Dodaj do ulubionych

mot.v3 jako modem w Plusie

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.06.06, 13:37
Witam!
Uzywam mot.v3 jako modemu do komputera i łącze sie z internetem wpisujac jako
nr telefonu kod *99***1# .łączę sie wykorzystujac pakietowa transmisje danych
GPRS jednak kasuje mnie to jak za zboze ok 0,10 pln za minute!!!! Mam prosbe
o podanie konfiguracji badz co powinnam zmienic aby ten koszt obnizyc do
minimum.Wiem ze za cały dzien na gadu wykorzysujac GPRS powinno to kosztowac
ok 1 pln... Bede wdzieczna za pomoc - serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: mot.v3 jako modem w Plusie IP: *.acn.waw.pl 17.06.06, 16:17
      Coś tu nie gra, bo sobie sama przeczysz: "łączę sie wykorzystujac pakietowa
      transmisje danych GPRS", czyli OK, ale "jednak kasuje mnie to jak za zboze ok
      0,10 pln za minute" - skąd to wiesz? Billingi? Jakieś liczniki pozostałych
      środków? Albo masz wgrany zły profil połączenia (CSD, czyli liczone czasem, ale
      wtedy to nie GPRS!), albo coś mylisz - radziłbym sprawdzić po prostu ustawienia
      profilu połączenia (tam bodaj "typ sesji=GPRS", ale to może różnie brzmieć w
      różnych telefonach).
      • Gość: mysia Re: mot.v3 jako modem w Plusie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.06.06, 15:41
        wiem ze to dziwne, przy GPRSie powinno kasowac za ilosc przesłanych danych a
        nie tak jak w WAPie za czas połączenia z internetem, sprawdzam sobie stan konta
        na mojej karcie sim i w przyblizeniu wyglada to własnie tak ze za min. kasuje
        mnie ok 0,10 pln ... ale dziekuje za odzew sprawdze te ustawienia - pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka