Dodaj do ulubionych

samsung czy nokia? licze na Was forumowicze

04.11.05, 09:26
Witam,
Mam od jakiegoś czasu samsunga sgh e 300, i zastanawiam się nad zamianą go na
nokię 6020. samsung ma ograniczone możliwości, nawet nie można ustawić
konkretnych profili, a z nokią 6020 nie obcowałam wiec nic o niej nie wiem -
jednak coś mnie do niej ciągnie ;-).
nie chcę spaść z deszczu pod rynnę.
liczę na poradę.
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: samsung czy nokia? licze na Was forumowicze 04.11.05, 10:11
      Ech masz całkiem dobry telefon i chcesz się zamienić na przestarzałego gruchota.
      Profile (imho) w telefonie są zbędne. Potrzebny jest jedynie klawisz, którym
      można szybko włączyć wibrę.
    • blq zamiana dobrego Samsunga na nokiowski szajs? 04.11.05, 11:22
      Dlaczego?

Powiedz mi szczerze, co może ciągnąć do szajsu, które ma tandetny wyświetlacz,
      tandetny aparat, mało pamięci, tandetną javę, tandetną obudowę, a przede
      wszystkim procesor urągający A.D.2005, kilkukrotnie wolniejszy niż np w SE k500
      czy Siemensie c75?

Nokia 6020 to godny następca nokii 6610i w kategorii "najbardziej nieudany
      telefon pozornie klasy średniej, a tak naprawdę totalnego low-endu".

Chcesz mieć profile, kup sobie Motorolę albo Siemensa albo SE. Tylko na co Ci te
      profile?
      • barracuda7110 [OT] uwaga na numerację modeli nokii 04.11.05, 11:37
        www.mobileburn.com/review.jsp?Id=1697
        • Gość: merisea Re: [OT] uwaga na numerację modeli nokii IP: *.wyszkow.mm.pl 04.11.05, 12:30
          no a co powiedzie o siemensie cf 62?
          • Gość: władek z tym obcowaniem i wibrą... IP: *.mofnet.gov.pl 04.11.05, 14:59
            z tym obcowaniem i wibrą...- co na to powiedzą Bogobojni mieszkancy Twej
            miejscowosci nad Bugiem wchodzacej w sklad "Polski B", Polski PiS-u i
            Kaczyńskiego? A na powaznie i na temat. Zawsze to samo- jakies sagemy,alcatele
            wręcz miewaja 2 razy wieksze wyswietlacze od nokii, 2 razy wiecej funkcji, czym
            sie nokia w ogole nie przejmuje, ale z kolei nokia ma najbardziej przejrzyste,
            najprostsze menu,latwosc obslugi, zawsze dobra klawiature, dobra czcionke. Jak
            nie popatrzec - sa wady i zalety.
            • Gość: Darkos Re: z tym obcowaniem i wibrą... IP: *.eu.org 04.11.05, 17:51
              telefon to nie telewizor ważne by był w miarę niezawodny śmieszą mnie te
              posty " ten ma za mały wyświetlacz za mało kolorów itd"za słaby aparat. kup
              sobie nikona za 2000tys. i będziesz miał fajny telefon i fajny aparat i jeszcze
              panasonica 32" panoramę
              • blq Re: z tym obcowaniem i wibrą... 04.11.05, 20:25
                niezawodne telefony można kupić już za 150zł. każda dodatkowa funkcja kosztuje.
                telefony z telewizją (są już takie), czy z mp3, z dobrym aparatem - kosztują
                więcej. te dodatkowe funkcje oczywiscie nie są wszystkim potrzebne, tyle że...

... telefony Nokii kosztują dużo, a reprezentują sobą niewiele. i tylko o to
                chodzi - należy unikać produktów, które kosztując wiele oferują niewiele - bez
                względu na to, czy to komórka, samochód, rower, kurtka czy lampka nocna.
          • barracuda7110 Re: [OT] uwaga na numerację modeli nokii 04.11.05, 17:56
            Bardzo przyjemny telefon. Mogliby trochę dopracować menu pod względem urody.
            Mimo to obsługuje się go milutko. Wygodna klawiatura, całkiem niezły wyświetlacz.
          • blq nie zmieniaj e300 na cf62 04.11.05, 20:29
            ... gdyż jest to telefon o wiele prostszy, ze wszystkimi funkcjami uboższymi.

chcesz telefon lepszy od e300? proszę bardzo - wybierz sobie ktorys z ponizszych:

motorola e1000, motorola v1050, motorola v635, SonyEricsson k700i, k600i, k750i,
            Sagem myx6-2, myx8, sharp gx30, sharp tm100, samsung e720, d500, e730
            • Gość: stasio w obronie nokii IP: *.unreg.w-w.pl 05.11.05, 13:37
              Ale to tez przesada z ta krytyka nokii. Wymienne obudowy prawie w kazdym modelu
              (a wiec wybierasz kolor, chcielibyscie miec oferowany samochod w jednym
              kolorze), nokie sa ladnymi telefonami, maja licznik znakow przy pisaniu smsa,
              zwykle bdb baterie. Z tym ze sony ericsson jest aktualnie, moim zdaniem,
              najlepsza marka.
              • barracuda7110 Re: w obronie nokii 05.11.05, 15:35
                Wymienna obudowa zazwyczaj skrzypi, trzeszczy itp. Pozatym oryginalne obudowy są
                cholernie drogie a podróbki wykonane z maksymalnie tandetnego plastiku. Licznik
                znaków przy pisaniu smsa posiada teraz chyba każdy telefon. Baterie może mają
                dobre... Mnie się wydaje, że w nich nie ma co zużywać baterii (mały wyświetlacz,
                mało funkcji)
      • Gość: max Re: zamiana dobrego Samsunga na nokiowski szajs? IP: *.itcomp.pl 30.12.13, 18:18
        samsungi to dno,a szczególnie jeśli chodzi o nowe smartfony,głośnik po miesiącu pada,jeśli nie włączysz głośnika to nie pogadasz tak było z trendem,youngiem i jeszcze innym badziewiem typu galaxy
    • Gość: merisea obcowanie z nokią 6020 IP: *.wyszkow.mm.pl 08.11.05, 09:11
      wczoraj miałam doczynienia z nokią 6020, no i muszę stwierdzić że ma dużo więcej
      "opcji" niż mój samsung e300. owszem, aparat badziewniejszy, ale za to piszac
      smsa nie trzeba patrzeć przez lupe (w samsungach literki są cieniutkie jak
      igiełki), 6020 ma tandetną obudowę, ale za to nie tak delikatną jak samsung
      który na którym od dmuchnięcia pojawiają się rysy ;-).
      są za i przeciw, jednak samsunga muszę się pozbyć na rzecz innego telefonu, bo
      daję mu jeszcze pół roku a klapka będzie latała bez mojej ingerencji w jej
      istotę ;-)
      fajny "bajer" ale na krótką metę. i to ciągłe otwieranie i zamykanie, otwieranie
      i zamykanie ;-0
      • blq Re: obcowanie z nokią 6020 08.11.05, 11:03
        Proponuje coś z SonyEricssonów zamiast Samsunga. Obudowa dobrej jakości i bardzo
        wytrzymała, wielkość czcionki można zmieniać (duże/małe), klapki nie ma (tzn są
        modele z klapką, ale to margines), a w stosunku do Nokii 6020 telefon o wiele
        nowocześniejszy, z lepszymi dzwonkami, aparatem, menu, procesorem itd itp.
      • Gość: kazim Re: obcowanie z nokią 6020 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:26
        ja w swoim samusungu moge zmieniac czcionke sms-a na wieksza lub mniejsza,
        pogrubic lub pochylic, nawet podkreslic... umiescic tekst na srodku lub z tylko
        z boku...uwazam ze to jest lepsze.
        • merisea hmm 10.11.05, 18:04
          Ja również mogę zmienić czcionkę na większą, ale tylko "jednorazowo", za każdym
          razem gdy piszę smsa musiałabym ją ustawiać, a czasem na to po prostu nie ma
          czasu. no i te zasrane wibracje nie do wyłączenia... ;-)
          e300 jest bardzo ładniutki, zgrabniutki, pięęękny wyświetlacz ma... ale
          wolałabym mieć coś trwalszego. faza na klapkę już mi minęła ;-0
          • timbek Re: hmm 09.01.14, 15:15
            To może spawdź ten model: www.gigabytecm.com/pol/goodscontent.php?id=128

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka