Dodaj do ulubionych

>"darmowe"BOA i perypetie z opłatą abonetu w Erze<

12.07.05, 16:02
Nr 602900 nie jest darmowy, jeśli chcesz rozmawiać konsultantem to kosztuje 1zł!
Era miała ściągać mi opłaty za abonament z mojego konta. Takie zlecenie im
dałem i otrzymałem potwierdzenie SMS, że od zeszłego miesiąca będą opłaty
pobierane z mojego ROR. Niestety dostałem rachunek do zapłacenia w tym
miesiącu. Jeden konsultant w BOA poinformował mnie, że mam sobie sam zapłacić
za ten miesiąc! Drugi powiedział, że mi zrobił korektę i pieniądze zostaną
ściągnięte w tym miesiącu z mojego ROR. To było kłamstwo- nie było żadnej
korekty tak mi powiedziano dziś, kiedy do nich dzwoniłem, aby wyjaśnić
dlaczego jeszcze nie pobrali opłaty z mojego konta...
Czy istniej możliwość rozwiązania z Erą umowy? Podpisaną mam w opcji Era
Komfort(sic!) 80 minut/30 zł.
Jakie koszty są takiej decyzji? Mam dość oszustów!
Obserwuj wątek
    • x.x od kiedy połączenie z konsultantem BOA jest płatne 12.07.05, 19:41
      Kiedy podpisywałem umowę z Erą informowano mnie, że połączenia z BOA są darmowe,
      łącznie z rozmowami z konsultantem!
      Od kiedy Era wprowadziła opłaty za rozmowy z ich biurem obsługi klienta?
      • pomyslowa Re: od kiedy połączenie z konsultantem BOA jest p 12.07.05, 20:10
        Ja przy zmianie z taryfy Nowa Era Moja na Era Classic (w kwietniu) wyczytałam w
        regulaminie ze za polaczenie z konsultantem bedzie oplata 1zł. W ramach
        promocji jakiejs nie pobierano tej oplaty do konca czerwca a potem juz mialo
        byc normalnie. Jak jest nie wiem bo od tej pory do BOA nie dzwonie ze swojego
        telefonu :P
        • x.x w Idei jest nie do pomyślenia, aby brać opłaty.. 12.07.05, 20:16
          ... za takie usługi jak:
          1.biuro obsługi klienta
          2.odsłuchanie poczty głosowej, etc
          Dlaczego Era nie szanuje swoich klientów tak, jak to czynią inni operatorzy?
          • Gość: irkm Re: w Idei jest nie do pomyślenia, aby brać opłat IP: *.toya.net.pl 12.07.05, 20:25
            Ogolnie lubie i Ere ale za ta oplate polaczenia z BOA maja minusa. Do ttej pory wydawalo mi sie ze jedynnie Plus jest tak glupi ze za cos takiego bierze oplate. Polaczenie z konsultantem jest usluga ktora powinna byc bezwglednie bezplatna w cywilizowanym partnerskim ukladzie z klientem!!
            • x.x Re: w Idei jest nie do pomyślenia, aby brać opłat 12.07.05, 21:59
              Poczta Głosowa powinna też być za darmo.
              Dlaczego trzeba płacić za jej odsłuchanie w Erze? To chore zjawisko!
            • clk Re: w Idei jest nie do pomyślenia, aby brać opłat 14.07.05, 12:55
              idea tez bierze...
              Daltego wszystko w miare mozliosci staram sie zalatwiac poprzez pisanie do nich
              maili... ze skargami ;p
              • umfana Re: w Idei jest nie do pomyślenia, aby brać opłat 14.07.05, 15:04
                clk napisała:

> idea tez bierze...
                > Daltego wszystko w miare mozliosci staram sie zalatwiac poprzez pisanie do nich
                >
                > maili... ze skargami ;p
                >
                Jeśli tak to może od dwóch miesięcy?
                Wczęśniej Idea nie brała o czym mogę zaręczyć, ponieważ byłam ich klientem przez
                pięć lat i nigdy nie płaciłam za BOK pod nr *22!
                • yavorius nobo 14.07.05, 15:06
                  tendencja do brania opłat za połączenia z BOA pojawiła się niedawno, pierwszy
                  plus ją wprowadził...
                  • umfana Re: nobo 14.07.05, 15:12
                    Ciekawe czy to prawda, że Idea też taka debilną taktykę wprowadziła?
                    Aż misie* nie chcę/ą wierzyć...
                    Wszystko przez tego złego +
                    • yavorius ha! 14.07.05, 15:21
                      a jednak:

www.idea.pl/binaries/PL/Binary/114/117169.pdf
                      Czwarta strona - połączenia z numerami specjalnymi...
                      • umfana To perfidne świntuchy z tej Idei :o))) 14.07.05, 16:35
                        W taki razie zwracam honor Erze :o))) Dobrze że przeszłam do Ery!!!
    • Gość: adam99 taka jest rzeczywistość w każdej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 03:09
      dużej firmie. Dzisiaj konsultant powie że sprawa załatwiona a za tydzień inny
      powie, że nawet nie ma takiego zlecenia. Jeśli myślisz że to tylko w erze to
      jeszcze mało widziałeś. Inna sprawa że na konsultantów do BOK często zatrudnia
      się studentów albo od razu po studiach na staż. Dla nich to tylko praca
      przejściowa i mają głęboko w d***e co będzie za kilka miesięcy.
    • yavorius Re: >"darmowe"BOA i perypetie z opłatą abonet 13.07.05, 07:44
      x.x napisała:

> Czy istniej możliwość rozwiązania z Erą umowy? Podpisaną mam w opcji Era
      > Komfort(sic!) 80 minut/30 zł.
      > Jakie koszty są takiej decyzji? Mam dość oszustów!

Karę, jak I WSZYSTKO o czym piszesz masz napisane w regulaminie promocji, z
      której korzystałaś i w cenniku. A na umowie jest Twój podpis, że się z tym
      wszystkim zapoznałaś.
      • x.x Re: >"darmowe"BOA i perypetie z opłatą abonet 13.07.05, 15:07
        yavorius napisał:

> x.x napisała:
        >
        > > Czy istniej możliwość rozwiązania z Erą umowy? Podpisaną mam w opcji Era
        > > Komfort(sic!) 80 minut/30 zł.
        > > Jakie koszty są takiej decyzji? Mam dość oszustów!
        >
        > Karę, jak I WSZYSTKO o czym piszesz masz napisane w regulaminie promocji, z
        > której korzystałaś i w cenniku. A na umowie jest Twój podpis, że się z tym
        > wszystkim zapoznałaś.

Coż... byłem jednak idiotą decydując się na ten cyrograf z Erą :(((
        • szprota ano 15.07.05, 18:15
          trzeba przede wszystkim być idiotą, by nie zapoznać się z cennikiem ani
          regulaminem i potem mieć o to do innych pretensje.
          • Gość: Asia ehhhh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 19:04
            Opłata została wprowadzona i ja uważam, że to normalne. Nawet nei wiecie ilu
            ludzi dzowniło po nic i zajmowało linie a inni się wkurzali ze w BOA nie
            odbierają! Teraz jest juz nieco lepiej. Druga rzecz - w BOa rzeczywiscie są
            ludzie niekompetentni i gadają czasem takie głupoty aż ziemia świszczy -
            dlatego nalezy zapisywac nazwisko osoby któr udzieliła takiej a nie innej
            informacji. Umoe możesz rozwiązać,ale po co? tak często wydzwaniasz do BOA? a
            oferte masz bardzo dobra,więc nei marudź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka