oddalem stary nie dzialajacy telefon - bez tego zabiegu kosztowal ok 430zl. IMHO- to b malo polpularna sluchawka - szkoda bo warto sie zaintresowac - nie zauwazylem wad serii 65 - nie ma problemow z wieszaniem sie (zreszta jak mialem c65 tez tego nie zauwazylem), bateria - trzyma dluzej, z prostego powodu, zazwyczaj aktywny jest tylko maly monochromatyczny zewn wyswietlacz. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:17 430zł za nówke w Germanosie? Wow! jednak mają jakieś telefony w przystępnych cenach? Nie jest to może rewelacja, ale marża niewielka jak na nich. Dla porównania za stareńki m55 śpiewają sobie ponad 500, o ile nie 600 (dokładnie nie pamiętam - do sprawdzenia). Co nie zmienia faktu że v300 jest sporo lepsza od tego modelu. No ale jako prosciutki model oczywiscie wyprzedza odpowiedniki Nokii (słynną "podpaskę" na ten przykład), do tego jest tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.softbank.pl 30.06.05, 15:36 > 430zł za nówke w Germanosie? Dokladnie tak, poprostu trzeba poszperac w sklepach i zdazaja sie takie ceny. > Co nie zmienia faktu że v300 jest sporo lepsza od tego modelu. No ale jako > prosciutki model oczywiscie wyprzedza odpowiedniki Nokii (słynną "podpaskę" na > ten przykład), do tego jest tańszy. V300 - jest mocniejszy, ale czasami jest tak ze drozsze i mocniejsze sluchawki nie posiadaja prostych przydatnych funkcji, w moim przypadku to jest powtorzenie informacji w okreslonym cyklu (tu widac - www.mobile-review.com/review/image/siemens/cf62/pic12-2.jpg) - wlasciwie nawet najprostrzy siemens, nokia (motki chyba tez) to posiadaja a np T630 nie - prynajniej tej funkcji w nim nie znalazlem, a co ciekawe w T39 taka funkcja byla :( Wogule moja opinia o cf62 jest wlasnie taka - ze posiada to co potrzeba - _bez_wodotryskow_, calkiem niezle dobrane funkcje i jest prosty w obludze. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asss Re: cf62 IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 15:37 Umnie bez simlocka w sklepie przy oddaniu starej słuchawki kosztuje 330 zeta. Jak jest z dzwiekami i czy kabel z c65 bedzie mi pasował.Dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:02 > Jak jest z dzwiekami i czy kabel z c65 bedzie mi pasował.Dzieki za odp. Wiekszosc dzwiekow to polifonie, poza tym jest kilka (chyba 3) "normalnych, starych dobrych" sygnalow - mnie raczej interesują te drugie. IMHO mozna by dograc jakis sygnal dla przychodzacych smsow- to co jest standardowe nie zabardzo mi "lezy". Co do kabla _powinien_ pasowac - wg katalogu akcesoriow ten sam kabel moze wspolpracowac m.in z c65 i cf62, ale nie ma podanego konkrenego nr/nazwy produktu, a znajac siemensa to moga sie okazac zupelnie inne kable. C65 uzywalem tylko z irda a cf62 nie mam potrzeby podlaczannia do kompa. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: siemens cf62 IP: *.dsl.telepac.pt 30.06.05, 12:50 www.mobile-review.com/review/siemens-cf62-en.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: siemens cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:56 Niby fajny kobiecy telefonik, ale polifonia tylko *.mid (na szczęście znośnej jakości), wyświetlaczyk mały - w linku, który podał Barracuda porównują go do Motoroli v180 - czyli jednego z najbardziej prymitywnych łamanych modeli Motoroli. Proponowałbym motorolę właśnie, M robi najlepsze łamane telefony na świecie. v300, v500, v547, jest w czym wybierać. A v300 to już przedział cenowy w/w Siemensa. V300 dostajesz wielki super-wyświetlacz, dzwonki mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asss Re: siemens cf62 IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 13:46 Aco poza motkami mozecie polecic z lamanych fonow.Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: siemens cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:54 może jeszcze LG jest całkiem dobre. Tzn ta marka znajduje się na "fali wznoszącej" i moim zdaniem jej telefony będą super, ale dopiero za 2-3 lata. Obecnie są "bdb-", i to te najlepsze modele. Sharp. Tę firmę mogę polecić z czystym sumieniem. Wspaniałe możliwości za niezbyt wygórowaną cenę. Mam na myśli model GX30 - no ale raczej nie takiej "maszynki" poszukujesz :) Ale i inne sharpy są dobre, co nie znaczy że wad nie mają (głównie ograniczenia w modyfikacjach, w javie i w korzystaniu z kabla USB). NEC. Za duże dla kobiet. Ale to dobre telefony. Samsung. Oj raczej nie. Z niepokojem obserwuję, że jego nowe modele są coraz to droższe, a za cenami nie idzie jakość/możliwości. Ale okazyjnie kupiny nie będzie złym rozwiązaniem.... SonyEricsson. Ma pare udanych modeli łamanych, ale niezbyt dużo (z1010 głównie). Nokia i Siemens raczej odpadają wszystkie łamane. Pozostali producenci raczej nie gustują w łamanych. Odpowiedz Link Zgłoś