Dodaj do ulubionych

Zbyt cichy odtwarzacz mp3 w SLVR L7

IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.08.06, 17:20
Mam pytanko, czy ktoś wie może jak ustawić odtwarzanie mp3 w L7 głośniej
(może jest do tego jakaś inna aplikacja lub programik). Przez głośnik słychać
dobrze, natomiast po podłączeniu słuchawek i włączeniu dźwięku na "max" jest
on ledwie słyszalny. Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Toma Zbyt cichy odtwarzacz mp3 w SLVR L7.... IP: *.krasnystaw.net 13.08.06, 17:28
      Prawidłowo podłączyłeś?
      • Gość: AniołekJS Re: Zbyt cichy odtwarzacz mp3 w SLVR L7.... IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.08.06, 17:44
        Podłączyłam prawidłowo, do tego sprawdzałam na różnego rodzaju słuchawkach.
        • blq Re: Zbyt cichy odtwarzacz mp3 w SLVR L7.... 13.08.06, 17:58
          albo masz uszkodzony telefon, albo bardzo wybredny jesteś.

cóż, można to zrobić, ale nie jest to takie proste. głęboka ingerencja w soft,
          jakieś tam gain table lub p2k advance editory. raczej sobie odpuść

prędzej sprawdz, czy inne l7 też takie ciche są. czy tylko Twoja.
          • blq [wybredna] 13.08.06, 17:59
            nie zauważyłem płci :)

na szczęście na zywo nie mam z tym problemów.
            • Gość: AniołekJS Re: [wybredna] IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.08.06, 18:16
              To dobrze, że w realu odróżniasz płcie, bo mógłby być problem ;). Z tego co się
              doczytałam na innych stronkach, to w większości motoroli są takie problemy
              (kwestia softu), ale ponoć można coś z tym zrobić bez zmiany oprogramowania,
              tylko niestety nie wiem jak :(
              • blq soft 13.08.06, 18:43
                soft i tak niewiele by dał, przynajmniej nie musiałby dać.

do zmiany ustawien służy program p2k advance editor, a zmienia się ustawienia
                "gain table".

sam nigdy tego nie robiłem, bo nie potrzebowałem. a jak czegos nie robie, to
                innych uczyć nie bede :D
                • Gość: AniołekJS Re: soft IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.08.06, 18:50
                  Podejście inteligentne, tyle, że nie wiele mi ono pomoże :(. Ale dziękuje.
                  PS. Skoro sam się nie podejmiesz pouczania mnie, to może wiesz gdzie znajdę
                  szczegółowe informacje co ja mam z typ plikiem zrobić?
                  • blq ech 13.08.06, 18:59
                    byłaś już na matraxie. jestes zarejestrowana.

zapytaj na priv kogoś kto w tym siedzibardziej niż ja. nie wiem... sawiole,
                    gumiennego, bo jak jest z gain table to sama widziałaś.

"er control at offset 72: 08)
                    offset DC bluetooth headset call gain (original setting: 08, recommended
                    setting: 0F)
                    offset EA bluetooth headset inner keypad gain (original setting: 08, recommended
                    setting: 08)
                    offset F6 external speaker system tone gain when bluetooth headset connected
                    (original setting: 08, recommended setting: 01)
                    offset 139 earpiece voice name/voice record playback gain (original setting: 01,
                    recommended setting: 05) (master control at offset 13C: 08)
                    offset 145 wired headset mp3/midi/video gain (original setting: 02, recommended
                    setting: 04) (master control at offset 148: 08)
                    offset 15D external speaker voice dial gain when on speakerphone call (original
                    setting: 01, recommended setting: 03) (master control at offset 160: 08)
                    offset 178 bluetooth voice name/voice record playback gain (original setting:
                    08, recommended setting: 0F)
                    offset 1BD V3i wired headset mp3/midi/video gain (original setting: 01,
                    recommended setting: 04) (master control at offset 1C0: 08)"

:/
                    • Gość: AniołekJS Re: ech IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.08.06, 19:09
                      Hm... Byłam i zarejestrowałam się w celu uzyskania odpowiedzi, napisałam posta
                      ale nie wiem. Widziałam coś takiego tam było, ale nie mam zielonego pojęcia jak
                      się za to zabrać. Nie rozumiem nic z tego, ale i tak dziękuję za pomoc.
                      • kolodziejo Chyba znam ten problem 14.08.06, 10:11
                        Prawdopodobnie do podłączenia słuchawek używasz przejścióki miniUSB -> jack 3.5
                        mm. W tym przypadku głośność jest rzeczywiście bardzo niska. Jedyną radą jest
                        użycie oryginalnych słuchawek miniUSB (dla mnie nawet za głośne), które można
                        kupić np. tutaj: sklep.erd.pl/ . Nie wiem, czym sytuacja jest
                        spowodowana, ale tak jest. Za to podłączenie przejściówką do zestawu hifi daje
                        rewelacyjny efekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka