Dodaj do ulubionych

Motorolla v3 wadliwa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 11:41
mam problem od kilku dni z wysyłaniem smsów z tego telefonu , nie wychodza i
koniec , pokazuje się koperta z zieloną strzałka i czerwoną kropeczką może
ktoś wie co to znaczy i co z tym robic ?
Obserwuj wątek
    • blq Re: Motorolla v3 wadliwa? 29.06.06, 12:00
      koperta oznacza tyle, ze sms nie zostal wyslany i "czeka" na lepsze czasy.

a co do niemoznosci wysylania sms - czy z połączeniami (głosowymi) wszystko jest
      ok? bo jesli tak, to odpada poważne uszkodzenie (moduł gsm, koncowka mocy, płyta
      główna) i w gre wchodzą nastepujące opcje:

1. problem u operatora
      2. namieszanie w opcjach telefonu
      3. padł soft, wystarczy przefleszować i telefon bedzie sprawny.
      • Gość: wroclawianka3 Re: Motorolla v3 wadliwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:24
        co to znaczy przefleszować telefon ?
        • Gość: prezes Re: Motorolla v3 wadliwa? IP: 62.80.66.* 29.06.06, 15:26
          a ja proponuje najpierw ustawienia-ustawienia poczatkowe-resetuj wszystko. Kod
          to 000000. Powinno pomoc.
          • blq Re: Motorolla v3 wadliwa? 29.06.06, 15:31
            jesli ktos cos przez przypadek nagrzebal w telefonie, albo ma on lekko
            "przeciążony" soft, to zeczywiscie master reset powinien pomóc.

PS. fleszowanie znaczy tyle co zmiana oprogramowania telefonu na nowy - z reguły
            lepszy. choc roznie to bywa ;) motorole mozna fleszowac clipem lub tez zwykłym
            kablem USB...
            • Gość: prezes Re: Motorolla v3 wadliwa? IP: 62.80.66.* 29.06.06, 15:47
              a najlepiej nie ruszac samemu tylko oddac do serwisu...ale master reset czesto
              pomaga. O ile nie pomyli sie go z ostatnia opcja w ust. poczatkowych (wyczysc
              wszystko)...
              • Gość: wroclawianka3 Re: Motorolla v3 wadliwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:12
                dzieki bardzo za odpowiedzi , oddałam do serwisu , chciałam zresetować ale nie
                wiedziałam jaki kod , no i oczywiście sama jestem sobie winna , bo namieszałam
                pozdrawiam
              • kolodziejo Właśnie 30.06.06, 15:35
                Czym się różni Resetuj Wszystko od Wyczyść Wszystko? Czy to prawda, że po tym
                drugim robią się jakieś problemy z oprogramowaniem?
                • Gość: prezes Re: Właśnie IP: 62.80.66.* 30.06.06, 16:16
                  reset dotyczy tylko ustawien telefonu czyli nic z tresci zapisanych w jego
                  pamieci nie ginie...inaczej gdy uzyjesz "wyczysc wszystko".
                  Nie powinno sie jednak po tym nic namieszac.
                  Najlepszy motyw z motkami jest kiedy chcemy powiedzmy skopiowac wszystkie
                  numery z sim na telefon wybieramy opcje przepisac i wszystko leci w
                  kosmos...ciekawe czemu ale slyszalem o wielu takich przypadkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka